Σταματίνα: “Εδώ και ένα χρόνο έχω σχέση με κάποιον που είναι 7 χρόνια μικρότερός μου”.

Γεια σας!

Το όνομά μου είναι Σταματίνα και είμαι 37 χρόνων. Είμαι αρκετά πιεσμένη τον τελευταίο καιρό και για αυτό αποφάσισα να γράψω εδώ για να ακούσω τις συμβουλές και τις απόψεις σας. Οι φίλοι μου νομίζω δεν είναι αντικειμενικοί για να μην με στεναχωρήσουν και βλέπουν τα πράγματα αισιόδοξα και υπέρ μου.

Εδώ και ένα χρόνο έχω σχέση με κάποιον που είναι 7 χρόνια μικρότερός μου. Τα πάμε καλά, αλλά η ηλικία μπαίνει δυστυχώς εμπόδιο σε κάποια πράγματα. Είμαστε σε διαφορετική φάση ζωής εντελώς.

Εγώ νιώθω ότι με πιέζει ο χρόνος. Θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Εκείνος είναι ακόμα στη φάση που δεν έχει χορτάσει τη ζωή. Προβλήματα επικοινωνίας δεν υπάρχουν. Ταιριάζουμε και η σχέση μας είναι όμορφη χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Το θέμα ηλικία δεν έχει δημιουργήσει δηλαδή κάποιο πρόβλημα. Εκτός φυσικά από ένα δικό μου άγχος. Δεν του έχω κάνει κουβέντα σχετικά, ούτε καν έχουμε μιλήσει θεωρητικά για τις απόψεις μας περί γάμου, γιατί δεν θέλω να τον τρομάξω.

Όμως μέσα μου αρχίζω και πιέζομαι. Βιάζομαι. Στρεσάρομαι και μερικές φορές μου βγαίνει μια νευρικότητα που συνήθως δικαιολογώ ως κούραση από τη δουλειά.

Τι να κάνω; Να του μιλήσω ανοιχτά ώστε να δω πως βλέπει κι εκείνος τα πράγματα; Δεν ξέρω. Έχω πελαγώσει λίγο…

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Σταματίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ναί να του μιλήσεις. Δεν είσαι και μπέμπα. Πότε θα κάνεις παιδί;

  2. Σταματινα μου καταλαβαινω το αγχος σου.δυστυχως φτανει η στιγμη στη ζωη μιας γυναικας οπου ο χρονος δεν ειναι συμμαχος στο θεμα του παιδιου. Το οτι στενευουν τα χρονικα περιθωρια για μια τετοια αναγκη ειναι αυτο που μπορει να σε κανει να αντιδρασεις σπασμωδικα και να εχεισ λαθος αποτελεσματα.Δεν νομιζω οτι η ηλικια του ειναι ανασταλτικος παραγοντας.Εξαρταται σε τι φαση βρισκεται.οικονομικη , συναισθηματικη κλπ.Δει ειναι αναγκη να του μιλησεις εξαρχης ανοιχτα γιαυτο το θεμα.Μπορεισ σε μια ευρυτερη συζητηση να ακουσεις τι αποψεις εχει για το γαμο και τα παιδια.Δωσε λιγο χρονο ακομα στη σχεση σας να δεις πως θα συνεχισει.Μπορει πχ να μην ειναι ετοιμος τωρα για ενα παιδι αλλα σε ενα χρονο να νιωσει οτι θελει παρα πολυ ενα παιδι μαζι σου για να ολοκληρωσει την σχεση σας.Μην πιεσεις καταστασεις.καταλαβαινω πολυ καλα το αγχος σου αλλα ειναι προτιμοτερο να επενδυσεις σε μια σχεση που ηδη υπαρχει και περνας καλα παρα να ξανα βγεις στη ΄΄γυρα΄΄.Μακαρι να πανε ολα καλα κ ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο αν και τισ πραγματικες απαντησεις τις εχεις μεσα σου.καλο καλοκαιρι

  3. Φυσικά και να του μιλήσεις. Να είσαι ειλικρινής μαζί του και να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί εκείνος να μην έχει ακριβώς τα ίδια θέλω ή να είναι απροετοίμαστος για μια τέτοια συζήτηση. Σε αυτή την περίπτωση μην τον αποπάρεις, προσπάθησε να είσαι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να μην σε πιάσει πανικός και έχετε φωνές και κλάματα, κάτι που δεν είναι ωραίο ούτε και θα λειτουργήσει υπέρ σου. Δώσε του επίσης λίγο χρόνο να σκεφτεί. Πάντως καλύτερα να την κάνεις τώρα τη συζήτηση, μην αφήνεις το χρόνο να περνάει, αφού ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. Οπλίσου με θάρρος και μίλησέ του. Εύχομαι να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις!

  4. Συμφωνω απολυτα με την Κris,διαφωνω με την Σ….δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με την Kris. Στην τελικη δεν μπορεις να γνωριζεις τι σου επιφυλασσει το μελλον… Οσο για το πότε θα κανεις ενα παιδι, φανταζομαι οτι αυτο θα το σκεφτοσουνα πριν αποφασισεις να συνυπαρξεις με εναν αντρα που ισως να μην ειναι στην ιδια φαση ή να μην εχετε τα ιδια θελω…Οποτε αφου επελεξες εναν συντροφο, γνωριζοντας απο την αρχη τις ιδιαιτεροτητες μεταξυ σας, μεσα σου να μην εισαι ετοιμη ακομα για γαμους και παιδια και να θες απλα να περνας ομορφα το ΤΩΡΑ !!! Κοιτα το τωρα, το αυριο δεν εχει ερθει και δεν ξερεις αν θα ερθει και πως…!!! Περνα ευτυχισμενα.Φανταζομαι αν ηθελες παιδι η επιλογη του συντροφου ενδομυχα θα ηταν διαφορετικη.

  5. Κι εγώ είμαι της άποψης να του μιλήσεις. Είναι πολύ λογικό να σε απασχολεί το θέμα οικογένεια στα 37. ʼλλωστε ούτε κι αυτός είναι μπέμπης. 30 χρονών είναι και πιστεύω ότι θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για σένα το θέμα της απόκτησης παιδιών. Αφού πρόκειται για μια καλή σχέση χωρίς προβλήματα, απ’ότι κατάλαβα από το μήνυμά σου, πιστεύω ότι μπορείς να κάτσεις μαζί του και να του πεις ανοιχτά ότι θες να κάνεις οικογένεια.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More