Λιλιάνα: “Πριν 2 μήνες χώρισα από μια πολυετή σχέση χωρίς να είναι δική μου απόφαση.”

Γεια σας!

Θέλω κι εγώ να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας…

Με λένε Λιλιάνα και είμαι 21 χρόνων. Πριν 2 μήνες χώρισα από μια πολυετή σχέση με τον Χ. χωρίς να είναι δική μου απόφαση. Η σχέση μας είχε περάσει από πολλά κατά καιρούς… Υπήρξαν αρκετοί τσακωμοί και χωρισμοί για μικρά διαστήματα αλλά πάντα το συζητούσαμε και το παλεύαμε και καταλήγαμε πάλι μαζί.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε σχέση από απόσταση μιας και οι δυο μας σπουδάζαμε σε διαφορετικές πόλεις. Πολλες φορές σκεφτόμουν ότι δεν αντέχω άλλο διότι αυτό που είχαμε ήταν ανώριμο και άρρωστο από άποψη ζήλιας, αλλά ποτέ δεν έπαιρνα την απόφαση να το τελειώσω οριστικά μέχρι που το έκανε εκείνος.

Ήταν απίστευτα δύσκολο και αβάσταχτο αυτό που πέρασα. Δεν μπορούσα και δεν ήθελα να συνειδητοποιήσω ότι ο άνθρωπός μου, που πέρασα τόσα και τόσα μαζί του δεν θα ήταν πια ΜΟΥ. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον κόσμο χωρίς εκείνον και το γεγονός ότι το καλοκαίρι τον έβλεπα καθημερινά μπροστά μου (διότι είμαστε από το ίδιο μέρος) το έκανε ακόμη πιο δύσκολο.

Οι φίλες μου και η οικογένεια μου προσπαθούσαν να με κάνουν να ξεχαστώ και να μου ανοίξουν τα μάτια λέγοντάς μου ότι έπρεπε να είχε γίνει από καιρό γιατί ούτε εγώ ούτε ο πρώην μου ήμασταν πραγματικά ευτυχισμένοι και ήμασταν μαζί από συνήθεια.

Μου έλεγαν ότι πρέπει να ζήσω τη ζωή μου και με παρότρυναν να πάω διακοπές κάπου μακριά ώστε να ξεχαστώ εντελώς. Έτσι και έκανα.

Ξαφνικά όταν έφτασα στον προορισμό μου και με καλωσόρισαν οι φίλες μου ένιωσα μια ανακούφιση και έλεγα στον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά. Οι φίλες μου δεν με άφησαν λεπτό να σκεφτώ τον πρώην μου και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να περάσω υπέροχα.

Περνούσαν οι μέρες και εγώ είχα κάνει αισθητή την παρουσία μου στο μέρος που βρισκόμουν, με φλέρταραν αρκετά και δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ γιατί δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Εν τω μεταξύ είχα μάθει ότι ο Χ. κυκλοφορούσε με κάποια άλλη στα μέρη που έβγαινα εγώ με την παρέα μου πράγμα που με έκανε πιο πολύ έξαλλη παρά λυπημένη γιατί δεν περίμενα να το ξεπεράσει τόσο σύντομα και να διαλύσει έτσι τόσο απλά ό,τι είχαμε.

Μετά από λίγες μέρες γνώρισα κάποιον που μου άρεσε αρκετά και του άρεσα κι εγώ από ότι φαινόταν και μου ζήτησε να βγούμε μια μέρα για ποτό. Οταν κανονίσαμε και βρεθήκαμε συζητούσαμε διάφορα και μου άρεσε αρκετά.

Λίγο το ποτό, λίγο ο ενθουσιασμός καταλήξαμε στο σπίτι του (don’t judge me) και μείναμε ξύπνιοι όλο το βράδυ αγκαλιά. Δεν περίμενα να κρατούσε ή τουλάχιστον δεν το πολυσκεφτόμουν αλλά περίμενα μερικές φορές ακόμη να τον έβλεπα.

