Μυρτώ: “Λόγω καταστάσεων λέει είναι με την άλλη, του στάθηκε σε δύσκολα, αλλά μαζί μου είναι διαφορετικά…”

Η δικιά μου ιστορία

Εκείνος πάντα με προσέγγιζε, εγώ δεν ήμουν σίγουρη για τα αισθήματά μου. Όντας στο Λύκειο είχαμε για λίγο διάστημα κάτι πλατωνικό. Ήθελα να είμαι ειλικρινής και διέκοψα. Εκείνος μου έγραφε σε γράμματα από το στρατό το “σ’αγαπώ”, εγώ δεν ήμουν ίσως ώριμη για έρωτες.

Ως ενήλικες τώρα κατάφερε να με προσεγγίσει πάλι. Πλέον δεν είναι πλατωνικό. Εδώ και 3-4 χρόνια πολύ πάθος, αν και για μένα κατάλαβα ότι δεν είναι μόνο αυτό και το έδειχνα με τον τρόπο μου, το έλεγα από ένα σημείο και μετά.

Όταν είχαμε επαφές το έβλεπα στα μάτια του, δεν μπορεί να έκανα λάθος. Όταν εγώ θέλησα κάτι παραπάνω λοιπόν, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Φταίω, όμως τι να κάνω που δεν συχρονιστήκαμε…

Τώρα νιώθω ότι με τιμωρεί. Πατσίσαμε. Δεν είναι σωστό όμως να το θέλει ακόμα μαζί μου. Έχει σχέση ή τον έχω πληγώσει; Δεν θέλει σχέση λόγω προβλημάτων υγείας κ.λ.π. που είχε στο παρελθόν και θέλει να περνάει μόνο καλά; Σε κάποιο μήνυμα προσπαθώντας να καταλάβω γιατί το κάνει μου απάντησε πως “δεν θέλει σχέση και να το μετανιώσει”. Έχει πει τόσα πολλά που έχω μπερδευτεί.

Είπε πως δεν θέλει σχέση, επίσης άλλη στιγμή είπε πως έχει σχέση εδώ και καιρό, αλλά το ήθελε μαζί μου… Είναι ηθικό αυτό; Λόγω καταστάσεων λέει είναι με την άλλη, του στάθηκε σε δύσκολα, αλλά μαζί μου είναι διαφορετικά. Με εκείνη δεν κάνει το σεξ που κάνουμε μαζί. Η “σχέση” μας δεν έχει μόνο πάθος, έχει και αγάπη – δεν μπορεί να κάνω λάθος. Το νιώθω.

Βέβαια πέρα από αυτό δεν έχουμε πολλά πολλά, γιατί βλέπω πως εκείνος δεν ήθελε. Εγώ έλειπα εξωτερικό ένα διάστημα, δεν ήμουν δίπλα του. Όμως δεν είμαι αδιάφορη.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ένας άντρας να μένει κάπου από υποχρέωση, μου λέει ψέματα, δεν μπορεί. Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω. Πάντως δεν θέλω να είμαι το τρίτο άτομο, ούτε να χάσω την αξιοπρέπειά μου. Το έντστικτό μου μου λέει ότι δεν έχει κοπέλα και δεν πέφτω ποτέ -ποτέ- έξω. Αλλά η αποφασιστικότητά του με διαλύει…

Παρόλα αυτά θέλει να με βλέπει, αλλά δεν δίνεται συναισθηματικά. Όχι σε μένα πάντως.

Στην αρχή τον έδιωξα λέγοντάς του πως δεν θέλω να είμαι ανάμεσα πουθενά. Τελεία και παύλα. Δεν πέρασαν 20 λεπτά και μου είπε πως δεν ανήκει σε κάποια. Είναι για δικούς του λόγους, είπε.

Μετά, από κοντά που μιλήσαμε, μου είπε πως έχει τη σχέση. Τι ισχύει τελικά δεν ξέρω!! Μπορεί πλέον μετά από όλα αυτά να είμαι για αυτόν ένα κρεβάτι μόνο; Με κρατάει μακριά επειδή τον πλήγωσα;

Του έγραψα γράμμα με όσα σκέφτομαι, όσα έχουν γίνει, του ζήτησα συγγνώμη και του ζήτησα να ξεκινήσμουμε κάτι όμορφο μαζί κι ας είναι αργά. Δεν το ήθελε το γράμμα, λέει το πέταξε και πως όσα του έγραφα ήταν σωστά. Του έγραψα και του είπα πως τον αγαπώ, άνοιξα όλα τα χαρτιά μου… Αλλά νομίζω ότι του αρέσει η κατάσταση πάθους που ζούμε και τίποτε άλλο.

