Kritikia: “Το πρόβλημά μου είναι η μάνα του!”

Γεια σας!
Είμαι 24 ετών κι έχω σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια με ένα παιδί 28,5 ετών με σοβαρή δουλειά.

Εγώ συνεχίζω τις σπουδές μου στο εξωτερικό, αλλά έχουμε πει όταν με το καλό επιστρέψω μόνιμα σε δύο χρόνια να επισημοποιήσουμε τα πράγματα και να πάμε για γάμο.

Έχω γνωρίσει τους δικούς του κι αυτός τους δικούς μου, αλλά γενικά δεν μου πολυαρέσει να πηγαίνω κάθε τρεις και λίγο σε ό, τι βεγγέρα διοργανώνουν με τα σόγια, αφού δεν έχω επίσημη σχέση ακόμη. Γιατί να έχω τις υποχρεώσεις μιας παντρεμένης χωρίς να είμαι και να κάθεται να σχολιάζει ο κάθε πικραμένος; Αφήστε που εμένα ήθελαν να με γνωρίσουν σε όλο το σόι για να δείξουν πόσο μάγκας είναι ο γιος, ενώ την αδεφή του με το φίλο της δεν τους πολυπροσκαλούν!

Έχω διαπιστώσει όμως μια ιδιαίτερη αδυναμία της μάνας του προς αυτόν -είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας, με έναν μεγαλύτερο αδερφό ρεμάλι και μια μικρότερη αδερφή και όχι δεν είναι χήρα. Γενικά, η νοοτροπίας της είναι να κρατήσει τα παιδιά της κοντά της όσο γίνεται…

Όταν μου πρωτο-πρότεινε ο φίλος μου να αρραβωνιαστούμε η μάνα του ήθελε να πάμε να μείνουμε στο χωριό, στο σπίτι της από πάνω. Δεν υπήρχε περίπτωση!

Και γενικά για να καταλάβετε, όταν επιστρέφαμε από διακοπές και θα περνούσαμε από το χωριό της, ενώ ήμασταν ακόμη πολύ μακριά (κοντά μιάμιση ώρα), ήθελε να περάσουμε από το μαγαζί που έχουνε για να την πάμε σπίτι παρ’ όλο που ο άλλος αδερφός έχει αυτοκίνητο και ήταν στο χωριό. Ή που στην τελική θα μπορούσε να έχει πάρει ένα ταξί για μια φορά!

Άλλο ένα παράδειγμα για να καταλάβετε είναι ότι ο φίλος μου ήθελε να κάνει μάστερ στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανε τελικά και υποψιάζομαι ότι δεν το έκανε επειδή η μητέρα του δεν άντεχε στη σκέψη να φύγει ο γιος της στα “εξωτερικά”…

Αφήσε που η ίδια κόντεψε να πάθει κατάθλιψη μία με τον μεγάλο γιο λόγω συμπεριφοράς και μία με τον δικό μου που ήθελε να φύγει για μάστερ.

Και σας ερωτώ… Αν τελικά κάνω κάτι σοβαρό με αυτό το παιδί, τη μάνα του ποιος θα την κάνει καλά; Εγώ πάντως δεν θέλω ούτε να μου κουβαλιέται στο σπίτι κάθε τρεις και λίγο (έχω τη δική μου μάνα για βοήθεια!), ούτε να την γηροκομήσω -γιατί δεν θα θέλει να πάει στα άλλα δύο παιδιά της…

Ε, δεν είναι κάπως αποπνικτική η συμπεριφορά της αυτή για ένα νέο ζευγάρι; Εσείς τι κάνετε με τις δικές σας;

