Πέλυ: “Πάνε οχτώ μήνες από τότε που με χώρισε… Στα γενέθλιά μου με χώρισε…”

Πάνε οχτώ μήνες από τότε που με χώρισε… Στα γενέθλιά μου με χώρισε…Τη μέρα που έκλεινα τα 20.

Όσο καιρό ήμασταν μαζί ήμουν χαρούμενη, έβλεπα τη ζωή με αισιοδοξία, ξυπνούσα το πρωί και η πρώτη μου σκέψη ήταν αυτός. Ήταν ο πρώτος μου έρωτας, η πρώτη μου σχέση. Πριν από αυτόν δεν είχα δώσει ποτέ ιδιαίτερη σημασία στις ερωτικές σχέσεις.

Ήμουν βέβαια μόνη μου, αλλά δεν με ένοιαζε. Μετά από αυτόν η μοναξιά έχει γίνει ο καθημερινός εφιάλτης μου. Νόμιζα ότι θα ήμασταν μαζί καιρό. Ταιριάζαμε. Τον θεωρούσα αδελφή ψυχή μου μέχρι που μια μέρα ήρθε η αλήθεια και με ισοπέδωσε.

“Δεν νιώθω τίποτα απολύτως για σένα. Εγώ ήθελα κάτι πιο ελεύθερο κι εσύ όχι. Με πιέζεις και δεν μπορώ άλλο. Δεν μπορώ να είμαι μαζί σου”. Με αυτά τα λόγια με χώρισε…

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε από μένα. Γιατί ήταν μαζί μου αφού δεν με ήθελε; Με έπαιξε; Ήθελε να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, να περάσει την ώρα του; Μόνος του το παραδέχτηκε ότι δεν ένιωσε ποτέ κάτι για μένα. Γιατί με προσέγγισε, γιατί μου ζήτησε να γίνω κοπέλα του; Δεν μου εξήγησε ποτέ.

Κι εγώ έμεινα πίσω να κάθομαι να αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος και με χώρισε έτσι. Στην αρχή του χωρισμού μας το είχα πάρει εγωιστικά, τον έβριζα συνεχώς, ανυπομονούσα να προχωρήσω τη ζωή μου μπροστά κι αυτόν να τον αφήσω πίσω μου.

Να σημειώσω ότι σε όλη τη σχέση μας του φερόμουν υπέρχοχα, ενώ εκείνος ήταν αδιάφορος, με απέφευγε κι όταν με έβλεπε ήταν μέσα στα μούτρα σε αντίθεση με μένα που πάντα τον χαιρετούσα με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια απίστευτη χαρά.

Δεν ξέρω τι τον χάλασε. Τα σημάδια τα έβλεπα. Ότι κάτι δεν πήγαινε καλά το ήξερα, το ένιωθα, αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Δεν ήθελα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν.

Όλοι μου λένε να ξεκολλήσω, ότι δεν μου άξιζε, να σταματήσω να ζω στο παρελθόν, αλλά δεν μπορώ. Η καρδιά μου έχει μείνει πίσω. Όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύω, είμαι συνεχώς θλιμμένη, τον σκέφτομαι συνέχεια, μου λείπει, κάθε φορά που περνάω από τα μέρη που συχνάζει νιώθω το στομάχι μου να σφίγγεται… Έχω την τρελή ελπίδα ότι αν με ξαναδεί ίσως αλλάξει γνώμη και θελήσει να ξαναγυρίσει.

Γιατί δεν μπορώ να τον ξεπεράσω; Γιατί παρόλο που δεν μου φέρθηκε εντάξει εγώ τον θέλω ακόμα; Φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να τον ξεπεράσω ποτέ… Ότι ακόμα κι αν κάνω νέα σχέση θα τον σκέφτομαι ακόμα, ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να ερωτευθώ με τη δύναμη που ερωτεύθηκα αυτόν. Φοβάμαι ότι θα τον σκέφτομαι πάντα σαν απωθημένο, ότι ποτέ δεν θα φύγει από μέσα μου, ποτέ δεν θα τον ξεχάσω κι αυτές οι σκέψεις με τρομάζουν…

Πέλυ

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τι ακριβώς σου λείπει σε αυτόν ρε κοπελιά; Ο σκάρτος τρόπος που σου φέρθηκε; Δεν πας καθόλου καλά!! 20 χρονών κοριτσάκι και κάθεσαι να κλαις για έναν μ@λ@κ@. Δώσε βαρύτητα στις σπουδές σου, αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα και μετά θα βρεθεί ο σωστός άνθρωπος να σε αγαπήσει. Αλλιώς μια ζωή τον μ@λ@κομαγνήτη θα έχεις γιατί θα θεωρείς ότι μόνο τέτοιοι σου αξίζουν. ΣΥΝΕΛΘΕ!!

