“Πονάω πολύ! Νιώθω τον πόνο να διαλύει την καρδιά μου. Χρειάζομαι βοήθεια…”

Πονάω πολύ! Νιώθω τον πόνο να διαλύει την καρδιά μου. Χρειάζομαι βοήθεια… γιατί νιώθω πως αυτή τη φορά δεν θα το ξεπεράσω. Έχω ξεκινήσει ήδη ψυχοθεραπεία. Ίσως άργησα πολύ…

Πριν 5 χρόνια γνώρισα ένα αγόρι. Ήταν οικογενειακός φίλος μας, αλλά είχα χρόνια να τον δω και να με δει. Ερωτευθήκαμε αμέσως και μετά από ένα μήνα ήμασταν μαζί. Μόνο που οι γλύκες δεν κράτησαν πολύ.

Ένα χρόνο είχαμε σχέση στα κρυφά, αλλά συνέχεια τσακωνόμασταν για ένα συγκεκριμένο θέμα: Εγώ ήθελα να είμαστε φανερά μαζί, ενώ εκείνος όχι -λόγω της φιλίας των οικογενειών μας. Πατούσε στο ότι είναι 7 χρόνια μεγαλύτερος και πως εγώ ήμουν μόλις 17 όταν τα φτιάξαμε -ότι δηλαδή εκείνος είναι υπεύθυνος αν κάτι δεν πάει καλά ή πληγωθώ.

Μετά από ένα χρόνο λοιπόν χωρίσαμε. Μείναμε χώρια χωρίς καν να βρεθούμε τυχαία (το απέφευγα) έναν ολόκληρο χρόνο. Κάπου με είδε όμως. Χαιρετηθήκαμε τυπικά (εγώ δεν τον είχα ξεπεράσει και κανείς μας δεν είχε σχέση) και το ίδιο απόγευμα άρχισε πάλι να με παίρνει τηλέφωνο και να θέλει να βρεθούμε.

Όλο αυτό το παιχνίδι κράτησε τρία χρόνια! Όσο έλεγα όχι τόσο επέμενε. Μόλις δεχόμουν να βγούμε και να δοκιμάσουμε πάλι, έμενε μαζί μου για λίγο και μετά απομακρυνόταν για καναδυό μήνες… να κυνηγήσει και να “μπιπ!” καμιά άλλη κότα από το κοτέτσι και μετά πάλι το ίδιο! Πάλι σε μένα με τηλέφωνα, παρακάλια και επιμονή!

Πάλι άρνηση εγώ και πάλι στενό μαρκάρισμα εκείνος. Πολλές φορές ακόμα και για μήνες. Μέχρι τελικά να δεχτώ και να τον δω. Δήλωνε ερωτευμένος, πως θέλει να φύγει μακριά μου γιατί νιώθει δεμένος συναισθηματικά μαζί μου και δεν το θέλει αυτό με καμία γυναίκα, πως δεν δέχεται που κάποια σαν εμένα τον θέλει και πως θέλει να τρέξει μακριά, αλλά δεν μπορεί! Αλλά… πως είναι μικρός για να παντρευτεί (λες και με ρώτησε ποτέ αν εγώ θέλω να τον παντρευτώ ή να κάνω οικογένεια γενικώς!)

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έμαθα για κάποιες σχέσεις του. Σχέσεις των δύο μηνών το πολύ. Σχέσεις όμως που τις κυκλοφορούσε και έβγαζε φωτογραφίες και όλα αυτά. Μου είπε πως εμένα αν μου ζητήσει σχέση δεν θα μπορεί να με χωρίσει, πως με αγαπάει και άλλα τέτοια.

Προσπάθησα να φύγω μακριά, αλλά τον αγαπάω. Δεν μπόρεσα γιατί κι εκείνος δεν με άφηνε. Φοβάμαι τόσο μήπως κάποια από αυτές που κάνει σχέση γίνει τελικά κάτι περισσότερο, κάτι πιο σοβαρό… Πως εμένα δεν με θεωρούσε καλή και πως η γνωριμία των γονιών μας ήταν απλά μια δικαιολογία…

Πολλές φορές μου ξεκαθάρισε πως δεν είμαι η καβάτζα του. Όπως είπα και πριν, δεν μπορεί να μου αντισταθεί, αλλά δεν θέλει σοβαρή δέσμευση.

