Η σχέση με έναν Πολωνό και οι αντιδράσεις των γονιών της. Η Καρμελίνα χρειάζεται τη βοήθειά σου

Καλησπέρα! Πήρα το θάρρος να σας μιλήσω για τη δική μου ιστορία που με βασανίζει πολλά χρόνια και κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να μου δώσει την κατάλληλη συμβουλή.

Είμαι 20 ετών, είμαι κόρη μόνιμου αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού και ζούσα από πολύ μικρή σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων με μετάθεση. Τον πατέρα μου τον γνώριζε όλο το νησί λόγω της δουλειάς του. Έτσι κι αλλιώς, η κοινωνία είναι πολύ κλειστή και μαζί με αυτόν γνώριζαν κι εμένα. Μας έβλεπαν συχνά με τη μητέρα μου σε αντιπροσωπίες δίπλα του. Πολύς κόσμος με ήξερε χωρίς να τους ξέρω…

Σαν κοπέλα ήμουν πολύ σοβαρή και ήσυχη. Και είχα μια πάρα πολύ καλή και σεβαστή οικογένεια. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι με το οποίο να προσβάλλω τον πατέρα μου, οπότε πρόσεχα πολύ τη συμπεριφορά μου στους τρίτους και στην παρέα μου.

Στα 15 μου λοιπόν γνώρισα ένα παιδί κι έκανα μαζί του την πρώτη μου σχέση. Το παιδί αυτό ήταν από άλλη χώρα. Συγκεκριμένα από Πολωνία. Ποτέ μου δεν είχα κάνει καμία διάκριση σε ανθρώπους. Τον αγάπησα πολύ κι εκείνος το ίδιο. Ήταν πολύ καλό παιδί… και πραγματικά άξιζε πολλά!

Μου μίλησε για τη ζωή του. Ήταν ένα παιδί που ο πατέρας του έπινε και τον κακομεταχειρόταν. Παρ’ όλα αυτά είχε σταθεί πολύ δυνατός και τα είχε ξεπεράσει όλα. Στη συνέχεια ο πατέρας του έκοψε το ποτό και η οικογένειά του ηρέμησε.

Ο πατέρας μου δεν ήθελε να έχω σχέση γιατί ήμουν, λέει, πολύ μικρή για αυτά ακόμα και είχα άλλα πρωτεύοντα.

Όταν ήμουν εγώ 15, εκείνος ήταν 16,5. Στους πρώτους μήνες της σχέσης μας, έγιναν πολλά άσχημα πράγματα κυρίως λόγω ανωριμότητας. Χωρίζαμε κάθε λίγο και λιγάκι, κάναμε ο ένας τον άλλον να ζηλεύει με άλλα αγόρια και κορίτσια… Τελείως ανώριμες καταστάσεις δηλαδή.

Γίναμε όμως αχώριστοι. Κι ό, τι και να μας συνέβαινε πάλι μαζί ήμασταν. Στα 17 μου, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια δηλαδή, ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ήταν ο πρώτος μου και από ό, τι ήξερα τόσα χρόνια κι εγώ η πρώτη του -που ομολογώ πως ήταν κάτι που με ώθησε να ολοκληρώσω μαζί του. Το γεγονός δηλαδή πως δεν είχε ξαναπάει με κοπέλα και περίμενε αυτά τα χρόνια εμένα.

Μετά από λίγους μήνες, χωρίζουμε έπειτα από έναν πολύ άσχημο τσακωμό και μαθαίνω πως είχε ολοκληρώσει με άλλες δύο κοπέλες ενδιάμεσα στους πιο παλιούς χωρισμούς μας. Είχαμε μείνει δύο μήνες και κάτι χώρια για δύο φορές και σε αυτό το διάστημα δεν πολυμιλούσαμε, αν κι εκείνος το προσπαθούσε.

Μίλησα με μία από τις κοπέλες, η οποία μου είπε πως αυτό το παιδί είχε κόλλημα με άλλη κοπέλα και για αυτό δεν προχώρησε η σχέση τους και πως το έκανε για να ξεχάσει. Για μένα όμως ήταν σοκ… να μαθαίνω πως αυτός που αγαπώ με πρόδωσε και μου είπε ψέματα για την πρώτη μου φορά και ειδικά σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.

