Εύα: “Να το συζητήσω με τον σύντροφό μου ή θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα;”

Γεια σας κορίτσια!

Θα ήθελα να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου γιατί χρειάζομαι τη γνώμη σας… Βρίσκομαι σε μια πολύ μπερδεμένη φάση της ζωής μου.

Είμαι σε μια μακροχρόνια σχέση. Κι όταν λέω μακροχρόνια το εννοώ. Είμαστε μαζί 14 χρόνια, από τα 18 μου. Στην ουσία μεγαλώσαμε μαζί. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον σύντροφό μου. Η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή.

Αυτό που με προβληματίζει και σχεδόν μου έχει γίνει έμμονη ιδέα τους τελευταίους μήνες είναι το ότι όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι δεσμευμένη. Δεν έχω “ζήσει τη ζωή μου” που λένε. Δεν έχω την ελευθερία που έχουν οι φίλες μου και τον τελευταίο καιρό νιώθω να πνίγομαι.

Από την άλλη, όπως σας είπα η σχέση μου είναι πολύ καλή. Είμαι με έναν σπάνιο άνθρωπο που μου φέρεται υπέροχα και τα βρίσκουμε ωραία μεταξύ μας. Γι’ αυτό άλλωστε και είμαστε τόσα χρόνια μαζί.

Το μυαλό μου όμως έχει επαναστατήσει. Δεν ξέρω τι θέλω να κάνω. Από τη μία θέλω να ζήσω μόνη μου, ελεύθερη, από την άλλη είμαι σίγουρη πως αυτό είναι μια φάση και θα περάσει. Και τότε τι; Θα ξαναβρώ έναν τόσο σωστό σύντροφο; Κι αν συνεχίσω σε αυτή τη σχέση; Είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε σε γάμο και παιδιά και μετά ίσως νιώθω ακόμα πιο καταπιεσμένη… Βοήθεια!

Έχω χάσει τον ύπνο μου. Βλέπω τη ζωή που κάνουν οι φίλες μου και ζηλεύω. Μετά ακούω το πόσο δυσκολεύονται να βρούνε μια σχέση της προκοπής και μπερδεύομαι. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω…

Να το συζητήσω με τον σύντροφό μου ή θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα; Εγώ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν ο ίδιος μου έλεγε κάτι τέτοιο.

Εύα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. φιλεναδα να μεινεις εκει που εισαι!!!!!!!!

  2. Aγαπητή Ευα, αυτο που σκέφτεσαι είναι απολύτως φυσιολογικό να σε προβληματίζει και ναι, νομίζω ότι ηρθε η ωρα να πάρεις μια αποφαση για το τι θα κανεις, αν και προσωπικα θεωρω οτι αργησες λίγο… Βέβαια όσον αφορά εμένα, δεν μου επιτρέπεται να σου πώ αν θα χωρίσεις ή όχι, αυτό αφορά αποκλειστικά εσένα, το μόνο που θα μπορούσα να κανω ειναι να σου πώ ειναι την γνώμη μου και αυτή είναι: Α) Τα χρόνια που είστε με τον σύντροφό σου για μενα είναι πάρα πολλά,υπερβολικα πολλά για την ηλικια των 32 και πιθανον η φθορά δεν εμφανίστηκε ακόμα στη σχέση σας, επειδή δεν ακολούθησε ο γάμος ,οι κοινες υποχρεωσεις,κοινο ταμειο, οικογενειες και παιδιά. Β) Θεωρεις οτι ειναι καλός σύντροφος, γιατι πολύ απλά δεν έχεις μέτρο σύγκρισης. Δεν μπορεις να ξερεις πως θα ηταν καποιος αλλος, σίγουρα μπορεί χειροτερος ή μπορει και καλυτερος,αλλά θα επρεπε να το ζησεις και τον χειροτερο και τον καλυτερο!!. Γ) Δεν εχεις αποκτησει αυτό που λέμε “εμπειρια ζωης” και δεν εννοω απαραιτητα μόνο σεξουαλικους συντροφους,αλλά και διαφορετικές σχέσεις..Μέσα απο αυτες μαθαινουμε τα πραγματικά “θέλω” μας ,γιατι να θυμασαι, άλλα πραγματα θέλουμε στα 20, άλλα στα 25, άλλα στα 30 και άλλα στα 35 ,που θεωρω ότι ειναι μια επιτρεπτή αλλά και καταλυτική ηλικια για τη γυναικα, αλλά και τον άντρα να κατασταλλάξει.. Δ) Καποια στιγμη στο μέλλον, με μαθηματικη ακριβεια, θα θελήσεις να βιωσεις κατι διαφορετικό, αν δεν ειναι στα 35, θα ειναι στα 40 που ειναι και πιο δύσκολη ηλικια, γιατι θα νιωσεις την αναγκη να επιβεβαιωθεις. Οσο καλος και να ειναι ο συντροφος σου, θα νιωσεις την αναγκη να σε φλερταρει καποιος αλλος, αλλά και να φλερτάρεις κι εσύ και όλα αυτα θα “φανταζουν” φυσιολογικά, γιατι όταν επρεπε να το ζησεις δεν το εκανες. Κι εκει θα είναι το δυσκολο κομματι, γιατι πιθανον εκτος απο γυναικα, θα εισαι και μητερα….Ε) Και τελος, όχι να μην το συζητησεις μαζι του, μαλλον εμαθες να λειτουργεις απο κοινου αποκλειστικά, αλλά καποια πραγματα δεν λεγονται καλή μου και δεν συζητιουνται,ειδικα οταν δεν εχετε καποιο προβλημα να λυσετε …Ειναι σκεψεις που κανεις και αποφασεις που θα κληθεις να παρεις, αποκλειστικα με τον εαυτο σου κι οταν θα νιωσεις ετοιμη, θα τις ανακοινωσεις….