Πριν πέντε μήνες ακριβώς μου είπε πως με αγαπάει και πως θα μου ζητήσει σύντομα να είμαστε επίσημα μαζί, αρκεί να κάνω λίγο υπομονή. Και τώρα τον Αύγουστο, ανήμερα των γενεθλίων του έκανε σχέση με άλλη!

Τον έβρισα κι από τότε με παίρνει τηλέφωνα πάλι… πως δεν είναι τίποτα εκείνη για εκείνον, να κάνω πως δεν υπάρχει, πως του είναι αδιάφορη και δεν μπορεί καν να κάνει σεξ μαζί της γιατί δεν την γουστάρει… αλλά την έχει γιατί όλοι ρωτάνε αν έχει κάποια σχέση.

Και πως (πάλι η καραμένα!!!) δεν μπορεί να δεσμευθεί ακόμα γιατί είναι μικρός. Μα μικρός στα 29 του!?!

Πονάω πολύ, έχω πληγωθεί, έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και τον έρωτα. Θέλω να φύγω από την πόλη μας και να μην τον ξαναδώ ποτέ! Αλλά συγχρόνως ζηλεύω τόσο πολύ και τον αγαπάω…

Ευχαριστώ που με ακούσατε και είχατε την υπομονή να διαβάσετε την ιστορία μου… Μακάρι καμιά σας να μην νιώσει τον πόνο που ένιωσα και νιώθω, σε τέτοια τρυφερή ηλικία μάλιστα.

Να είστε καλά!

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. α κι εμενα ετσι μ’εκανε. μην χαλιεσαι. ουτε η πρωτη εισαι ουτε η τελευταια.
    το ξερω θα πονας πολυ για καποιον καιρο ακομη. αλλα θα συνηθισεις τον πονο. και θα τον ξεχασεις μια και καλη μολις ερωτευτεις καποιον αλλο. εγγυηση. και θα συμβει αυτο. σ’εμενα συνεβη. ο ερωτας με ερωτα περναει!!! κουραγιο και πολυ καλα εκανες που αρχισες ψυχοθεραπεια. θα σε βοηθησει.
    και εννοειται σταματα να τον κυνηγας. βγαλτον μια και καλη (ακομη κι αποτομα) απο την ζωη σου.

  2. πωπω…απερίγραπτα πράγματα. Καλά βρε κορίτσι μου, τί στο καλό του βρήκες αυτού του ανισόρροπου ανθρώπου;;; ζείς με την ψευδαίσθηση οτι σε θέλει; Σε έχει δεδομένη και σε χειρίζεται το κωλόπαιδο.
    Δεν σε βλέπω καλά αν δεν ξεμπλέξεις άμεσα.

  3. Διάβασα την ιστορία σου και δεν μπορούσα παρά να σου πω την γνώμη μου. Μέσα από τα λόγια σου βλέπω μια κοπέλα που βλέπει ώριμα τα πράγματα, αλλά είναι μπλεγμένη σε μια συναισθηματική κατάσταση που δεν την οδηγεί και δεν την βγάζει πουθενά… Δεν θα σε ρωτήσω αν είσαι ερωτευμένη μαζί του, γιατί η λογική δεν χωράει σε τέτοια θέματα. Σκέψου όμως αν αξίζει όλο αυτό που περνάς. Πληγώνεσαι συνεχώς και κάθε φορά που νομίζεις ότι όλα θα φτιάξουν πληγώνεσαι ξανά. Γιατί του επιτρέπεις να το κάνει αυτό? Βάλε ένα τέλος. Δεν σου αξίζει. Αν ειλικρινά άξιζε δεν θα σε πλήγωνε. Προφανώς είναι ανώριμος και δεν μπορεί να καταλάβει ότι το να δεθεί συναισθηματικά δεν είναι ελλάτωμα. Τα λόγια δεν έχουν γι αυτόν καμία σημασία αφού όσα λέει τα αναιρεί μετά από λίγο. Προσπάθησε να το αφήσεις πίσω σου. ʼλλωστε είσαι μικρή ακόμα και ο έρωτας είναι κάπου εκεί και σε περιμένει να τον συναντήσεις. Μην φοβάσαι να τελειώσεις μια κατάσταση όταν αυτή σου προξενεί περισσότερο πόνο παρά χαρά… Σου εύχομαι να βρεις αυτό που ψαχνεις και να είσαι ευτυχισμένη στο μέλλον…. 🙂

