Αλέξανδρος: “Έχει βαλθεί να μου αλλάξει τις διατροφικές μου συνήθειες”

Γεια σας!

Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ την ιστορία μου μαζί σας, που αφορά στη συμβατότητα στη σχέση.

Είμαι 27 χρόνων και εδώ κι εννιά μήνες είμαι με μια κοπέλα δύο χρόνια μικρότερή μου. Βγαίνουμε, βλεπόμαστε, όλα καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι οι διατροφικές μας συνήθειες. Εκείνη είναι χορτοφάγος και μάλιστα έτσι έχει μάθει από τους γονείς της, οπότε από μικρή δεν τρώει ούτε κρέας ούτε ψάρι.

Βασικά, μου το έκρυβε για αρκετό διάστημα στην αρχή, γιατί κάθε φορά που βγαίναμε για φαγητό και δεν έπαιρνε κρέας, μια έλεγε ότι δεν πεινάει πολύ, μια ότι νηστεύει… Επειδή έβλεπε εμένα, που δεν έχω πρόβλημα να φάω κρέας από οποιοδήποτε ζώο.

Και από τότε που μου το είπε, είναι πιο άνετη και δηλώνει ότι σκέφτεται να γίνει μέχρι και βίγκαν, δηλαδή να μην τρώει και να μη χρησιμοποιεί τίποτα ζωικής προέλευσης. Με ανησυχεί λίγο αυτό, επειδή βλέπω σοβαρά τη σχέση μας και θέλω να πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα κάνω το βήμα να της πω να συγκατοικήσουμε, με ανοιχτό ενδεχόμενο να πάει σε ένα επόμενο επίπεδο η σχέση μας, καταλάβατε.

Έχει βαλθεί να μου αλλάξει τις διατροφικές μου συνήθειες, αν και ξέρει ότι δύσκολα να αφήσω εντελώς το κρέας και πόσω μάλλον τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.

Εσείς έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις ασυμβατότητας στις διατροφικές συνήθειες και πώς τα βολέψατε; Θα ήταν πιο εύκολο αν ήμουν εγώ ο χορτοφάγος κι εκείνη να έτρωγε κρέας, επειδή θα αρκούμουν, ας πούμε, σε ένα πιάτο μακαρόνια κι ας μαγείρευε εκείνη για τον εαυτό της ό,τι ήθελε. Τώρα, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Αλέξανδρος

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Καλησπέρα Αλέξανδρε. Με το σύζυγο μου είχαμε στις αρχές το ίδιο πρόβλημα, με αυτόν να προσπαθεί να με κάνει ντε και καλά να φάω κρέας και εγώ να τον ταραζω στη φακή και το μαποριζο. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, καταλήξαμε πως οι πεποιθήσεις του καθενός είναι δικές του και έχει κάθε δικαίωμα να τις υποστηρίζει αλλά όχι να τις επιβάλλει στον άλλο. Η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση, δλδ μέσα στη βδομάδα τρώμε πιο πολύ όσπρια ή ζυμαρικά με καμία σάλτσα και Σ/κ που έχει ρεπό ο άντρας μου μαγειρεύει αυτός κρέας κ εγώ τρώω πχ τις πατάτες ή τα ζυμαρικά που το συνοδεύουν. Τώρα για βιγκαν… Τι να σου πω λίγο τραβηγμένο το βρίσκει. Ναι μεν μπορείς να πάρεις πρωτεΐνες και σίδερο από τα όσπρια, αλλά ποιος ο λόγος? Τα ζώα δε βασανίζονται για να πάρεις γάλα!
    Τέλος πάντων ελπίζω να βοήθησα και να βρεθεί λύση!

  2. Προφανώς, θεωρείς δεδομένο, πως αν συζήσετε, θα μαγειρεύει εκείνη και για τους δύο, έτσι όπως τα λες, σωστά; Γιατί τόσος σεξισμός, αρχικά; Και επιπλέον, ένας άνθρωπος που δεν δοκιμάζει το φαγητό που μαγειρεύει, είναι πολύ πιθανόν να το κάνει άνοστο ή και κακομαγειρεμένο, πόσο μάλλον η δικιά σου, που δεν έχει μαγειρέψει ΠΟΤΕ κρέας στη ζωή της και δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ, αφού ούτε και στην πατρική της οικογένεια έμπαινε τέτοιο φαγητό. Ούτε στην όψη δεν θα γνωρίζει πως είναι μία μέτρια ψημένη μπριζόλα π.χ., πόση ώρα θέλει να μαγειρευτεί και πόση αντίσταση πρέπει να συναντάς όταν την πιέζεις και με το δίκιο της το κορίτσι, αφού ποτέ δεν μαγείρεψε, ούτε και έφαγε κάτι τέτοιο. Μίλα μαζί της για όλα αυτά ή ανέλαβε εσύ το μαγείρεμα. Εμένα πάντως θα με προβλημάτιζε παραπάνω το ότι μια γυναίκα, που ξέρω μόνο 9 μήνες, θέλει να με ΑΛΛΑΞΕΙ και μου έλεγε ΨΕΜΑΤΑ (ότι νήστευε), παρά το ότι δεν ξέρει να κάνει κεφτεδάκια!!