  3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΓΝΩΜΩΝ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΦΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΡΗΧΟ..ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ…ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

  4. Γλυκιά μου κοπέλα το να ζήσεις τη ζωή σου δεν σημαίνει ότι θα ζήσεις πιο όμορφα από ότι ζεις τώρα με τον σύντροφό σου… Το μόνο που σου λείπει τώρα είναι να δεις πως είσαι με κάποιον άλλον άντρα. Εκτός και αν νιώθεις οτι με το σύντροφό σου δεν ταιριάζετε, δεν κάνετε πράγματα μαζί και βαριέσαι… αυτό είναι διαφορετικό. Αλλά αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε γιατί να χαλάσεις μια όμορφη σχέση που συμβαίνει 1/1000 ??? Θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και είναι κρίμα.. Ξέρεις πόσες στην ηλικία σου θα θέλανε να ζουν όπως εσύ??? και ας λένε ότι ζουν τη ζωούλα τους, το μόνο που κάνουν περισσότερο από σένα είναι να πηγαίνουν με περισσότερους άντρες…

  5. Εγώ δεν θα μπορούσα να με φανταστώ σε μακροχρόνια σχέση απο τα 18 ως τα 32 μου. Μου φαίνεται πολύ περιοριστικό. Αλλά θα σου πώ μόνο οτι εάν χωρίσεις θα βρεθείς ξαφνικά στη ‘ζούγκλα των σημερινών σχέσεων’ και δεν θα καταλαβαίνεις ανθρώπους και συμπεριφορές. (δεδομένου οτι δεν είχες καμία άλλη εμπειρία ως τώρα). Και ίσως πολύ γρήγορα λησμονήσεις τον άνθρωπο αυτό.

  6. ως γνωστόν θέλεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο… αν δεν καλοπερνούσες και δεν είχες μια ήρεμη σχέση με έναν καλό άθρωπο δε θα τα σκεφτόσουν όλα αυτά. Τι να πω, άβυσος η ψυχή του ανθρώπου, πάντα θα κυνηγά αυτά που δεν έχει και δεν θα εκτιμά αυτά που έχει.

  7. kaneis den mporei na sou dosei mia simvouli pisteuo…einai poli eukolo na sou pei o opoiosdipote ise i mi iseis alla to kostos tis apofasis esi tha to exeis…apo ekei kai pera gnomi diki mou einai oti an auto pou sou leipei einai na vgeis na kaneis treles ktl…sizitise to me to sintrofo sou kai nomizo tha to katalavei…tha to kaneis kai eimai sxedon sigouri oti tha to varetheis grigora…an o provlimatismos sou einai oti theleis na vgeis / gnoriseis / flertareis ktl me allous antres isos na exei na kanei me ti sxesi sou…auto einai apla mia gnomi apla na thimasai…the grass is always greener from the other side of the fence…panta theloume auto pou den exoume…apla skepsou eilikrina an theleis enan allo sintrofo i mia ligo diaforetiki zoi…good luck!