  4. ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ.ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ LOOSER,AΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ.ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΝΟ ΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΣΩ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΑ 17 ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΗΛΕΚΤΡΑ,ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΛΑ.

  5. sygnwmh pou tha sto pw alla prepei na matheis na agapas kai na sevesai perissotero ton eauto sou, kai na mhn ginesai mpalaki tou kathe vlaka. Allaxe noumero thlefwnou gia na mhn se ksanaparei kai vres allh portokalia me pio glyka kai wrima portokalia.

  6. Γεια σου!

    κοίτα, νομίζω οτι όλες λίγο πολύ έχουμε περάσει κάποια έντονη κατάσταση στα ερωτικά μας! έχεις απόλυτο δίκιο να είσαι ταραγμένη, αγχωμένη, αγανακτισμένη και αλλά παράλληλα να τον αγαπάς! Πάντα όμως θεωρώ οτι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατάμε τα θετικά συναισθήματα! Δέξου πως τον αγαπάς, πως είχε μια πολύ σημαντική θέση στην ζωή σου αλλά πήγαινε παρακάτω εφόσον αυτή η σχέση σας δεν βγάζει πουθενά. Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξεις τηλέφωνο, πόλη ή χώρα για τον ξεπεράσεις, πιστεύω όμως σίγουρα οτι πρέπει να βοηθήσεις να αλλάξεις κάτι μέσα σου… η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει σίγουρα, εφόσον είσαι διατεθειμένη να αφεθείς στις μεθόδους της, έχω κάνει και εγώ και είμαι πολύ καλύτερα…
    Επίσης κάτι σημαντικό, μην πιστεύεις οτι ένας νέος έρωτας θα έφτιαχνε απαραίτητα τα λάθη του παρελθόντος!!! Δούλεψε πρώτα με τον εαυτό σου, βρέστον και μετά θα δεις που όλα θα ρθουν και θα σου αξίζουν πολύ περισσότερο!

    Ελπίζω να βοήθησα, και να πάνε όλα καλά! Καλή συνέχεια… 🙂

  7. Συμφωνω με τις προλαλησασες.Ξεκολλα και ψαξε για κατι αλλο πιο καλο. Αν ηταν ικανος να σε κρατησει θα σε κρτουσε.Τι παει να πει δεν θελει να βγειτε εξω για να μην δεσμευθει. Αρα θελει να παιζεικαι αλλου το παιδι.Θες να ανεχθεις αυτη την κατασταση; Καλυτερα που εφυγε τωρα θα πληγωνοσουν πολυ χειροτερα αν το συνεχιζες.

  8. διεγραψετα ολα!!! δεν αξιζει τον κοπο… βρες τον εαυτο σου πρωτα και θα δεις που ολα θα πανε καλα μετα.. εσυ εισαι πανω απο ολα… ο εαυτος σου και μονο!!!!!!!!!!!!οταν τα ξεπερασεις ολα αυτα που περιγραφεις θα τα θυμασε και θα γελας… η ζωη ειναι πολυ μικρη για την χαραμιζεις ετσι!!αν πραγματικα σε αγαπει θα ηταν μαζι σου τωρα,και οχι να γυρναει απο εδω και απο εκει.. η αδιαφορια ειναι το καλυτερο.

