Μαίρη: “ Αν μείνω μαζί του η μάνα μου θα πάψει να μου μιλάει όπως παλιά, θα με βλέπει σαν ξένη”

Γεια σας!

Θα ήθελα να σας παραθέσω κι εγώ το πρόβλημά μου μιας και δεν μπορώ να μιλήσω πουθενά αλλού και κοντεύω να τρελαθώ.

Καταρχάς, η ηλικία μου είναι 31. Είμαι νέα κοπέλα, δραστήρια, έχω σπουδάσει κι αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσω κάτι εργασιακά. Επίσης, ζω με την οικογένειά μου.

Και τώρα στο “ζουμί”…

Πριν δύο χρόνια γνώρισα ένα παιδί, συνομήλικό μου, τον Γιώργο. Με τον Γιώργο δουλεύαμε παλιά μαζί αλλά δεν τον πολυθυμόμουν, απλά τη μέρα που γνωριστήκαμε θυμήθηκα πως τον ήξερα. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Στην αρχή δεν ενδιαφερόμουν για αυτόν. Αυτός όμως με πολιορκούσε στενά. Το συζήτησα και με τις φίλες και τη μητέρα μου και μου είπαν όλες το αυτονόητο: “Βγες για έναν καφέ μαζί του. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα!”

Για να μην πολυλογώ, όχι μόνο για καφέ βγήκα, αλλά ερωτευθήκαμε πολύ. Ο Γιώργος είναι κύριος, γλυκός, αστείος, με κάνει και αισθάνομαι πολύ όμορφα. Το μόνο αρνητικό ήταν πως ήταν παραπάνω από όσο έπρεπε “παιδί” και άρχισε να προσκολλάται πάνω μου.

Και στην οικογένειά μου έγινε αρεστός και θέλαμε και οι δύο το ίδιο πράγμα: να συνεχίσουμε σοβαρά τη σχέση μας. Να σημειώσω πως και για αυτόν και για μένα είναι η πρώτη μακροχρόνια σχέση μας.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι πέρυσι. Την ημέρα των γενεθλίων μου, τον έπιασε ένα αμόκ στη δουλειά και για να λουφάρει είπε το ένα ψέμα μετά το άλλο και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ενεπλάκησαν πολλά άτομα, καθώς και η μητέρα μου που έκτοτε τον αντιπάθησε (κατά τη γνώμη μου).

Κι από εκεί ξεκινάνε τα δύσκολα. Ο Γιώργος με τη βοήθειά μου έχει αποβάλλει αρκετά αρνητικά πράγματα. Δυστυχώς το βλέπω μόνο εγώ και δείχνει να έχει θέληση να αφομοιωθεί στην οικογένειά μου. Κάτι μικρολεπτομέρειες ωστόσο είναι που κάνουν τη μητέρα μου να μην έρχεται κοντά του.

Όταν του κάνω κουβέντα για αυτά τα πράγματα στην αρχή τσακωνόμαστε, μετά δείχνει να θέλει να προσπαθήσει, αλλά στο τέλος ο ενθουσιώδης χαρακτήρας του τα κάνει μαντάρα! Δεν έχει timing. Πολλές φορές πετάει άσχετα πράγματα και σίγουρα βλέπω πως η μητέρα μου ενοχλείται.

Εκείνη, όπως μου λέει, πιστεύει πως δεν είναι για μένα ο Γιώργος. Γιατί τώρα λέει είμαστε στις γλύκες, αλλά μετά θα έρθουν τα πραγματικά προβλήματα και δεν θα μπορεί να με στηρίξει.

Ο Γιώργος συνεχώς παρεξηγείται με όλους και με όλα και κυρίως με τη μάνα μου. Κι εγώ είμαι στη μέση. Μαζί δεν έχουν συζητήσει μέχρι στιγμής για να φύγει και λίγο το βάρος από τις πλάτες μου!