  3. Το κακό πιστεύω είναι ότι θέλει να σε αλλάξει, να αλλάξει δηλαδή αυτό που είσαι. Έτσι όπως σε γνώρισε,έτσι θα πρέπει να σε θέλει. Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική και έχει εν μέρη δίκιο το ότι θέλει να γίνει χορτοφάγος και να μην τρώει τροφές ζωικής προέλευσης. Έχω φίλη που για λόγους υγείας έπρεπε να σταματήσει να τρώει κρέας. Έχει μια χαρούμενη οικογένεια και μαγειρεύει το δικό της φαγητό. Η συμβουλή μου είναι ότι καλό θα ήταν να συζητήσεις ήρεμα μαζί της τι σε απασχολεί χωρίς να αναφέρεις όμως την συγκατοίκηση!!εστίασε την κάθε φορά που συζητάτε σε ένα θέμα!

  4. Και δ καταλαβα γτ καποιος πρεπει ν αλλαξει; Κ αν θελει καποιος ν αλλαξει ν αλλαξει αυτη! Γτ εσυ δ εχεις προβλημα, αυτη εχει προβλημα κ θελει καποιος ν αλλαξει. Ν αλλαξει τον εαυτο της.Κ εσυ μια ζωη τρως κρεας οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι, ειναι δυνατον; Οχι να μην αλλαξεις. Κ φυσικα το σωστο ειναι ν μην αλλαξει κ εκεινη. Οταν συζησετε ας τρωει ο,τι θελει κ εσυ το ιδιο. Απλα θα μαγειρευεις μονο σου, η θα σου μαγειρευει η μαμα σου! Να κανετε κανενα παιδι να δω τι θα τρωει μετα! Τι ναπω ρε συ..

  5. To oti sou elege psemata exei na kanei me to oti k auti den einai siguri gia ton eauto tis k tis protimniseis tis. Egw gia paradeigma sixenomai to psari k to lew apo ti prwti stigmi. De mporw na to faw k sigainomai tin mirudia tu, alla pote stis sxeseis mu den epevala na min trwne to psari. Ok egw de tha to mageireva, alla gia auto iparxun k i mamades i akoma k i tavernes, deliveries! Apo tin alli imun se sxesi pu swnei k kala ithele na mu mathei na trww psari k pera apo tin arxiki plaka, meta apo tis dio treis fores pu to eipe eniwtha katapiesi! Eniwtha oti prospathuse na me allaksei, de me dexotan opws imun, me evaze kathe fora sti diadikasia na apologume, mprosta k se ksenus kamia fora kiolas gia to ti maresei k ti oxi!!! K fantasu pws aforuse mono to psari, poso mallon na kopseis ta panta opws thelei i dikia su! Auto oti tha prepei na apologitheis einai to xeirotero! fantazomai oti ki esi stin idia diadikasia mpaineis… Ola kataligun sto kata poso exume dexti i oxi ton antrwpo pu exume dipla mas, etsi opws akrivws einai! Me ta thetika k arnitika tu! k mallon i fili su de se exei apodexti, thelei kati allo… i einai anwrimi akoma gia na katalavei oti den iparxei logos efoson einai se mia kali k igih sxesi na piezei gia na ginei to diko tis! Sizitise to mazi tis k an deis oti sinexizei ta idia tote na eisai siguros oti an epitixei autin tin allagi tha paei sto epomeno epanw su pu tin enoxlei k tha prospathisei na to allaksei! Esi eisai etoimos na gineis enas allos Alexros?…Good luck!

  6. Εγώ λέω να το ψάξεις μήπως έμπλεξε πουθενά η κοπέλα. Με τον πρώην μου αρχίσαμε να έχουμε κάτι παρόμοια πράγματα, στην αρχή έκοψε το κρέας (χωρίς να είναι πάντα χορτοφάγος), μετά σταμάτησε να τρώει ζωικές τροφές εντελώς, έπειτα έλεγε ότι δεν πρέπει να κάνει σεξ συχνά, επειδή χάνει ζωτική ενέργεια, έκανε και γιόγκα. Και τελικά αποδείχτηκε ότι έμπλεξε σ’ ένα παραθρησκευτικό κίνημα, κάτι μυστήρια πράματα, με τα οποία δεν ήθελα να έχω σχέση. Πλύση εγκεφάλου κανονικότατα του έκαναν και στο τέλος κατέντησε μισός απ’ ότι ήταν και σαλεμένος. Έχε το νου σου μήπως η κοπέλα το γυρνά στο βίγκαν για να ενταχτεί σε τίποτα ύποπτους κύκλους. Κι άμα σε πιέζει τόσο ν’ αλλάξεις, καλύτερα να φύγεις, γιατί δεν ξέρεις αν προσπαθεί να προσηλυτίσει κι εσένα κάπου.

  7. Φίλε Αλέξανδρε, το γράμμα σου με προβλημάτισε αρκετά. Η κοπέλα σου μπορεί να μην τρώει κρέας όμως εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις. Μπορείτε να διαχωρίστε το μαγείρεμα και να τα βρείτε εγώ όμως έχω μια απορία. Αν κάποια στιγμή κάνετε παιδί δε θα το ταίζετε μοσχάρι ας πούμε όπως ΠΡΕΠΕΙ να τρώνε τα μικρά παιδάκια. όλη αυτή η νοοτροπία των χορτοφάγων είναι λίγο υπερβολική θεωρώ (προσωπική άποψη).. εξάλλου ως λαός οι παραδόσεις και οι συνήθειες είναι συνυφασμένες με το κρέας 😉 καλά ξεμπερδέματα λοιπόν!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More