Αλεξία: “Έκανα το λάθος και πήγα στο μαγαζί ενός πρώην μου…”

Γεια σας καλοκαιρινά κορίτσια!

Είμαι 19. Εδώ και δύο χρόνια υπάρχει κάποιος στη ζωή μου που τον θεωρώ τον πιο σταθερό παράγοντα δίπλα μου. Ας τον πούμε Κ.

Με λατρεύει. Είναι πράγμα σαφέστατο και πάντα με στηρίζει. Δεν είχαμε ποτέ σχέση. Αντίθετα εγώ έπαιζα μαζί του και πάντα το έσωζα τελευταία στιγμή.

Πλέον όμως άρχισα να τον ερωτεύομαι τρελά, αλλά επειδή όλα αυτά τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα και δεν ξέρω πως να φερθώ, έκανα το λάθος και πήγα στο μαγαζί ενός πρώην μου.

Ο Κ. θύμωσε και μου είπε ότι έχει ανεχτεί πολλά και θέλει να τελειώσουμε μια και καλή. Βρεθήκαμε, το συζητήσαμε, λύγισα, του είπα τι νιώθω για αυτόν…

Εκείνος βούρκωσε και μου είπε ότι θέλει πλέον πράξεις και όχι λόγια. Εδώ κολλάω! Θέλω να αγωνιστώ για αυτόν όπως εκείνος για μένα, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο…

Αλεξία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τι εννοείς φιλτατη ότι δεν ξέρεις τον τρόπο; Όταν αγαπάς δεν έχεις να σκεφτείς τον τρόπο, δε χρειάζεται, αυτό βγαίνει. Αν χρειάζεσαι να πιεστείς, μάλλον τα συναισθήματα σου είναι μπερδεμένα και δε νιώθεις όπως το αγόρι σου. Προτείνω να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι νιώθεις. Αν όντως τον αγαπάς, απλώς άρχισε να δίνεις περισσότερο (συναισθηματικά) και να κρατάς λιγότερες ‘καβάντζες’. Αν πάλι δεν τον αγαπάς, κρίμα να τον παιδεύεις.

  2. Διαβαζοντας αυτο που εγραψες,μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες. Εισαι 19, αρα απο τα 17 εχεις γνωρισει τον Κ, ο οποιος ομως δεν μας λες ποσο χρονων ειναι!! Εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο εως πολυ μεγαλυτερος απο σενα, γι’αυτο και σου δειχνει τοση λατρεια, χωρις να εχετε καν σχεση. Απο την αλλη αφου 2 χρονια δεν εχετε σχεση και ο,τι κανει το κανει γιατι νοιαζεται σε φιλικο επιπεδο για σενα,για ποιο λογο σου ζηταει πλεον πραξεις και οχι λογια? Εσυ δηλαδη τι λογια ελεγες ή τι υποσχεσεις εδινες τις οποιες και βαρεθηκε? Και τελος, ωραια πηγες στο μαγαζι του πρωην σου και? Εκανες κατι με τον πρωη σου? ο Κ, ειναι η σχεση σου και επρεπε να λογοδοτησεις? Δεν τα καταλαβαινω ολα αυτα κι αν δεν δωσεις καποιες διευκρινησεις, οσον αφορα του τι ειδους σχεση εχετε αναπτυξει 2 χρονια,δεν θα μπορουσα ποτε να σου πω την αποψη μου.

  3. Δεν έγινε και κάτι τρομερό, αρκεί να μην πήγες στο μαγαζί του πρώην σου μόνο και μόνο για να προκαλέσεις αντίδραση. Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος μεταξύ σας είναι η επικοινωνία. Να επικοινωνείτε ο ένας στον άλλον τα συναισθήματά σας και το αμοιβαίο ενδιαφέρον σας. Ξέχνα τα φτηνά παιχνίδια και τα ήξεις-αφήξεις. Αυτά το μόνο που κάνουν είναι να καλλιεργούν την ανασφάλεια και να αφήνουν την πικρία στον άλλον ότι υποτίμησαν τα συναισθήματά του. Μην το κάνεις. Σκέψου ότι υπάρχουν τόσες κοπέλες εκεί έξω που θα έδιναν τα πάντα για να έχουν ένα παλικάρι σταθερό και ειλικρινές δίπλα τους, ενώ εσύ που τον έχεις δεν δείχνεις να τον εκτιμάς αρκετά. Είναι κρίμα. Μπορείτε να έχετε την όμορφη σχέση, είναι κρίμα να τη χάσετε από βλακείες.

