Ελένη: “Τι να κάνω; Να του μιλήσω ανοιχτά; Κι αν αυτός δεν είναι στην ίδια φάση;”

Χρειάζομαι τις συμβουλές σας για ένα θέμα που με απασχολεί…

Εδώ και τρεις μήνες έχω ελεύθερη σχέση με ένα αγόρι. Είχα βγει από μια επεισοδιακή μακροχρόνια σχέση και τον γνώρισα σε μια δύσκολη φάση για μένα που προσπαθούσα να ξεπεράσω τον πρώην μου.

Μου άρεσε αλλά πιο πολύ μπήκα στη διαδικασία για να προχωρήσω παρακάτω και να αποσπάσω το μυαλό μου από τις συνεχόμενες αρνητικές και καταθλιπτικές σκέψεις που έκανα.

Εκείνος μου διευκρίνησε από την αρχή ότι δεν ήθελε σχέση. Το ίδιο κι εγώ. Τον τελευταίο καιρό όμως νιώθω ότι τον έχω ερωτευθεί. Τον σκέφτομαι συνέχεια, θέλω να τον βλέπω συνέχεια και θέλω να κάνουμε πράγματα που κάνουν όλα τα ζευγάρια.

Μέχρι στιγμής όσες απόπειρες έχω κάνει για να βγούμε μαζί για ένα ποτό έχουν πέσει στο κενό. Συνήθως βρισκόμαστε σπίτι του.

Τι να κάνω; Να του μιλήσω ανοιχτά; Κι αν αυτός δεν είσαι στην ίδια φάση και σταματήσει την ιστορία; Δεν θέλω να τον χάσω. Τι να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ,
Ελένη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Gia auto merikes fores einai kalitera meta apo mia sxesi episodeiaki na meneis mono su gia anasintaksi. Esi prospathises na ton kseperaseis me ton epomeno k telika ksekolises apo ton prwin, alla kolises sto nun!! O opoios vevaia su ksekatharise oti de thelei sxesi, opote gia poia idia fasi me sena milas!!! I tha meineis me auto pu su parexei, i tha to teleiwseis k tha pas parakatw. Sti teliki pistevw oti den eisai sti pragmatikotita erwtevmeni mazi tu, alla exeis pathei eksartisi opws k me to prwin su k fovasai na meineis moni su!! Tharos k tolmi giati i zwi anikei se emas k panw apola prepei na ta vreis me ton eauto su gia na eisai xarumeni!! kali xronia!!!

  2. Να πάρεις απλώς το μάθημά σου, αυτό να κάνεις. Σκληρό και ωμό όπως το λέω, αλλά βλέπω ότι δεν καταλαβαίνεις. Αφού ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής από την αρχή και συνεχίζει να υποστηρίζει αυτή την στάση, τι να του μιλήσεις ανοιχτά και τι να του πεις; Αν θέλεις να εξαντλήσεις όλες τις (μηδαμινές) πιθανότητες μίλησέ του, αλλά μην περιμένεις πολλά. Αν ήταν ερωτευμένος μαζί σου και ήθελε σχέση, αυτή τη στιγμή θα ήσουν μαζί του ευτυχισμένη, δε θα έγραφες εδώ. Στη θέση σου θα αποχωρούσα λέγοντάς του ότι δε με καλύπτει πλέον αυτή η φάση (χωρίς άλλες εξηγήσεις-αυτό είναι άλλωστε το νόημα της ελεύθερης σχέσης, ότι δεν οφείλεις εξηγήσεις). Δε θα του έλεγα πώς αισθάνομαι γιατί θα του έδινα απλώς ένα ακόμη έπαθλο να κρεμάσει στον τοίχο με τις κατακτήσεις.
    Την επόμενη φορά που θα έχεις μια ερωτική απογοήτευση κάτσε μόνη σου και ξέσπασε, σκέψου, αναλογίσου, προχώρησε μόνη σου, μόνο τότε θα έχεις προχωρήσεις πραγματικά παρακάτω και θα μπορέσεις να κάνεις μια κανονική σχέση που να καλύπτει τα θέλω σου. Έχει και τα ωραία του το να είσαι ελεύθερη κι έχεις, υποθέτω, φίλες και παρέες για να περάσεις καλά, δε σου χρειάζεται μια ακόμα ελεύθερη σχέση, η οποία δες πού κατέληξε! ʼρα μάλλον δεν είσαι “κομμένη” για τέτοιες καταστάσεις. Αυτά από εμένα.

