Λία: “Τότε ήρθε και το πρώτο χαστούκι, το δεύτερο, το τρίτο…”

Κορίτσια καλησπέρα!
Θα ήθελα κι εγώ να σας γράψω τη δική μου ιστορία…

Τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου έχω μια σχέση. Εγώ 20 κι αυτός 25.

Η σχέση μας είχε αρκετά προβλήματα περίπου στον ενάμιση χρόνο και σας ομολογώ πως το φταίξιμο ήταν όλο δικό μου.

Είχαμε άγριους τσακωμούς με φωνές και χίλια δυο άλλα… Τότε ήρθε και το πρώτο χαστούκι, το δεύτερο, το τρίτο… Ό,τι δίκιο είχε μέχρι τότε το έχασε με την πράξη του αυτή.

Χωρίσαμε, όμως μετά από έναν χρόνο ήμασταν μαζί. Όλα ήταν μια χαρά, όπως στην αρχή της σχέσης μας. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν για ακόμη μια φορά όταν εγώ έφυγα για σπουδές μακριά από την πόλη μας. Δεν μου μιλούσε ενώ αναζήτησε “παρηγοριά” στην πρώην κοπέλα του.

Για να μην τα πολυλογώ, μέχρι πριν λίγο καιρό ήμασταν μαζί. Όμως η συμπεριφορά του δεν ήταν καθόλου σωστή. Μιλούσε άσχημα, με υποτιμούσε, μου έλεγε πως αυτή τη συμπεριφορά αξίζω κι ότι έχω ψυχολογικά προβλήματα… (πριν κάποια χρόνια χώρισαν οι γονείς μου και ο ίδιος πιστεύει πως μου έχουν μείνει προβλήματα από εκείνη την περίοδο).

Σήμερα, μου είπε ότι του λείπω και ότι θέλει να πάω να τον βρω. Μέσα μου θέλω να είμαι μαζί του (η δύναμη της συνήθειας βλέπετε!), αλλά η λογική μου λέει να πάω παρακάτω και να νοιαστώ λίγο για τον εαυτό μου.

Εσείς τι λέτε; Ποια είναι η γνώμη σας για όσα σας ανέφερα;

Λία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν θα σου πω μια γνωμη απλως.Θα σου πω τι θα εκανε μια κοπελα η μαλλον καλυτερα μια γυναικα (γιατι γυναικα εισαι κ οχι παιδακι πλεον) που σεβεται τον ευατο της κ την αξιοπρεπεια της.Θα εφευγε μακρια ,με χιλια ομως.Ακομα κ αν ”σκοτωνοταν” στη διαδρομη.Ειπες μια κουβεντα στα λογια σου για τη δυναμη της συνηθειας.Δηλαδη για να καταλαβω εκατσες και εφαγες ξυλο,δεχτηκες οτι αφου χωρισατε τραβολογιοταν με την πρωην του (υποτιθεται οτι εχουμε κ εναν εγωισμο,καπως ετσι δεν τον λενε;;;)ανεχτηκες την απαραδεκτη συμπεριφορα του,.. επειδη εχεις συνηθισει σε αυτη τη σχεση κ λες που να τρεχω τωρα να χωριζω και να ψαχνω για αλλον…Δε μπορω να πιστεψω οτι ειναι αυτο.Ο τυπος δεν σου προσφερε τιποτα,χαραμισες τοσα χρονια για ενα μ@λ@κ@ κυριολεκτικα ομως.Πρωτα απ’ολα απο τη στιγμη που ενας ανθρωπος σηκωνει χερι πανω σου πρεπει αυτοματα να φαει το χ.Επισης δεν εχει το δικαιωμα κανενας να σε κρινει κ ειδικα οικογενειακα σου θεματα απο τη στιγμη που δεν ζει μεσα σε αυτα κ ειναι ξενος.Κ για αυτα τα προβληματα που σου λεει οτι εχεις απο τον χωρισμο των γονιων σου ειναι τα δικα του ψυχολογικα προβληματα γιατι ειναι σιγουρα για το Δαφνι κ ειναι καιρος να το καταλαβεις.Η γνωμη μου λοιπον ειναι η τελευταια σου κουβεντα …να ακουσεις τη λογικη σου κ να νοιαστεις για σενα.Κ πολυ το αργησες!!!

  2. Λία, σηκω φυγε μη φας κι αλλη παντοφΛία!

  3. Βρε κουκλα μου αρκετα σπαταλησες τα καλυτερα σου χρονια για ενα μηδενικο,θες να τα καταστρεψεις κιολας; Αυτος ο ”ανθρωπος” σου ριχνει την αυτοεκτιμηση και κατα συνεπεια και την αυτοπεποιθηση με το να σου μιλαει τοσο υποτιμητικα.. θα σε κανει να μισησεις τον εαυτο σου στο τελος.. η συνηθεια ειναι το πιο ισχυρο συναισθημα,για αυτο να συνηθισεις την απουσια του και ΟΧΙ την παρουσια του και μετα θα δεις τι ωραια ειναι η ζωη χωρις καποιον να σηκωνει το χερι του πανω σου ή να σε υποτιμα.. μη χαραμισεις αλλο τα καλυτερα σου χρονια για εαν ανθρωπο,ο οποιος σου προσφερει μονο λυπη… εισαι μεγαλη κοπελα πλεον,η αποφαση ειναι δικη σου!