  4. Μπερδεμένα μας τα λες….—Τι παει να πεί “Θέλω να αγωνιστώ για αυτόν ?” —Αφού του αποκάλυψες τελικά πως αισθάνεσαι τότε το φυσικό επακόλουθο είναι να κάνετε σχέση και να είστε μαζί —-Τι παραπάνω “αγώνα” να κανεις δηλαδή ?? —-Γιατι κάθεσαι και αγχώνεσαι μόνη σου ? —Η σχέση δεν είναι διαγωνισμός οπου πρέπει να ανέβεις βουνά η να κάνεις σημεία και τέρατα για να δείξεις στον άλλο οτι τον θέλεις ——–Κάντε την σχέση πρώτα και όπως αισθάνεσαι και ότι σου βγαίνει αυτό να κάνεις ——-Μην πιέζεις τον εαυτό σου να βγάλει κάτι που δεν νιώθεις επειδή έτσι πρέπει —-η επειδή ο άλλος σε κυνήγαγε δυο χρόνια και εσύ τώρα τον έιδες ερωτικα—Αυτο δεν σημαίνει οτι του έχεις και καμία υποχρέωση —Επιλογή του ήταν να μείνει κοντά σου, δεν τον κράτησες με το ζόρι —-Μην νιώθεις άσχημα λοιπόν — Βλέποντας και κάνοντας που λέει και ο λαός…

  5. Πόσο είναι ο Κ; Είναι ελεύθερος; Αν ειναι παντρεμένος ή δεσμευμένος, να μή κάνεις κανένα αγώνα. Μου φαίνεσαι λίγο μικρή και απονήρευτη. Πρόσεχε…

  6. Ειναι 21, συγγνωμη που δεν τ ανεφερα! Ελινα νομιζω πως θελει να του δειξω το ενδιαφερον που μου εχει δειξει. Οντως δεν του εχω υποχρεωση, ουτε τον κρατησα με το ζορι! Μαλιστα μου ειπε οτι δεν με εμπιστευεται. Προσπαθω να του δειξω οτι δεν θελω να παιζω μαζι του, αλλα δεν με πιστευει και με αποπαιρνει συχνα. Θελει οπως μου ειπε να με πιστεψει και να ειναι μαζι μου, αλλα θελει πραξεις. Για να γινω λιγο πιο σαφης στο ειδος της σχεσης μας θα σας πω πως τον εβλεπα σαν φιλο τη στιγμη που αυτος που εξεφραζε τα συναισθηματα και το ενδιαφερον του με καθε ευκαιρια. Εγω τον γειωνα. Ποτε δεν με εχει πιεσει, παντα με ακουει και με στηριζει. μπορω να βασιστω πανω του. Θαυμαζω τον τροπο που σκεφτεται -συνηθως. Ειναι ξεχωριστος. Το κακο ειναι οτι εκεινος ενω πλεον με εχει δεν μπορει να το πιστεψει και βαζει εμποδια στη σχεση μας!!

  7. Αλεξία, τώρα φάνηκε το τελευταίο σου ποστ… Κοίτα, απ’ ότι κατάλαβα, επειδή τόσο καιρό σε κυνηγούσε, τώρα ίσως πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να τον ξεχρεώσεις κατά κάποιον τρόπο. Πάντως, εσύ μπορεί να είσαι τρελά ερωτευμένη, μα εκείνος έχει πιο πολλές ανασφάλειες κι από σένα. Ήδη έχει την εμπειρία της απόρριψης (έμμεσης, μα και πάλι απόρριψης) εκ μέρους σου και φοβάται ότι στο πλησιέστερο μέλλον θ’ αλλάξεις γνώμη και ότι δεν θα σημαίνει τίποτα για σένα η σχέση σας. Κι έτσι, τώρα μπορεί να σου ζητά τα ρέστα για όπου πήγες, για τον τύπο με τον οποίο σε είδε να μιλάς, για το τηλεφώνημα που δέχτηκες… Ελπίζω να μη γίνει πιεστικός σε τέτοιο βαθμό και κατά βάθος να συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να σε φυλακίσει σ’ ένα κλουβί μόνο για τον εαυτό του. Μακάρι να σας δοθεί η ευκαιρία να καλλιεργήσετε κάτι όμορφο μεταξύ σας που θα σας προσφέρει ηρεμία και αρμονία, χωρίς διαφωνίες και ίντριγκες! Ό,τι καλύτερο σ’ εσένα.

  8. Το ό,τι έπαιζες δυο χρόνια με τα συναισθήματά του είναι μείον σου. Μπορεί να το έκανες από ανωριμότητα ή αμηχανία ή επειδή δεν έχεις μάθει να σέβεσαι. Όμως μετράει το αποτέλεσμα κι ο τρόπος σου, που δεν ήταν καθόλου σωστος απέναντί του. Σκέψου πόσο τον έχεις πληγωσει, αυτό μόνο του αρκεί για να μη μπορεί να σε εμπιστευτεί. Δεν ξέρω αν και πόσο θα αντέξετε να μείνετε μαζί. Πρέπει κι αυτός όμως να καταλάβει από την πλευρά του, ότι από τη στιγμή που τώρα είστε μαζί – και δεν του έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο, επέλεξε να είναι μαζί σου – θα πρέπει να αφήσει λίγο στην άκρη τη συμπεριφορά που είχες στο παρελθόν και να σου δώσει μια ευκαιρία να αποδείξεις ότι έχεις ωριμάσει. Εδώ λοιπόν έρχεσαι εσύ. Πρέπει να ωριμάσεις, να καταλάβεις ότι δεν παίζουμε με τους ανθρώπους, ότι τους σεβόμαστε, είτε είναι φίλοι είτε η σχέση μας, ότι δε χλευάζουμε ούτε γειώνουμε, όπως λες, τα αισθήματα των άλλων. Σκέψου…όταν του εξομολήγηθηκες πως είσαι ερωτευμένη μαζί του, να σε γείωνε εκείνος…πώς θα ένιωθες; Ξέρουμε όλοι την απάντηση. Σκέψου καλά και κοίτα να ωριμασεις, σου δίνεται μια καλή ευκαιρία.