Μετά από αυτό έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν ήθελα να βγαίνω και να μιλάω σε κανέναν. Μπροστά στους δικούς μου όμως προσπαθούσα να φαίνομαι καλά. ΔΕΝ άντεξα όμως και μίλησα στη θεία μου, τη μικρότερη αδερφή της μητέρας μου πιστεύοντας ότι θα με βοηθήσει.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου… Τα μετέφερε όλα, χαρτί και καλαμάρι στους γονείς μου, μαζί με διάφορα δικά της. Εκεί κατάλαβα πως οι γονείς μου είναι ρατσιστές. Μου απαγόρευσαν να ξαναείμαι μαζί του.

Ο πατέρας μου έμαθε άσχημα πράγματα για την οικογένειά του και μου είπαν πως αν συνέχιζα να έχω οποιαδήποτε επαφή μαζί του θα φύγουμε από το νησί και θα αλλάξω σχολείο. Οπότε μαζί με τον τόσο άσχημο χωρισμό μου, μετά από ένα τόσο σοβαρό ψέμα του, στεναχώρησα και τους γονείς μου. Δεν μιλιόμασταν μέσα στο σπίτι…

Ο μπαμπάς μου παραλίγο να αρρωστήσει. Δεν άντεχε την ιδέα ότι η κόρη του, που την μεγάλωσε χωρίς να της λείψει τίποτα, έπεσε στην παγίδα ενός που την εκμεταλλεύτηκε. Πραγματικά είμαι περήφανη για τους γονείς μου, είναι δύο άνθρωποι οικογενειάρχες

Έμεινα για κάποιους μήνες χώρια του, όμως δεν το έβαλε κάτω. Είχε μετανιώσει πραγματικά για όλα και ΠΟΤΕ του δεν παραδέχτηκε ότι είχε ολοκληρώσει πριν από μένα. Συνέχισα όμως να τον αγαπάω. Μάθαινα πως έχει κλειστεί στον εαυτό του, πως μιλάει συνέχεια για μένα και πραγματικά είχε μετανιώσει. Πήρα λοιπόν την απόφαση να του συγχωρήσω τα πάντα και να κάνουμε μια νέα αρχή, κρυφά από την οικογένειά μου και τους δικούς μου.

Μέχρι τώρα λοιπόν είμαστε μαζί. Πέρασαν πέντε χρόνια από τη γνωριμία μας. Έχουμε χωρίσει πολλές φορές ενδιάμεσα για πολύ ανόητους λόγους, αλλά πάλι μαζί είμαστε. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τη ζωή μας και το έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές.

Πρόσφατα λοιπόν χωρίσαμε ξανά για ασυμφωνία χαρακτήρων και μείναμε 5-6 μήνες χώρια. Πλέον δεν ζούμε στο ίδιο μέρος λόγω σπουδών -και δικών μου και δικών του- και η απόσταση έκανε δύσκολη τη σχέση μας. Παρ’ όλα αυτά όμως πάλι επικοινωνούμε, πάλι συζητάμε να τα βρούμε και πάλι δεν καταφέραμε να ξεχάσουμε ο ένας τον άλλον.

ΔΕΝ έχει μέλλον όμως… Οι γονείς μου, μου έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτούν κανέναν αλλοδαπό στην οικογένειά μας και συγκεκριμένα αυτόν τον άνθρωπο που ξέρουν τόσα άσχημα πράγματα για την οικογένειά του κι εκείνον. Τόσα χρόνια νομίζουν ότι έχουμε χωρίσει κι έχουμε χάσει κάθε επικοινωνία μεταξύ μας…

ΔΕΝ έχω το κουράγιο να μιλήσω μαζί τους και δεν θέλω να στεναχωρήσω τον μπαμπά μου, ο οποίος έχει πρόβλημα με την καρδιά του και μια μεγάλη στεναχώρια μπορεί να του κοστίσει τη ζωή. Και με το αγόρι μου τόσα χρόνια δεν έχουμε σταθεροποιηθεί. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν, αλλά πάντοτε κάτι συμβαίνει και μαλώνουμε και μένουμε για λίγο καιρό χώρια.