Κρίνετέ με, αλλά πείτε μου και τις απόψεις σας…

Ευχαριστώ,
Μυρτώ

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. mperdemeni katastasi k ek peiras ematha oti autes mono mas arrwstainun para mas kanoun eftixismenous. Skeftikes oti mipws exeis prospathisei POLI, PARA POLI gia kapoion pu su leei psemata kai se paizei sinexeia opws thelei… mipws na ksana vreis ton egwismo su k na skefteis oti AKSIZEIS kapoion poli kalitero pu tha se latrevei… Vale mia teleia k pane parakatw, ftanei oso tiranises ton eauto su. Se kanenan den aksizei auti i dokimasia. Vres ti dinami k pigaine parakatw, tin exeis eimai siguri. Kali tixi

  2. ise vasi gia tin fasi vrike marioneta ke tin pezi opos tu teriazi patai to kumpi ke avti evi.se mperdevi sinidita gia pio logo mono o idiostu to kseri opios omos ke nane o logos ine arostimeno den se sevete ke an parxei ali ute avtin tin sevete,esi omos giati den sevese ton eavtosou giati ton tiranas ke ton arostenis giati pezis to arosto pexnidi tou?den exeis kamia aksioprepia? ti tha su afelisi ean mathis gia pion logo ta kani efoson sou ksekatharizi oti den theli kati parapano.an thes tin gnomimou kopse amesos mayxeri

  3. πιωμένη ήσουν όταν έγραφες; Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν, είναι άντε γειά ο τύπος αλλά και εσένα τα θέλει ο μώλος σου

  4. Ε, κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο, δεν το βλέπεις? Τι ψάχνεις τώρα να βρεις? Θέλει βοήθεια από ψυχολόγο, κι εσύ δεν αναφέρεις κάπου ότι έχεις σπουδάσει κάτι τέτοιο…..Δεν πρόκειται να βρεις άκρη ποτέ, αν ήταν θα είχε βγει κάτι τόσο καιρό!!!! Απλά σταμάτα της επικοινωνία μαζί του! Εντελώς όμως! Κάντο για το καλό σου! Α, επίσης δεν έχει καμία αγάπη η σχέση σας από μέρους του, τα εφηβικά του απωθημένα προσπαθεί να βγάλει ακόμα…κρίμα!! Το τι νομίζεις ότι βλέπεις εσύ….άστο, εδώ πολλές φορές δεν ξέρουμε για τον εαυτό μας γιατί κάνουμε πράγματα και ποια είναι τα πραγματικά μας αισθήματα και κίνητρα, για τους άλλους θα είμαστε σίγουροι? Όλα στο μυαλό σου είναι….απλά καλό σεξ είναι και τίποτα άλλο! Ξεκόλλα όσο είναι καιρός! Και κάνε μου μια χάρη σε καμία περίπτωση μη δεχτείς να σε χρησιμοποιεί μόνο σεξουαλικά! Τον έχεις καλομάθει βέβαια τόσο καιρό και θα του είναι δύσκολο να δεχτεί ότι τελείωσε το….παραμύθι, αλλά δώστου να καταλάβει ότι σοβαρολογείς!
    Τελειώνοντας θα σου πω πως ναι, είναι και παραείναι δυνατόν να μη θέλει κάτι σοβαρό ακόμα και μετά από τόσα χρόνια…ξέρω περίπτωση που ήταν μόνο για το σεξ κάποιοι “μαζί” για 10 χρόνια! Με τις εκάστοτε σχέσεις τους ο καθένας βεβαίως βεβαίως! Βγάλε άκρη!