Τον τελευταίο μήνα η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική. Η μάνα μου δεν μιλάει καν σε μένα όπως παλιά. Μου λέει πως είναι μαζί μου και νιώθει ξένη, μου λέει ξανά και ξανά πως δεν είναι για μένα ο Γιώργος. Με τον Γιώργο δε, έχουμε σχεδόν δύο μήνες που τσακωνόμαστε συνέχεια για διάφορα θέματα -και για τη μάνα μου- και έχω απηυδήσει με αυτήν την κατάσταση, σε σημείο που θέλω να εξαφανιστώ από προσώπου γης, να μην με βρίσκει κανείς!

Η μάνα μου πιστεύει πως αυτός με απομακρύνει σιγά σιγά από αυτήν κι αυτός μου λέει πως η μάνα μου θέλει να μας χωρίσει. Είμαι εντελώς απελπισμένη!!!

Εγώ το μόνο που ήθελα είναι να είμαι με έναν άνθρωπο, να αγαπιόμαστε (που πλέον νομίζω πως έχει γίνει εξάρτηση, καθώς όσες φορές έχουμε φτάσει κοντά στο χωρισμό, πάντα κάνουμε πίσω γιατί κανείς δεν μπορεί να πει “τέρμα”) και να υπάρχει ηρεμία και αρμονία στις σχέσεις μας.

Η μητέρα μου με πληγώνει λέγοντάς μου ότι έχω αποξενωθεί, ενώ τη λατρεύω αλλά δεν το βλέπει και ο Γιώργος παρεξηγείται συνεχώς και με θέλει συνέχεια κοντά του. Αποτέλεσμα, θέλουν δύο διαφορετικά πράγματα κι εγώ είμαι στη μέση.

Αν χωρίσω θα στεναχωρεθεί ο Γιώργος, γιατί είναι και ευαίσθητος -αλλά κι εγώ. Αν μείνω μαζί του η μάνα μου θα πάψει να μου μιλάει όπως παλιά και θα με βλέπει σαν ξένη -μου το ‘χει πει άλλωστε!

Ειλικρινά, θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί!!! Συγγνώμη που σας ζάλισα, αλλά η ηλικία μου δεν είναι και μικρή για να πω πως με ευκολία θα βρω άλλον άνθρωπο να ταιριάζω για να κάνω οικογένεια, αλλά ούτε και θα ήθελα να διαταραχθούν κι άλλο οι σχέσεις μου με τη μητέρα μου.

Είμαι σε απόγνωση, παρακαλώ βοηθήστε με!

Μαίρη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δες καταρχήν εσύ τι θέλεις και αν σου κάνει αυτός για να καλύψει τις όποιες ανάγκες σου μελλοντικά. Μην σκέφτεσαι ποιον θα πληγώσεις λιγότερο ή περισσότερο. Πολλές κοπέλες ηλικίας 30-40 μένουν σε μια σχέση μόνο και μόνο από ανασφάλεια ότι δε θα βρουν κάτι καλύτερο. Εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής. Μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις αν αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής σου

  2. Γιατί ρώτησες τη μάνα σου αν θα βγεις με έναν γκόμενο;;; !!!!! (Τότε στην αρχή). Γιατί την αφήνεις να μπλέκεται στα γκομενικά σου; Για το Γιώργο απο τη μία λες ότι νιώθεις εξάρτηση και απο την άλλη ότι τον αγαπάς και ότι θες να κάνεις οικογένεια μαζί του!!!! Πολύ μπερδεμένα τα έχεις και στο μυαλό σου και στη ζωή σου και είσαι 31!!! Παράτα το Γιώργο και στη μάνα σου να φέρεσαι σαν κόρη, όχι σαν φίλη. Αυτά απο μένα.

