Άννα-Μαρία: “Με λύπη μου διαπιστώνω ότι οι μέχρι τώρα σχέσεις μου ήταν απελπιστικά ‘τζαμπατζήδες’”.

Γεια σας!

Ονομάζομαι Άννα-Μαρία και είμαι 25 ετών. Θα ήθελα να συζητήσω ένα θέμα που με προβληματίζει. Εξοπλιστείτε με υπομονή… Θα σας πω λίγα πράγματα για τον εαυτό μου για να καταλάβετε που το πάω.

Σε μια σχέση μου αρέσει το σεξ και το θεωρώ ως ένα από τα απαραίτητα συστατικά. Ωστόσο, μου αρέσουν και οι έξοδοι, ειδικά όταν ο σύντροφος μεριμνεί για το πού θα πάμε, για την καλοπέρασή μας σαν ζευγάρι.

Βαριέμαι το σεξ όταν δεν βλέπουμε κάτι πέρα από αυτό σε ένα δωμάτιο, γιατί θέλω σαν ζευγάρι να αλλάζουμε παραστάσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει καφές στη συνοικιακή καφετέρια. Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν θεωρώ -σε αντίθεση με την επικρατέστερη αντίληψη- ότι επειδή κάνουμε σεξ, ο άλλος είναι υποχρεωμένος να με βγάζει έξω καλύπτοντας τα έξοδα. Δεν θέλω να το κάνει ούτε από υποχρέωση ούτε επειδή θέλει να με κάνει να νιώσω υποχρεωμένη. Ωστόσο με λύπη μου διαπιστώνω ότι οι μέχρι τώρα σχέσεις μου ήταν απελπιστικά “τζαμπατζήδες”.

Πάρτε ένα παράδειγμα: Με παίρνει τηλέφωνο το πρωί ο άλλος και μου λέει ότι θα περάσει να με πάρει από το σπίτι από νωρίς για να πάμε να φάμε και κάτι πριν με πάει στη δουλειά. Χαίρομαι εγώ. Έρχεται και ζητά να ανέβει “για δύο λεπτά”. Ανεβαίνει, το ένα φέρνει το άλλο, κάνουμε σεξ, ξαπλώνουμε και έρχεται η ώρα που πρέπει απλώς να πάω στη δουλειά. Και μου λέει ο άλλος: “Α, κρίμα, σήμερα δεν προλάβαμε να πάμε να φάμε”. Πιστεύω όμως ότι, εάν το ήθελε τόσο, θα κοιτούσε την ώρα και θα έλεγε από πιο πριν ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε. Και τις επόμενες μέρες ξεχνιέται το ακυρωμένο σχέδιο για φαγητό κι αυτό ήταν. Αλλά εγώ δεν είμαι τέτοια που να του πω: “Μην έρθεις σπίτι μου μέχρι να πάμε να φάμε”.

Τέλος πάντων, αυτά και πολλά άλλα τέτοια παρόμοια και μάλιστα σχεδόν σε κάθε μου σχέση. Εγώ δεν έθιγα ποτέ το ζήτημα, γιατί έλεγα μήπως το θέμα ήταν οικονομικό στον άλλον κι ένιωθε άβολα. Από την άλλη, θα ήταν άκομψο να πω: “Πάμε κάπου έξω, κερνάω εγώ” ή “Μοιραζόμαστε τα έξοδα”, παρόλο που μετά χαράς συνεισφέρω σε μία έξοδο, στην οποία θα περάσουμε καλά και οι δυο μας.

Και κατά βάθος νομίζω πως εάν το ζήτημα ήταν καθαρά οικονομικό, αλλά υπήρχε η ανάγκη από τον άλλον να βγούμε, κάπου θα μου το έλεγε στα ίσια ότι “κοίταξε, θα ήθελα να πάμε στο τάδε μέρος για καφέ/ποτό ή να δοκιμάσουμε την τάδε κουζίνα, μόνο που δεν μπορώ να αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου τα έξοδα κάθε φορά”. Δεν θα υπήρχε παρεξήγηση. Άλλωστε εγώ από την αρχή ξέρω ότι δεν βγαίνω και με τον Αμπράμοβιτς.

Θα βρίσκαμε μια λύση και δεν θα ήταν ταμπού να πάμε κάπου, να δούμε υψηλές τιμές και να συμφωνήσουμε να τα μοιραστούμε. Όμως, ενώ μπορεί σαν ζευγάρι να συζητούσαμε κάθε λογής θέματα, σε αυτό είχαμε επικοινωνιακό κενό με τους “τζαμπατζήδες”.