  9. Καποιοι αντρες στα 30 φερονται ακομα σαν μικρα παιδια!!! ειναι πολυ ανωριμος ο πρωην φιλος σου και δεν ξερει τι θελει… ελπιζω η ψυχοθεραπεια να σε βοηθησει πραγματικα να το ξεπερασεις.. δωσε χρονο στον εαυτο σου για να μπορεσεις να σταθεις και παλι στα ποδια σου και να γινεις πιο δυνατη!!! ειμαι σιγουρη οτι ο επομενος που θα διαλεξεις θα σε κανει πραγματικα ευτυχισμενη!!! καλη τυχη!!!

  10. Εγώ ένα θα σου πω πάρε το χρόνο σου,κλάψε,ξέσπασε,βγες με φίλες,κοίτα τον εαυτό σου,κάνε μια ανανέωση σε στιλ ή ντύσιμο που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ακόμα καλύτερα με τον εαυτό σου..Και μην αναρωτιέσαι πότε θα νιώσεις καλύτερα αυτό δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη,θα΄ρθει από μόνο του χωρίς να το καταλάβεις..ʼλλωστε από εγωισμό και από αξιοπρέπεια θα δεις τον εαυτό σου απ’έξω σαν τρίτος και θα τον “λυπηθείς” κάποια στιγμή…θα θελήσεις και εσύ η ίδια από μόνη σου να ξεμπλέξεις απ’όλα αυτά..Μη ξεχνάς ότι έχεις όλη σου τη ζωή μπροστά σου..Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να μετανιώσεις που χαράμισες τόσο χρόνο για κάτι που τελικά δεν άξιζε..Η ζωή είναι μικρή…Καλή επιτυχία,θα τα καταφέρεις!

  11. pane parakatw.mono kako sou kanei auth h istoria………..anoixe ta matia sou k tha deis pws ekei exw uparxei kapoios pou perimenei na sou dwsei agaph k sevasmo….an theleis na sai panta etsi perimene ton……alla sou upografw pws den tha allaxei pote tipota…………….kalh zwh makria tou………

  12. Μικρή μου ΝΙΩΘΩ πως διαβάζω την δική μου ιστορία.Κοκκάλωσα κ ένιωσα να τα ξανζώ όλα.Πρόσφατα αποφάσισα να φύγω απο αυτό το άρρωστο παιχνίδι που περιγράφεις(όλα ίδια..οικογενειακός φίλος,δεν ήθελε δέσμευση κλπ).Πέρασα 2 χρόνια έτσι και τώρα βλέπω καθαρά.Αν η ψυχοθεραπεία πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει μην την παρατήσεις αλλα το πιο σημαντικό είναι να πάρεις απόφαση πως θα το παλέψεις.Αν συνεχίσεις να ασχολείσαι μαζί του θα χάσεις πολύτιμο χρόνο κ πιστεψέ με δεν αξίζει.ʼντρες όπως αυτοί δεν ωριμάζουν και σίγουρα καμία γυναίκα δεν πρέπει να υποτιμά τον εαυτό της δινοντάς τους αξία

  13. το ατομο που περιγραφεις ειναι αρρωστο. ειναι απαισιος, εγωκεντρικος, σε κοροιδευει και ειναι το χειροτερο ειδος που μπορει να συναντησεις. ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥΤΖΩΝΕΣΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

  14. γλυκια μου…δεν θελω να πω το κοινοτυπο ”σε καταλαβαινω”..απλα προσπαθω να σε νιωσω οσο μπορω γιατι σε ολες μα εχει τυχει κατι τετοιο ‘η παραπλησιο.τα χρονια που αφησες τον εαυτο σου ακθβερνητο ειναι αρκετα!ωρα να σηκωθεις,να πατησεις καλα στα ποδια σου και να πιστεψεις σε σενα~!!!πιστευεις οτι σου αξιζει αυτη η συμπεριφορα?θες να φτασεις μια μερα και να πει¨τι εχασα τοσα χρονια΄΄΄?. μπορει να μην ειναι ευκολο..αλλα σιγουρα δεν ειναι ακατορθωτο!!γιατι μπορεις!!ολα τα μπορουμε!!φτανει να πιστεψουμε στον εαυτο μας!!θελει χρονο,θελει και προσπαθεια,θελει και πεισμα…αλλα στο τελος….θα εισαι εσυ η νικητρια…στο τελος θα εχεις παλεψει γι αυτο που σου αξιζει…και δεν ειναι η 122θεση στη λιστα του….