  3. Στη μαμά σου το είπες οτι έγραψες εδώ μέσα;

  4. εμενα αυτο που με προβληματιζει ειναι αν μπορεις πραγματι να βασιστεις πανω του στα δυσκολα,γιατι και η μητερα σου λεει πως οχι. εσυ η ιδια τι πιστευεις?πως το βλεπεις?απο οτι καταλαβαινω ο φιλος σου μπορει να ειναι χαριτωμενος αλλα ειναι ανωριμος.ισως επειδη εσυ εισαι μεσα στην κατασταση δεν το βλεπεις καθαρα…ισως η μητερα σου να βλεπει κατι που εσυ δεν μπορεις…κατα τη γνωμη μου κανε μια σοβαρη κουβεντα με το φιλο σου,διατυπωσε του τους προβληματισμους σου και αν δεις πως συμπεριφερεται με τον ιδιο τροπο τοτε δυστυχως η ευτυχως χωρισε τον..εσυ θα κρινεις γιατι εσυ ζεις ολη αυτη την κατασταση

  5. Δεν ξέρω τί σκέφτεσαι βαθιά μέσα σου να κάνεις με το Γιώργο, αλλά με τη μητέρα σου πρέεπει να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Κατά τη γνώμη μου, κανένας άνθρωπος, πόσο μάλλον η μητέρα σου (ακόμη κι αν νομίζει ότι είναι για το καλό σου) δεν έχει το δικαίωμα να σε εκβιάζει έτσι. Είναι βέβαιο ότι εσύ έχεις δώσει αυτό το δικαίωμα. Με αυτή τη λογική όταν κάτι δεν της αρέσει θα σε εκβιάζει ότι δεν θα σου ξαναμιλήσει όπως παλιά. Όσο για την ηλικία σου, βγάλτο από το μυαλό σου! Είσαι νέα και αν επικεντρωθείς σε αυτά που έχεις καταφέρει έως τώρα θα δεις ότι ο χρόνος δεν κυλάει αντίστροφα.

  6. ena mono de mas les… ti thes esi! ok me ti mama su, ok me ton filo su, alla esi ti pragmatika thes? na simvivasteis me enan anthrwpo giati eisai 31 k den exeis xrono gia nees gnwrimies…. na kaneis auto pu leei i mana su opote exume mia klasiki periptwsi mamakia alla se thiliko genos… ta dika su thelw poia einai? mipws na katseis na skefteis ti theleis esi k meta na to efarmoseis!!!

  7. Πιστεύω πως καλύτερα να μείνεις με το Γιώργο, εφόσον τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Αν αυτό σημαίνει να αποξενωθείς για λίγο από τη μητέρα σου, κάν’ το ούτως ή άλλως. Πρέπει ούτως ή άλλως να μείνεις για λίγο διάστημα μακριά από τον έναν από τους δύο, αλλιώς θα “σπάσεις” υπό την πίεση και των δυο τους. Ας είναι η μητέρα σου αυτή, και θα σου πω γιατί: κατ’ αρχάς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις σου με το Γιώργο, γιατί θα υπάρξει γαλήνη χωρίς τη μεσολάβησή της. Έπειτα, όταν μείνετε οι δυο σας αρκετό διάστημα, δοκιμάζετε τη σχέση σας και, αν δείτε ότι είστε υπέροχα μαζί, τότε κανείς δεν θα μπορεί να σας πει τίποτα. Στο κάτω-κάτω, αργά ή γρήγορα η μαμά σου θα καταλάβει ότι εσένα θα παντρευτεί ο Γιώργος και όχι εκείνη. Θα περάσει αρκετός καιρός, μπορεί να μη σου μιλάει καν για όλο αυτό το διάστημα, όμως στο τέλος θα υποχρεωθεί να το δεχτεί. Μακάρι να στρώσουν για σένα σύντομα τα πράγματα!