Ας αισθανόταν ο άλλος την ανάγκη να περάσουμε καλά κι εκτός κρεβατιού -ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται κάποια έξοδα- κι ας κερνούσα κι εγώ μια φορά, δεν τρέχει κάτι. Μέχρι τώρα όμως οι περισσότεροι ήθελαν είτε να βρισκόμαστε για σεξ κι αυτό ήταν ή απλώς για μια βόλτα (χωρίς να καθίσουμε κάπου) και μετά πάλι σεξ.

Και λέω, μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος, μήπως φταίω εγώ που δεν βλέπω τη σχέση σαν μία αγοραία συμφωνία τύπου: “Μου κάνεις το τραπέζι, σου κάνω το κρεβάτι” αλλά σαν μια κατάσταση όπου μεριμνούμε να περάσουμε καλά και οι δυο μας, είτε στο σεξ είτε στην έξοδο…

Να σημειώσω τέλος (για να προλάβω σχόλια εκτός θέματος) ότι οι “τζαμπατζήδες” με τους οποίους έμπλεκα δεν είχαν λόγο να κρύβουν τη σχέση μας ή κάτι τέτοιο, δηλαδή δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν βγαίναμε κάπου (εκτός από τις βόλτες).

Τις γυναίκες θα τις ρωτούσα εάν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα, ενώ τους άντρες θα τους ρωτούσα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν κρύβουν τη σχέση τους, γιατί κοιτούν να τη βγάζουν τόσο φθηνά, ακόμα και με κοπέλες που ούτε φιλοχρήματες είναι, ούτε έχουν παράλογες απαιτήσεις. Δηλαδή, δεν σας ενδιαφέρει να περάσετε όμορφα και εκτός κρεβατιού, ειδικά εάν μπορείτε να μοιραστείτε και τα έξοδα (για να μην έχετε το παράπονο ότι “σας βγαίνουμε ακριβές”);

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες σας…

Άννα-Μαρία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. εμενα παλι καλη μου ενα πραγμα μου ρθε στο μυαλο διαβαζοντας αυτα που εγραψες( με τον τροπο που τα εγραψες παντα, γιατι μπορει κατι αλλο να ηθελες να πεις..) και αυτο ειναι οτι εισαι απο τις γυναικες που οπως λες ειναι φιλοχρηματες! προφανως σου αρεσει η ωραια ζωη και το αν θα περασεις καλα εχει να κανει σχεση με την τσεπη του αλλου! Αν σου ελεγε καποιος δεν μπορω να σε παω εκει θα ξενερωνες και ειμαι σιγουρη για αυτο! το σεξ δεν εχει να κανει σχεση με το αν βγαινεις ή οχι! ή σου αρεσει με καποιον ή οχι! δεν μπορεις να λες καποιον τζαμπατζη για αυτο!ειδικοτερα οταν εχεις μια ΣΧΕΣΗ στο 2014 που τα οικονομικα ειναι περιορισμενα θα πρεπει να σκεφτεσαι και τον αλλον! και μενα δεν μου αρεσει να κανω την κινηση να πληρωσω στο σερβις μπροστα στον αλλο για να μην αισθανθει ασχημα ΑΛΛΑ το κανω με τροπο που δεν θα το καταλαβει για να μην τον φερω σε δυσκολη θεση!και δεν σκεφτομαι δεν φτανει σε πληρωσα θα μας π@#%^&ς κιολας! φυσικα οχι να φτασουμε και στην αντιθετη πλευρα να πληρωνεις μονο εσυ..γιατι τοτε ναι θα ειναι τζαμπατζης! μπορεις λοιπον αντι να λες αερολογιες να καλεσεις τον φιλο σου εσυ σε μια βραδια που με ωραιο τροπο θα τον κερασεις και τελος οταν κρινεις οτι ντρεπεται για την οικονομικη του κατασταση, αν φυσικα θελεις κατι τετοιο γιατι αντιλαμβανομαι οτι εφημερες ειναι οι σχεσεις σου διαφορετικα αν υπαρχει αλληλοσεβασμος και αγαπη το συζητας και το λυνεις αυτο το προβλημα. Και ξεκαθαρησε για ποιον λογο θελεις να εισαι με καποιον γιατι μονο για το πορτοφολι δεν ειναι φυσιολογικο.

