Διονυσία: “Αν του ζητήσω να βγούμε θα νομίζει ότι του την πέφτω; Φοβάμαι ότι θα φάω άκυρο.”

Γεια σας!

Είμαι 18 ετών και μου άρεσει ένα αγόρι κοντά στην ηλικία μου. Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι κάπως ντροπαλή για να κάνω κάτι κι αυτός φαίνεται να είναι κολλημένος με άλλη.

Ας τα πάρω όμως από την αρχή τα πράγματα…

Αυτός δουλεύει κοντά στο σπίτι μου. Επειδή μου άρεσε του έδειξα το ενδιαφέρον μου με διακριτικό τρόπο.

Περνούσα συχνά από τη δουλειά του, του μιλούσα, του χαμογελούσα, του πετούσα κάποια υπόνοούμενα… Αυτός όμως είναι τελείως φιλικός μαζί μου.

Επιπλέον από αυτά που μου έχει πει, έχω καταλάβει ότι είναι κολλημένος με μια πρώην του, κάτι το οποίο με φρενάρει και με ξενερώνει. Είχα αποφασίσει λοιπόν να μη του ξαναμιλήσω μέχρι που μια μέρα συναντηθήκαμε τυχαία στο δρόμο.

Ήταν πολύ χαμογελαστός και μου έκανα κάποια κοπλιμέντα για την εμφάνισή μου. Μπορεί αυτό να σημαίνει κάτι ή όχι; Αν του ζητήσω να βγούμε θα νομίζει ότι του την πέφτω; Φοβάμαι ότι θα φάω άκυρο. Εσείς τι προτείνετε;

Διονυσία

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Το ότι την τελευταία φορά σου μίλησε πιο θερμά, είναι θετικό σημάδι!! Σίγουρα, αν του ζητήσεις να βγείτε θα καταλάβει ότι σου αρέσει πολύ και θες αν όχι να γίνει κάτι μεταξύ σας, σίγουρα πάντως να τον γνωρίσεις καλύτερα! Αν ξέρεις τί μουσική ακούει (αν το έχεις δει π.χ. στο facebook) πες του ότι θα πάς με την παρέα σου στην τάδε συναυλία, που του αρέσει, ή στο τάδε μαγαζί, που κάνει μουσικό αφιέρωμα στον αγαπημένο του καλλιτέχνη και προσκάλεσε τον. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με μια ταινία, αν καταλάβεις ότι του αρέσει ο κινηματογράφος. Με αυτόν τον τρόπο, το να είστε δηλαδή 3-4 άτομα παρέα και όχι οι δυό σας, πάλι θα καταλάβει βέβαια ότι σου αρέσει, αλλά νομίζω πως είναι μία διακριτική κίνηση, ώστε εσύ να μην έχεις την αμηχανία του να του ζητάς “ραντεβού” και αυτός να νιώθει αρκετά κολακευμένος απο το ενδιαφέρον σου και να μπορεσει να το χειριστεί όπως θέλει, είτε να δεχτεί και να κάνει αυτός το επόμενο βήμα, είτε να πει μια δικαιολογία, αλλά να μην σε στεναχωρέσει κιόλας!! Καλή επιτυχία!!!

  2. τίποτα να μην κάνεις. Αφού όπως λές και η ίδια είναι μόνο φιλικός μαζί σου και φαίνεται να είναι κολλημένος με άλλη. Τα κοπλιμέντα που σου έκανε δεν σημαίνουν κάτι, προφανώς έχει καταλάβει οτι τον θές και σε παίζει και αυτός. Αμα ήθελε θα σου έλεγε να βγείτε ο ίδιος.

  3. προτεινουμε να εισαστε θηλυκες και απλα να δινετε το πρασινο φως (οπως ηδη το εχεις κανει)………και να μην κανετε σαν λυσσαρες…….

  4. Διονυσία μου καταλαβαίνω ότι αυτήν την στιγμή είσαι σε αναμμένα κάρβουνα και θεωρείς ότι αν δεν δράσεις άμεσα θα χάσεις μια σημαντική ευκαιρία.Όμως επειδή έχω βρεθεί στην θέση σου θα σου πρότεινα να μην κάνεις κάτ διαφορετικό από το να παραμείνεις άνοιχτή-πράγμα που ήδη κάνεις.Έχεις εκδηλώσει το ενδιαφέρον σου και του έχεις δείξει όπως λες τις προθέσεις σου κι αυτό είναι αρκετο.Να είσαι σίγουρη πωςτο έχει αντιλήφθει-γτ και πάλι ξέρω ότι έχεις αρχίσει να αμφιβάλεις για το αν σε έχει καταλάβει,σε έχει.Από την στγμή λοιπόν που ξέρει ότι είσαι διαθέσιμη και τον ενδιαφέρεις θα κάνει αυτός την κίνηση-να είσαι σίγουρη.Μπορεί τόσο καιρό να μην ήταν διαθέσιμος ή να το σκεφτόταν ή ο,τιδηποτε..αλλά όταν το θελήσει θα κάνει κινηση να είσαι σιγουρη.Μην πάρεις το ρίσκο!Συνέχισε απλά να είσαι φιλική και ανοιχτή ώστε να του δώσεις χώρο να κάνει την κίνηση του,ούτως ή άλλως έχετε επαφή οπότε μπορεί εύκολα να βρει την ευκαιρία.Το να βγεις εσύ μπροστά σε αυτήν την φάση σε τοποθετεί στην ευάλωτη θέση αυτόματα γτ υπάρχει η πιθανοτητα να έχεις παρανοήσει τις προθέσεις του.Όποτε περίμενε και να θα δεις ότι αν σε θέλει κι αυτός θα σε πλήσιασει και θα κάνει το βήμα.Όπως και να χει καλή τύχη!!!!

  5. Διονυσία, όχι, όχι και πάλι όχι.
    Έκανες πολύ καλά που του έδειξες το ενδιαφέρον σου. Παίζεις με ανοιχτά τα χαρτιά – πράγμα θαυμάσιο εκ μέρους σου. Αλλά, σε παρακαλώ, μην του προτείνεις τίποτα. Δεν είναι το θέμα ότι μπορεί “να φας άκυρο”, όπως λες. Απλώς, ακόμα και αν όντως ενδιαφέρεται το παιδί, κι ακόμα κι αν έχει κατά νου να σου ζητήσει να βγείτε, θα τρομάξει από τη δική σου πρωτοβουλία και θα “ξενερώσει”.
    Όπως σχολίασε παραπάνω και μία φίλη μας “katerina”, είναι βέβαιο ότι εκείνος κατάλαβε το ενδιαφέρον σου. Σε συμβουλεύω να μην πιέζεις καταστάσεις, γιατί έτσι ρισκάρεις να χαλάσεις την καλή εντύπωση που δίνεις. Και αν εκείνος στην τελική δεν σου προτείνει να βγείτε, αυτός χάνει! 🙂

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More