  8. Ας υποθέσουμε ότι ο Γιώργος δεν υπάρχει στη ζωή σου και ότι δεν τον γνώρισες ποτέ.
    Ρώτησε τώρα τον εαυτό σου:
    1.” Γιατί πρέπει να έχω δεκανίκι τη μάνα μου για ότι θέλω να κάνω στη ζωή μου;”
    2.”Γιατί θα πρέπει ο άνθρωπος που θέλω να είμαι μαζί του να είναι αρεστός στην οικογένειά μου;”
    3.”Γιατί η μάνα μου μου συμπεριφέρεται σαν ανήλικο κοριτσάκι;”
    4.”Γιατί η μάνα μου με εκβιάζει ότι θα με βλέπει σαν ξένη αν δεν κάνω το δικό της;”
    5.”Γιατί έχω ανασφάλειες φόβους και ενοχές για να διεκδικήσω τη ζωή μου ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι η οικογένειά μου;”
    6.”Αν για κάποιο λόγο δεν υπήρχε η μάνα μου στη ζωή και ήμουν μόνη μου τι θα έκανα θα πέθαινα και εγώ;’
    7.”Γιατί θεωρώ πως δεν σέβομαι τη μάνα μου όταν δεν της κάνω το χατήρι ακόμα και όταν αυτό είναι παράλογο και με πληγώνει;”
    8.”θέλω να ζω για μένα ή για τη μάνα μου;”
    9.”Γονεϊκή αγάπη σημαίνει να κάνουν ότι ζητούν οι γονείς από τα παιδιά ή να δημιουργούν ανθρώπους ώριμους που να πατάνε γερά στα πόδια τους και να αποφασίζουν για τη ζωή τους όπως θέλουν;”
    10.”μήπως τελικά το πρόβλημα το δημιουργώ η ίδια αφού φοβάμαι να αντιμετωπίσω τη ζωή και δεν ξέρω τελικά τι ζητάω από το εαυτό μου και τους άλλους;”
    Στο διαταύτα γλυκιά μου: ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΟΥ!!!!!!

  9. Θα συμφωνίσω με τον Βάϊο.
    Πρέπει να απογαλακτιστείς σοβαρά!! Κι αν δεν μπορείς μόνη σου, που είναι πολύ κατανοητό, γιατί αυτή είναι η μέχρι τώρα ζωή σου και είναι αδύνατον να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη, ζήτα τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Χωρίς να ρωτήσεις τη μητέρα σου γι’αυτό. Της έχεις δώσει το δικαίωμα να καταπατήσει κάθε είδους όρια στη σχέση σας, έχεις δημιουργήσει ένα τέρας ανάμεσα σας που αργά ή γρήγορα θα σε φάει ζωντανή. σήμερα είναι ο Γιώργος, αύριο είναι κάτι άλλο. Η αγάπη δεν αλλοιώνεται όταν είναι αληθινή και προφανώς εκτός από σενα χρειάζεται και η μητέρα σου κάποια καθοδήγηση. Έπρεπε να μπορεί κι εκείνη να διατηρεί κάποια σαφή όρια μεταξύ σας. 31 ετών είναι μια αρκετά σοβαρή και ώριμη ηλικία για να θέσεις υγιείς και στέρεες, σταθερές βάσεις στη ζωή σου, ακόμα κι αν ανατρέψεις δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι γύρω σου. Είσαι πολύ νέα για να φοβάσαι ότι δεν έχιε παρακάτω κι αυτό είναι.
    Η περίπτωση του Γιώργου μοιάζει πολύ συνηθισμένη και συχνά αρκετοί άνδρες αν είναι καλοπροαίρετοι ωριμάζουν μέσα σ εμια σ΄χεση και αποκτούν το εκτόπισμ απου τους λείπει. Αν διαβλέπεις αυτήν την καλή διάθεση από μέρους του να συλλάβει και να καλλιεργήσει έναν ωριμότερο, στιβαρότερο, αντρικό εαυτό μην τον εγκαταλείψεις ελαφρά τη καρδία, δεδομένου ότι τον αγαπάς. Αλλά είναι πρφανές ότι ο άνθρωπος -κανένας άνθρωπος- δεν μπορεί να ζει στη σκιά της μητέρας σου, κι αν θα μπορούσε δε θα σου άξιζε πίστεψέ με. δε θα τον ήθελες. Χρειάζεται χρόνο και χώρο να αναπνεύσει αυτή η σχέση και να βρει τη δυναμική της. Καταλαβαίνω ότι νιώθεις στη μέση και πολύ πιεσμένη αλλά δυστυχώς εσύ μόνο μπορείς να λύσεις αυτήν την κατάσταση. Κι επειδή μόνη σου είναι ασήκωτο να το κάνεις, βρες βοήθεια. Βρες ένα ουδέτερο, δικό σου μέρος όπου θα μπορεί να ξεδιπλωθεί ο εαυτός σου και να ανακαλύψει τις δικές σου ανάγκες και κάποιον να σε υποστήριζει σε αυτή τη διαδικασία. Το θέμα με τη μητέρα σου είναι δομικό στοιχείο ζωής και επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση που θα δημιουργήσεις κι εσύ με τα παιδιά σου. Μη διαιωνίζεις αυτή τη δυστυχία. Η αγάπη ελευθερώνει, ούτε εκβιάζει, ούτε φυλακίζει, ούτε καταπιέζει. Κι αν εκείνη γι αδικούς τη ςλόγους δεν μπόρεσ ενα λειτουργήσει ωριμότερα και αξιότερα, τώρα είναι η ώρα της δικής σου εξέλιξης και της δικής σου ωρίμανσης. Δε θα την αγαπάς λιγότερα τοποθετώντας σε σωστές βάσεις τα πράγματα. Απλά θα την αγαπάς σωστά και θα μπορείς να ζήσεις και σωστά.
    Ειλικρινά, σου εύχομαι καλή τύχη. Αναζήτησε βοήθεια. Μπορείς να εξυγιάνει ςτη ζωή σου, μην επιλέξεις τη δυστυχία που καθορίζουν τα εγώ των άλλων γύρω σου. Καλή τύχη.

