MaRia: “Βοηθήστε με. Δεν ξέρω πως να προχωρήσω”

Γεια σας! Με λένε Μαρία και είμαι 16 χρόνων. Ήθελα να μοιραστώ τη δικιά μου ιστορία και να με βοηθήσετε.

Πριν κάτι μήνες γνώρισα ένα παιδί και άρχισε η όλη κατάσταση. Στην αρχή είχα κάποιους δισταγμούς λόγω του ότι τρία χρόνια ήμουν κολλημένη με έναν άλλον πέντε χρόνια μεγαλύτερό μου. Είχαν γίνει πολλά και γενικά ο τύπος με είχε πονέσει αρκετά. Με κορόιδευε κι άλλα πολλά. Έτσι, φοβόμουν να προχωρήσω, αλλά με σταμάταγε και το ότι ήθελα μόνο εκείνον.

Τέλος πάντων με αυτό το παιδί που γνώρισα μου βγήκε να κάνω κάτι. Μου άρεσε αρκετά και ήθελα να κάνουμε κάτι. Έτσι κι έγινε. Κάναμε σχέση αν και δεν εξελίχθηκε έτσι όπως ήθελα.

Και οι δύο, τέρμα εγωιστές. Και οι δύο, κολλημένοι με πρώην…. Στη σχέση μας υπήρχαν οι σκιές των πρώην μας. Μας ενοχλούσαν και οι δύο, αλλά εμείς προσπαθούσαμε να το ξεπεράσουμε.

Στην αρχή ήμασταν καλά μαζί, αν και ζηλεύαμε πολύ. Και τον προκαλούσα από βλακεία μου. Η σκέψη ότι ακόμα ήταν φρέσκος ο χωρισμός του από την άλλη με έκανε να του δείχνω ότι δεν ξεπερνάω με τίποτα τον πρώην μου.

Είχαμε αρκετά σκαμπανευάσματα στη σχέση μας. Τον ήθελα πολύ κι εκείνος το ίδιο. Ήταν ο πρώτος μου, αν και ολοκληρώσαμε νωρίς. Τα είχαμε μόνο ένα μήνα, αλλά ήθελα να γίνει. Δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Μισό μήνα αργότερα χωρίσαμε. Επειδή αγκάλιαζα άλλους, τον έγραφα, ήμουν ζηλιάρα… Ζήλευα ακόμα και τις φίλες μου και ό, τι κουνιόταν γύρω του. Γενικά δεν ήμουν σωστή. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ. Τα έκανα όλα αυτά χωρίς τη θελησή μου… μου έβγαινε… Κάθε φορά ήθελα να του δείχνω πόσο τον θέλω, αλλά μου έβγαινε έτσι.

Όταν χωρίσαμε προσπάθησα να του μιλήσω. Ήθελε να τα ξαναβρούμε, αλλά πλέον είχε χαθεί όλη η μαγεία. Ξενέρωσε. Έτσι, χωρίσαμε οριστικά.

Εγώ είμαι μεγάλη εγωίστρια και το πληρώνω. Έτσι τον έκανα να πιστεύει ότι δεν με ένοιαξε καθόλου. Η στάση μου αυτή τον έκανε να μου φέρεται άσχημα. Δηλαδή να μην μου μιλάει καν, να με αποφεύγει και να μου μιλάει με άσχημο τρόπο (όχι βρισιές).

Εμένα αυτό με έκανε ακόμα πιο χάλια. Γιατί μόλις χωρίσαμε, αμέσως μετάνιωσα για εκείνο το βράδυ. Άρχισα να σιχαινομαι τον εαυτό μου. Από τη μία ήξερα ότι φταίω, αλλά τον κατηγορούσα χωρίς λόγο.

Πολλά βράδια δεν κοιμήθηκα. Έκανα εμετούς από τη στεναχώρια. Μου έλειπε. Δεν τον αγάπησα. Τα είχαμε μικρό διάστημα για να νιώσω κάτι τέτοιο, αλλά ειλικρινά μου έλειπε όσο τίποτε άλλο.