  8. @eva Θα διαφωνησω λιγο μαζί σου, αν δε καλοπερνουσε οπως λες,μαλλον θα σκεφτοταν πάλι αυτο που σκεφτεται και τωρα, το αν θα συνεχισει ή οχι…Οποτε ατοπο αυτο που εγραψες…..Δεν εχει να κανει με το αν θελει την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, εχει να κανει με τα “θελω”της και καλα κανει και αναρωτιεται τωρα κι οχι αργοτερα που θα εχει γινει μανουλα και διαλυσει ειτε εκεινη ,ειτε ο συζυγος της, το σπιτι τους για να ζησουν την ζωη που δεν εζησαν!!!! Και αυτο το σεναριο, εχει παιξει πολύ, με απωθημενα και χρονια που εφυγαν χωρις ουσιαστικα να τα ζησουν καποιοι ανθρωποι….Δες το κι ετσι…..Και στην τελικη τί χαρηκε ακριβως? Ειναι με εναν ανθρωπο απο τα 18 της….απο μικρη μεσα σε σχεση και σε υποχωρησεις,γιατι αλλιως δεν κραταει μια υγιης σχεση…Οπότε, πότε εμεινε μονη με τον εαυτο της , για παρτη της? Πότε έκανε αυτο που ήθελε, χωρις να χρειαζεται να ενημερωσει γονεις ή συντροφο στη συνεχεια, π.χ για το που ειναι, τι ωρα θα γυρισει ,που θα παει,τι θα φορεσει κτλ,απλά καθημερινα πραγματα…Αυτη την πλευρα της ζωης λες να μην θελει και να μην εχει την αναγκη να την γευτει οπως εσυ, εγω και ενα σωρο αλλοι????

  9. τελικα μονοι μας δεν θελουμε την ευτυχια μας…μονοι μας τα χαλαμε παντα!!παντα θελουμε κατι παραπανω..κατι αλλο…και στο τελος λεμε,ααχχ τι καλα που ημουν πριν…τι ζουνε δλδ οι φιλες σου στην ηλικια που εισαι κ ζηλευεις κιολας???δεν ζηλεψες στα 25 σου και ζηλευεις τωρα???τι να πω…δωσε το καλο παιδι σε καποια αλλη γτ αν σκεφτεσαι ετσι,ετσι θα σκεφτεις και στα 45 σου!!!χωρισε τον λοιπον να ζησεις την ξεφρενη ζωη…που θα σου κρατησει ποσο???κανα μηνα???και μετα θα τον παρακαλας…

  10. ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΥΑ,
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ.ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ Κ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΚΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΕΞΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΠΩΣ, ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΚΟΡΙΤΣΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΜΠΙΡΙΜΠΑ.ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ, Κ ΤΗ ΜΠΥΡΑ ΣΟΥ Σ ΕΝΑ ΜΠΑΡΑΚΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ Κ ΤΟ ΣΚ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ Κ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.ΕΚΕΙ…ΤΙ ΝΑ ΠΩ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΔΙΚΙΟ…ΨΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ Κ ΠΡΑΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.Κ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ Κ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ Η’ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΖΗΛΙΑΣ Η ‘ ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ Κ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.Κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ?ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ…ΚΑΛΥ ΤΥΧΗ!!!

