Δ.: “Ο σύντροφός μου δεν συμπαθεί τις φίλες μου. Τι να κάνω;”

Γεια σας κορίτσια!

Θα ήθελα να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου, με το οποίο ήρθα αντιμέτωπη πρόσφατα και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Έχω μπλοκάρει και χρειάζομαι πραγματικά τη βοήθειά σας.

Έχω μια σχέση εδώ και εφτά μήνες. Γνωριστήκαμε σε κάποιο επαγγελματικό event και γρήγορα εξελίχθηκε σε καθημερινή επαφή. Στην αρχή ήμουνα λίγο επιφυλακτική μέχρι να δω πως κινείται το πράγμα και τελικά πηγαίνει καλά. Ταιριάζουμε, επικοινωνούμε, μου φέρεται όμορφα.

Το πρόβλημα είναι με τις φίλες μου. Πριν λίγο καιρό, κανονίσαμε να βγούμε όλοι μαζί και επιτέλους να γνωριστούνε μεταξύ τους. Εγώ, το αγόρι μου και οι δύο κολλητές μου. Περάσαμε όμορφα ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα.

Όταν γυρίσαμε σπίτι -πήγα να μείνω στο σπίτι του φίλου μου εκείνο το βράδυ- τον ρώτησα πως του φάνηκαν τα κορίτσια και προς μεγάλη μου έκπληξη άρχισε να μου μιλάει άσχημα για εκείνες. Μου είπε ότι δεν ταιριάζουμε, ότι δεν καταλαβαίνει τι κοινά μπορεί να έχω μαζί τους, ότι είναι ρηχές και ότι δεν πέρασε καθόλου καλά το βράδυ του.

Έπεσα από τα σύννεφα. Και πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Οι φίλες μου ενθουσιάστηκαν μαζί του, τους άρεσε πάρα πολύ και μου ζητάνε να ξανακανονίσουμε να βγούμε.

Τι να κάνω; Πως να το χειριστώ; Αν τους πω την αλήθεια θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί είναι μια σχέση που πραγματικά με κάνει να νιώθω όμορφα κι ένας άντρας που ταιριάζουμε. Οι φίλες μου από την άλλη σημαίνουν για μένα πολλά. Γίνεται υπό αυτές τις συνθήκες να κρατήσω τις ισορροπίες;

Δ.

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Tha su milisw ek peiras ontas apo tin plevra tis kopelas pou de simpathuse arketus apo tus filus tu filu mu mia ktus evriska episis rixus, kutsompolides k kakus. Parola auta anagnwriza oti einai filoi tu k den ginotan na mi tus vlepume. Prepei apla k esi na apodektis oti o filos su den tis paei kai auto pu egw ekana einai nai men na tus vlepume, oxi omws sixna, koxi gia polles wres, isa isa ena poto. Esi tha mporeis na tis vlepeis moni su tis files su oses wres thes, alla otan vgaineis k me ton filo su kalo einai na min to travas wres px 1.5-2 wres einai ok, meta den tin paleveis ti katastasi, poses anusies kuventes na kaneis. Episis frontise auti ti miamisi wra na milas sto sintrofo su, se periptwsi pu autos de lambanei meros sti sizitisi gia na mi varietai teleiws. Einai lathos na peis kati stis files su giati tha epidinwseis tis sxeseis. Ute autos thelei na ginei kakos, apla ton rwtises k su apantise me ilikrineia, prepei na to sevasteis auto k na mi piezeis. Skepsu an ki esi den antexes tus filus tu, de tha itheles na tu to peis, k tha su areze na su tus epivalei gia wres kai sxedon kathimerina??!!! k kati teleutaio kpali ekpeiras… iparxei to rito “pes mu tus filus su na su pw poios eisai” k o idios su to episimane, mporei me to kairo na entopisei tis omoiotites me tis files su pu de simpathise k pleon na parei alli plevsi i sxesi sas, na eisai proetoimasmeni. Eksalu eiste stus 7 mines, sta melia akoma…

  2. Μη πείς τίποτα στις φίλες σου (τί νόημα έχει) και κανόνιζε να μη βγαίνετε πολύ τακτικά όλοι μαζί. Και κυρίως μή βγαίνετε οι 4 σας. Ας ερθουν και φίλοι του μαζί μπάς και ζευγαρωθουν και αυτές.

