“Το θέμα είναι ότι δεν θέλει να έχει σχέση με τους δικούς μου, ούτε εγώ να έχω με τους δικούς του”

Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί.

Είμαστε μαζί 4 χρόνια. Εγώ 33, αυτός 35. Γνωριζόμασταν όμως και ήμασταν πραγματικοί φίλοι από το 2003. Η φιλία εξελίχθηκε σε δεσμό δηλαδή.

Υπάρχει αναμφίβολα και με αποδείξεις αγάπη, εκτίμηση, κατανόηση και σεβασμός μεταξύ μας. Δεν έχουμε δηλαδή προβλήματα καθόλου. Το θέμα είναι ότι δεν θέλει, από ανωριμότητα και μόνο, να έχει σχέση με τους δικούς μου, ούτε εγώ να έχω με τους δικούς του. Αν ήταν στο χέρι του θα ήθελε να μην γνωριστεί ποτέ κανείς με κανέναν. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το άλλο σκέλος είναι ότι έτυχε να γνωρίσω τη μητέρα του σε μια εκδήλωση -δεν γινόταν να μην με γνωρίσει εκεί, γιατί ήμουν ακριβώς μπροστά της) κι αυτή μετά του έλεγε ότι είμαι χάλια (παρεμπιπτόντως δεν είμαι) και ότι έχω προσωπικότητα (λες κι αυτό είναι κάτι κακό)!

Αυτός βέβαια δεν της έδωσε δίκιο, απλά δεν της ξαναμίλησε για μένα και μου είπε ότι δεν θα χρειαστεί να την ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου, αφού αντιδράει έτσι κι ότι εμείς θα ζήσουμε μαζί χωρίς να μας ενοχλεί κανένας και να μην στεναχωριέμαι από την αντίδρασή της γιατί “έτσι κάνει αυτή”.

Εγώ όμως δεν θέλω να ζήσω μυστικά με έναν άνθρωπο. Ούτε είμαι 15 χρόνων. Θέλω να έρχονται και οι δικοί μου και οι δικοί του στο σπίτι που θα νοικιάζουμε και να περνάμε ωραία. Δεν με ενδιαφέρει δηλαδή που δεν θα την ξαναδώ, αν ξέρω ότι ένας άνθρωπος κάθεται και με βρίζει σπίτι του. Θα ήθελα να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση αρχικά.

Έχω περάσει όλη μου τη ζωή μόνο με τους δύο γονείς μου, χωρίς σόι, χωρίς νονούς, χωρίς καμία ευρύτερη οικογένεια. Δεν θέλω να περάσω και όλη την υπόλοιπη -όχι μόνο χωρίς οικογένεια, μόνο με φίλους, αλλά και να ξέρω ότι με αντιπαθούν κι από πάνω!

Σκέφτομαι ότι για να με πειράζει τόσο αυτό, μάλλον δεν τον αγαπάω αρκετά. Αν τον αγαπούσα δεν θα με πείραζαν αυτά… ξέρω γω; Σκέφτομαι να φύγω και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Κατερίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ο φίλος σου σε προστάτευσε όταν η μητέρα του μίλησε άσχημα για σένα. Επιπλέον, πριν ακόμα τη συναντήσεις, σου έλεγε πως δεν ήθελε να τη γνωρίσεις. ʼρα, μάλλον, ξέρει πως η μητέρα του είναι “περίεργη”, απότομη και λέει τη γνώμη της χωρίς να σκεφτεί και χωρίς να της την ζητήσουν. Μάλλον και ο φίλος σου έχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά της. Μην το παίρνεις προσωπικά, αφού εκείνος είναι με το μέρος σου. Πες του ότι θέλεις να συναντήσεις ξανά τη μητέρα του και να της δώσεις την ευκαιρία να καταλάβει τί υπέροχος άνθρωπος είσαι και πόσο καλά περνάει ο γιός της μαζί σου. Αν δεις ότι ο φίλος σου αντιδρά πάλι, τότε σίγουρα δεν έχει καλή σχεση με τη μητέρα του,δεν έχει να κάνει με σένα και μην επιμείνεις. Όταν, με το καλό, μείνετε μαζί, φρόντισε να έρχονται οι δικοί σου σπίτι σας και ίσως έτσι να θελήσει και ο φίλος σου να έχετε μια πιο στενή σχέση και με τη δική του οικογένεια. Πάντως το να χωρίσεις για αυτό το λόγο το θεωρώ τουλάχιστον κουτό!!

