Δανάη: “Γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω; Άραγε θα το ξεπεράσω ποτέ;”

Ξεχνιέται η πρώτη αγάπη;

Η δική μου ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, όταν ήμουν μόλις 17 χρόνων.

Γνώρισα λοιπόν ένα παιδί, τον ερωτεύτηκα και κατάφερα να δημιουργήσω μια σχέση υπέροχη που όμως μετά από πέντε χρόνια τελείωσε πολύ άδοξα.

Το τέλος ήρθε. Επώδυνο μεν, αλλά ήρθε. Τώρα έχω μια άλλη σχέση, πιο ουσιαστική, πιο ομαλή, πιο δεδομένη. Γιατί όμως δεν μπορώ να ξεχάσω; Γιατί πονάει ακόμα; Γιατί όταν τον βλέπω τρέμω ακόμα ολόκληρη; Σαν ένα τσίμπημα στην καρδιά…

Δεν είμαστε μαζί, έχουμε προχωρήσει και οι δύο και ξέρω ότι ποτέ δεν θα ήθελε να είμαστε ξανά μαζί. Γιατί όμως δεν μπορώ να ξεχάσω; Κι άραγε θα το ξεπεράσω ποτέ;

Τι κι αν πέρασαν τρία χρόνια! Εγώ νιώθω ακόμα, πονάω ακόμα, μου λείπει ακόμα…

Δανάη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Νομιζω Δαναη μου ποναει γιατι ειναι απλα ενας ακομη ανεκπληρωτος ερωτας.Προφανως την αποφαση για τον χωρισμο δεν την πηρες εσυ για αυτο ακομα ελπιζεις και συνεχιζεις να πονας οταν τον βλεπεις.Ειναι λυπηρο και σε καταλαβαινω απολυτα το να σου λειπει καποιος ενω εσυ να μην του λειπεις καθολου.Νομιζω οτι απλα πρεπει να συμβιβαστεις με την ιδεα και να αποδεχτεις την κατασταση γιατι αλλιως ειναι δυσκολο να βρεις “γιατρεια”…

  2. διαβασε αυτα που εγραψες μετα απο ενα χρονο,δυο χρονια κτλ και τοτε θα καταλαβεις γιατι αλλιως σκεφτομαστε στα20-25-30κτλ…αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενας καινουργιος δυνατος και ουσιαστικος ερωτας..εισαι μικρη γιανα συμβιβαζεσαι..στις γυναικες ειδικα νεοτερης ηλικιας που εχουν μεγαλες σχεσης ολα φαινονται βουνο στην αρχη και εν μερη λογικο τοσα χρονια μπαινει η αγαπη και η γλυκια συνηθεια ομως μετα απο λιγο καιρο απλα θα τα θυμασαι με μια γλυκια νοσταλγια. οποτε ασε τις υπερβολες του ποτε και του παντα θα ωριμασεις και θα αλλαξεις γνωμη..

  3. Εγώ προτείνω να τον διεκδικήσεις κι αν δεν θέλει τότε μείνε μόνη σου για αρκετό καιρό χωρίς κάποιον άλλον σύντροφο και άσε τον ευατο σου χαλαρό να δεις τι θέλει ένας χωρισμός είναι πάντοτε μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμου

  4. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω περάσει ακριβώς το ίδιο… Όταν νιώσεις κάτι πιο δύνατο για έναν άλλον άνθρωπο, όλο αυτό θα αλλάξει… Θα τον σκέφτεσαι αλλά πιο ανθρώπινα και θα είναι μια όμορφη ανάμνηση. Να κοιτάζεις να περνάς όμορφα και γεμάτα την ημέρα σου και να αποφεύγεις ότι σου τον θυμίζει καθώς και κάθε τι που θα σε φέρει σε επαφή μαζί του είτε να ρωτάς γι αυτον. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο αλλά μην ξεχνάς πως κάθε εμπόδιο για καλό!

  5. Δανάη μου, δεν ξέρω αμα θα σε κάνει να αιστανθείς καλύτερα αλλά και εγώ είμαι σε μια παρόμοια κατάσταση όπου ερωτεύτηκα πριν 2 χρόνια για πρώτη φορά κάποιον που θεωρούσα “θεό” και ήθελα η χαζή να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί του. Δυστυχώς ο “πρίγκιπας” στην πρώτη δυσκολία εξαφανίστηκε αφήνωντας μου αμέτρητα ερωτηματικά!! Ούτε εγώ τον έχω ξεπεράσει αλλά πάνω από ολα προσπαθώ να είμαι δυνατή για τον εαυτό μου και να δείχνω σε όλους ότι εχω προχωρήσει και είμαι καλά. Υπάρχουν στιγμές που λυγίζω αλλά όταν σκέφτομαι το πόσο δεν τα αξίζει όλα αυτά, συνέρχομαι και συνεχίζω να ζώ. Δυστυχώς ποιός ξέρει πόσες άλλες γυναίκες(ακόμη και άντρες αντίστοιχα) υποφέρουν απο έναν ανεκπλήρωτο ή ανολοκλήρωτο συναισθηματικά έρωτα!!! Εν κατακλείδι Δανάη μου πρέπει και εσύ όπως και εγώ να βρούμε τη δύναμη μέσα μας να προχωρήσουμε και πάνω από όλα να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και να τον αγαπάμε περισσότερο απο τον κάθε πρώην της ζωής μας. Μόνο έτσι πιστεύω ότι θα πονάμε λίγοτερο!