  11. Ειναι υπέροχο να εισαι σε μια σωστή καλή σχέση, αλλα εχω την εντύπωση οτι κάτι σου λείπει. Δέν ειναι απαραίτητα η σεξουαλικη εμπειρία με διαφορετικούς συντρόφους, όταν εισαι με έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι μπορείς να ζήσεις απίστευτες στιγμές φτάνει να υπάρχει σωστή επικοινωνία. Μήπως νιώθεις οτι βρίσκεστε σε μια στασιμότητα. Κανεις πράγματα μονη σου ή μόνο με τους φίλους σου. Έχετε μόνο κοινές παρέες ή εχει και ο καθένας τους δικούς τους ανθρώπους ολα αυτά παίζουν ρόλο. Μην κανεις όμως βιαστικές κινήσεις μίλησε με κάποιον που εμπιστεύεσαι που θα σε ακούσει ίσως με κάποια φίλη ποιο μεγαλύτερη. Αλλα κυρίως δες τι ειναι αυτο που ζηλευεις απο τις φίλες σου. Τι ξεγνασια, το να μην δίνεις λογαριασμό σε κανένα, την ομορφιά του ραντεβού. Δες τι ειναι ωραία ραντεβού μπορείς να ζήσεις και μέσα σε μακρόχρονη σχέση. Ξέγνοιαστη μπορείς να νιώσεις κάνοντας κάτι που σε ενδιαφέρει πολυ.

  12. tha simfoniso apolita me tin mairi.exo zisi ke ego merika xronia elevterias meta ton ismomou vgika apo enan diskolo gamo 16 xronia ke katelixa na ime 6 xronia moni me files ktl ospou kapia stigmi kurastika ke tora ime me enan ra 9 xronia.ke i files pou ixa otan imun moni ta idia mu legane zise tin zoisu ktl.ego omos epelexa na ime se sxsesei dioti opos sou exun grapsi ke alles edo stin simerini epoxi ine sxedon laxio na vris enan sosto sindrofo oli ine mono na perasun kala ke na figun edo pou ta leme den ise 25 na exeis tosa perithoria enoite vevea na pernas kala me ton torino sintrofo opos vevea grafis.gia na katalixo prin paris kapies apofasis skepsou poli kala i elevteri zoi exei ke poles pikres px se afini o enas se perni o alos pligonese ke pai legontas.ena omos den katalaveno mporis poli aneta ke me ton torino sintrofosou na perasis orea tha prepi na tou dosis na katalavi oti xriazese ke elevtero o.enoo oxi me allus res an ftasis mexri ekei kalitera na to dialisis ke kala krasia

  13. Συμφωνω απολυτα με ΜΑΙΡΗ.Κοριτσακι μου γλυκο ειμαι στην ηλικια σου και 13 χρονια με τον αντρα μου.Στα 23 μου παντρευτηκα.Απο την αρχη ζησαμε μαζι τα παντα.Οι παρεες μας γινανε κοινες και ξενυχτουσαμε μαζι,πιναμε μαζι,μεθουσαμε μαζι,βγαζαμε γουστα μαζι!και φυσικα ολοι στην παρεα ανυπαντροι.Σημερα,9 χρονια παντρεμενοι κ με δυο παιδια συνεχιζουμε μαζι.Αυτο δεν σημαινει βεβαια πως δεν εχουμε τον χωρο και τον χρονο μας.Πλεον ολοι στην παρεα παντρεμενοι…γυναικοπαρεα για ψωνια,καφεδακι και κρασακι και αντροπαρεα για ποδοσφαιρο και ουζακι.Περασα μια αναλογη φαση οταν γεννησα το πρωτο μου παιδακι που εννιωσα να κλεινομαι μεσα και ολες ηταν ελευθερες και γυρνουσαν εδω και εκει.Τα βραδια ομως που κοιτουσα τον ανθρωπο μου ηρεμο διπλα μου να κοιματι και το μωρακι μας συνειδητοποιουσα πως δεν υπαρχει μεγαλυτερη ευλογια και ευτυχια απο αυτην.Γιατι τελικα ΕΓΩ τα ζουσα ολα και οχι οι ελευθερες φιλες μου.Ξερεις και αυτες ζηλευουν εσενα,ειδικα στα 32 τους και μονες.Ευα μου,αν νοιωθεις πως ειναι ο ανθρωπος σου μην φυγεις απο αυτη την σχεση.Μη τον στησεις απεναντι.Κανε συμμαχο σου τα 14 χρονια και συνεχισε.Αν ομως δεν νοιωθεις γεματη τοτε ναι,μαζι σου..Θα ηθελα να μαθω νεα σου παντως!ΚΑΛΛΗ ΤΥΧΗ ΚΡΙΤΣΑΚΙ!