Δυστυχώς λόγω ασυνεννοησίας και λόγω του ότι δούλευε δεν κατάφερα να τον ξαναδώ αν και είχαμε μιλήσει για να ξαναβρεθούμε και υπήρχε θέληση και από τις δύο πλευρές. Με πείραξε διότι δεν είμαι από τα άτομα που κάνουν one night stand και λόγω της σχέσης που είχα και λόγω του ότι δένομαι με τον άλλον.

Εκείνος έφυγε μετά από λίγο καιρό για εξωτερικό και τώρα αν θα τον ξαναδώ άγνωστο. Δεν μετανιώνω για τίποτα γιατί εκείνη τη στιγμή το ήθελα και το έκανα αλλά φοβάμαι μήπως ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Ενώ δεν αναζητώ πάλι σχέση δεν θέλω και κάτι εφήμερο της μιας νύχτας.

Γενικά δεν μπορώ να πω ότι έχω τις άπειρες εμπειρίες -να φανταστείτε δεν έχω βγει ποτέ ραντεβού!Με τον Χ. ήμασταν φίλοι πριν κάνουμε σχέση οπότε δεν είχαμε βγει και κανονικό ραντεβού.

Δεν ξέρω ακόμα αν είμαι έτοιμη απλά φοβάμαι που τώρα είμαι μόνη μου στην Αθήνα και δεν έχω τον πρώην μου (που ερχόταν κάθε ΣΚ να με δει) και δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη να εμπιστευτώ κάποιον άλλο. Ενώ βλέπω ότι ενδιαφέρονται πολλοί και τους αρέσω είμαι σε πολύ περίεργη φάση!

Τι να κάνω; Να αρχίσω να βγαίνω μέχρι να βρω κάποιον που θα με ξετρελάνει; Και αν φάω τα μούτρα μου; Σοβαρά εσείς τι λέτε; Είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω τι είναι σωστό στην κατάσταση που βρίσκομαι.

Λιλιάνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. κοριτσακι μου γλυκο,γιατι δεν καθεσαι λιγο μονη σου να ηρεμησεις??να κανεις πραγματα για σενα??γτ πρεπει να μπεις αμεσως σε μια αλλη σχεση??τωρα χωρισες…2 μηνες περασαν μονο!!!αραξε μονη σου,βρες τα με τον εαυτο σου…κατσε να δεις γτ ειχες μια αρρωστημενη σχεση οπως λες..θες ξανα κατι τετοιο??δουλεψε το μεσα σου!!βρες ενδιαφεροντα,γνωρισε καινουρια ατομα κ θα ερθει η στιγμη που θα ερωτευτεις ξανα…μην αναλωνεσαι απο δω κ απο κει επειδη νιωθεις μονη!!νιωσε γεματη με τον εαυτο σου ωστε οταν ερθει η στιγμη να βιωσεις μια υγιη κ αληθινη σχεση με ομορφα συναισθηματα κ με εναν ανθρωπο που θα σου βγαζει τον καλυτερο σου εαυτο!!αντε αντε!!!ζησε ομορφα κ μην σκεφτεσαι μονο τα γκομενικα..εισαι 21!!!!!ΚΑΝΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΑ!!!

  2. Αν ειχες μια εργασία, στην οποία ενώ εργαζόσουν δεν αμοιβόσουν και π.χ εν αγνοία σου είχες υπογράψει σύμβαση μερικής απασχόλησης, ενώ εργαζόσουν φουλ 8ωρο και γενικά σε έκλεβαν και σε μεταχειριζόντουσαν, θες να μας πείς ότι αφου θα εφευγες,δεν θα ξαναδούλευες?Δεν θα εμπιστευόσουν άλλη εταιρια,αλλο εργοδότη? Θα θεωρούσες ότι και στην επόμενη εργασια θα σου συνεβαινε το ίδιο? Ετσι ειναι η ζωη,ετσι ειναι οι δουλειες, ετσι και οι σχεσεις!!! Το οτι χωρισες μετα απο μια πολυετη σχεση οπως μας λες,ενω εισαι μολις 21, δεν σημαινει οτι σταματει η ζωη σου εδω. Θα βγεις και θα ξανακανεις σχεση και θα πληγωθεις ξανα και θα πληγωσεις κι εσυ κτλ κτλ……Πρεπει να μεγαλωσεις,δεν εισαι μωρο και να παψεις να εχεις αναγκη ενα γκομενο, που να περιμενεις να ερχεται τα Σαββατοκυριακα, για να νιωθεις γεματη και ζωντανη.