  9. Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σας! Χθες ομως βρεθηκαμε στο ιδιο κλαμπ, μου ειπε οριστικα τελος και μετα απο λιγο τον ειδα να εχει στριμωξει αρχικα την πρωην του και αργοτερα αλλη μια κοπελα. Τον πλησιασα και του ειπα οτι αυτα που κανει ειναι ξεφτυλικια, αλλα δεν νομιζω να τον ταραξα ιδιαιτερα. Πως γινεται προχθες να βουρκωνε και τωρα να το παιζει χαλαρος ;

  10. Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σας! Χθες ομως βρεθηκαμε στο ιδιο κλαμπ, μου ειπε οριστικα τελος και μετα απο λιγο τον ειδα να εχει στριμωξει αρχικα την πρωην του και αργοτερα αλλη μια κοπελα. Τον πλησιασα και του ειπα οτι αυτα που κανει ειναι ξεφτυλικια, αλλα δεν νομιζω να τον ταραξα ιδιαιτερα. Πως γινεται προχθες να βουρκωνε και τωρα να το παιζει χαλαρος ;

  11. Αυτό είναι καινουργιο θεμα και ερωτημα…Πως γινεται να ειναι χαλαρος? Μια χαρα γινεται, θα μεγαλωσεις σιγα σιγα και θα ανακαλυψεις μονη σου τον κοσμο και το ποσο πληγωνει…. Σαφως δινει χαρες, αλλα κυριως πληγωνει. Μην ασχολεισαι ιδιαιτερα με αυτη την πλευρα της ζωης, χαλαρωσε και απολαυσε ο,τι σου δινεται απλοχερα. Σου δωθηκε το ενδιαφερον του για 2 χρονια, μεχρι εκει, δεν θελει αλλο, ας τον, πηγαινε παρακατω!!!

  12. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι πριν προχωρήσει μαζί σου θέλει να δει αν θα τον κυνηγήσεις, αν θα τον διεκδικήσεις κι εσύ όπως εκείνος τόσο καιρό….μάλλον είναι πολύ ανασφαλής από τη φύση του…άσχετα αν κι εσύ βοήθησες με την όλη συμπεριφορά σου να μην έχει εμπιστοσύνη στα συναισθήματά σου! Γνώμη μου πάντως είναι να μην ασχοληθείς…κάτι που δεν ξεκινάει σε μια υγιή βάση δύσκολα θα έχει καλή συνέχεια…τα πράγματα δεν έγιναν σωστά μεταξύ σας, και είναι προφανές πως δεν υπάρχει ωριμότητα κι από τις δυο πλευρές! Είναι πολύ φυσικό βέβαια, είστε και οι δυο πολύ μικροί! Όμως πιστεύω πως θα ταλαιπωρηθείτε άδικα, ίσως είναι και δικές μου εμπειρίες από νεαρότερη (και όχι μόνο, χαχα!) ηλικία που με κάνουν να το πιστεύω, άλλα ίσως είναι καλύτερα να κρατήσεις αυτή την εμπειρία σαν γνώμονα για παρακάτω! Έχοντας μάθει πια να σέβεσαι τα αισθήματα των άλλων, άλλα και να μην φοβάσαι να δικά σου, να αφεθείς δηλαδή στον έρωτα, όλα θα πάνε πολύ καλύτερα στο μέλλον! 😉 Αν θέλεις βέβαια να κάνεις μια προσπάθεια μαζί του είναι δικαίωμά σου, άλλα για να γίνει αυτό, με τους όρους που φαίνεται να θέτει πλέον εκείνος, μάλλον θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να τον “παρακαλέσεις”….κάτι που νομίζω πως δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις….και που θα ήταν μεγάλο λάθος ούτως ή άλλως! 😉 Αυτό κι αν θα ήταν ένας πολύ λάθος τρόπος να αρχίσει μια σχέση!!!!! Καλή τύχη!

  13. Αννα και Δωρα εχετε δικιο.. Σας ευχαριστω πολυ!

  14. Δεν ακούγεται πολύ σοβαρός ο Κ σου. Μάλλον τον εχεις “ερωτευτεί” επειδή αρχισε να σε γράφει. Θα ταλαιπωρηθείς μου φαίνεται αν ασχοληθείς κι άλλο.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More