  14. Λογικό απόλυτα είναι αυτό που νιώθεις! Μετά από τόσα χρόνια και χωρίς να έχεις γνωρίσει κάποιον άλλον είναι πολύ φυσικό να αναρωτιέσαι…πώς θα ήταν αν είχα κάνει κάποια άλλα πράγματα, αν είχα γνωρίσει άλλους ανθρώπους….μην το μεγαλοποιείς όμως κατά τη γνώμη μου! Πιστεύω πως φάση είναι όντως και θα περάσει, κι εξάλλου όλοι ένα βήμα πριν το γάμο κάπου κολλάνε και τους πιάνουν διάφορες φοβίες, όπως και το αίσθημα ότι πνίγονται….πόσο μάλλον εσύ που νιώθεις ότι έχασες κομμάτια “ελεύθερης” ζωής! Πρέπει βασικά να εστιάσεις στο τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα και να το κάνεις όσο είναι καιρός! Αν θέλεις μια οικογένεια, προχώρησέ το άμεσα, κι όταν γίνει θα τα σκέφτεσαι αυτά και θα γελάς, γιατί οι προτεραιότητές σου θ’ αλλάξουν και θα βάζεις συνεχώς νέους στόχους μέσα στα πλαίσια μια οικογένειας! Αν όμως είχες άλλα όνειρα που δεν μπόρεσες να πραγματοποιήσεις λόγω ότι βρέθηκες μικρή σε μια σχέση, τι να σου πω, ίσως να μην είναι ακόμη αργά να τα κάνεις πραγματικότητα….ενδεχομένως και μέσα στα πλαίσια της σχέσης σου! Αν πάλι δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο…..ίσως θα πρέπει να τον ανακαλύψεις κάποια στιγμή σύντομα! Η επιθυμία είναι η κινητήρια δύναμη για το οτιδήποτε….κι εσύ μου φαίνεται πως δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη και αρκετά δυνατή, αλλιώς δεν θα είχες διλήμματα! Δεν είναι και τόσο κακό αυτό, απλά πρέπει κάποια στιγμή να βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη…Πάντως με το φίλο σου μοιάζει από αυτά που λες να είσαι ευτυχισμένη! Ξεκίνα λοιπόν από αυτή τη βάση, και πάνω της χτίσε κι άλλα πράγματα! Μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα, να ξεκινήσεις ένα χόμπυ, να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να προσπαθήσεις να βρεις δουλεία αν δεν έχεις, να κάνεις-κάνετε ταξίδια…πιάνεις το νόημα ε? Πάντως τελειώνοντας θα σου πω, ότι μια σχέση την τελειώνουμε αν δεν μας καλύπτει πια, αν με τον άνθρωπο αυτό δεν έχουμε αρκετά κοινά σημεία, όχι για να δούμε πως θα ήμασταν χωρίς αυτή….άσε που σου λέω, και δεν είναι εύκολες οι σχέσεις σήμερα! έλλειψη εμπιστοσύνης και φόβος κυριαρχούν και στα δυο φύλλα! ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν χάνεις σ’ αυτό το επίπεδο! Για άλλα το συζητάμε….Πάντως νομίζω ότι ίσως είναι καλό να κάνεις μια συζήτηση για το πως είναι η σχέση σας γενικά, για τα θέλω σου, τους φόβους σου κλπ. Ίσως κι εκείνος δεν σου αφήνει αρκετό χώρο…..ίσως ταυτίζει-κακώς-τις δικές του ανάγκες με τις δικές σου…..προσπάθησε να δεις αν ίσως είναι αυτό το πρόβλημα! 😉 Καλή επιτυχία….γιατί πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά! Μην αγχώνεσαι, ο προβληματισμός καλός είναι πάντα…μας βοηθάει να δυναμώσουμε σαν άνθρωποι, να εξελιχθούμε και να σταθούμε πιο γερά στα πόδια μας….,και χωρίς επηρεασμούς από κανέναν!~ Αυτό κυρίως! 🙂