ΔΕΝ ξέρω τι να κάνω… Να γυρίσω σε αυτόν που αγαπώ ή να τον ξεχάσω για πάντα, γιατί δεν έχω σκοπό να το πω ποτέ στους δικούς μου; Να αφήσω τον έρωτα της ζωής μου ή να παίξω με την υγεία του πατέρα μου;

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με…! Το έχω πραγματικά ανάγκη. Είμαι σε αδιέξοδο.

Ευχαριστώ πολύ!

Καρμελίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Να προσπαθήσεις να βρεις τί φταίει και έχετε τόσα προβλήματα με το φίλο σου. Παρά το νεαρό της ηλικίας σας και τις λάθος κινήσεις που όλοι έχουμε κάνει όταν ήμασταν τόσο νέοι, πρέπει να διαπιστώσετε μαζί τί είναι αυτό που σας κάνει να χωρίζετε, να μαλώνετε και να το λύσετε ή να προσπαθήσετε να συμβιβάσετε τα πράγματα με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όσον αφορά στους γονείς σου, τώρα, νομίζω πως κάνουν λάθος. Η οικογένεια του νεαρού μπορεί να είχε ή και να έχει προβλήματα, αλλά δεν ευθύνεται για αυτό ο φίλος σου. Ίσα- ίσα, κατάφερε και τα ξεπέρασε και παρά το γεγονός ότι ζούσε σε ένα νοσηρό περιβάλλον τώρα προχώρησε με τη ζωή του και κάτι καλό για αυτόν: σπουδάζει. Να μην νιώθεις, λοιπόν τύψεις για τους γονείς σου, σε αγαπούν πολύ, όπως και εσύ, όμως έχεις υποχρέωση στον εαυτό σου να ζήσεις τη δική ΣΟΥ ζωή, όχι τη δική τους!

  2. Να κανεις αυτο που θελει η καρδια σου.. να μην ακους τους γονεις σου γιατι αν κανεις τις επιλογες που θελουν εκεινοι αργοτερα θα το μετανιωσεις.. ζησε αυτο που εχεις τωρα και αφησε τα υπολοιπα για αργοτερα.. σε 5 χρονια θα δεις πως θα εισαι με το αγορι σου. μην προτρεχεις.. αν αξιζει η σχεση σου θα φανει σε λιγα χρονια.. απλα σε συμβουλευω να μην ακους τι λενε οι αλλοι.. να κανεις παντα αυτο που θελεις εσυ..

  3. εχω ζήσει κάτι κάπως ανάλογο. Το έφτασα μέχρι το γάμο γιατί δεν άντεχα το τέλμα του μπρος πίσω. Τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλο. Επιπλέον βγήκαν τόσες αλήθειες που δεν τις έβλεπα πριν γι αυτόν. Ηταν σαν όλοι να ήταν βαλτοί και να εξήραν το πόσο με αγαπάει.
    Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι ο έρωτας δεν έρχεται κάθε μέρα. Γι αυτό δεν βρίσκεις κάτι άλλο εξίσου ισχυρό να σε τραβήξει ουσιαστικά. Πάντως ο καθένας επιλέγει τί θα κάνει με τη ζωή του και πληρώνει τις συνέπειες. Σκέψου την απλή καθημερινότητα, ένα κάλεσμα σε ένα σπίτι που τώρα μπορεί να είναι ασήμαντο αλλά με τα χρόνια η κοινωνικοποίηση είναι σημαντική για όλη την εξέλιξη του ανθρώπου, και ιδίως την επαγγελματική. Θα είναι συμβατός ή κουμπωμένος κι εσύ θα πηγαίνεις μόνη σου μέχρι να κουραστείς; Τα βιώματα μέσα από το σπίτι είναι επίσης καθοριστικά.. Αν δεν είδες τον πατέρα σου να μαγειρεύει λογικά δεν έχεις κι εσύ το πρότυπο του να βοηθάς.. Επίσης αν είχες ένα κακό πρότυπο συμπεριφοράς αυτό σε έχει χτισει έστω και άθελα σου. Είναι πολύ πολύ νωρίς για αποφάσεις ζωής πάντως.

