Maria: “Εγώ σπουδάζω στο εξωτερικό κι αυτός είναι στο ναυτικό”

Καλησπέρα σε όλους και όλες!

Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια κι έχω σχέση με ένα παιδί της ηλικία μου. Ή μάλλον είχα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είμαστε από την ίδια πόλη, εγώ σπουδάζω στο εξωτερικό κι αυτός είναι στο ναυτικό.

Όταν γνωριστήκαμε και δημιουργήσαμε αυτήν τη σχέση εγώ βρισκόμουν στην Ελλάδα για 6 μήνες κι αυτός είχε μαθήματα στη σχολή του. Κανονίζαμε όμως πάντα να βρισκόμαστε συνήθως ΠΣΚ. Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε τη χημεία μεταξύ μας και όλοι όσοι μας έβλεπαν μας έλεγαν πόσο ταιριαστοί είμαστε. Έκανε πάρα πολλά πράγματα για μένα, με βοηθούσε, νοιαζόταν πραγματικά κι έδειχνε καθημερινά την αγάπη του. Και ευτυχώς για μένα με πράξεις και όχι μόνο με λόγια.

Ώσπου ήρθε η στιγμή να φύγει ταξίδι. Είχαμε συζητήσει πολλές φορές για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους και για 6 μήνες να βλέπεις μόνο θάλασσα και το καταλάβαινα απόλυτα. Λίγες μέρες, λοιπόν, πριν φύγει άλλαξε η συμπεριφορά του απέναντί μου, τον ένιωθα απόμακρο και φυσικά του ζήτησα εξηγήσεις.

Μου εξήγησε πως προσπάθησε να γίνει αντιπαθητικός για να τον μισήσω και να προχωρήσω τη ζωή μου καθώς δεν ήθελε να με βάλει σε αυτήν τη διαδικασία να τον περιμένω για 6 μήνες αφού όπως έλεγε είμαι μια κοπέλα που δεν περνάει απαρατήρητη ποτέ από τους άνδρες. Κατάλαβα πως ένιωθε ανασφάλεια και πως όπως πάντα στη σχέση μας έβαζε εμένα πάνω από τον εαυτό του. Τον καθησύχασα λοιπόν και του έδωσα να καταλάβει πως θέλω να τον περιμένω. Δεν με αναγκάζει και ούτε το κάνω από υποχρέωση. Τις τελευταίες μέρες γενικότερα προσπαθούσα να του δείχνω καθημερινά την αγάπη μου. Όλα ήταν καλά ώσπου ξαναέβγαλε τις ανασφάλειές του. Έκλαιγε και έλεγε πως μ’ αγαπάει αλλά δεν μπορεί να μπει σε αυτήν τη διαδικασία. Εγώ για ακόμα μια φορά τον διαβεβαίωσα για την αγάπη μου και όλα ήταν καλά.

Έφυγε για το ταξίδι και κάθε τόσο με έπαιρνε τηλέφωνο να δει πως είμαι. Όλα φαίνονταν να είναι καλά. Νοιαζόταν αν έχω χρήματα, πως πάνε τα μαθήματά μου και γενικά για ακόμα μια φορά μου έδειχνε την αγάπη του έστω κι από μακριά.

Πριν λίγες μέρες όμως μου έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε πως τα αισθήματά του δεν είναι πια τα ίδια και πως δεν φταίω εγώ αλλά η συμπεριφορά του και πως αντιμετωπίζει αυτό το ταξίδι. Μου είπε πως δεν μου αξίζει γιατί αν μου άξιζε δεν θα με στεναχωρούσε και πως σίγουρα θα βρω κάποιον πολύ καλύτερο. Τέλος, μου έλεγε πως δεν θέλει να με χάσει από τη ζωή του για κανέναν λόγο και πως θέλει να διακόψουμε μόνο την ερωτική μας σχέση.

Με όσους το συζήτησα μου είπαν ότι μάλλον βγάζει και πάλι τις ανασφάλειές του που εγώ είμαι μακριά, κοινωνική, όμορφη κατά τα λεγόμενά του και περιτριγυρισμένη από τόσους άντρες και πως δεν θέλει να νιώθει πως με δεσμεύει. Να τονίσω πως 1-2 μέρες πριν από αυτό το μήνυμα όλα ήταν πολύ καλά μεταξύ μας.