  3. Εγω παλι θα σου προτεινα (αν βεβαια δεν εχει συμβει ακομα) να βγεις και με τους δικους του φιλους να δεις τι παιζει και απο κεινην την πλευρα, επειτα μπορειτε να κανετε μιξη, με την εννοια να παρει τους φιλους του και εσυ τις φιλες σου και να βγειτε ολοι μαζι, αν αυτο συμβαινει συχνα ισως δει καπως διαφορετικα ολη αυτη τη κατασταση με τους φιλους σου.
    Απο την αλλη δεν μαρεσει ιδιαιτερα η συμπεριφορα του. Μηπως γνωριζε τις φιλες σου ή καποια απο τις φιλες σου απο παλια και δεν εχει καλες αναμνησεις, μηπως θελει να στε συνεχεια μαζι και το κανει για να ξεκοψεις τελειως απο τις φιλες σου; μηπως γιατι πλεον εισαι σε σχεση και δεν θελει να φερεσαι οπως οι φιλες σου, αλλα να σαι σοβαρη κλπ, που σημαινει οτι δεν σου χει εμπιστοσυνη..
    Στις φιλες σου εννοειται πως δεν θα το πεις γιατι θα χαλασεις τη σχεση που εχετε…περιοεργο, εγω θα σου συνιστουσα να μιλησεις ξεκαθαρα με τον συντροφο σου για να μπορεσεις και εσυ να καταλαβεις

  4. Τα πάντα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή. Το να μη συμπαθήσουμε κάποιον ιδιαίτερα γιατί απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζουμε, απέχει αρκετά από το να τον χαρακτηρίσουμε ρηχό ως άνθρωπο. Μας είπες πόσο άσχημα χαρακτήρισε ο φίλος σου τις κολλητές σου, δε μας είπες όμως προς ποιά περίπου κατεύθυνση κινήθηκαν τα θέματα της συζήτησης. Οι αντροπαρέες όπως και οι γυναικοπαρέες έχουν δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και θέματα συζήτησης. Ίσως να βαριόσουν/εκνευριζόσουν εξίσου αν έβγαινες με τους φίλους του και μιλούσαν πχ συνεχώς για ποδόσφαιρο, γκόμενες και άλλα “αντρικά” θέματα…και ίσως να τους χαρακτήριζες κι εσύ άσχημα…Αυτό δε σημαίνει ότι αυτά τα άτομα δεν είναι εντάξει ή είναι ρηχά. Μπορει να δώσει όμως αρνητική εικόνα σε μια κοπέλα για το φίλο της. Μήπως λοιπόν η συζήτηση δεν ήταν “κατάλληλη” εφόσον μπροστά βρισκόταν κι ένας άντρας; Μήπως παρασυρθήκατε επειδή είσασταν οι 3 σας και ξεφύγατε κάπως; Ίσως κάποια τέτοια συμπεριφορά να τον έφερε σε δύσκολη ή και αμήχανη θέση. Υποθέσεις κάνω για να σου δείξω και μια άλλη εκδοχή των πραγμάτων που ίσως να μη σκέφτηκες. Ίσως, σε τελική ανάλυση, το πρόβλημά του να μην είναι τόσο οι φίλες σου, αλλά εσύ η ίδια, που αλλιώς σε είχε στο μυαλό του και αλλη εικόνα του έδωσες βλέποντας πώς συμπεριφέρεσαι όταν είσαι μαζί τους.

  5. Η αλήθεια είναι βρίσκεσαι σε αρκετά δυσκολη θεση και δεν θα ήθελα να μου ξανασυμβεί. Όμως με ενοχλεί λίγο η συμπεριφορά του φίλου σου.Ακόμα κι αν δεν τις συμπάθησε, ακόμα κι αν δεν του έκαναν καλή εντύπωση οι φίλες σου, μόνο και μόνο επειδή είναι φίλες σου και σημαίνουν πολλά για σένα, θα έπρεπε να είναι λιγο πιο διαλλακτικός ή εστω πιο ευγενικός στις εκφράσεις του. Κι εγώ δεν συμπαθούσα κάποιες φορές τους κολλητους του εκάστοτε συντρόφου μου,αλλά δεν είχα δικαίωμα να τους “κράξω” ή να μιλήσω άσχημα στον σύντροφό μου γι’αυτους, ηταν ανθρωποι που γνωριζε ΠΡΙΝ απο εμενα και ειχε περασει πολλά μαζί τους, πολυ περισσότερα απ’οτι ειχε περασει μαζι μου, οποτε στις κοινες μας εξοδους, απλά εβγαινα για να κανω το χατηρι στο σύντροφό μου!!! Αυτό που θα εκανα εγω στη θεση σου, θα ηταν να βγαινω με τις φιλες μου μονη μου και θα τους ελεγα οτι θελω να διαχωρισω στη ζωη μου, τις φιλες μου απο την σχεση μου. Φυσικα θα ελεγα τα καλυτερα οτι ειπε ο συντροφος μου και θα το αφηνα εκει, ωστε να ξεχαστει. Οσο για το αγορι μου, θα εβγαινα οσο πιο συχνα μπορουσα με τις κολλητες μου, χωρις να του λεω πολλα πολλα για το τι κανουμε ή που παμε και με ποιους, ετσι για να του κοψω τον τσαμπουκα! Τοσο απλα!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More