  15. καλη μου, θα σταθω λιγο σε ενα σημειο που μου εκανε εντυπωση..γιατι τόσα χρόνια δεν προχωρησατε την σχέση σας σε άλλο επίπεδο? καταρχας μενετε μαζι?εχω και γω μακροχρόνια σχεση 10 χρόνων απο τα 19 και μάλιστα με γνωριμία απο κοινους φίλους στα 15 (ασχετα ότι δεν είμαστε απο τοτε μαζι!)..πλέον είμαστε ήδη ένα χρόνο παντρεμένοι και περιμένουμε σε λίγους μήνες το μωράκι μας..περάσαμε όλες τις φασεις της σχέσης , της συγκατοικησης , του αρραβωνα του γαμου κτλ..όλα τα χαρήκαμε και κάθε τόσο κάναμε ένα βήμα ηθελημένα στην σχέση μας..που σημαίνει ότι δεν είχαμε “βαρεθεί” ο ένας τον άλλο πριν καλα καλά είμαστε μαζι..εσεις τι περιμένετε αφου είστε πολύ καλα οπως λες?μια φίλη πιο κάτω είπε δεν μπορεί να φανταστει τον ευατό της τόσα χρόνια με τον ίδιο αντρα..θα σου πω οτι ήμουν αυτής της άποψης και γω αλλα ειλικρινά όταν είσαι με κάποιον που σε γεμίζει και σου αφήνει χώρο δεν υπαρχει λόγος να αλλοιώνεσαι..εισαι 32 τι νομίζεις ότι θα κάνεις αν χωρήσεις? δεν εισαι ούτε 20 ούτε 25..όχι οτι είσαι μεγαλη αλλα να χαλάσεις μια σχέση που σε γεμιζει γιανα εισαι με τις ελεύθερες φίλες σου? πόσο νομίζεις θα’ναι ελεύθερες και κείνες?εξαλλου μια σχέση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγείς ή να φλερτάρεις εκτός αν το θέμα σου ειναι η σεξουαλικη εμπειρια..σκέψου γιατι θελεις να φυγεις και γιατι ακόμη δεν εχετε προχωρήσει στο επόμενο βημα την σχέση σας..αλλα κυρίως ηρέμησε γιατί μπορεί να μετανιωνεις για μια ζωη όποια και αν είναι η αποφασή σου..καλη επιτυχια!

  16. Στο τέλος της ζωης σου, θα μετανιώσεις για τα πράγματα που ΔΕΝ έκανες και όχι γι’αυτα που έκανες……μια συμβουλη, απο μία παθούσα πολλων χρονων…..

  17. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΒΟΗΘΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣ ΧΩΡΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ…ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΦΥΤΡΩΣΑΤΕ?ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ?ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 28.ΜΕΝΩ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΟΥ.ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΤΗΛ ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ.ΕΣΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ…