  5. Μυρτούλα, ναι, νομίζω κι εγώ πως σε τιμωρεί, σ’εκδικείται επειδη δεν του έδωσες αυτό που ήθελε τότε…4 χρόνια δεν κάθεσαι με κάποιον/α μόνο για να πη…σαι. Αλλά η συμπεριφορά του, όπως την περιγράφεις και αν κατάλαβα καλά, γιατί γράφεις πολύ μπερδεμένα, δεν είναι συμπεριφορά σωστού άντρα, παρά κακομαθημένου πιτσιρικά, ανώριμου, πεισματικού, εγωιστή. Από τα συμφραζόμενα δεν πρέπει να είστε πάνω από 25. Είστε νέοι, δικαιολογούνται κάποιες δόσεις ανωριμότητας, ωστόσο ο χαρακτήρας είναι χαρακτήρας και δύσκολα αλλάζει με τα χρόνια. Νομίζω ότι ο φίλος σου το έχει παρακάνει με αυτή τη συμπεριφορά. Έχει-δεν έχει σχέση, εσενα δε σου φέρεται σωστά κι εδώ είναι και το δικό σου το λάθος, που του επιτρέπεις να σε μειώνει. Για τα αισθήματά σου είναι σίγουρος, τον διεκδίκησες αρκετά, του μίλησες ανοιχτά, τι άλλο πρέπει να κάνεις; Μην παίζειςάλλο το παιχνιδάκι του. Μην του ξαναδώσεις αυτό που ζητάει. Αν σε θέλει να σε διεκδικήσει ξανά, σαν άντρας όμως, όχι όπως τώρα. Υπάρχει και ο κίνδυνος να τον χάσεις οριστικά. Ο εγωισμός του ίσως να μην αντέξει δεύτερο “χτύπημα”. Όμως αν μείνεις υπό αυτούς τους όρους, θα είσαι πάντα δεύτερη στη ζωή του, ακόμα κι όταν θα είσαι η μοναδική. Δεν ξέρω αν σ’αγαπάει ακόμα ή με ποιό τρόπο σ’αγαπάει, πάντως τέτοια αγάπη, εγωιστική κι εκδηκιτική, δε βγάζει πουθενά, απλά σε σκοτώνει σιγά σιγά.

  6. Είμαι στα 32. Ξερω πως η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή. Δεν με θέλει, δε με αγαπάει και ευκαιρίες του εχω δωσει παρα πολλες και σε όλες με εχει απογοητεύσει. Απο τη στιγμή που θελησα κάτι παραπανω και εκεινος δεν θέλει, πρεπει να το κοψω οπως λετε μαχαίρι. Τον προειδοποιησα οτι θα χάσει και εκείνος ειπε “Καλύτερα να χάσω.” Αξίζω κάτι που θα νιώθω και συναισθηματικά καλά και θα με κανει να χαμογελώ και όχι να προβληματιζομαι.

  7. ti den katalawenis kopelamou?(den grafis tis ilikiesas)aplo ine me to pou su lei oti iparxei ali gineka stin zoitu su metaferni avtomata oti ise mono gia to sex sou eksigi ke gia pion logo ke avto ine aplo na ksekatharizi ton molotu ke na fenete oti esi ise avti pou eftekse pou px den isun tote eki mpourdes.ego den vlepo kapio sovaro logo na theli na se timorisi i na se ekdikithi den tu ekanes ke tipotes tragiko.ke tosa xronia tha epsaxne ekdikisi adinaton.otan ide tis antidrasisou pos den tha dexosun na ise to trito prosopo to girise gia na pari pali avto pou theli,molis to pire to ksanagirise ke pai legontas.tora isos ke na min iparxi ali alla ti na to kanis efoson den theli tin mirto san sintrofo alla san idolo tu sex opios ke nane o logos.ean den kanis kati tha arostisis stamatato amesos alakse tilefono gine giavton afanti,min tu dosis kapies eksigisis tipotes min pis ean katzis se sizitisi mazitu tha se ksanamperdepsi pali ke etzi thase pali apo to miden na psaxnis eties ke to giati ke avtos tha perni avto pou theli sto dikosou kostos.