  3. Κοπελιά, πολύ δραματικά μας τα παρουσιάζεις. Δε μου αρεσε το στυλάκι σου, ο τρόπος σκέψης σου, για να είμαι πιο σαφής και ειλκρινής. Καταρχήν, έγινες έξαλλη που ο πρώην σου είναι με άλλη; Από πού κι ως πού; Δε χωρίσατε; Να στενοχωρηθείς, να ζηλέψεις ακόμα, το καταλαβαίνω, αλλά όχι και να γίνεις έξαλλη. Δεν ήταν κτήμα σου. Κανένας δεν είναι και δε θα είναι ποτέ. Μάθε να σέβεσαι τις επιλογές των άλλων (από τη στιγμή που οι άλλοι δε σε κοροϊδεύουν). Δεύτερον, από τη στιγμή που λες τα προσωπικά σου δημοσίως θα κριθείς και οφείλεις να είσαι προετοιμασμένη γι’αυτό. Μου τη σπανε τα “πήγα με έναν που μόλις γνώρισα το ίδιο βράδυ, αλλά δεν είμαι τέτοια εγώ και μη με κρίνετε”. Αν δεν είσαι “τέτοια” μην τα κάνεις. Αν τα γουστάρεις, καλά κάνεις, αλλά έχε το θάρρος των επιλογών σου. End of story, όλα τα άλλα είναι κολοκύθια. Τι να κάνεις λες, να βγαίνεις ή όχι. Ε, αμα με κάποιον γουστάρεις και σε καλέσει έξω βγες, αν όχι μη βγαίνεις. Δε βλέπω να είσαι σε καμιά παράξενη κατάσταση, πέραν του ότι είσαι βαθιά ανασφαλής και το δείχνεις (το παραπάνω “μη με κρίνετε” αυτό υποδηλώνει). Και το ότι φοβάσαι να εμπιστευτείς αλλον από τον πρώην σου που ερχόταν τα Σ/Κ πάλι αυτό υποδηλώνει, ανασφάλεια. Γιατί να μην ξαναεμπιστευτείς; Έζησες κανένα δράμα με τον πρώην σου; Απλά δεν ταιριάξατε. Ε και; Με χίλιους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου δε θα ταιριάξεις, όπως δεν ταίριαξες και με τον της μιας βραδιάς που πηδ….κες και χαθηκε. Κάνε ό,τι θες, το βασικό είναι να κάνεις και λίγη δουλίτσα με τον εαυτό σου.

  4. Ζωη, πασ καλα? τι αποψη ειναι αυτη ?? απλα σταματα τα απαντασ, εισαι τελειωσ λαθοσ… Λιλιανα μου ακου ακριβωσ τι λενε η m & dora

  5. xristina είσαι ελεύθερη να διαφωνείς, αλλά όχι να προσβάλλεις. Σεβασμός στο συνομιλητή λέγεται και κάνει καλό να τον έχουμε.