  2. Δεν λές καλά που σου έτυχε άντρας ετών 35 που ΔΕΝ ακούει τη μαμά του, σκέφτεσαι και να τον αφήσεις!!!
    Βρε κάτσε μαζί του αν περνας καλά και είσαι ευτυχισμένη, τί σε νοιάζει αν θα γίνουν φιλενάδες οι μαμάδες σας;;

  3. Δεν πιστεύω ότι όλα είναι καλά… Συμφωνώ ότι είστε σε μια ηλικία που μπορεί να προκύψει γάμος, παιδιά, βαφτίσεις, Χριστούγεννα, Πάσχα, γενέθλεια, γιορτές!!! Εσείς θα τα περνάτε μόνοι σας (μόνο με την αγάπη σας) και όλα αυτά γιατί η μαμά του είναι “περίεργη” όπως λες, πρέπει να βάλεις και τους γονείς σου στην απομόνωση????? Α Δ Ι Κ Ο……. αφού οι δικοί σου δεν έχουν πρόβλημα με τον καλό σου!!!!Και σου μιλώ εκ πείρας έχοντας φτιάξει μια υπέροχη οικογένεια με τον καλό μου και πάντα (όσο θέμα να υπάρχει με τους δικούς του) θα υπάρχουν στις περισσότερες γιορτινές στιγμές μας!!!Ασε που τελικά τα παιδιά ζητούν τις οικογενειακές στιγμές, ρωτούν … γιατί αυτά δεν ξέρουν τα υπαρξιακά προβλήματα των μεγάλων, και εμείς καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις!!!! Δεν ξέρω αν σε μπερδεύω, αλλά θέλω να προβληματιστείς, και να σκεφτείς….και να κάνεις μια πραγματική ήρεμη συζήτηση με τον καλό σου σε μια χαλαρή στιγμή, για να καταλάβεις γιατί θέλει να τους “κρύβει”. Η ζωή δεν είναι απομόνωση!

  4. να σε προστατεύσει θέλει γιατι ξερει τη μανα του, συμφωνώ να τον φέρεις κοντα με τους δικούς σου γονεις και έτσι να καλύψεις και εσυ αυτη σου την ανάγκη. Από αυτά που λες είναι κρίμα να χωρίσεις μονο γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι εύκολο να βρεις ανθρωπο που θα σε προσέχει και θα περνατε καλά μαζί

  5. η αγαπη δεν κρινεται στην αποδοχη της οικογενειας βασικα αλλα στην αποδοχη του συντροφου σου. ειναι αμελητεο αν σε συμπαθει η “πεθερα’ η οχι. να νιωθεις ευτυχεις μου σαγαπαει ο ανθρωπος σου. αν φυγεις θα το μετανιωσεις και ισως να μην μπορεσεις να ξαναγυρισεις… σκεψου το

  6. Συμφωνώ απόλυτα με την/τον Φ. Ωστόσο δεν πρέπει να κάνετε πέρα και τους δικούς σου, αυτό δεν είναι σωστό ειδικά αν δεν σας δημιουργούν προβλήματα. Μην σκέφτεσαι να τον χωρίσεις γι’ αυτό τον λόγο. Και η δική μου πεθερά με έβριζε λόγω επαγγέλματος, την ενοχλούσε το ότι ήμουν… αεροσυνοδός! Έλεγε ότι η γυναίκα πρέπει να είναι στο σπίτι, νοικοκυρά κι όχι να κάνει ταξίδια (ενώ ήξερε ότι το είχα κάνει μόνο εποχικά) κι ότι όσες το κάνουν δεν είναι και… σεμνές! Ότι ναι ‘ναι! Από την πρώτη στιγμή έλεγε τα χειρότερα ακόμη και μπροστά μου. Ο άνδρας μου δεν της σήκωνε τηλέφωνα για μια περίοδο και της είπε ότι δεν θα βλέπει και το μωρό μας αν δεν ηρεμήσει. Και τώρα με βρίζει αλλά τουλάχιστον όχι μπροστά μας και έχουμε ηρεμήσει. Αφού ο σύντροφός σου σε στηρίζει σε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά προσπάθησε να του εξηγήσεις με όμορφο τρόπο πως δεν είναι σωστό να μην έχετε σχέσεις και με την δική σου οικογένεια. Ίσως να το βλέπει εγωιστικά, ”δεν θα βλέπεις τους δικούς μου, δεν θα βλέπω κι εγώ τους δικούς σου”.. Συζητήστε το σοβαρά και όμορφα, ιδιαίτερα αν δεν σας δημιουργούν προβλήματα όπως αυτά της μητέρας του, δεν θα έχει κάτι να πει να σε αντικρούσει και πιστεύω θα το δεχτεί! Αλλά μην σκέφτεσαι τον χωρισμό!!

