Χριστιάνα: “Ο σύντροφός μου μιλάει συνεχώς για μια κοπέλα λέγοντάς μου πόσο τη θαυμάζει”

Χαίρετε!

Με λένε Χριστιάνα, είμαι 27 χρόνων και βρίσκομαι σε μία σχέση εδώ και τρία χρόνια. Με το σύντροφό μου, που είναι 29, συζούμε εδώ και δύο χρόνια.

Τα βολεύουμε με τη δουλειά μας αλλά και τη στήριξη των δικών μας. Πριν από ένα χρόνο ο δικός μου αποφάσισε να βάλει πλώρη για ένα διδακτορικό, οπότε άφησε τη δουλειά που είχε (εγώ δουλεύω σε μια δουλειά που μου αρέσει και δεν σκέφτομαι ανάλογο βήμα στις σπουδές) και βρήκε ημιαπασχόληση, εφόσον έχουμε μια άνεση στο οικονομικό θέμα…

Με προβληματίζει λίγο το εξής: επικεντρώθηκε στην έρευνα και περνά αρκετές ώρες στη σχολή. Εντάξει, τον συναρπάζει αυτό που κάνει, αλλά είναι και κάτι άλλο. Μου μιλάει συνεχώς για μία κοπέλα, η οποία είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια εκεί, λέγοντάς μου μερικές φορές πόσο τη θαυμάζει, πόσο εύστροφη είναι και τι λαμπρές προοπτικές έχει…

Σε κάποια φάση έθιξε και το εμφανισιακό, είπε δηλαδή ότι συνδυάζει μυαλό με ομορφιά, οπότε κατάλαβα ότι πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή παρουσία. Σε κάποια φάση τον ρώτησα ψύχραιμα και όμορφα εάν νιώθει κάτι παραπάνω από θαυμασμό για εκείνη και με διαβεβαίωσε ότι όχι, δεν υπάρχει τέτοιο συναίσθημα. Αναρωτιέμαι τότε γιατί την εκθειάζει έτσι και μήπως λείπει από μένα κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι στη συμβίωση δεν έχω αφεθεί, προσέχω τον εαυτό μου πάντα, στο σπίτι προσπαθώ να τα έχω όλα στην εντέλεια, ενώ και σαν άνθρωπος δεν μιζεριάζω και κοιτώ πάντα να έχω ενδιαφέροντα για να είμαι κι εγώ ενδιαφέρουσα στη συζήτηση. Επίσης, διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δεν έχω, αλλά είμαι μορφωμένη, φροντίζω να ενημερώνομαι για το τι γίνεται στον κόσμο.

Έχουμε πράγματα να συζητάμε με το σύντροφό μου. Δεν καταλαβαίνω, όμως, τι έχει εκείνη η κοπέλα που δεν το έχω εγώ. Νιώθω αυτό το τσίμπημα της ζήλιας και κάπου προβληματίζομαι πού χάνω.

Μήπως τον έχει συνεπάρει ο ακαδημαϊκός χώρος, οπότε αυτόματα τον συνεπήρε μία όμορφη παρουσία που τυχαίνει να ενθουσιάζεται εξίσου με το αντικείμενο έρευνάς του; Θα ήθελα πολύ να τον ρωτήσω εάν νιώθει ότι λείπει από μένα κάτι, αλλιώς γιατί νιώθει τέτοιο θαυμασμό για εκείνη, αλλά δεν θέλω να φανώ needy ή να ακουστώ τόσο ανασφαλής.

Από την άλλη, θεωρώ υπερβολικό το να του ζητήσω να σταματήσει να μου μιλά για εκείνη τόσο συχνά. Άλλωστε, δεν με ενοχλεί το ότι μιλάει, μα ότι τη σκέφτεται και εκτός πανεπιστημίου. Πώς πιστεύετε ότι μπορώ να του θίξω το θέμα;

Χριστιάνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Πρώτα θα περάσεις απο το πανεπιστήμιο μια βόλτα να δείς τη λεγόμενη και κυρίως να σε δεί και εκεινη οτι υπάρχεις (και να βολιδοσκοπήσεις). Και μετά θίγεις το θέμα (αν καταλάβεις οτι όντως υπάρχει θέμα). Αλλά για να φτάνεις να γράφεις εδώ, μάλλον υπάρχει θέμα και να λάβεις τα μέτρα σου γιατι οι καιροί είναι δύσκολοι .