  4. to 8ema einai oti dn se ipotimouse mono autos to kaneis kai esi ston eauto sou.pisteueis oti auto a3izeis?na eisai 3ana me kapoion kai na sou feretai etsi?giati auto 8a ginei kai mesa sou to 3ereis.oloi fovomaste na pame parakato kai to kainourio,omos i zoi einai mikri den 8a eprepe kai esi na ziseis omorfes stigmes?

  5. Έχω να σου πω πως κι εγώ βρίσκομαι σε μια παρόμοια ψυχοφθόρα κατάσταση και τα προβλήματα είναι πολλά περισσότερα….Έχει να κάνει και με τους γονείς μου…Το μόνο που θα μπορούσα να σου πω ειναι πως η δύναμη της συνήθειας έχει πολλά κεφάλια, και πώς ο άνθρωπος δεν αλλάζει καθόλου εύκολα, τουλάχιστον απο την δική μου εμπειρία…Εν ολίγοις μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι θα αλλάξει θέλει πολύ θέληση και απο ότι φαίνεται αυτός δεν έχει καν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα…Δε θα σου πώ κάτι διαφορετικό, απλά φύγε…..¨Οταν δεις ότι έχεις πάψει να χαμογελάς απλά φεύγεις, όσο και αν πονάει…¨Αν κάτι έχει τελειώσει μέσα σου προχώρα παρακάτω…..Καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις…..Περιμένουμε νέα σου!!!

  6. Όλες μας θέλουμε να μας αγαπάνε, να μας σέβονται, να μας δίνουν προσοχή. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να το πετύχουμε και κυρίως για να το διατηρήσουμε. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας και όλους γύρω μας. Διαφορετικά δίνουμε το πράσινο φώς στους άλλους να μην μας σέβονται. Αν εσύ κάνεις λάθη, τότε αυτός σε υποτιμάει για να μην νιώθει ο μαλάκας της υπόθεσης κι εσύ τον συγχωρείς γιατί ξέρεις ότι έχεις λερωμένη τη φωλιά σου. Κι όσο εσύ συγχωρείς και ανέχεσαι, τόσο αυτός σε ποδοπατάει όλο και περισσότερο και μάλιστα χωρίς συνέπειες. Πολλοί άντρες νιώθουν ικανοποίηση από αυτή τη σαδιστική συμπεριφορά. Από την άλλη υπάρχει η συνήθεια και οι καλές αναμνήσεις και ο έρωτας. Μην πας να τον βρείς . Αν αυτός σε θέλει πολύ, θα έρθει να σε βρεί. Αν δεν έρθει, τότε σε ήθελε για παιχνιδάκι. Κι αν ρίξει τον εγωισμό του και σε παρακαλέσει, σκέψου και αποφάσισε: Είσαι διατεθειμένη να τον σέβεσαι και να μην ξανακάνεις λάθη; Αυτός κατάλαβε πόσο άσχημα ένιωσες; Θέλει να σου προσφέρει αγάπη και όχι εκδίκηση; Αν τον δεχτείς πίσω, κάνε τον να καταλάβει ότι έχεις αλλάξει, ότι αγαπάς τον εαυτό σου, ότι δεν είσαι πια δεδομένη, ότι η επόμενη φορά θα είναι η τελευταία, ότι χαίρεσαι τη ζωή σου και μακριά του, ότι έμαθες τι θα πεί σεβασμός και το κυριότερο δείξε του θαυμασμό, ανέβασέ του την αυτεκτίκηση με θετικούς τρόπους. Κι αν δεν είναι αυτός, θα έρθει άλλος στη ζωή σου. Κι εσύ έχεις πάρει το μάθημά σου, θα ξέρεις πια πως να φερθείς. Καλή συνέχεια.

  7. Kopela mou,se parakalw..fyge etsi opws eisai..eixa kai gw tetoia sxesh 2 xronia kai apla hmoun mesa stin katathlipsi..nai wraia ta sagapw kai ta se thelw.,,alla stis dyskoles stigmes,na kai to p…a. na kai to ante …… , oti eimai axrhsth.,..aytos apo eparxia kai gw apo megalh polh..TO KOMPLEX TWN ANTHRWPWN DEN YPARXOUN..THA PATHEIS XEIROTERA KAI META D THA MPOREIS NA FYGEIS EYKOLA..tha ton fovasai vre omorfia mou…se parakalw ..2 fores gyrisa meta t xwrismo,egw ton xwrisa pali…kai pistepse me de tha soy leipei…egw twra poy ton skeftomai thelw na ton eixa mprosta mou na ton skotwna sto xylo.,.opws me eixe xtyphsei kai keinos..aytoi oi anthrwpoi agapane alla me ton tropo tous…kai pistepse me de soy aresei…einai mazi soy kai gia o,ti aisthanetai apla epeidh xerei oti allh den tha ton anextei…tetoia agaph ..asthn…na xereis …otan se mathoyn oi dikoi toy tha se exoyn apo konta..h mama toy eidika..na mh fygeis ..poia tha antexei to gio tis ?

  8. και σωματικη βια και ψυχολογικη

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More