  2. Γλυκιά μου, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά οφείλω να ομολογήσω πως δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς μας ρωτάς. Όταν λες σχέση, τι ακριβώς εννοείς; Γιατί εγώ, αυτά που εσύ λες σχέσεις, σαν περιστασιακά πηδήματα τα βλέπω…. Όταν είσαι σε μια σχέση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εξυπακούεται πως και για φαγητό θα βγεις με τον σύντροφό σου, και για καφέ, και σε κανα θέατρο ή σε μια έκθεση, γκαλερί, συναυλία…. Κάτι βρε αδερφέ!! Όλα αυτά σε μια ΣΧΕΣΗ. Επιμένω λοιπόν, πως συμφωνα με τα γραφόμενα σου όλοι αυτοί δεν ήταν σχέσεις. Δοκίμασε λοιπόν να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία. Βρες μια αφορμή (γιορτή, γενέθλια, επέτειο, μια εξαιρετική μέρα στην δουλειά) και κάνε εσύ το τραπέζι στον φίλο σου. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι πολύ ακριβό, προς Θεού. Πίστεψέ με όμως, πως θα έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις πολλά πράγματα για τον σύντροφό σου.

  3. Αχ, κοπέλα μου….Κάτι δεν έχεις καταλάβει! Αυτά που μας περιγράφεις δεν είναι σχέσεις. Είναι σεξ. Όταν ο άλλος έρχεται σπίτι σου και κάνετε μόνο σεξ (ούτε βγαίνετε, ούτε κάνετε πράγματα μαζί εκτός σπιτιού, ούτε τους φίλους του έχεις γνωρίσει, ούτε υπάρχετε πουθενά ΜΑΖΙ ως ζευγάρι) αυτό δεν λέγεται σχέση, λέγεται σεξ, “έχω μία (μπορεί και 10) να κάνουμε σεξ”. Δεν χρειάζεται να σε κρύβει για να μη βγείτε έξω μαζί, απλά δεν θέλει πολλά πολλά μαζί σου. Του αρκεί μόνο το σεξ που του δίνεις.

  4. Se katalavainw ti ennoeis k exw mono mia eksigisi einai TSIGKUNIDES k autus thelei me to pu entopistun na apomakrithun giati kopelia o tsigkunis sti tsepi einai k tsigkunis sta esthimata. Oso gia to sex, apo ti stigmi pu theleis k ti volta su, oxi min ton afiseis na anevei, as vrei alli, sto katw katw de xaneis k kanena kelepuri. Prepei na ksekinisume na milame giati mono autes pu olo zitane pernane kala, tulaxiston egw auto exw dei. Oses de leme tipota mas pernane gia malakes.

  5. Χμ, κάτι παρόμοιο έτυχε και σ’ εμένα μια φορά… σκοπεύαμε να πάμε για φαγητό και μετά για μάθημα στο πανεπιστήμιο, αλλά προέκυψαν έτσι τα πράγματα που μείναμε σπίτι μου μέχρι να φύγουμε για μάθημα. Αλλά δεν με πείραξε, γιατί ο άνθρωπος δείχνει ότι δεν είναι φτηνιάρης μαζί μου, ενδιαφέρεται να με κάνει να περνώ καλά, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται έξοδα. Ωστόσο, να ξέρεις ότι οι περισσότεροι άνδρες είναι σήμερα ‘τζαμπατζήδες’, δυστυχώς… Βολεύονται ότι εμείς οι γυναίκες θέλουμε “ισότητα” και το χρησιμοποιούν για τα τη βγαίνουν φτηνά, όπως λες. Προφανώς, είχες να κάνεις με άνδρες, που ήταν και συναισθηματικά τσιγκούνηδες, που όχι μόνο να ξοδέψουν χρήμα για μία έξοδο δεν ήθελαν, αλλά ούτε και να μπουν στη διαδικασία να μάθουν τι σου αρέσει και πού θα μπορούσατε να πάτε και να σας αρέσει. Μην απογοητεύεσαι, όμως, γιατί κάνεις ευκολότερα τις επιλογές σου μόλις δεις ποια είναι η σχέση κάποιου με το χρήμα.