  10. Και αλλον να γνωρισεις η μητερα σου θα εχει παλι προβλημα (εκτος κι αν της το κοψεις) στα δικα της ματια ο τελειος δεν θα ειναι στα δικα σου! Tελειος ομως δεν υπαρχει! Eισαι γυναικα και μια γυναικα οταν θελει ολα τα διορθωνει το λες και μονη σου….Ο Γιώργος με τη βοήθειά μου έχει αποβάλλει αρκετά αρνητικά πράγματα! Tο παιδι εχει ολη την καλη θεληση κ αυτο γιατι σ αγαπαει! Σε τυφλωνει η μητερα σου κι αυτο το κακο το επιτρεπεις ΕΣΥ! Κοψτο ειναι στο χερι σου δεν θα εισαι μια ζωη με τους γονεις σου……

  11. Και αλλον να γνωρισεις η μητερα σου θα εχει παλι προβλημα (εκτος κι αν της το κοψεις) στα δικα της ματια ο τελειος δεν θα ειναι στα δικα σου! Tελειος ομως δεν υπαρχει! Eισαι γυναικα και μια γυναικα οταν θελει ολα τα διορθωνει το λες και μονη σου….Ο Γιώργος με τη βοήθειά μου έχει αποβάλλει αρκετά αρνητικά πράγματα! Tο παιδι εχει ολη την καλη θεληση κ αυτο γιατι σ αγαπαει! Σε τυφλωνει η μητερα σου κι αυτο το κακο το επιτρεπεις ΕΣΥ! Κοψτο ειναι στο χερι σου δεν θα εισαι μια ζωη με τους γονεις σου……

  12. Θέλω πολυ να πω τη γνώμη μου, καθώς βιώνω παρόμοια κατάσταση. Με τη διαφορά οτι δεν έδωσα ποτέ το θάρρος και το θράσσος να ανακατεύονται οι γονείς στα “πόδια” μου. Ακου μόνο την καρδιά σου. Φύγε για 2-3 μέρες και κάτσε και σκέψου αντικειμενικά και ώριμα. Η μαμά σου διάλεξε τη ζωή της, έτσι κι εσύ θα κάνεις με τη δική σου. Αν η μαμά σου σε αγαπάει πραγματικα θα σεβαστεί και θα στηρίξει την επιλογή σου. Αν όχι, δυστυχώς απομακρύνσου. Εφόσον βέβαια είσαι σίγουρη για την αγάπη και τις προθέσεις του καλού σου. (όσο μπορούμε να μαστε σίγουρες σ’αυτό τον κόσμο) και στην τελική, αν μπορείς να αποδεχτείς και να ανεχτείς τα ελαττώματα του -οπως κι εσύ θα έχεις, όπως όλοι μας- τότε επιμένω να διαλέξεις το σύντροφο. Εγώ αυτό έκανα και δε το μετανιώνω.