  15. γλυκια μου…δεν θελω να πω το κοινοτυπο ”σε καταλαβαινω”..απλα προσπαθω να σε νιωσω οσο μπορω γιατι σε ολες μα εχει τυχει κατι τετοιο ‘η παραπλησιο.τα χρονια που αφησες τον εαυτο σου ακθβερνητο ειναι αρκετα!ωρα να σηκωθεις,να πατησεις καλα στα ποδια σου και να πιστεψεις σε σενα~!!!πιστευεις οτι σου αξιζει αυτη η συμπεριφορα?θες να φτασεις μια μερα και να πει¨τι εχασα τοσα χρονια΄΄΄?. μπορει να μην ειναι ευκολο..αλλα σιγουρα δεν ειναι ακατορθωτο!!γιατι μπορεις!!ολα τα μπορουμε!!φτανει να πιστεψουμε στον εαυτο μας!!θελει χρονο,θελει και προσπαθεια,θελει και πεισμα…αλλα στο τελος….θα εισαι εσυ η νικητρια…στο τελος θα εχεις παλεψει γι αυτο που σου αξιζει…και δεν ειναι η 122θεση στη λιστα του….

  16. Νομιζω πως πρεπει να αναλογιστεις τι ειναι πραγματικη αγαπη και τοτε μονο θα καταλαβεις αν πρεπει να συνεχισεις η οχι με αυτον τον ανθρωπο…η αγαπη ειναι ιδιοτελης οχι μονο δε φερεται ασχημα καποιος που αγαπα αλλα δεν περιμενει και τπτ…οποτε εσυ οπως βλεπεις τον αγαπας…εκεινος ομως?Ξερω πως πονας αλλα ολα περνανε…σε καθε ανθρωπο αξιζει να του φερονται ομορφα καια να τον αγαπουν..εσυ δεν το αξιζεις?Το αξιζεις…Οποτε κανε κουραγιο και ειμαι σιγουρη πως σε περιμενει καποιος που θα σαγαπαει..και θα σε φροντιζει θα γνωρισεις τι ειναι ευτυχια και αγαπη συντροφικοτητα.Ειμαι σιγουρη γιαυτο…Καλη τυχη σου ευχομαι και καλη δυναμη…αν εχεις την υγεια σου παντως σκεψου πως τα παντα μπορεις να καταφερεις!!!

  17. Αγαπητη μου φιλη μονο που εφτασες να κανεις ψυχοθεραπεια αυτο λεει πολλα για το αντικτυπο που εχει στον ψυχισμο σου αυτη η αρρωστημενη κατασταση.Αγαπα τον εαυτο σου και προστατεψε τον.Αξιζεις σιγουρα το καλυτερο.Η ψυχοθεραπεια θα σε βοηθησει να καταλαβεις για ποιο λογο επιτρεπεις να σου φερεται ετσι.Ψαξε να βρεις τον εαυτο σου και τοτε πραγματικα θα νιωσεις οτι δεν εχεις αναγκη απο τετοιους ανθρωπους στην ζωη σου.Ξερει οτι θα σαι εκει να τον περιμενεις και το εκμεταλευεται. Το ξερω απο προσωπικη εμπειρια οτι ειναι πολυ επωδυνο να πεις τελος σε καποιον που αγαπας,πιστεψε με ομως μετα ερχεται η λυτρωση οταν συνειδητοποιησεις οτι εχεις κερδισει πισω τον εαυτο σου και την αυτοπεποιθηση σου.

  18. O τυπος σε εμπαιζει ασχημα…σουταρε τον κατευθειαν και βρες αλλον γρηγορα, ωστε να μη σε ξαναπλησιασει ο καραγκιοζης….και προσεχε, γιατι τετοιους εχει πολλους, απλα μην τους επιτρεπεις να σε βασανιζουν και μαλιστα για τοσο πολυ καιρο..καλη δυναμη κοριτσι..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More