Kritikia

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Το θέμα δεν είναι τι μπορείς να κάνεις εσύ! Γιατί επί της ουσίας εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Το θέμα είναι ο φίλος σου να αναγνωρίσει τη δυσλειτουργική συμπεριφορά της μητέρας του και να βάλει εκείνος τα όρια! Αλλιώς δυστυχώς δεν θα αλλάξει κάτι και σίγουρα αν με το καλό παντρευτείτε από μόνη της η πεθερά θα πάρει δικαιώματα που εσύ δεν θα μπορείς να κόψεις και θα φτάσετε να βάζετε στη μέση τον γιος της και άνδρα σου ο οποίος λογικά ως άνδρας θα σας λέει κάτι του στυλ ” βρείτε τα μόνες σας” ή θα δικαιολογεί τη μητέρα του ασυναίσθητα. Από την μητέρα του μην περιμένεις να αλλάξει. Είναι μεγάλη γυναίκα δεν θα γίνει ποτέ αυτό! Αν ο φίλος σου δεν καταλάβει τι γίνεται ώστε να προσπαθήσει να το αλλάξει, προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση! Ελπίζω να πάνε όλα καλά!!

  2. Αρχικά συμφωνώ ότι δεν θέλεις να μεινεις με πεθερικά. θα υπάρχουν προβλήματα πιστεψε με ακομα και αν τα πηγαινατε τέλεια. Αλλά ενα πραγμα που δεν καταλαβαινω ειναι στο οτι η δικη σου μανα ειναι οκ και η δικη του βλαχα; Εγωιστικό. Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να τον αποκλεισεις απο την οικογένεια του αυτο πρεπει να το καταλαβεις. ‘Οπως σχολιαζουν εσένα τα σόγια ετσι θα σχολιασουν και αυτον το δικό σου σόι ποια η διαφορά; Νομίζω οτι την εχεις δει και καλα ανωτερη αλλα πιστεψέ με θα εισαι χειροτερη με αποτελεσμα να συναγωνιζεσαι την πεθερα για το ποια θα τον εχει περισσοτερο. Εισαι αδικη και λυπαμαι γιατι εισαι και μορφωμενη κοπελα. Ξανατσεκαρισε την σχεση γιατι ειναι κριμα!

  3. Συμφωνώ 100% με την “Αύρα”!!!

  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ!

  5. Καταλαβαίνω ότι το κάθε νέο ζευγάρι όταν παντρευτεί θέλει το χώρο του και κανέναν πάνω απ’το κεφάλι του. Δυστυχώς όμως σε αυτή τη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε μονά ζυγά δικά μας και τις περισσότερες φορές πρέπει να συμβιβαζόμαστε. Όλοι έχουμε τις καλές και κακές μας πλευρές και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι βάζοντας ταμπέλες στους άλλους. Ζω πολύ κοντά στα πεθερικά μου εδώ κ τρία χρόνια γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Σίγουρα υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τα οποία ήταν πολύ πιο έντονα στην αρχή, αλλά όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο μαθαίνουμε να σεβόμαστε ο ένας τα όρια του άλλου. Καλή θέληση να υπάρχει κ όλα έρχονται. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

  6. Αγαπημενη μου φιλη Κριτικια!
    Θα σου πω την απολυτως ευθεως και την ειλικρινη γνωμη μου πως το βλεπω ολο το θεμα απο αυτα που διαβασα. Μου φαινεσαι παρα πολυ προκατελημενη με την μητερα του και γενικα ολη την οικογενεια και σοι. Δεν ξερω για ποιο λογο, αλλα μου φαινεται τους βλεπεις πολυ πιο κατω απο σενα λογο των σπουδων σου κτλ. Να ξερεις απο εσενα εξαρταται πως θα συμπερηφερεται η μητερα του απεναντι σου- σας. Στο χερι σου ειναι ολα. Αλλα να θυμασαι ενα πραγμα αυτος ο γιος απο που επεσε? απο το δεντρο? Αδυναμιες ειναι αυτες, αλλα δεν σημαινει πως εσυ πρεπει να το παρεις προσωπικα… Μην μπεις στην διαδικασια να τον βαλεις να διαλεξει εσενα η την μητερα του γιατι αυτο ειναι το μεγαλυτερο λαθος… Αστα ολα στον θεο και κανε προσευχη και θα δεις πως θα αλλαξει η μητερα του, ενω πρωτα πρεπει εσυ να αλλαξεις σταση και νοοτροπια.
    Σου ευχομαι καλη τυχη και θα την εχεις αλλα μονο μην κανεις βιαστικες κινησεις.
    πολλα φιλακια και σας στελνω την αγαπη μου