  2. η αληθεια ειναι οτι ετσι οπως τα περιγραφεις δεν βρισκω λογο να σου λειπει αυτο το ατομο.σε καταλαβαινω ομως γιατι βρεθηκα στην ιδια θεση.ενω ξερουμε οτι δεν κανει για εμας και οτι δεν μας καλυπτει με την συμπεριφορα του δεν μας νοιαζει γιατι βαζουμε πιο πανω αυτο που νοιωθουμε.και εγω νομιζα οτι δεν θα τον ξεπερασω ποτε.ειμασταν 3 χρονια μαζι και σε μια ηλικια που κολλας με τον αλλον πιο ευκολα.τοτε ημουν 16 οταν τα φτιαξαμε.τωρα ομως γνωρισα καποιον αλλον και εννοιωσα μεσα σε πολυ λιγοτερο χρονικο διαστημα οτι δεν εχω ξανανοιωσει.ειναι γλυκος και μου φερεται καλα.απλα εγω δεν ημουν ενταξει στην προηγουμενη μου σχεση γτ με τυφλωνε ο ερωτας και γινομουν παραλογη και εκανα ξανα τα ιδια.παλι ειμαι μονη παλι νοιωθω τα ιδια.θα το ξεπερασω ομως οπως και το προηγουμενο…αξιζεις κατι καλυτερο…ψαξε αυτο το κατι καλυτερο,μην απορριπτεις τιποτα επειδη σκεφτεσαι αυτον και θα δεις οτι ακομη και αν στην αρχη εισαι κολλημενη αργοτερα θα τον ξεπερασεις αν βρεις καποιον που σου φερεται σωστα.σου ευχομαι το καλυτερο 🙂

  3. simfwnw apolita me tin voula..exw perasei mia paromia istoria me esena parolo pu exei perasei tosos kairos egw akomi ekei kolimeni parolo pu mu ferthike skarta..telika xereis ti katalava oti i zwi proxwra kai egw menw ekei xwris na kanw kati..twra katalava oti prepei na kaneis oti kanei to roloi proxwras sto katw katw den mporeis na anagkaseis kanena na einai mazi su..afu epelexe na figei na sai siguri oti tha vrethei kati kalitero..keep walking

  4. Συμφωνώ με την Βούλα! “Ερωτεύτηκες” σε αυτόν τη φάτσα του, το μάγκικο στυλάκι του και το ότι μπορούσε να σε κάνει ότι ήθελε! Μόνη σου λες οτι σε έβλεπε και είχε μούτρα, δεν σου μίλαγε, δεν αισθάνθηκε τίποτα ποτέ για σένα! Τι ακριβώς θες απο αυτόν;;;; Να ΉΤΑΝ ένας άλλος σε συμπεριφορά, να σου φερόταν σωστά, να σε ήθελε, αλλά να είχε τη δικιά του φάτσα;;; Αυτό θες; Μ αρέσει που λες ότι ταιριάζατε;;;; Σε τι ταιριάζατε;;; Σταμάτα να κοιτάς μόνο την εμφάνιση του άλλου και το στυλ, μάθε να ξεχωρίζεις το μ@λ@κ@, μάθε να εκτιμάς το ενδιαφέρον, την αφοσίωση και τότε θα βρεθεί κάποιος που και θα σε ελκύει και θα σου φέρεται σωστά! Έχεις πολύ δουλειά, όμως, μέχρι τότε…Πρέπει να “φτιάξεις” τον εαυτό σου.