  6. Να σου την εξηγήσω λοιπόν καλύτερα xristina την άποψή μου, με επιχειρήματα που θα δανειστώ από τα ίδια τα λόγια της Λίλιανας. Καλό θα ήταν να είχες κάνει κι εσύ το ίδιο, αντί να σπεύσεις να κάνεις διάγνωση ότι δεν πάω καλά. Καταρχήν η κοπέλα λέει ότι δεν λυπήθηκε τόσο όταν έμαθε ότι ο πρώην φίλος της βγαίνει με άλλη, όσο έγινε έξαλλη, δηλαδή θύμωσε πολύ. Τα λόγια της : “Εν τω μεταξύ είχα μάθει ότι ο Χ. κυκλοφορούσε με κάποια άλλη στα μέρη που έβγαινα εγώ με την παρέα μου πράγμα που με έκανε πιο πολύ έξαλλη παρά λυπημένη γιατί δεν περίμενα να το ξεπεράσει τόσο σύντομα και να διαλύσει έτσι τόσο απλά ό,τι είχαμε”. Και επίσης : “Δεν μπορούσα και δεν ήθελα να συνειδητοποιήσω ότι ο άνθρωπός μου, που πέρασα τόσα και τόσα μαζί του δεν θα ήταν πια ΜΟΥ.” Αυτά τα λόγια δε δείχνουν αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο είχε μια πολυετή σχέση, αλλά πληγωμένο εγωισμό και κτητικότητα. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ΜΟΥ, αλλά ΜΑΖΙ (μου κι εγώ ΜΑΖΙ του). Γι’αυτό και είπα ότι δεν ηταν κτήμα της. Όπως επίσης δεν την πείραξε που χώρισε (αφού ήταν κάτι που είχε σκεφτεί να κάνει η ίδια) αλλά ότι εκείνος την πρόλαβε και έφυγε πρώτος (το γράφει και αυτό εδώ : “Πολλες φορές σκεφτόμουν ότι δεν αντέχω άλλο διότι αυτό που είχαμε ήταν ανώριμο και άρρωστο από άποψη ζήλιας, αλλά ποτέ δεν έπαιρνα την απόφαση να το τελειώσω οριστικά μέχρι που το έκανε εκείνος”. Διαβάστε πιο προσεκτικά τι γράφει η κοπέλα. Προσωπική μου άποψη, αλλά εμένα αυτό το πράγμα δε μου αρέσει σε έναν άνθρωπο και δε θα επέλεγα να είμαι με κάποιον που με βλέπει ως ΜΟΥ και τρελένεται (αυτό σημαίνει γίνομαι έξαλλη) επειδή προσπαθώ να προχωρήσω. Χωρίς παρεξήγηση Λιλιάνα, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Από τη στιγμή λοιπον που χωρίσανε και ήταν ελεύθεροι, μπορούσαν και οι δύο να βγουν με όποιους ήθελαν, και αυτό έκαναν άλλωστε, τόσο ο Χ. όσο και η Λιλιάνα. Στο δεύτερο μέρος της απάντησης τώρα. Η Λιλιάνα μας λέει ότι πήγε με κάποιον που γνώρισε επειδή μέθυσε και ενθουσιάστηκε. Όχι κορίτσια, έκανε κάτι επειδή το ήθελε. Το μεθύσι είναι δικαιολογία για να κρυφτεί από τον εαυτό της. Καλό θα ήταν να καταλάβει για ποιούς λόγους πραγματικά το έκανε (αντίδραση; ανάγκη επιβεβαίωσης; γιατί έτσι της άρεσε; γιατί;) και να αποδεχτεί τον εαυτό της όπως είναι. Κι αν είναι κάτι που δεν της αρέσει, να προσπαθήσει να το αλλάξει. Δεν είπα ότι είναι κακό που το έκανε (αν και καλό θα ήταν να προσέχεις Λιλιάνα πριν πας στο σπίτι ενός άγνωστου), είπα ότι δεν έχει νόημα να ζητάει να μην κριθεί γι’αυτό γιατί περνάει το μήνυμα ότι έκανε κάτι κακό, και βγάζει μια αγωνία μην πει ο περίγυρος κάτι για την ηθική της. Αυτό την αποπροσανατολίζει από τις αλήθειες που κουβαλάει μέσα της. Αν δεν το εγκρίνει λοιπόν όλο αυτό, αν νιώθει άσχημα με αυτό που έκανε, ας μην το κάνει ξανά κι ας μενει πιστή στις αρχές της. Τέλος, από τη στιγμή που δεν ανέφερε ούτε σε μια φράση της πως αγαπάει, νοιάζεται, της λείπει, σκέφτεται τον πρώην της, πάει να πει ότι δεν υπάρχει πια, έχει τελειωσει μέσα της. Αντιθέτως παραδέχεται ότι επρόκειτω για συνήθεια. Όταν κρατάμε έναν άνθρωπο στη ζωή μας από συνήθεια σημαίνει ότι έχουμε ανασφάλεια που μας καλύπτει αυτός ο άνθρωπος και φοβόμαστε να τον αφήσουμε πίσω και να πάμε παρακάτω γιατί παρακάτω είναι το άγνωστο. Οι ασυνενοησίες που είχαν δεν τον καθιστούν τον άνθρωπο αυτομάτως μαλάκα, ούτε την ίδια μαλακισμένη. Οι ζήλιες δεν κατάλαβα από ποιά πλευρά προέρχονταν. Αλλά η ουσία είναι πως οι δυο αυτοί νέοι δεν ταίριαζαν, δεν ήταν πια ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο, δεν περνούσαν καλά σε αυτή τη σχέση. ʼρα δεν ξέρω αν έχει νόημα να μείνει κι άλλο μόνη της ή να προχωρήσει σε άλλη σχέση, αυτή είναι δική της απόφαση. Δεν είναι κανόνας να μένει κανείς μόνος μετά από μια σχέση. Πολλές φορές κάνει καλό, ναι. Αν βρεθεί όμως κάποιος στο δρόμο της που της αρέσει πολύ γιατί να μη δοκιμάσει; Κι αν πάει καλά και ταιριάζουν; Και γιατί να βγει με κάποιον που δεν της αρέσει εκ των προτέρων; Προβλήματα, στιγμές ασυνενοησίας και ζήλιας θα υπάρχουν πάντα σε κάθε σχέση. Δε βρίσκω ότι η πολυετής σχέση της Λιλιάνας μπορεί να της έκανε τόσο μεγάλο κακό στην ψυχολογία, όπως αντιλαμβάνομαι εγ’ω τα πράγματα, ώστε να φοβάται να ξαναεμπιστευτεί κάποιον. Θεωρώ ότι ν νιώθει έτσι πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό της. Λυπάμαι αν απάντησα με απότομο τρόπο και παρερμηνεύτηκαν τα γραφόμενά μου. Αν εξακολουθούν αυτά να σου φαίνονται τρελά xristina δικαίωμά σου. Δε σου επιτρέπω όμως να με ξαναπροσβάλλεις και να μου κάνεις υποδείξεις για το αν θα απαντώ ή όχι. Sorry για το “σεντόνι”. Φιλικά.