  18. Διαφωνω καθετα σχεδόν με όλες εδω μέσα….Τι θα πεί είναι αγνωμων; Τι θα πει θα ψαχνει να βρει σωστο άνθρωπο και δεν θα βρίσκει ,που ζουμε και ειναι ολοι σκαρτοι πια;;Tι θα πεί θελει και την πίτα ολοκληρη και τον σκύλο χορτατο;;; Καλα κανει και θελει και την πιτα και τον σκυλο, δικαίωμά της..Δικαίωμά της να θελει και να προσπαθησει να αποκτησει και να ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ με κάτι λιγότερο ή με κατι ενδιαμεσο….Πόσο αδυναμες ειστε τελικα όλες εσεις;; Πόσο εχετε βολευτει στις ζωες σας και πόσο ολοκληρωμένες και ευτυχισμενες νομιζετε ότι είστε,επειδη κανατε ένα παιδι κι ένα γαμό;; Αυτό είναι η ευτυχία μόνο ;;;Μακαρι να μπορουσαν να γραψουν εδω μεσα και οι σύζυγοί σας ενα γραμμα και να βλέπαμε και τη δική τους πλευρά, πόσο ευτυχισμένοι είναι και αυτοι μαζί σας,πόσο πιστοί και πόσο βράχοι έχουν σταθει όλα αυτα τα χρόνια, από τα μικράτα τους απέναντί σας!! Αφήστε την κοπέλα να ζήσει, είναι μόλις 32 και ζεί τα τελευταια 14 χρόνια με έναν και μόνο άντρα!!! Πως μπορεί να ξέρει ότι είναι ο σωστος;;; Εχει μέτρο σύγκρισης;;; ΝΟΜΙΖΕΙ οτι είναι ο σωστος, ΝΟΜΙΖΕΙ οτι περναει καλα…Ευτυχως όμως που έστω κι αργα, άρχισε να αναρωτιεται αν δεν ειναι αυτο που θελει!!! Ειναι με εναν αντρα 14 χρονια και αυτος ο ΤΕΛΕΙΟΣ-σωστος ΑΝΤΡΑΣ δεν φρόντισε έστω και για τους τυπους, να την “αποκαταστησει” με εναν αρραβωνα!!Παλιομοδίτικο αυτο που γραφω, αλλά ειναι ενας τρόπος να δείξει ενας άντρας έμπρακτα, την αγαπη και την αφοσιωση που νιωθει απέναντι στη γυναικα που αγαπαει και την οικογένειά της!Ευα σε σενα δεν εχω να πώ κατι ιδιαίτερο, κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου! Μην εγκλωβίζεσαι στα πρεπει, αλλά στα θέλω σου! Όλες οι παρακάτω που έγραψαν, προφανως και εφαγαν τα μούτρα τους και εζησαν και γνωρισαν και φλέρταραν,αλλά δυστυχώς προτρεπουν μία αλλη γυναικα που θελει να τα βιωσει ,να μην το κανει..Μεγα λαθος!!!Ο καθενας οφειλει να δημιουργησει τις δικες του εμπειριες και τη δικη του γνωμη απεναντι στη ζωη,ακομα κι αν του στοιχησει, ακομα κι αν κανει λαθος! Ζησε κορίτσι μου, η ζωή είναι πολλή μικρή και έχεις χρόνια μπροστά σου και για γαμους και για παιδια!!! Ξερω ανθρωπους που “ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ” 10 και 15 χρονια απο τη ζωη τους με εναν ανθρωπο χωρις αποτελεσμα και την επόμενη στιγμή να έρχεται καποιος άλλος και σε 1 χρονο μεσα να δημιουργουν οικογενεια!Ετσι ειναι αυτα, δεν τα κοσκινιζουμε,ουτε τα λιβανιζουμε…Εφτασες 32, σε εχει απο τα 18 και παιζετε τις κουμπαρες!!!

  19. Γράφεις…”Δεν ξέρω τι θέλω να κάνω. Από τη μία θέλω να ζήσω μόνη μου, ελεύθερη, από την άλλη είμαι σίγουρη πως αυτό είναι μια φάση και θα περάσει. Και τότε τι; Θα ξαναβρώ έναν τόσο σωστό σύντροφο; Κι αν συνεχίσω σε αυτή τη σχέση; Είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε σε γάμο και παιδιά και μετά ίσως νιώθω ακόμα πιο καταπιεσμένη…” Θα σου απαντήσω ένα προς ένα τα ερωτήματά σου . Όσον αφορά το πρώτο,φυσικά και ειναι μια φαση που θα περάσει, αλλά ειναι μια φαση, που εσυ όφειλες να την έχεις ζήσει εως τωρα. Η παρέα με τον εαυτο μας, είναι ό,τι πιο σημαντικο, μετα απο την παρεα με ενα συντροφο! Μαθαινουμε τα θελω μας, τις προτιμησεις μας, τα όριά μας,τον εαυτο μας τον ίδιο!Μαθαινουμε να τον αγαπαμε και γινόμαστε πιο ολοκληρωμενοι άνθρωποι.Να μαθεις εσενα, να μεινεις μόνη σου, χωρις υποχρεωσεις, χωρις δεσμευσεις. Οσον αφορα το δευτερο ερώτημά σου, ναι θα ξαναβρεις σύντροφο. “Τόσο σωστο” δεν ξέρω, γιατι δεν ξερω πόσο σωστος ειναι σε αντικειμενικη βαση….Μπορεί να βρεις καποιον πιο σωστό, μπορεί να βρεις καποιον που θα ανταποκρίνεται πιο πολύ σε αυτα που θελεις τωρα και οχι σε αυτα που ηθελες στα 18 σου, όπου και διαλεξες τον νυν συντροφο σου.Μπορεί ομως να βρεις και καποιον λαθος, όμως αυτο ειναι ενα ρίσκο που κατα την γνωμη μου πρεπει να παρεις, γιατι ακομα και μέσα από μία λαθος επιλογη, στο τελος βγαινουμε κερδισμενοι,βγαινουμε πιο σοφοι, πιο δυνατοι!.Και τελος όσον αφορά το τελευταιο σου ερώτημα, η απάντηση είναι πάλι ναι, αν συνεχισεις σε γαμο και παιδια, μετά θα νιωσεις πιο καταπιεσμένη και ειναι κριμα να σε ξαναπιασει αυτο που σε εχει πιασει τους τελευταιους μηνες…ουσα παντρεμενη και μητερα και γυρω στα 40+..Καλη τυχη!