  7. πιστεψε με χιλιες φορες καλυτερα να μην μπλεχτουν οικογενειες αφου ξεκινησαν κ ετσι τα πραγματα απ’την πλευρα της μητερας του!θεωρω οτι το καλυτερο ειναι μακρυα κ αγαπημενοι σε τετεοιες περιπτωσεις πτην μια εισαι τυχερη που δεν εχεις πεσει σε αντρα μαμακια οπως ειπαν και οι παραπανω κοπελες αλλα απ’την αλλη ατυχη διοτι οι δικοι του δεν…και το βασικοτερο προσωπο η μανα του ειναι απο μονη της δηλαδη ιδιοτροπη και ο φιλος σου καλα κανει κ σε εχει σε αποσταση απο εκεινους.
    μπορεις στο σπιτι που θα μενετε να ερχονται αρκετοι φιλοι και οι δικοι σου ακομη πιο καλα θα ειναι..

  8. katerinaki mou gluko antimetopizo peripou to idio problima me esena kai de sou krybo oti exei ginei pleon empodio sti sxesi mou.eimai 6,5 xronia mazi tou menoume mazi 4,5 xronia stin arxi ayti mou ekane tin kali meta apo ena xrono arxize na me brizei is na tis kano tpt.o gios tis den tis exei xekatharisei tin katastasi to afinei mystirio..apo tin alli i oikogeneia mou ton latreyei alla syxronos stenaeietai gia tin oli katastasi..is na xekatharisoun ta pragmata i sxesi den mporei na proisei kai o kalos mou de fenetai na kanei kati giayto.den ginetai na ta exeis ola se ayti ti zoi.kai ego eimai se skepsi giati an itan oi dikoi mou tha eixa xekatharisei tin katastasi tha tous elega oti einai o anthropos mou oti eimai eytyxismeni mazi tou kai auto tha eprepe na tous arkei.kai aytoi olokliroi antres fobountai ti mama toys?eleos pia!!

  9. Σας ευχαριστώ όλες για τον χρόνο που διαθέσατε για να απαντήσετε. Ήταν πολύ χρήσιμα αυτά που γράψατε κ με έκαναν να το δω από απόσταση το θέμα για να αποφασίσω. Απλά ξέρετε με προβληματίζει που τα παιδάκια μας, όταν με το καλο έρθουν, δεν θα έχουν παππούδες κ γιαγιαδες από χαζομάρα κ μόνο ή δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή σε θέματα υγείας κλπ, να μην έχουμε τις οικογένειές μας κοντά μας? το θεωρώ άδικο να νικάει η κακότροπη πεθερά πάντα…

  10. Σε συζήτηση που είχα μαζι του (είναι κ συζητήσιμος ο καψερος) μου έιπε ότι δεν θέλει παρτίδες με τους δικούς μου γιατί του φέρονται τόσο καλά κ τον φέρνουν σε δύσκολη θέση κ ντρέπεται…κ ότι δεν θέλει να χω παρτίδες με τους δικούς του γιατί δεν αντέχει τη γκρίνια της μάνας του, γιατί όλο κ κάτι θα της ξινίσει κ δεν την παλεύει. Πήρε λέει την απόφασή του για μένα κ δεν τον ενδιαφέρουν τα χαζά. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η ζωή είναι αρκετά δύσκολη από μόνη της για να την δυσκολεύουμε κ εμείς με χαζές ντροπές κ απροθυμία για διευθέτηση καταστάσεων. Εδώ εγώ που μαι κ κορίτσι είχα τα κότσια να πω στον αυστηρό επί σειρά ετών πατέρα μου “διάλεξα αυτόν γιατί έχει αυτά κ αυτά τα καλά, θα ταν χαζομάρα να στεναχωριέσαι αν του βρεις κ κάτι αρνητικό” . Αυτοι κοτζάμ άντρες γιατί τόσα λίγα κότσια?

  11. γιατί ποιός σου είπε οτι οι άντρες έχουν πιο πολλά κότσια απο τις γυναίκες;;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More