  2. I alitheia einai oti zei pleon se ena perivallon pu oso morfomeni ki an eisai de mporeis na siimvadiseis dioti den eisai mesa se auto. Iparxei enthusiasmos, xara gia tin erevna, vriskeis atoma me ta idia endiaferonta k anisixies me sena k se sineperni. An malista molis twra to ksekinise exei oli ti xara, on enthusiasmo k mallon vrike se ekeinin ena anthrwpo pu mporei na mila gia akrivws ayto pu kanei k na kserei oti ton katalavainei xwris peraiterw eksigiseis, opws mallon kanei mazi su. Den einai oti de thelei na ta leei se sena apla kserei oti esi de mporeis na ton katalaveis (oxi logw morfwseis, apla logw diaforetikwn erevnitikwn endiaferontwn). Prepei na katalaveis oti to didaktoriko einia mia monaxiki ipothesi k otan vriskeis kapoio na se katalavainei denese poli. Thelei prosoxi o xeirismos giati nai exei allaksei i zwi tu k me ton kairo tha allaksei ki allo k auto tha tarakunisei ti sxesi sas giati apla tha apokta k kapoia endiaferonta ksena apo sena pu de tha mporei na ta moirazetai mazi su. Esi prepei na tu simparastekesai me ton tropo pu ksereis k mporeis. de prepei na niwseis oti ipolipese se kati me ekeinin. Epidiwkse na tin gnwriseis gia na deis pws simperiferetai mazi tis, kpia ta koina tus simeia. Prospathise na enisxiseis auta pu panta evriske se sena thetika kapla perimene na ta ektimisei. De mporeis na kaneis kati perissotero k se kamia periptwsi de prepei na afiseis auto na su riksei tin autopepithisi. I anthrwpoi allazun k oi sxeseis ekselissontai, pote pros thetiki k pote pros arnitiki ekseliksi. K auta mes sti zwi einai.

  3. Επειδή τυχαίνει να βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια ηλικία και στο ίδιο ακαδημαϊκό επίπεδο με τον σύντροφό σου, πρέπει να σε ενημερώσω αρχικά για τα εξής: ένας άνθρωπος που ασχολείται με την έρευνα, άνδρας ή γυναίκα, αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτή, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές η προσωπική ζωή να περνά σε δεύτερη μοίρα. Για τους άνδρες είναι πιο εύκολος ο συνδυασμός καριέρας και προσωπικής ζωής: πάντα πίσω από τους επιτυχημένους άνδρες βρίσκονται έξυπνες γυναίκες με κατανόηση, πρόθυμες να τους στηρίξουν στην προσπάθειά τους (όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ). Αντιθέτως, για τις γυναίκες που ανήκουν στον ίδιο χώρο δεν ισχύει το ίδιο. Πολλές από αυτές είναι μόνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως εσύ πρέπει να ανέχεσαι τα πάντα, φτάνοντας στο σημείο να θυσιάσεις την αξιοπρέπειά σου. ʼλλωστε, δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Μπορεί να θέλει κάτι παραπάνω από τη συνάδελφό του ή να πρόκειται για απλή φιλική σχέση, η οποία βασίζεται στα κοινά ενδιαφέροντα, την αλληλοεκτίμηση και τους κοινούς στόχους. Πώς μπορείς να το διαπιστώσεις: ζήτα με τρόπο από τον σύντροφό σου να γνωρίσεις τη φίλη του, να βγείτε και οι τρεις για έναν καφέ ή να την καλέσετε στο σπίτι σας. Πες του πως για να την έχει επιλέξει εκείνος για φίλη του και για να την επαινεί τόσο, δεν μπορεί παρά να είναι ένα αξιόλογο άτομο. Πες του πως θέλεις να τη γνωρίσεις, γιατί θέλεις να έχεις στον κύκλο σου ανθρώπους καλλιεργημένους και ενδεχομένως να γίνει και δική σου φίλη. Θα δεις τις αντιδράσεις του και θα καταλάβεις. Καλή τύχη!

  4. Εγώ ήμουν λίγο μεγαλύτερή σου όταν μου συνέβη παρόμοια ιστορία. Δεν συζούσαμε, αλλά είχαμε μακροχρόνια σχέση, ώσπου ξαφνικά εμφανίστηκε η Δ. στη δουλειά του. Κάθε μέρα μετά τη δουλειά είχα βαρεθεί να ακούω “η Δ. αυτό και η Δ. εκείνο…” Και μάλιστα, καμιά φορά έλεγε και αρνητικά πράγματα για εκείνη, αλλά και μόνο που μιλούσε για την κοπέλα, πάει να πει ότι την είχε συνεχώς στο μυαλό του κι εκτός δουλειάς. Χριστιάνα, δε θέλω να σπείρω τον πανικό, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι έκανε παράλληλη σχέση μαζί της πρώτα και μετά με χώρισε για εκείνη. Έκλαψα, πόνεσα, αλλά στο τέλος κατάλαβα ότι προφανώς αυτός είχε μπει σ’ άλλη φάση στη ζωή του και συνεπώς άρχισε να ζητά καινούρια πράγματα από μία κοπέλα δίπλα του. Κι αυτή δεν θα ήμουν εγώ. Αυτό που λέει η Εύα, δηλαδή, ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται και πλέον κάτι που έχει δίπλα του, όσο τέλειο κι αν είναι, δεν τον καλύπτει. ʼδικα νιώθεις ανεπαρκής.

  5. εγω θα σταματουσα να το σκεφτομαι και θα προσπαθουσα για λιγο καιρο να τον αφησω αρκετα μονο του(θα εβγαινα με φιλους μου και θα εκανα πργματα για την ψυχικη μου υγεια μονη μου και με φιλες μου)θεωρω οτι καλο ειναι να συνηδητοποιησει και αυτος οτι υπαρχει περιπτωση κατι να χασει.αν δεν το συνηδητοποιησει και βρει αφορμη απο την απουσια μου καλυτερα τωρα παρα μετα απο 3-5-7 χρονια.

  6. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕ ΘΕΛΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ “ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΤΑΙ”. Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ. ΜΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΑΘΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ.. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΑ ΓΝΩΜΩΝΑ : ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. 🙂

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More