  5. Αγαπητή Πέλυ,

    εγώ νομίζω πως στο δικό του πρόσωπο βρήκες την αποδοχή, ως άνθρωπος, ως κοπέλα. Ή τουλάχιστον νόμιζες πως την βρήκες. Αυτό που ακόμη δεν έχεις ξεπεράσει είναι η απόρριψη, η δυσάρεστη αίσθηση οτι δεν τον κατέκτησες, ο φόβος που σου προκλήθηκε οτι ίσως είσαι ανεπαρκής. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αγάπησες πραγματικά την προσωπικότητά του. Κανένας μας δεν αγαπά πράγματα ή ανθρώπους που αποτελούν πηγή αρνητικών συναισθημάτων. Οποιουδήποτε άλλου είδους εξάρτηση είναι απλώς μια προσπάθεια να νικήσουμε τη μοναξιά μας, να ενώσουμε το ”εγώ” μας με το ”εγώ” κάποιου άλλου. Συχνά η προσπάθεια αυτή συνδυάζεται με μαζοχιστικές τάσεις(μην τρομάζεις! Όλοι λίγο-πολύ τις έχουμε) και καταλήγει σε σχέσεις όπου ο πιο αδύναμος λειτουργεί ως ”υποχείριο” του ισχυρότερου. Εσύ υποτασσόσουν κι εκείνος απολάμβανε την υπεροχή που είχε, την δύναμη να σε ”εξουσιάζει”, να μπορεί να μεταβάλλει τα συναισθήματά σου. Δεν σημαίνει πως είναι κακός ή προβληματικός, όλο αυτό αποτελούσε ίσως τη δική του προσπάθεια να ενωθεί με κάποιον. Έπειτα όμως ίσως κουράστηκε. Ενδέχεται μάλιστα να αισθάνθηκε όντως πίεση απο εσένα. Μπορεί να ήθελε τη σύνδεσή σας αλλά μ’έναν τρόπο πιο ήρεμο, πιο χαλαρό. Η κακη συμπεριφορά είναι ένας μόνο τρόπος για να διώξεις κάποιον. Υπάρχει και άλλος: να πνίγεις τον άλλον άνθρωπο με τη χαρά σου, την αγάπη σου, την φροντίδα σου ! Ίσως κάπου έσφαλες εσύ. Ίσως δεν έσφαλε κανένας! Ίσως απλώς ζητούσατε διαφορετικά πράγματα! Ο χωρισμός σας απο τη μια κλόνισε την αυτοπεποίθησή σου και από την άλλη σου δημιούργησε την ανασφάλεια της μοναξιάς, αφού πλέον δεν μπορείς να εξαρτήσεις τον εαυτό σου απο κάποιον άλλον(όλοι εξαρτούμε τον εαυτό μας από άλλους). Προσπάθησε να τα βρεις με τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις και να συνειδητοποιήσεις πως όπως σε όλους μας έτσι και σ’εσένα αξίζει ένας άνθρωπος που να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, ένας άνθρωπος που θα σε ολοκληρώνει. ʼλλωστε σκέψου: ακόμη κι αν γυρνουσε πίσω, ακόμα κι αν ήσουν πάλι μαζί του, είσαι σίγουρη πως όλα θα έφτιαχναν? Θα σου έδινε πράγματι ολοκλήρωση αυτή η σχέση ή θα εμπλεκόσουν σε μια παθογενή κατάσταση που θα οδηγούσε στη φθορά σου? Μάθε να εκτιμάς τη μοναξιά, δες την σαν μια μοναδική ευκαιρία δημιουργικότητας και προσωπικής βελτίωσης. Κάποτε θα εμφανιστεί ο κατάλληλος άνθρωπος και τότε θα είσαι έτοιμη να δομήσεις και να απολαύσεις μαι ουσιαστική σχέση! Εύχομαι τα καλύτερα!!!

  6. Πέλυ ρίξε του μια μούτζα, γλύτωσες…

  7. Όλες ή τουλάχιστον οι περισσότερες αγαπήσαμε άτομα που δεν μας άξιζαν ή που μας φέρονταν απαίσια. Δες το σαν εμπειρία ζωής και προσπάθησε να μην κάνεις ποτέ και εσύ κάτι παρόμοιο. Αυτός ο άνθρωπος είναι πιο μαλάκας πεθαίνεις δεν αισθάνθηκε πότε τίποτα για εσένα ενώ εσύ του τα έδωσες όλα σε χρησιμοποίησε και σε χώρισε την ημέρα των γενεθλίων σου. Μικρή είσαι θα τον ξεπεράσεις. Κοίτα να χαρείς τις μέρες της ελευθερίας σου να κάνεις κάποια πράγματα που σε ευχαριστούν. Σίγουρα θα το ξεπεράσεις κάποια στιγμή μη φοβάσαι. Σου εύχομαι να βρεις κάποιον που θα σε εκτιμήσει και θα σε αγαπήσει πραγματικά γιατί το αξίζεις. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει εκπτώσεις. Καλή Τύχη

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More