  13. Θέλω πολυ να πω τη γνώμη μου, καθώς βιώνω παρόμοια κατάσταση. Με τη διαφορά οτι δεν έδωσα ποτέ το θάρρος και το θράσσος να ανακατεύονται οι γονείς στα “πόδια” μου. Ακου μόνο την καρδιά σου. Φύγε για 2-3 μέρες και κάτσε και σκέψου αντικειμενικά και ώριμα. Η μαμά σου διάλεξε τη ζωή της, έτσι κι εσύ θα κάνεις με τη δική σου. Αν η μαμά σου σε αγαπάει πραγματικα θα σεβαστεί και θα στηρίξει την επιλογή σου. Αν όχι, δυστυχώς απομακρύνσου. Εφόσον βέβαια είσαι σίγουρη για την αγάπη και τις προθέσεις του καλού σου. (όσο μπορούμε να μαστε σίγουρες σ’αυτό τον κόσμο) και στην τελική, αν μπορείς να αποδεχτείς και να ανεχτείς τα ελαττώματα του -οπως κι εσύ θα έχεις, όπως όλοι μας- τότε επιμένω να διαλέξεις το σύντροφο. Εγώ αυτό έκανα και δε το μετανιώνω.

  14. emena mou fainetai oti oute ki esy ton poluthes to giwrgo..gt an ontws ton itheles tote de tha eixes amfivolies kai tha ekanes to diko sou. Aplws kathesai mazi tou gt vlepeis oti perasane to xronia kai nomizeis oti den tha mporeseis n vreis allo anthrwpo(pou mporei kai na exeis kai dikio gt oi epiloges stin ilikia sou meionontai, alla mipws ki esy argises gt akouges sunexeia ti mama sou se sxesi me o,ti evriskes??) episis na pw oti katannow to oti se vazei se skepseis to na mi theloun ton giwrgo oi dikoi sou, kai gia mena metraei i gnwmi twn dikwn mou allwste, alla apofasise an ontws ton theleis swnei kai nte kai einai o antras tiz zwis sou. Gt otan les oti dn ksereis an tha vreis allon, mallon ki esy dn ton thewreis to kalutero match gia sena kai an isouna pio nea tha ton afines! Tha ton afiseis epeidi dn aresei se esena kai upo alles sunthikes tha evriskes allon i epeidi den aresei sti mama sou? I epilogi einai diki sou

  15. συζήτηση θέλει και απο τις δυο πλευρές και εσυ έχεις μεγαλώσει πια,αποφασίζεις μόνη σου για τη ζωή σου εδώ κ πολλά χρόνια,δεν έχει λόγο κάνεις να επηρεάζει τις αποφάσεις σου και κυρίως με ποιον θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου!!!Όμως βρίσκω κάποια προβλήματα σε όλο αυτό που εάν δε λυθούν, θεωρώ οτι θα είναι πάντα μπροστά σας.αν δε κάνει ο Γιώργος για σένα το ξέρεις μόνο εσυ αλλά κι αυτός γιατί παρεξηγείται,κάποια στιγμή δε πρέπει να κάνει κάτι γι’αυτό?εσυ τι θέλεις τελικά,να είστε καλά μαζί ή να χωρίσεις και σίγουρα υπάρχει κ άλλος εκεί έξω που θα ξέρει να λύνει προβληματα και να μη ζει με αυτά…Ομως το θεμα ειναι να τον θες εσυ κ οχι η μανα σου

  16. eisai 31eton kai milas san 14! an theleis na meineis me to giorgo meine. an den aisthanesai kala ise. i mama sou ti douleia exei se ola auta? megali kopela eisai esu apofasizeis. eleos omos. i mama to ena i mama to allo. auti tha zisei ti zoi sou? diki sou epilogi einai.