  8. Καυμενούλα μου..Σε νιώθω όσο δε φαντάζεσαι..Συμπάσχω μαζί σου..Είναι αρρωστημένο όλο αυτό..Όλες οι κοπέλες εδώ,όλοι όσοι σε συμβούλεψαν έχουν απόλυτο δίκιο σε όλα όσα σου γράφουν,συμφωνώ μαζί τους..Αυτός ο άνθρωπος σου τσακίζει την ψυχή,την καρδιά,το είναι σου..Σε υποτιμάει,σε προσβάλλει σαν άνθρωπο και σαν γυναίκα..Μόνο εσύ υποφέρεις πονάς στεναχωριέσαι,αυτός έχει την άλλη και περνάει μια χαρά,μην το ανέχεσαι άλλο,δεν αξίζει σε κανέναν όλο αυτό που περνάς..Βολεύεται έτσι αυτός,δεν πονάει σαν εσένα,ούτε που τον νοιάζει..Βρες τη δύναμη να φύγεις..Αρκετές εξηγήσεις του έδωσες..Και τί βγήκε?Τίποτα,το απόλυτο τίποτα..Πάλι εσύ να πονάς και να κλαις..Να υποφέρεις και να βασανίζεσαι για κάποιον που δεν σε αγαπάει,που δεν νιώθει έρωτα και που είναι με άλλη και δεν σε θέλει εσένα σαν σύντροφό του,αλλά θέλει την άλλη από υποχρέωση,από βόλεμα,από συμφέρον..Γιατί δεν ενδιαφέρεται για έρωτες και αγάπες αλλά μόνο το συμφέρον του κοιτάει..Το ξέρω ότι είσαι ερωτευμένη και τον αγαπάς,πίστεψέ με σε νιώθω κι ας μη σε ξέρω,όμως κάνε πέτρα την καρδιά,πάρτο απόφαση οριστικά και αμετάκλητα και κλείσε την πόρτα της ψυχής και της καρδιάς σου σε αυτόν τον άνθρωπο..Δεν του αξίζει να σε έχει..Δεν έχει να σου προσφέρει αγάπη και όμορφα συναισθήματα..Μόνο πόνο,πίκρα,στεναχώρια..Βρες κάποιον να σε κάνει χαρούμενη κι ευτυχισμένη,βρες κάποιον που να σε ερωτευτεί και να μην τον μοιράζεσαι με καμία άλλη..Στα γράφει μια κοπέλα κοντά στην ηλικία σου που έχει πονέσει πολύ..Μείνε μακριά από τα ψέματά του και την κοροιδία του..Πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν αγαπάνε ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό..Να τους έχει ο Θεός καλά,αλλά μακριά μας..Καλή ζωή να έχεις σου αξίζει η ευτυχία,μην χαραμίζεις τον εαυτό σου σε τελειωμένες και αδιέξοδες καταστάσεις,που μόνο πόνο έχουν να σου δώσουν..Αν σε αγαπούσε αληθινά και αν πραγματικά σε ήθελε θα ήταν μαζί σου και μόνο μαζί σου..Επίσης δεν θα σου φερόταν τόσο άσχημα..Καλύτερα να τον ξεπεράσεις,σίγουρα δεν θα ξεχάσεις ποτέ τίποτα,αλλά ξεπέρασέ τον σιγά σιγά και θα γνωρίσεις κάποιον που θα νιώσει έρωτα και αγάπη για σένα και που θα σε κάνει να γελάς και όχι να κλαις..Να προσέχεις..

  9. 32 ε…ήμουν πεπεισμένη ότι είσαστε μικρότεροι σε ηλικία. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις αλλάζει τα δεδομένα…λογικά κι εκείνος είναι στην ηλικία σου ή μεγαλύτερος. Από τότε που πήγαινες Λύκειο έχουν περάσει αρκετά χρόνια, οπότε δεν πιστεύω ότι τόσο καιρό μετά, αυτός ακόμα σε εκδικείται (εκτός κι αν έχει θέματα με τον εαυτό του). Παραμένει το ό,τι σου φέρεται άσχημα και το ό,τι εσύ του το επιτρέπεις. Δε θέλει φιλοσοφία. Βγες από αυτό το άρρωστο παιχνίδι και προσπάθησε να κλείσεις οριστικά αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου, που μόνο πίκρα σου αφήνει.

  10. Δεν θα σε κρινω ,οχι ετσι οπως το εννοεις τουλαχιστον, αλλα θα ρωτησω με μεγαλη περιεργεια : “Τωρα καλά, στα 32 σου χρονια ασχολεισαι με καποιον που επι της ουσιας δεν ξερει τι του γινεται και την μια ειναι ετσι και την αλλη γιουβετσι?” Ο,τι και να σε “συμβουλεψουμε” εμεις εδω, θα κανεις αυτο που νιωθεις, οποτε ισως και να μην εχει καμια σμασια τι θα γραψουμε…..Αυτο που θα σου προτεινα, αν και ειμαι σιγουρη οτι το ξερεις ηδη, ειναι οτι μια αρρωστημενη κατασταση δεν οδηγει πουθενα με μαθηματικη ακριβεια!! Μην ασχολεισαι σε αυτη την ηλικια με τα ψυχολογικα-ανασφαλειες-θεματα των αλλων. Θα καταληξεις να αποκτησεις κι εσυ και βλεπω να την πληρωνει ο επομενος. Θα συμφωνησω με την αναγνωστρια @Ζωή στο μεγιστο και σε απλα ελληνικα θα σου πω οτι εισαι σε μια ηλικια που θα πρεπει το “παθος” να μην οδηγος στις ερωτικες επιλογες σου, αλλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ……και σιγουρα ο συγκεκριμενος μονο ασφαλεια δεν μπορει να σου δωσει!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More