Άλλαξε η ζωή μου εντελώς. Άρχισα να κλείνομαι στον εαυτό μου. Να κλαίω συνέχεια και γενικά να με έχει πάρει από κάτω. Οι φίλες μου με εγκατέλειψαν. Για παρεξήγηση βασικά, για λόγια μιας κοπέλας από την παρέα. Δεν ήξερα γιατί γινόταν όλο αυτό και με έκανε κι αυτό ακόμα πιο κομμάτια.

Δεν είχα κανέναν. Κανέναν όμως. Ήμουν σε ένα κρεβάτι κουκουλωμένη κι έκλαιγα. Μου ερχότανε εκείνη η νύχτα στο μυαλό που ήταν υπέροχη, αλλά πλέον στο μυαλό μου την έχω “μαυρίσει”. Είναι σαν να θέλω να την ξεχάσω.

Έχουν περάσει 4 μήνες από τότε. Πλέον έχω συνέλθει ή απλά έτσι θέλω να δείχνω. Το παιδί το θέλω ακόμα. Έγινε πιο φιλικός. Σαν να μαλάκωσε, αλλά εγώ είμαι απόμακρη. Έτσι, απομακρύνεται κι αυτός. Με ήθελε πολύ. Το έλεγε στη φίλη μου. Είναι μόνος του ακόμα μιας και δεν θέλει καμία. Ήμουν η μόνη που έκανε σχέση μετά από εκείνη. Μίλαγε με την πρώην όταν χωρίσαμε.

Είμαι κι εγώ μόνη μου. Τον σκέφτομαι ακόμα. Τον θέλω ακόμα πολύ. Προσπαθώ να τον βγάλω από το μυαλό μου μιας και δεν θα γυρίσει πια. Θέλω να διαγράψω αυτήν την ιστορία από το μυαλό μου, αλλά μάταια προσπαθώ. Ακόμα δεν είχα ξεπεράσει τον πόνο από τον προηγούμενο, έπαθα κι αυτό. Έχω διαλυθεί. Είμαι μικρή, το ξέρω, κι έχω ολόκληρη ζωή μπροστά μου και μπλα…μπλα…μπλα… αλλά αυτό με σημάδεψε.

Μέσα σε αυτούς τους μήνες έγιναν όλα χάλια. Με το που χωρίσαμε άλλαξα. Με σιχάθηκα. Έχασα τους πάντες από το πλάι μου. Έμεινα στην ίδια τάξη από απουσίες μιας και δεν έμπαινα, γιατι ένιωθα να με πνίγει η τάξη. Ήθελα να βγω έξω και να τρέξω να φύγω.

Προσπαθώ να ξαναπατήσω στα πόδια μου, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο. Νιώθω ότι είναι ακόμα αρκετά δύσκολο να τον ξεχάσω. Με έκανε γυναίκα, με έκανε να νιώσω μοναδική… και έκανα πράγματα που δεν στέκουν.

Βοηθήστε με. Θέλω να μου δώσετε κάποιες συμβουλές. Δεν ξέρω πως να προχωρήσω. Ο χρόνος τελικά δεν βοηθάει. Τον θέλω, αλλά ξέρω ότι δεν θα τον έχω. Πονάω. Ειλικρινά. Είναι σαν να έχουν πάρει τα πάντα από μέσα μου και δεν νιώθω. Απλά ζω εντελώς μηχανικά. Θα μου είναι δύσκολο γιατί θα τον βλέπω κάθε μέρα για πολύ καιρό.

Έπρεπε να με είχαν σταματήσει εκείνο το βράδυ. Έπρεπε να είχα σκεφτεί με τη λογική και όχι με την καρδιά και το θέλω μου.