  7. @ Ζωή, δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι να χαλάς φαιά ουσια για να εξηγεις κάτι που δεν παίρνει άλλη επεξήγηση. Νομίζω ηταν ξεκάθαρα αυτα που έγραψες κι αν σε καποιον αδυνατεί να τα επεξεργαστεί ο εγκέφαλός του, είναι δικό του καθαρά πρόβλημα.. Στους 10 που θα διαβασουν την απάντησή σου, αν οι 2 δεν την πιάσουν δεν πειράζει….Στο λέω αυτό γιατί μπήκα κι εγώ στον κόπο να δώσω επεξηγηματική απάντηση σε μία αναγνωστρια και το μετάνιωσα μετα…..διότι τα επίπεδα είναι διαφορετικά και ο γραπτώς λογος δεν βοηθαει ιδιαίτερα. Καλή συνέχεια και να ξέρεις ότι θαυμάζω πολύ τον τρόπο που γράφεις και σκέφτεσαι, αλλά κυρίως θαυμάζω τις απόψεις σου, που κατά 90% με βρίσκουν σύμφωνη!

  8. Σ’ευχαριστώ πολύ Dora για το σχόλιο. Κι εμένα me βρίσκουν σύμφωνη πάντα οι απόψεις σου. H εκτίμηση είναι αμοιβαία 🙂 Καλή σου μέρα!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More