O πρώην, ο νυν και η Eva: “Ειλικρινά ζητάω τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας!”

Με λένε Εύα και ειλικρινά ζητάω τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας!

Πριν τρία χρόνια χώρισα πολύ άσχημα με κάποιον που δεν ήθελα να χάσω με τίποτα. Ένιωθα ότι θα μέναμε μαζί μια ζωή.

Η σχέση μας ήταν από απόσταση και με δυσκολίες. Μαλώναμε αρκετά κτλ. κτλ. Γνωστές οι σχέσεις λόγω απόστασης… μην μακρυγορώ.

Πριν χωρίσουμε με είχε απομακρύνει και φυσικά τρελαινόμουν. Πήγαινα να τον βρω, αλλά έφευγε. Μέχρι που άλλαξε αριθμό… Ποτέ δεν καταλάβα το λόγο για τον οποίο με χώρισε. Εγώ τα έριχνα όλα στην απόσταση, αλλά και πάλι προσπάθειες έκανα. Δεν δέχομαι ότι οι σχέσεις έστω και με απόσταση είναι καταδικασμένες. Ή έστω κι αν είναι, δεν φέρεσαι άσχημα στον άλλον που υποφέρει, ίσως γιατί θέλει να προσπαθήσει…

Τέλος πάντων, μετά έμαθα ότι έκανε σχέση κι έτσι το πήρα απόφαση. Θα τον κλάψω, θα ξενυχτήσω, θα τον ξεπεράσω και θα βρω κι εγώ κάποια στιγμή το ταίρι μου.

Φορτωμένη με ανασφάλειες, όμως… Μέσα μου δεν έκλεισε ποτέ το θέμα. Μόνο φαινομενικά. Πριν ενάμιση χρόνο, γνώρισα κάποιον στο χώρο εργασίας μου. Μου άρεσε πάρα πολύ η παρέα του. Έξυπνος, με τρομερό χιούμορ, συνέχεια με έκανε να γελάω.

Βγαίναμε φιλικά, αλλά δεν θυμάμαι να ένιωσα ερωτευμένη και να θέλω να γίνει κάτι… μέχρι που έκανε το πρώτο βήμα και ενθουσιάστηκα γιατί έχει καταπληκτικό τρόπο. Βέβαια, του είχα πει να φανταστείτε για τον προηγούμενο και πόσο είχα πληγωθεί…

Ξεκινήσαμε κάτι, αν κι εγώ στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, γιατί δεν ήμουν σίγουρη για τα συναισθήματά μου. Αλλά με παρέσυρε τόσο ο τρόπος του… Με έκανε να τον αγαπήσω γιατί πραγματικά είναι αξιαγάπητος.

Ήμασταν μαζί ενάμιση χρόνο και συνεννούμασταν τέλεια. Στην καθημερινότητα, επειδή μέναμε και μαζί τον τελευταίο χρόνο, όλα τέλεια. Στο μόνο που δεν ταιριάζουμε τόσο είναι στις εξόδους μας. Ένιωθα ότι γινόμουν αυτό που ζητούσε ο ίδιος.

Κάποιες φορές μαλώσαμε γιατί όταν του ζητούσα να πάμε κάπου που μου αρέσει μου έλεγε δεν μπορώ να πάω εκεί, βρες παρέα και πήγαινε. Δεν ακούω τέτοια κτλ κτλ. Αλλά το άφηνα, γιατί λέω: αυτά έχουν σημασία; Αν είναι να κάνεις οικογένεια, θα σε πειράζει που ο άλλος δεν θα βγει για ποτό μαζί σου εκεί που θέλεις;

Τέλος πάντων! Αφού ήμασταν ένα χρόνο μαζί με πήρε τηλέφωνο ο πρώην. Του μίλησα άσχημα πολύ στο τηλέφωνο. Ήταν μπροστά και η σχέση μου. Ναι, δεν ξέρω πως θα μιλούσα αν ήμουν μόνη…

Αυτό έγινε τον Μάιο που πέρασε. Το ξέχασα και συνέχισα τη ζωή μου. Πήγα διακοπές. Περνούσε ωραία το Καλοκαίρι μέχρι που μάλωσα πάλι με τον δικό μου γιατί ήθελα να κανονίσουμε με μια παρέα κι αυτός φυσικά και πάλι δεν ήθελε, γιατί δεν μπορεί ούτε να ακούσει τη μουσική που ακούω εγώ. Και δεν εννοώ σκυλάδικα, αλλά όπως όλος ο κόσμος σε ένα μπαράκι το Καλοκαίρι. Απλά να διασκεδάσουμε.

Μου λέει ότι αυτός είναι ο τρόπος διασκέδασης για τους νεοέλληνες για αυτό δεν πάμε μπροστά, για αυτό έχουμε κρίση και μάλλον κοινωνική. Τέλος πάντων, έχει τις αξίες του και τον καταλαβαίνω. Και πάλι είπα: σιγά μωρέ μη σκάσω.