Νομίζετε πως όντως βγάζει τις φοβίες του και πρέπει να τον στηρίξω και να του επιβεβαιώσω για ακόμα μια φορά ότι είμαι εδώ για αυτόν ή μήπως όντως δεν αισθάνεται πια όπως πριν και απλά πρέπει να το δεχτώ; Δεν μου έχει δώσει καμία αφορμή για σενάρια τρίτου προσώπου.

Τι να κάνω????

Maria

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. μαρια μου καλησπερα. εγω ειμαι με καποιον 2 μιση χρονια ο οποιος ειναι κ αυτος στο ναυτικο. εγω σπουδαζω αλλα δεν ειμαστε απ την ιδια πολη. κανει πολυμηνα ταξιδια τα οποια πολλες φορες ξεπερνουν τους 6 μηνες. οταν ειναι στη στερια προσπαθουμε να βρισκομαστε οσες περισσοτερες μερες γινεται. δεν σου κρυβω οτι κ ο δικος μου ειχε τισ ανασφαλειες του κατα καιρους κ μ ειχε ζητησει να χωρισουμε αλλα οτι θα μ’αγαπαει κλπ. το δεχτηκα αλλα τ ειπα οτι θα ειμαι παντα εκει γι αυτον κ μετα απο λιγο καιρο ξαναγυρισε, λεγοντας μ οτι δεν μπορουσε χωρις εμενα. η γνωμη μ ειναι οτι αν τον αγαπας πραγματικα πρεπει να του σταθεις γιατι τα πραγματα μεσα στο καραβι ειναι πολυ δυσκολα! κ αν σ’αγαπαει κ εκεινος τοτε δεν θ’αντεξει χωρις εσενα. εγω ακομη κ μετα απο τοσα χρονια ειμαι εδω για κεινον ελπιζοντας πως θα καταφερουμε να ξεκινησουμε μια κοινη ζωη στη στερια… κουραγιο…

  2. Ισως να θελει να δει αν εσυ θα κανεισ καποια κινηση, να σε δοκιμασει αν οντως εισαι διπλα του η με την πρωτη ευκαιρια τα παρατας χωρις να κανεισ καμια προσπαθεια! Μεινε διπλα του κ οταν γυρισει ισως να ειναι αλλιως κ παλι! Σε σκεφτεται κ ισως πληγωνεται κ φοβαται…αν οντως τον αγαπας μεινε διπλα του οσο μπορεισ….

  3. Τι εννοεί “να διακόψετε την ερωτική σας σχέση”;; Αφού αυτός είναι στο καράβι και εσύ στα εξωτερικά. Ούτε ερωτική σχέση έχετε λοιπόν. Εγώ θα σου πρότεινα να βρείς κάποιον άλλον που να είστε μαζί, να έχετε και ερωτική σχέση και να μη σε ζαλίζει με τέτοια συμπεριφορά. Εντάξει δεν φταίει ο άνθρωπος, αλλά το timing σας είναι κακό και θα ταλαιπωρηθείς.

  4. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΙΓΟΥΡΑ…ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΑΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ…Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ…ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

  5. exw uparksei stin thesi aytou tou agoriou.. an k eimai kopela.. eguga sto ekswteriko gia megalo xroniko diastima enw imoun se mia sxesi..alla epeidi den iksera an pragmatika tha antexa egw na eimai pragmatika pisti se auton.. min kserwntas pote akrivws tha gurnousa.. k fusika epeidi den tha mou arese na ton pligwna stin sunexeia legwntas tou “telika den ta katafera…. erwteutika kapoion allon… opote se xwrizw” protimisa na ton xwrisw otan efeuga.. k an itan grafto otan gurnousa tha imastan pali mazi.. fusika den einai idia akrivws i katastasi edw..kathws isws panw se ena karavi na min uparxei antagwnismos gia esena.. alla osa sou eipe.. ta idia akrivws eixa pei k egw se auton prin xwrisoume… opote mallon fovate oti isws se 6 mines tha allaksoun ta sunaisthimata sou/tou k prospathei na sas prostatepsei apo auto oso einai nwris..