  3. Δεν χρειάζεται να του το πείς. Το έχει καταλάβει. Εφόσον στο ξεκαθάρισε απο την αρχή και εσύ το έπαιξες χαλαρή και δεν διεκδίκησες τίποτα, το deal έκλεισε. Δεν πρόκειται να αλλάξει και ούτε να κάνει σχέση σοβαρότερη μαζί σου. Αν θές ποτό αγόρασε κανένα μπουκάλι για το σπίτι του. Οι ‘ελέυθερες σχέσεις’ σας μαράνανε…

  4. φαινεσαι δεδομενη στα ματια του.. το λαθος ηταν δικο σου εξ’ αρχης καθως δεχτηκες να κανεις κατι μαζι του με τους ορους που εκεινος εθεσε.. η γνωμη μου ειναι να τον εχεις στο γραψιμο για καιρο και να μην φαινεσαι δεδομενη.. να λες και κανενα οχι γιατι με το να εισαι παντα συγκαταβατικη το παιχνιδι το εχεις χασει.. να θυμασαι οτι ο αντρας κυνηγαει..

  5. kalo 8a itan na min tou miliseis giati autos itan eilikrinis mazi sou apo tin arxi kai sou deixnei akoma 3eka8ara oti den 8elei kati parapano.auto pou prepei na kaneis einai na min eisai dedomeni opos eipe kai kapoia alli kopela.pes tou kai kana oxi gia na deis pos tin antidrasi tou.mporei na niosei pos se xanei kai na kanei autos kapoia kinisi mporei omos na min dosei simasia pou simainei oti tsampa xaneis ton xrono sou

  6. Ήταν κρίμα που συμφώνησες εξαρχής να μην θεωρείτε σχέση αυτό που έχετε, γιατί ο άνθρωπος αυτός, δυστυχώς, καλοέμαθε στην ελευθερία και οποιαδήποτε υπόνοια εκ μέρους για κάτι σοβαρότερο θα τη δει σαν καταπίεση. Ωστόσο, γιατί να μην του μιλήσεις ανοιχτά; Στη χειρότερη θα σου πει ότι δεν αισθάνεται έτσι και τότε εσύ μπορείς είτε να φύγεις (λέγοντας ότι δεν σε βολεύει αυτή η κατάσταση) είτε να μείνεις (ξέροντας ότι δεν μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω). Και γιατί δεν θέλεις να τον χάσεις; Αν είναι να τον έχεις όποτε εκείνος μόνο θέλει (και πάλι, μόνο στο σπίτι του) με τίμημα τη δική σου ψυχολογία, νομίζω πως δεν αξίζει.

  7. Να τσεκάρεις αν του λείπεις, αν σε θέλει στ’ αλήθεια. Κάντου λίγο τη δύσκολη. Την μια μέρα πες του ότι έχεις δουλειά και δεν μπορείς να συναντηθείτε, την επόμενη ότι θα βγεις με παρέα, την άλλη θα πας σινεμά με φίλη σου, την άλλη ότι θα έλθει σπίτι η κολλητή σου. Στο τηλέφωνο να φαίνεσαι χαρούμενη και πολυασχολη. Αν αδιαφορήσει κι αυτός και απομακρυνθεί, τότε άστον να φύγει, κράτα την αξιοπρέπεια σου, δεν είχες τίποτα το σημαντικό που έχασες, καλύτερα να χωρίσεις τώρα παρά αργότερα. Αν σε θέλει, θα ανησυχήσει και θα θέλει να μάθει τι παίζει. Πες του τότε ότι δεν σε καλύπτει να πηγαίνεις σπιτι του και θέλεις να διασκεδάζεις μα παρέες

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More