Αλλά, άρχισα να βλέπω στο όνειρό μου τον πρώην. Να τον σκέφτομαι τόσο μα τόσο έντονα λες και τον είχα δει μόλις πριν μια μέρα. Πήγα και τον βρήκα τον Νοέμβριο για να δω τι νιώθω. Τη μέρα που πήγα το είπα στον νυν μου. Μαλώσαμε άγρια βέβαια αλλά έκατσα να ακούσω τον πρώην τι είχε να μου πει τελικά.

Για να μην τα πολυλογώ και πάλι μου είπε συγνώμη για όλα, ότι είχα δίκιο σε όλα, ότι πήγε και σε ψυχολόγο για να καταλάβει για ποιον λόγο συμπεριφερόταν έτσι κι ότι αν με γνώριζε τώρα θα με παντρευόταν.

Πέρασαν από τότε 4 μήνες. Απομακρύνθηκα από τον νυν και έκανε προσπάθειες για να είμαστε καλά μαζί. Ένιωθα απάθεια. Στο μυαλό μου καρφωμένο το όνειρο με τον πρώην, ότι τώρα έχουμε ευκαιρία να ζήσουμε πράγματα.

Φοβάμαι! Τι δύσκολο αν χαθεί η εμπιστοσύνη. Τι δύσκολο. Προσπάθησε να με προσεγγίσει και τον έκανα πέρα. Δεν ξέρω αν έχει την υπομονή να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις. Θέλει κι αυτός να ζήσει ήρεμα και όμορφα σε μια σχέση κι εγώ του έβγαλα τις φοβίες μου και τις ανασφάλειες που έχω μαζί του.

Ναι, φοβάμαι να ρισκάρω. Όσο για τον “νυν” είμαι σίγουρη ότι αν πάω και τον βρω θα είμαστε όπως πριν. Θα νιώθω ασφαλής. Δεν μπορώ ακόμα να δω καθαρά και δεν ξέρω το πως!

Μέσα μου βαθιά θέλω να δοκιμάσω πώς θα είμαστε με τον πρώην. Μου έδειξε τρυφερότητα που δεν την είχε δείξει ποτέ, αλλά αν είναι μέχρι να με ρίξει; Κι όταν με θεωρήσει δεδομένη τι θα γίνει; Πάλι τα ίδια;

Μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος και να συνειδητοποιήσει τι θέλει στη ζωή του; Μπορώ κι εγώ;

Eva

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. δύσκολη η κατάσταση…. στη θέση σου δε θα χώριζα.
    ο πρώην είναι πρώην δε πρόκειται να αλλάξει ποτέ. και αμαν πια όλα τα αρσενικά! τώρα έμαθαν τον ψυχολόγο???? παίζει να σου λέει και ψέματα… ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ! έχε και τους 2 στην αναμονή! σκέψου μόνη σου πάρε το χρόνο σου.
    πες και στους 2 θέλω να μείνω μόνη μου. είμαι σίγουρη ότι ο νυν θα σε κυνηγάει ακόμη ενώ ο πρώην θα τα παρατήσει σε 1 βδομάδα….
    ή γράψε σε ένα χαρτί τα καλά και τα κακά και των 2 και κάτσε και σκέψου! καλή τύχη και καλή ζωή!

  2. Καλημερα Ευα Δυσκολη κατασταση, ουτε εσυ δεν ξερεις τι θελεις ακριβως. Να ξερεις οι ανθρωποι μονο για λιγο αλλαζουν συμπεριφορα. Οταν βλεπουν οτι ολα ειναι ενταξει παλι ξαναγυρνουν στον παλιο τους εαυτο! Θα σου προτεινα να απομακρυνθεις απο τους 2 για να σκεφτεις τι θελεις και με ποιον θελεις να συνεχισεις. Φιλακια