MaRia

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κορίτσι μου γλυκό σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς πάντα ένας χωρισμός πονάει και πόσο μάλλον όταν είναι ο πρώτος σου.Δεν υπάρχει καμμία πετυχημένη συνταγή για να προχωρήσεις παρακάτω.
    Τη δύναμη που χρειάζεσαι δεν θα τη βρεις σε καμμία φίλη.. παρά μόνο μέσα σου.
    Προσπάθησε να γνωρίσεις από την αρχή τον εαυτό σου και να βρεις νέα ενδιαφέροντα.
    Μπορεί να έκανες λάθη στη σχέση σου αλλά έκανε και εκείνος… οκ εντάξει πάμε όμως παρακάτω τώρα!
    Με μικρά βήματα. Καλή επιτυχία στη ζωή σου κοπέλα μου που μόλις ξεκινάει 😉

  2. κοριτσάκι μου πονάει πολύ ο χωρισμός σε αυτή την ηλικία που είσαι, το ξέρω, σε νοιώθω… μόνο ο χρόνος κ μπλα μπλα… είναι μπλα μπλα , αλλά είναι αλήθεια, κάνε λίγο υπολονή. Στο μεταξύ, προσπάθησε να τα ξαναβρεις με κάποιες από τις φίλες σου. Πήγαινε να ζητήσεις συγγνώμη κ να πεις : “συγγνώμη, φέρθηκα κάπως, αλλά θέλω να είμαστε κ πάλι φίλες”. Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο να το ξεστομίσεις (λόγω εγωισμού, κ γω έτσι ήμουν), αλλά πραγματικά θα σε βοηθήσει. Κάτι άλλο που νομίζω βοηθάει, είναι να γραφτείς σε κάποια δραστηριότητα. Για μένα το καλύτερο ήταν κάτι μαθήματα αγγειοπλαστικής, που τα έκαναν δωρεάν στο Δήμο μας. Φαίνεται τελείως κουφό, I know, αλλά βοηθάει να απασχολείς τα χέρια σου, όπως επίσης και θα γνωρίσεις άτομα που δεν γνωρίζουν εσένα κ το σχολείο σου. Επίσης, προσπάθησε να διαβάσεις τα μαθήματά σου (ξέρω ότι όταν είσαι θλιμμένη είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συγκεντρωθείς στα αρχαία αλλά προσπάθησε), γιατί είναι σημαντικό για το μέλλον σου. Καλό κουράγιο γλυκιά μου, η εφηβεία είναι πολύ δύσκολη αλλά περνάει κάποτε . Αλήθεια!

  3. α, ξέχασα να σου πω πριν : εμένα επίσης με βοήθησε και η γυμναστική. Δλδή, ξεκίνησα πάλι στο Δήμο (τζαμπέ όπως καταλαβαίνεις) κ ένοιωθα καλύτερα μετά. Ένα άλλο ψυχολογικό κόλπο που μ είχε πει η αδερφή μου είναι το εξής : όταν το μυαλό σου παρασύρεται στις ίδιες μαύρες σκέψεις, προσπάθησε να σκεφτείς πώς θα ήθελες να είσαι μετά από 5-10 χρόνια. Δηλαδή τί επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις, πώς θα ήθελες να είναι το σπίτι σου, πόσα παιδιά θα ήθελες να έχεις κλπ. ʼρχισε να ονειροπολείς για κάτι μακρινό κ ίσως να ξεχαστείς. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι

  4. K emena m sunevh kt paromoio otan hmoun 15,twra eimai 22, k hmoun xalia s’olo to lukeio giati ton evlepa sunexeia.eixa k tous filous tou na lene diafora arnhtika mias k autos htan stenaxwrhmenos alla logw egwismou dn ekane kt.vasika,stamata na kathgoreis ton eauto s,dn vgazei pou8ena mono p tha xaneis xrono k xronia apo tn zwh s(to diapistwsa meta).ase p an eisai k deixneis xalia,tha xairontai kapoioi,gia mena htan kapoies apo tn parea m giati eixa k antagwnismo..to na afhneis ta ma8hmata k to sxoleio genika,einai megalo la8os k to vlepw apo paidia ths hlikias m pou twra duskoleuontai.to sxoleio,dhladh tn morfwsh s,kane to gia tn eauto s,gia na kaneis kt argotera me to opoio 8a niw8eis kala.to na ta parathseis,plhgwneis k tous dikous s p pisteuoun s’esena.poly kalh lush einai na asxolh8eis me kp a8lhma,8a gnwriseis alla atoma k 8a ektonwneis tn 8umo,tn pikria s(to metaniwsa p dn asxolh8hka k egw tote). telos,stis sxeseis,o,ti k an ginetai,mn to pairneis toso varia k proswpika,na ta antimetwpizeis pio xalara(twra to vlepw) an k xerw pws einai h efhveia.na les e,kai ti egine? k na koitas mprosta.proswpika,arxiza na xekolaw k na proxwraw otan phga k tou milhsa an to endiaferon p sunexize na deixnei shmaine kt.katalava,oti dn axize h istoria k vasika h megalh m pikria mias k logw egwismou dn paradexotan tipota k meta dn me noiaze tipota k kanenas mono o xamenos xronos p me afhsa na pesw.an nomizeis oti 8a se voh8hsei k esena,phgaine na t xanamilhseis,pes t pws niw8eis,dn xaneis tipota,k mn skefteis egwismous k tetoia,auth tn fora,kane to ka8ara g esena g na hremhseis k na proxwrhseis.to na xeka8arhsei o ka8enas ta ais8hmata t einai poly shmantiko.mn agnoeis ta dika s afou vlepeis oti eisai xalia.to poly poly an dn s’aresei h antimetwpish t,gurnas tn plath s k auto dn einai egwismos alla axioprepreia.milhste k apodexou tn metepeita katastash eite 8etikh eite arnhtikh,dn xalase k o kosmos,8a vreis allon k m’autn mporei na milate filika k vasika na gelas.mn perimeneis kp megalh voh8eia apo allous opws files,dn axizei na tsakw8eis(an k s’autn tn fash dinoume poly shmasia sta arnhtika),esy h idia mono mporeis na shkw8eis.k mn fovasai na meineis monh,exeis tn eauto s,mn tn xaseis k auton afou sigoura 8a vreis alla atoma p 8a se katalavainoun.zhta k tn gnwmh ths mamas s,k omws xerei,h’apo kapoia xaderfh s.

  5. δεν χροιαζεται να απελπιζεσαι και να φερνεις το τελος τ κοσμου..εχω υπαρξει σε ελεεινα χειροτερη θεση απο σενα και σου υπογραφω οτι ολα περνανε.. ειμαι ακριβως στην ηλικια σου και εχω πολυ βαρια τραυματα απ το παρελθον μ..αλλα με το κεφαλι ψηλα τα ξεπερασα..και μου εφαγε πολλα χρονια… εκανες ομως ενα λαθος..μετανοιωσες για κεινο το βραδυ..κι ειναι λαθος.. δεν το κανες για να εισαι μια ζωη με τον αλλο…το κανες για το κορμι και την ψυχη σου..ειναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ εμπειρια…επισης και στο λεω απο πειρα.. αν τον θες μην τον πιεσεις να ειστε ξανα μαζι..αν οντος ολα ηταν τοσο δυνατα θα επιστρεψει μονος του στον τοπο του εγκληματος οταν αληθινα θα τον εχεις αναγκη…αλλα ξεχνας και κατι σημαντικο..οτι ψυχολογικο σκαμπανευασμα και να περνας δεν ειναι απ τον ερωτα οσο απ την κριση της εφηβειας που θα την περασεις θες δεν θες…ακομη κι αν ειστε μαζι τωρα θα κανεις τα ιδια λαθη..γιατι απλα ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις καποια πραγματα- εφοδια για το μετεπειτα… καλη τυχη και απλα μην κανεις κατι κακο στον εαυτο σου γιατι δεν κερδιζεις τιποτα,,στο λεω θα περασει σιγα σιγα.. καλη τυχη..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More