  6. ʼννα-Μαρία, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά σαν άντρας θα σου δώσω δύο πιθανές εξηγήσεις: Η πρώτη είναι ότι τα ατυχή παραδείγματα που μας δίνεις θα ήταν μίζεροι άντρες που δεν θα ένιωθαν την ανάγκη να βγαίνουν, εφόσον κιόλας μπορούν να τη βγάλουν “αγκαλίτσα στον καναπέ” και τζάμπα (ρομαντικοί τσιγκούνηδες). Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι δεν ενδιαφέρονταν αρκετά για σένα, δεν είχαν πραγματικά αισθήματα. Αν είμαστε τρελά ερωτευμένοι, έστω κι ενθουσιασμένοι, θα ρίξουμε όλον τον κόσμο στα πόδια της γυναίκας και δεν θα μετρήσουμε τι και πόσα. Ναι, ακόμα και για ένα σεξ αυτό θα κάναμε. Και “περιστασιακά πηδήματα” να θέλουμε, όπως θεωρεί η Βούλα, οφείλουμε να κάνουμε τη γυναίκα να περνά καλά με το αζημίωτο, γιατί η άλλη λύση το αγοραίο σεξ, που κι αυτό κοστίζει!

  7. σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας….. μα εγώ το είπα ξεκάθαρα ότι δεν θέλω να είμαι με κπ μόνο για το πορτοφόλι του. Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί παιδιά στην ηλικία μου που κατά τα άλλα θέλουν σχέση, προτιμούν να καθόμαστε αγκαλίτσα στον καναπέ -καλά το είπε ο Χρήστος. κ είπα, σχέση θέλουν, δηλώνουν ότι είναι τόσο ερωτευμένοι αλλά για να βγούμε έξω πρέπει να γκρεμιστεί φούρνος. κτ άλλο εκνευριστικό είναι όταν σε ρωτάνε πού θέλεις να πάμε. Μα καλά, εγώ στην Αθήνα τώρα μένω μόνο 7 μήνες (ήρθα από Γιάννενα) κ πού να ξέρω τα μέρη. Ο άλλος ούτε μια πρωτοβουλία να μν πάρει… τεσπα όπως συμβούλεψε η Βούλα θα πάρω εγώ την πρωτοβουλία μια φορά με μια αφορμή, θα βρω κτ για να το γιορτάσουμε έξω κ βλέπουμε.

  8. Μην ακούς μόνο το τι δηλώνουν!!! Επειδή σου λένε ότι είναι ερωτευμένοι, σημαίνει και ότι πράγματι είναι;;;; !!!!! Έχεις γνωρίσει την παρέα του αγοριού σου; Έχετε πάει όλοι μαζί κάπου; Είναι δυνατόν να μην βγαίνετε έστω 1 φορά τη βδομάδα για έναν καφέ που κοστίζει 4 ευρώ; Με τους φίλους του βγαίνει; Δες τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά…ʼρχισε να του δίνεις ραντεβού σε εξωτερικό χώρο και όχι στο σπίτι σου. Πες του οτι το Σάββατο βράδυ θες να βγεις για μία μπύρα (5-6 ευρώ) και αν δεν έρθει μαζί σου, να πας με φίλες σου και να μην τον αφήσεις να έρθει σπίτι σου μετά. Κάνε κάτι, να καταλάβεις πως σε βλέπει.

  9. Πάντως και γω που είμαι σε παρόμοια ηλικία (λίγο μικρότερη βασικά) δεν καταλαβαίνω για τι είδους σχέση μιλάς. Καταλαβάινω τα οικονομικά πρόβληματα, αλλά δεν νομίζω΄ότι είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα. Και γω ήμουν 3 χρόνια με ένα παιδί και όντως ενώ στην αρχή είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα, φαγητό, ποτό και τέτοια στην πορεία μειώθηκαν πολύ αυτά, κυρίως εξατίας του οικονομικού. Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να κάνουμε πράγματα μαζί σαν ζευγάρι που κοστίζανε λιγότερο και ίσως ήταν λίγο διαφορετικά από τα στανταρ που έχουμε στο μυαλό μας. Στην Αθήνα ειδικά υπάρχουν παααρα πολλές οικονομικές εναλλακτικές. Εκτός από τις βόλτες που αναφέρεις, υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες πολύ οικονομικά. Οπότε μήπως αυτά που περιγράφεις εσύ σαν σχέσεις δεν ήταν απόλυτα κανονικές σχέσεις ή μήπως εσύ για να πείς ότι περνας καλά, θέλεις κάποια πολύ συγκεκριμένα πραγματα?

  10. Δεν ξέρω αν οι σχέσεις σου ήταν τζαμπατζήδες και πόσο σοβαρές σχέσεις ήταν αυτές, αλλά εγώ τείνω προς την άποψη ότι μάλλον εσύ δεν ικανοποιείσαι παρά μόνο με πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Θα τα έφτιαχνες με κάποιον που εκ των προτέρων γνώριζες πως είναι ανεργος, χωρίς αυτοκίνητο κλπ;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More