  20. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΑΖΙΤΟΥ. ΕΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΠΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ Ε Σ Υ. ΤΑ ΥΠΟΛΠΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ

  21. Καλή μου ΜΑΙΡΗ….εαν για καποιο λόγο δεν μπορείς να αντιληφθείς μία πρόταση και κατ ‘επέκταση αυτο που εγραψα στην κοπέλα, μην σχολιάζεις, γιατι ΕΣΥ εκτίθεσαι κι οχι εγω.Θα μπορουσες απλα να με ρωτησεις τι εννοουσα,χωρις κριτικη διαθεση, που απ’οτι προσεξα την εχεις σε μεγαλο βαθμο. Αυτο λοιπον που εννοουσα και που μαλλον θελει επεξηγηση για σενα, είναι οτι σαφως και δεν την παρότρυνα να χωρισει για “να φοραει ο,τι θελει και για να μην δινει λογαριασμο σε κανεναν για την ωρα που θα γυρισει”… και φυσικα και δεν φυτρωσα, με εκαναν δυο αξιολογοι ανθρωποι που τους εκτιμω,τους αγαπω και τους σεβομαι, χωρις αυτο ομως να σημαινει οτι πρεπει να τους δινω λογαριασμο για την ζωη μου και τις επιλογες μου και ουτε να μιλαμε 800 φορες την ημερα, για ονομα του θεου, εχω και μια ζωη, οπως εχουν κι αυτοι….Αλλα ευτυχως οι γονεις μου ειναι διακριτικοι ανθρωποι,με μεγαλωσαν με ηθος,αγαπη,σεβασμο κι αξιοπρεπεια και δεν θα επετρεπαν ποτε στον εαυτο τους να μπλεχτουν μεσα στα ποδια του παιδιου τους,γιατι πιθανον να βαριουνται τη μιζερη ζωη τους και να προσπαθουν μεσα απο τη δικη μου, να αναπνευσουν και να ζησουν , οπως συμβαινει με τοσους και τοσους γονεις……..!!!! Απο εκει και περα το βαθυτερο νοημα σε αυτο που εγραψα ειναι ότι ΝΑΙ, υπαρχουν καποιες στιγμες στη ζωης μας,καποιες μερες,καποιοι μηνες ή και χρονια, που ολοι εχουμε αναγκη και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μην δινουμε λογαριασμο ειτε σε γονεις, ειτε σε συντροφο, ειτε σε φιλους για τα πολυ απλα καθημερινα πραγματα…Αν η κοπελα εχει εναν αντρα διπλα της που εμμεσα της εχει επιβαλλει με πολυ ωραιο τροπο,π.χ να μην φοραει κοντες φουστες ή ανοιχτα μπλουζακια ή να μην εργαζεται (που πολλοι ανδρες το επιβαλλουν αυτο) ή να μην βγαινει ή να μην καπνιζει ή να μην μιλαει έτσι και να μιλαει αλλιως ή να μην γινει ας πουμε ξανθια, γιατι του αρεσει καστανη, αυτο σημαινει οτι για τα τοσο ΑΠΛΑ -καθημερινα πραγματα, που θα επρεπε εμεις να αποφασιζουμε για τον εαυτο μας και οχι η σχεση μας ή οι γονεις μας, η αναγνωστρια ειναι υποχρεωμενη να ακολουθει τα ΘΕΛΩ του συντροφου της και οχι τα δικα της και το χειροτερο, καποιες φορες ενδομυχα ισως να “νομιζει” οτι ειναι και δικα της θελω…Μονο αν μεινει μονη της, χωρις “μπαστουνακια” να ακουμπαει καπου, θα μαθει τον εαυτο της και τα θελω τα δικα της….Αυτο εννοουσα….αλλα ειναι σταυρολεξο για δυνατους λυτες καποια πραγματα….

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More