  4. Για μένα το πρόβλημα δεν είναι οι γονείς σου..γιατι καταρχήν δεν είσαι καν με κάποιον..από τη στιγμή που χωρίζεται κάθε τόσο και αντέχετε τόσο μεγάλα διαστήματα να μένετε χώρια υπάρχουν προβλήματα που μπορεί να μην ξεπεραστούν ποτέ κ κάποια στιγμή να ξεκόψετε τελειώς ή και να βρείτε άλλους…οι περισσότεροι γονείς είναι σαν τους δικούς σου οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο προχωρημένοι με αυτά τα θέματα αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσίκα ότι δεν θα κάνεις αυτό που θέλεις αλλιώς δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένη!

  5. Καρμελίνα απο όσα περιγράφεις, δεν φαίνεται να έχεις και κάποια αξιόλογη σχέση με τον λεγάμενο για να σου προτείνει κάποιος να προχωρήσεις κόντρα σε όλους και όλα. Δηλαδή ειτε είναι Πολωνός είτε Ελληνας, η σχέση σας προβληματική ακούγεται και δύσκολα θα στρώσει. Ούτε εσύ δεν είσαι ευχαριστημένη. Εχω την αίσθηση πως οι γονείς σου έχουν δίκιο. Οχι οτι θα πρέπει να πηγαίνεις και με τη γραμμή τους μια ζωή, αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δίκιο. Ποιός έρωτας της ζωής σου, σάμπως έχεις γνωρίσει και κανέναν άλλο; Μικρή είσαι ακόμα, μπορείς να βρείς άλλον και να είσαι καλά, μου φαίνεται οτι εδώ αυτό που σε κρατάει είναι το ‘απαγορευμένο’ το οτι δεν μπορείς να είσαι μαζί του στην ουσία. Για ψάξτο λίγο.

  6. pistepse me den exeis gnwrisei akoma ton erwta tis zwis sou…. dwse ston eauto sou tin eukairia na to kanei k tote tha deis pws ola tha einai pio eukola k de milw gia to thema ethnikotitos. auto pou zeis diaferei apo tin idaniki sxesi se polla perissotera epipeda! mi xaneis xrono!! prospathise PRAGMATIKA!

  7. Κοπέλα μου, το τι λένε οι δικοί σου δεν έχει κανένα νόημα. Εσύ αποφασίζεις για την ζωή σου, όμως με αυτόν τον άνθρωπο δεν νομίζω να έχετε μέλλον αφού συνέχεια χωρίζετε. Καταλαβαίνω πως είναι ο πρώτος σου και έχεις δεθεί αλλά γρήγορα θα το ξεπεράσεις.΄Εχετε ασυμφωνία χαρακτήρων τώρα που είστε σε σχέση, φαντάσουν να είσαστε και συνέχεια μαζί. Προχώρησε την ζωή σου και θα προχωρήσεις για το μεγάλο βήμα όταν θα είσαι με κάποιον 100 % . Φιλιά

  8. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. Κ ΕΓΩ ΚΟΡΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΜΑΙ,ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΛΩΝΟ Π ΖΟΥΣΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ.. ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ-ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ..ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ! ΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ! ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!ΦΙΛΙΑ

  9. Εγώ είμαι ξένη, παντρεμένη με Έλληνα. μία τέτοια σχέση έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου. Η άλλη κουλτούρα οπωσδήποτε θα βάλει την σφραγίδα της στη σχέση, οπότε να προχωράς μόνο αν είσαι 1000 % σίγουρη, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει! Και η γνώμη μου είναι ότι είσαι πολύ μικρή, δεν έχεις γνωρίσει άλλους άνδρες και θα ήταν κρίμα να κάνεις ένα μοιραίο λάθος.

  10. Καρμελίνα ανεξάρτητα από το θέμα του πατέρα σου εγώ θεωρώ ότι η σχέση σας όπως εξελίσσεται δεν έχει μέλλον…αυτοί οι συνεχείς χωρισμοί δείχνουν ότι υπάρχουν προβλήματα ανάμεσά σας που μόνο εσείς τα ξέρετε και τόσα χρόνια τωρα δεν τα εχετε λύσει.τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι μετά από τόσα χρόνια θα φτιάξουν τα πράγματα ενώ μέχρι τώρα δεν έχετε καταφέρει εσείς οι ίδιοι να τα βρείτε μεταξύ σας???

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More