    Αφιερωμένο σε όλους τους ανεκπλήρωτους έρωτες που ζήσαμε!!

  6. Και πάντα θα σου λείπει! Ο πρώτος ολοκληρωμένος έρωτας δεν ξεχνιέται ποτέ! Απλώς υπάρχει μέχρι το τέλος της ζωής σου χαραγμένος στην καρδούλα σου και ενίοτε θα σου ξυπνά έντονες στιγμές που έζησες! Δεν είναι κακό ούτε παράλογο να σου συμβαίνει αυτό αλλά είναι φυσιολογικό και όμορφο! Πάλι θα ερωτευτείς πάλι θα αγαπήσεις και όλα θα κυλήσουν στο διάβα του χρόνου γιατί έτσι είναι η ζωή! Και πάντα θα συγκρίνεις τον πρώτο σου έρωτα με τους επόμενους,ειδικά σε περιόδους που θα αντιμετωπίζεις προβλήματα στις σχέσεις σου! Μη φοβάσαι λοιπόν όταν νιώθεις έτσι γιατί αυτή είναι και η μαγεία της αγάπης! Απλά χαμογέλα και προχώρησε τη ζωή σου και κράτα τις όμορφες αναμνήσεις για να θυμάσαι ότι το πιο όμορφο δώρο που έδωσε ο θεός στον άνθρωπο είναι ο έρωτας και η αγάπη μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας! Συγκράτησε αυτούς τους στίχους:”Η πρώτη αγάπη αφού το ξέρεις δεν ξεχνιέται,γιατί νομίζεις πως μπορεί να ξεχαστεί; μέσα στο νου μου η μορφή σου θα πλανιέται, μέσα στην καρδιά σου θα υπάρχω και θα ζω!” Σε κάποια φάση σαν και τη δική σου το 1984 ανακάλυψα αυτούς τους στίχους που έγιναν μεγάλη επιτυχία από τον άρχοντα Βασίλη Καρρά με τον τίτλο “Η πρώτη αγάπη”

  7. Ή σου έχει μείνει απωθημένο ή δεν είσαι και πολύ ερωτευμένη με την τωρινή σου σχέση.Πάντως σίγουρα κάτι σου λείπει και σκέφτεσαι τον άλλο το λες και μόνη σου έχεις μία σχέση δεδομένη αυτό κατά τη γνώμη μου τα εξηγεί όλα όταν κάτι έχεις δεδομένο δεν καταλαβαίνεις την αξία του

  8. Και που ξερεις μπορει και αυτος να νιώθει παρόμοια…

  9. αμελια με αγγιξες παρα πολυ γι αυτα που πες …λιγο πολυ ολοι εχουμε βιωσει εναν ανεκπληρωτο ερωτα το 8εμα ειναι να προχωρας και να το ξεπερνας…..ο χρονοσ ειναι ο κλαυτεροσ γιατρος……

  10. Εντάξει, 5 χρόνια, ουσιαστικά μισή δεκαετία, και μάλιστα για πρώτη σχέση, καθόλου λίγα δεν είναι! Και τι περίμενες; Όσο είσαι άνθρωπος και όσο έχεις καρδιά, φυσικά και θα νιώθεις εκείνο το ελαφρύ τσίμπημα κάθε φορά που θα τον βλέπεις. Θα αναρωτιέσαι σίγουρα μέσα σου μήπως έχει νέο σοβαρό δεσμό και αν είχε μετά από σένα καλύτερες σχέσεις, μήπως δεν σε εκτίμησε αρκετά… Ξέρεις, όμως, κάτι; Με το να τρως τόση ενέργεια σε πράγματα (ξε)περασμένα, χάνεις την τωρινή σου ευτυχία. Η πρώην σου σχέση σού άφησε το αίσθημα ότι δεν έκανε τον κύκλο της, επειδή φαίνεται να διακόπηκε απότομα για σένα, μα αυτό δεν σημαίνει ότι στην ουσία δεν έχει τελειώσει. Δες αυτό που έχεις δίπλα σου τώρα, πριν το χάσεις! ʼκου κι εμένα, που ήμουν κολλημένος με την πρώην μου (είχαμε 2 χρόνια σχέση και είχαμε αρραβωνιαστεί κιόλας) και κατέληξα να χάσω από κοντά μου ένα πραγματικά χρυσό κορίτσι με το να σκέφτομαι το παρελθόν μου. Να ένα παράδειγμα προς αποφυγή για σένα!

  11. Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο που θα πω αλλά μπορει καποιοι ανθρωποι να ειναι για πανα χαραγμενοι μεσα μας. Κακα τα ψεματα, ορισμενοι ανθρωποι μας στιγματιζουν και οσα χρονια και αν περασουν, παντα θα υπαρχουν στο μυαλο μας. Ισως να ειναι το πρωτο φιλι ή το πρωτο σκιρτημα που ποτε δεν ξεχνιεται.
    Παρολα αυτα πρεπει να συνεχισεις τη ζωη σου γιατι δεν ωφελεί να γυρισεις σε εναν ανεκπληρωτο ερωτα. Κρατα τον απλα σαν μια γλυκια αναμνηση και ζησε τη ζωη σου, εισαι αλλωστε τοσο νεα ακομα. Και αν ειναι γραφτο σας, η ζωη θα στον ξαναφερει κοντα σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More