  6. Καλημερα tlife κ συγχαρητηρια για τη σελιδα σας!θα ηθελα να σας εκμυστηρευτω κ γω την ιστορια μ.γνωρισα πριν 2 χρονια ενα παιδι λογω σπουδων κ μετα απο μερικους μηνες γνωριμιας αρχισα να τον βλεπω ερωτικα!τ προβλημα ειναι οτι ενω μεσες ακρες τ ξερει(του τ ειπα καπως μ μνμ) κ ενω μου απαντησε οτι θα τα πουμε απο κοντα(να σημειωσω οτι μας χωριζουν γυρω στ 800χλμ),ωστοσο κανενας απο τους δυο δεν αναφερθηκε ξανα σ’αυτο οταν βρεθηκαμε απο κοντα κ οποτε βρισκομαστε(σχεδον καθε 3 μηνες)βγαινουμε σαν φιλοι..μπορειτε ν μου πειτε τη γνωμη σας??εχω κουραστει απο αυτην την κατασταση..(σημειωση,ειναι 24,ειμαι 22)!εχω σκεφτει ολα τ πιθανα σεναρια κ σ’αυτο που εχω καταληξει πιο πολυ ειναι οτι τον εμποδιζει η αποσταση για να κανει καποια κινηση..τι να κανω,να προσπαθησω να προχωρησω με καποιον αλλον ή να περιμενω κ αλλο μπας κ γινει κατι στ μελλον??εντωμεταξυ πιστευω οτι κ αυτος ενδιαφερεται,σιγουρα δεν του ειμαι αδιαφορη.!(λογω της φυσης της δουλειας και των δυο δν υπαρχει δυνατοτητα ν ειμαστε στ ιδια πολη,τουλαχιστον στ κοντινο μελλον..)ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας!σας φιλω!

  7. εχω κ εγω μια τετοια παρομοια ιστορια αν και ειμαι ποιο μικρη! 8α ηθελα κ εγω να γραψω και να δημοσιευτει αλλα δεν ξερω πως την βοηθεια σας παρακαλωω!

  8. Η αληθεια ειναι πως θα ηθελα και εγω να μοιραστω την ιστορια μου μαζι σας περισσοτερο γτ ειμαι σε μια δυσκολη φαση..Ημουν και εγω με ενα ναυτικο περιπου 1,5 χρονο εκ τον οποιο ημασταν μαζι μονο 6 μηνες..Δυστυχως το δευτερο ταξιδι που μας βρηκε μαζι ηταν εξαιρετικα δυσκολο..ειχε αλλαξει βαθμο και επρεπε να μαθει τις νεες του αρμοδιοτητες,ηταν μονιμως κατα μεσης πελαγους και οταν ηταν σε λιμανι δυστυχως ειχε συνεχεια ελεγχους και παρα το οτι ειχε σημα δεν ειχε το χρονο.Το παλευα οσο περισσοτερο μπορουσα γτ στο προσωπο του ειχα βρει τα παντα φιλο,αδελφο,συζυγο,γκομενο.Τα πραγματα πηγαιναν πολυ καλα τολμω να πω μεχρι ενα μηνα πριν ερθει οποτε και τσακωθηκε για το ποια θα ηταν η εκβαση της σχεσης μας.Αποφασισε να σταματησουμε να μιλαμε μεχρι να επιστρεψει και αφου ειχε περασει αρκετος καιρος και ειχα παραξενευτει παιρνω τλφ για να μαθω πως τελικα ειχε ερθει πισω 3 βδομαδες χωρις να παρει ενα τλφ η να ρθει να με βρει.Μ επεσε κεραμιδα στο κεφαλι απο εκει και περα το γυαλι ραγισε.Οταν του ζητησα να κανουμε μια νεα αρχη εκεινος ειπε πως ολο αυτο του ειχε απλα τελειωσει.Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν εχει να κανει μονο με τη διαθεση αυτου που μενει πισω αλλα και αυτου που ταξιδευει.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More