  7. Εγώ νομίζω οτι υπερβάλεις. Αφού είσαι στο εξωτερικό, δεν φαίνεται οτι ζείς κάποια καθημερινή δυσβάσταχτη κατάσταση με τη μάνα του. Και όσο για τις βεγγέρες λογικό είναι όταν γυρνάς να ‘πρέπει’ να πηγαίνεις, πόσο συχνά πια έρχεσαι στον τόπο σου;; Και απο όσα λές δεν φαίνεται η μάνα του να παρεμβαίνει στη σχέση σου ή να ‘απαιτεί’ απο εσένα να τη γηροκομήσεις. Ποιός στα βάζει αυτά στο κεφάλι σου;

  8. Εγώ θα σταθώ μόνο στο ότι αποκαλείς τον αδερφό του φίλου σου ‘ρεμάλι’ και θα συμφωνήσω με τις κοπέλες που λένε ότι νομίζεις ότι είσαι ανώτερη.. κρίμα οι σπουδές..

  9. otan epilegoume enan anthropo prepei na eimaste sigouroi gia tin epilogi ayti …k oloi mas exoume sugeneis oi opoioi mporei na mn aresoun sto suntrofo mas i to antitheto …, kanenas den ir8e monos tou se auton ton kosmo ! tora oso gia tin mana tou i moni lisi einai o dialogos me to agori sou k ta oria pou tha valeis esu stin praxi ! mn trelaineis to mualo sou omos ! zise to tora k perna kala k vlepeis ti ginetai ! kali tixi !

  10. Έχουμε μόνο τη δική σου πλευρά. Πάντως, αν αποφασίσεις να τον παντρευτείς, φρόντισε να ξεκαθαρίσειε την κατάσταση πριν το γάμο γιατί όσα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ως τότε, μετά, χειροτερέυουν

  11. Κριμα, πραγματικα.Αντι να χαιρεσαι που οχι μονο σ αποδεχτηκαν, αλλα σ εχουν βαλει με καθε χαρα μεσα στο σπιτι τους εσυ μιλας τοσο υποτιμητικα.Πραγματικα αν τα διαβαζε ολα αυτα ο φιλος σου, θ’απογοητευοταν τοσο πολυ απο εσενα.Φροντισε να συνελθεις αν τον αγαπας,γιατι αν σκεφτεσαι να τον παντρευτεις πρεπει ν’αποδεχτεις την οικογενεια του και αν οχι να την αγαπησεις τουλαχιστον να τη σεβαστεις και προπάντος τη μητέρα του.

  12. Το οτι την αποδεχτηκαν τη κοπελα δε σημαινει οτι ΘΑ πρεπει να μεινει στο ιδιο με τη πεθερα!Επειδη μου ετυχε ακριβως το αντιστοιχο….κ επειδη ειδα οτι ο δικος μου δεν ειχε διαθεση να φυγει απο τη μαμακα του κ να απογαλακτιστει 30 χρ γαιδουρι τον αφησα στη τυχη του,1,5 χρονο μετα εμαθα οτι ακομα περιπλανιεται(οπως του ειχα πει οτι θα γινοταν)Μη σκας κοριτσακι μου αμα δεις οτι ειναι αρνητικος μη περιμενεις να αλλαξει…ποιος ανθρωπος αλλωστε αλλαζει?

  13. den nomizw na diavasei kaneis pote ti egine alla thelw na pw oti tlk xwrisa ton filo mou gia logo asxeto me ta oikogeneiaka tou. Edw kai 2 xronia eimai me kapoion pou sumvadizei me auta pou thelw na kanw kai exoume tous idious stoxous. Exei mia aksiolatreuti oikogeneia pou thelei na ton vlepei xaroumeno dipla se opoia ton kanei xaroumeno, pou den exei komplex kai apwthimena, skeftontai anoixtomuala kai akrivws opws i diki mou oikgogeneia kai pisteuw oti ola vadizoun kalws.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More