  17. Μεχρι τα 29 δεν είχες σοβαρή σχέση. Μήπως επειδή ήσουν πολύ δεμένη με τη μαμά σου; Μήπως δεν σου επέτρεπε να δεθείς συναισθηματικά με κάποιον γιατί σε ήθελε μόνο για τον εαυτό της; Κάποια στιγμή σου επέτρεψε να κάνεις κάποια σχέση με σκοπό την οικογένεια έτσι ώστε να έχει να φροντίζει και εγγόνια εκτός από σένα. Μετά είδε ότι ο Γιώργος δεν είναι άβουλο όν, δεν ανέχεται αδιαμαρτήρητα τις επεμβάσεις της και προσπαθεί να σε πείσει να τον αφήσεις. Μήπως η καλύτερη λύση είναι να κάνεις παιδιά με σπέρμα δότη; Θα μπορεί να ελέγχει εσένα και τα εγγόνια της χωρίς να συγκρούεται με κανένα γαμπρό. Ο Γιώργος σε αγαπάει πολύ αφού αντέχει αυτή την κατάσταση και δεν φεύγει αυτός. Τσακώνεστε συχνά γιατί τον φέρνεις σε αδιέξοδο. Προσπαθείς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα για να αρέσει στη μαμά σου, προσπαθείς να τον ευνουχίσεις. Η μάνα σου σου κάνει ψυχολογικούς εκβιασμούς, σου δημιουργεί ενοχές γιατί θέλει να χωρίσεις το Γιώργο. Κι εσύ ενοχλείσαι που ο Γιώργος τολμάει και το λέει. Τα πραγματικά προβλήματα θα έρθουν αργότερα εαν μαμά σου συνεχίσει να θέλει να είναι αυτή η πρωταγωνίστρια της ζωή σου, να θέλει να βάζεις το Γιώργο στο περιθώριο και ο Γιώργος ξυπνήσει κάποτε, κάνει την επανάσταση του και βρεί άλλη γυναίκα που να τον θαυμάζει και να τον εκτιμά.
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι που αγαπούν οι γονείς τα παιδιά τους. Το σωστό είναι οι γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά και να τους δίνουν εφόδια για να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν σε άλλη φωλιά ευτυχισμένα με το σύντροφό τους. Οι σωστοί γονείς καμαρώνουν τα παιδιά τους από μακριά. Δεν παραπονιούνται για την απομάκρυνση των παιδιών τους, δεν τους δημιουργούν ενοχές. Οι σωστοί γονείς χαίρονται με την ευτυχία των παιδιών χωρίς να απαιτούν συμμετοχή στην καινούργια οικογένεια. Οι σωστοί γονείς βοηθούν και συμβουλεύουν τα παιδιά τους μόνο όταν τα ίδια τα παιδιά το θέλουν (μετά την ηλικία των 18). Δεν επιβάλλουν την παρουσία τους με ψυχολογικούς εκβιασμούς.
    Η δική σου μαμά σε αγαπάει με πολύ εγωιστικό τρόπο. Σε μεγάλωσε και σε θέλει για τον εαυτό της. Σε έχει μάθει από μικρή να υποχωρείς στους εκβιασμούς της, να μην αναγνωρίζεις τα θέλω σου, να ζείς τη ζωή σου για να είναι εκείνη ικανοποιημένη. Κι εσύ αυτή την υποταγή, την ονομάζεις αγάπη προς τη μαμά. Αν την αγαπούσες πραγματικά θα προσπαθούσες να την βάλεις στη θέση της και να την βοηθήσεις να δεί την πραγματικότητα, ακόμα κι αν γίνεις σκληρή μαζί της.
    Το αν ο Γιώργος είναι για σένα η όχι, εσύ το ξέρεις εσύ καλύτερα από τη μαμά σου.
    Αν είχες πάρει πραγματική αγάπη από τη μητέρα σου, θα αγαπούσες περισσότερο τον εαυτό σου και το σύντροφό σου και δεν θα επέτρεπες στη μητέρα σου να σας βασανίζει και τους δύο. Εσύ είσαι συνηθισμένη σε αυτό το βασανιστήριο και δεν το καταλαβαίνεις. Ο Γιώργος όμως; Ως πότε θα αντέξει;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More