  3. λινα μου ειχεσ δίκιο μακάρι να έβλεπα την απάντηση σου πριν με πιάσει ο αυθορμητισμός μου και τα κάνω κουλουβάχατα….με το που είπα στον πρώην ότι εσύ είσαι ο άντρας που θέλω και θέλω να δοκιμάσουμε..λάκισε…αυτο εντωμεταξύ μέσα σε κ’αποιες μέρες..ήμουν μπερδεμένη φοβισμένη και ενώ του είπα πριν 2 βδομάδες ασε με καποιες μέρες… την επομένη με κατέκλυσε η αισιοδοξία να δοκιμάσω και για μια βδομάδα τον ζάλισα προφανώς να μιλήσουμε απο κοντά ενώ ήταν προφανές ότι πιεζόταν..δεν ήθελα να το καταλάβω,βγήκαμε για καφε πριν 2 μέρες και μου είπε οτι τον παρακαλάω και ότι δν μου πρέπει και οτι φαίνεται λες και τον βλέπω ως λύση στα προβλήματα μου…πήγε να μου φορτώσει οτι έχω ψυχολογικό πρ’οβλημα κ οτι εχω κόλλημα μαζί του.
    τώρα απλά νιώθω μια τεράστια απογοήτευση που εδωσα και πάλι την ευκαιρία σ αυτόν τον άνθρωπο να με ξεφτιλίσει.δηλαδή τω΄ρα αυτός τα έχει καλά με τον εαυτό του και λέει οκ η εύα είχε το πρόβλημα όχι εγώ(ψεμματα δν έλεγε για τον ψυχολογο,επαιρνε κ χάπια,τσεκαρισμένο)είχα κ εγώ τα θέματά μου αλλα κ αυτή είναι για βοήθεια και απλά δεν μου κάνει..!!στο τέλος μου είπε οτι υπήρχε λόγος που χωρίσαμε ενώ πριν έλεγε ότι ανέλαβε όλη την ευθύνη γι αυτό..τι να πω βρε κορίτσια ή και αγόρια…είχα το παιχνίδι στα χέρια μου και τον άφησα να με ξανατσακίσει,ίσως έχω πρόβλημα τελικα όπως λέει,απλά πιστεψα πολύ εύκολα…ή όλα αυτά είναι επειδή έκοψε τα χάπια πριν μια βδομάδα…ξέρω θα πείτε καλά δε φοβήθηκες το ότι έπαιρνε κ χάπια κτλ κτλ..είναι κ επιστήμονας,ίσως γι αυτό δεν έδωσα κ τόση βαρύτητα,πιστεψα ότι είναι δύναμη αν δε σου αρέσει ο εαυτός σου να θες να τον αλλάξεις και να ψάξεις ποιος πραγματικά είσαι..λάθος μου και κακό του κεφαλιού μου…δεν το χειρίστηκα σωστά και τώρα φοβάμαι τι συνεπειες θα έχει μέσα μου όλο αυτό,με κλόνισε.

  4. Ευα μου, αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να παρεις εσυ η ιδια το χρονο σου! Πρεπει να απομακρυνθεις για λιγο και να ψαξεις μεσα σου τι ειναι αυτο που πραγματικα αξιζει μετρώντας τις πραξεις και οχι τα λογια! Ειναι δυσκολο ομως να ξερεις κατι: οταν ενας αντρας θελει μια γυναικα παραφορα της κανει χαρες, ριχνει τον εγωισμο του, κυνηγαει πααρα πολυ… Καλη σου τυχη συνονοματη!

  5. ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός…
    σορρυ αλλά αυτό μου θύμισε ο τίτλος,,,και το σενάριο που διάβασα δεν απέχει πολύ.

  6. Για τη απόσταση μιλάμε δλδ? Που μένεις εσύ? Οι λόγοι που σας κάναν να χωρήσετε τότε δεν υπάρχουν πια? Δλδ αυτός τώρα ήρθε πιο κοντά?

  7. Και τωρα Ευα σε τι φαση βρισκεσαι; ο νυν; τι απεγινε;

  8. πρωτα πεθαινει ο ανθρωπος και μετα το χουη του αν πιστευεις οτι θα αλλαξει την εβαψες θα πεσεις στο λακο με τα φιδια οπως επεσα κι εγω

  9. Ευάκι, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αυτομαστιγώνεσαι. Εσύ δεν φταις σε ΤΙΠΟΤΑ. Έδωσες μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που αγαπούσες και πίστευες. Μπράβο σου που παραμέρισες τον εγωισμό σου και του έδωσες αυτή την ευκαιρία. Δεν είναι αδυναμία να δείχνεις τα συναισθήματά σου και να κυνηγάς αυτό που θες, έστω κι αν είναι ένα ΟΝΕΙΡΟ!! Πού ξέρεις, την επόμενη φορά μπορεί να έχει happy end. Τώρα που έχεις πάρει κάποια απόσταση και από τους δύο, να κάτσεις να σκεφτείς εάν ο “νυν” έχει αυτά που θες ή εάν τον υπερεκτίμησες λόγω ενθουσιασμού ή τον υποτίμησες λόγω σύγκρισης με τον “πρώην”. Εάν τον θες ακόμα και τον κυνηγήσεις, είμαι σίγουρη ότι θα γυρίσει. Εάν όχι, “η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή”, φόρα το πιο ωραίο σου χαμόγελο και βγες στα μπαράκια που γουστάρεις με τα φιλαράκια σου να βρεις τον έρωτα! Καλή τύχη!

  10. Ευα μου καλα ολα αυτα που λες.. απλα αν ραγίσει μια φορά το γυαλί δεν ξανακολάει δεν αξίζει να συμπεριφέρεσαι έτσι στον “νυν” σου και να λες οτι θα γυρίσει σε σένα όποτε και αν εσυ το θέλεις…Αν θες να προχωρήσεις με τον πρωην σου και να είστε πάλι μαζί σκέψου το καλύτερα όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία αρκεί να μην το μετανιώσεις απλά θα ρισκάρεις.. εσυ πρέπει να σκεφτείς αν αξίζει όλο αυτό θα χάσεις τον ΝΥΝ σου μια για πάντα αλλά θα είσαι με τον πρώην σου .. να σκεφτείς ποιος σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη ποιος αξίζει να είναι δίπλα σου.. Μην σκεφτείς ότι με τον πρωην εχετε ζήσει πολλά πραγματα και σας συνδέουν ακόμα περισσότερα.. συναισθήματα υπάρχουν η απλά αγαπάς το παρελθόν σου;;;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More