Μαρίνα: “Μου κάνει κάποια παράπονα για την εξωτερική μου εμφάνιση…”

Είμαι 26 χρόνων κι έχω σχέση με ένα παιδί εδώ και ενάμιση χρόνο. Η σχέση μας έχει και τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές της. Παρ’ όλα αυτά βρίσκουμε τρόπο και ξεπερνάμε αυτές τις κακές στιγμές.

Όμως, το τελευταίο διάστημα μου κάνει κάποια παράπονα για την εξωτερική μου εμφάνιση, όπου δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε τι. Αν και ξέρω ότι έχει δίκιο, δεν κάνω κάποιες αλλαγές.

Ένιωθα κάπως προσβλητικό τον τρόπο, αν και είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να με προσβάλλουν. Σήμερα όμως το θέμα σοβάρεψε.

Μου είπε στα ίσια ότι τον ξενερώνουν κάποια πράγματα στην εξωτερική μου εμφάνιση. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που μου είπε. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να τελειώσω αυτή τη σχέση.

Γιατί στην αρχή της σχέσης δεν μου είπε τι δεν του αρέσει και το θυμήθηκε μετά από ένα χρόνο; Γιατί στέκεται σε λεπτομέρειες (για μένα) όταν έχουμε περάσει όμορφα τόσο καιρό; Κι όταν τον ξενερώνω δεν σκέφτεται αυτά που του έχω δώσει εγώ;

Αυτά σκέφτομαι και είμαι μπερδεμένη. Τι να κάνω;

Μαρίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Χρειάζομαι την βοηθεια σας… μετά από μια σχέση 6 χρόνων μου είπε το τέλος… Ακόμα δεν κατάλαβα γιατι.. ήθελε να ζήσει καινούργια πράγματα ( είμασταν από τα 18 του μαζί) τελείωσε το ερωτικό κομμάτι φοβήθηκε, δ ξέρω…. απλά μου είπε οτι δεν πήγαινε άλλο. πόνεσα πολύ και ακόμα πονάω. Νομιζα οτι το ειχα ξεπεράσει και μετά απο τρεις μήνες ξανά μπήκε στην ζωή μου. Μαγαπούσε και ακόμα με αγαπάει το βλέπω στα μάτια του. τον καταλαβαίνω ξέρω πως νιώθει κάθε στιγμή. οταν λοιπόν ξανα εμφανίστηκε έκλεγαι σαν να ηθελε να είμαστε ξανά μαζι αλλά κατι τον σταματουσε… μετά απο λίγο καιρο μου ζητησε συγνωμη λεγοντας μου οτι ειναι με μια άλλη κοπελα τωρα. Πονεσα. δεν καταλαβα για άλλη μια φορά γιατί… Ποτέ δεν τον ρώτησα, ποτέ δεν του έδειξα πόσο πόνεσα και πόσο πονάω. Εμαθα απο κοινους γνωστους οτι ειπε οτι φτασαμε σε ενα σημειο που η θα παντρευομασταν η θα χωριζαμα, ηταν μικρος για να με παντρευτει οποτε διαλεξε το δευτερο. ειναι ακομα με αυτην την κοπελα.. περασαν 4 μηνες. τον βλεπω συνεχεια εξω και βλεπω στα ματια του, στον τροπο που με κοιταει πως με αγαπει… το μονο που θελω ειναι να γυρισει να ειμαστε ξανα μαζι.. τι να κανω, πως να φερθω… ξερω οτι πολλες απαντησεις σας θα ειναι να τον ξεχασω και να προχωρησω την ζωη μου.. μα εγω δεν θελω… αυτο που θελω ειναι να ειμαστε μαζι… τι να κανω;

  2. εαν τον θες για γαμο μην χωρισεις σιγα δεν εγινε κ τιποτα που σου ειπε τι δεν του αρεσει μπορει να στα ειπε για να σε βοηθησει να γινεις καλυτερη…παρτο αλλιως

  3. Mhpws einai dikaiologia gia na xwrisete? mhpws kapoios apo to periballon tou pou se exei dei filoi gnwstoi tou exoun pei kati kai arxise na se blepei aliws? Hsoun panta etsi apo thn arxh ths sxeshs sas h alakses kata thn diarkeia ths? Mhpws afhses ton eauto sou kai den peripoieisai opws tote?
    An mporeis na alakseis kati giati dne to kaneis?

  4. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς να μπεις σε λεπτομέρειες είναι λίγο δύσκολο να σε βοηθήσουμε…Για παράδειγμα αν μέσα σε αυτό τον έναν χρόνο σχέσης πήρες δέκα κιλά ή ενώ ήσουν πάντα στην τρίχα τώρα κυκλοφορείς με μόνο με φόρμες κι άβαφτη έχει κάθε λόγο να παραπονιέται. Επίσης, τα σχόλια που σου κάνει έχουν σχέση πραγματικά με την εξωτερική εμφάνιση ή και με την υγεία σου; Για παράδειγμα όταν παχαίνω ο σύντροφός μου με μαλώνει πάντα διότι έχω δισκοπάθεια και με τα κιλά επιβαρύνω την κατάστασή μου…Κατάλαβες τι εννοώ; Κι αν στην αρχή δεν τον ενοχλούσαν κάποια πράγματα ίσως είναι επειδή τότε δεν ενδιαφερόταν τόσο για σένα και τώρα που σε αγαπάει να δίνει περισσότερο σημασία…Το μοναδικό κομμάτι που είναι ¨¨ανησυχητικό¨ είναι το θέμα της προσβολής που θέτεις….Αν έιναι απότομος ο τρόπος του καλό θαταν να το συζητήσεις μαζί του σε μια ήρεμη φάση σας και να λύσετε το θέμα σας, Η σχέση θέλει δουλειά και από τα δυο μέρη….Όλα αυτά βέβαια αφού θεωρείς ότι αυτή που έχεις είναι μια σχέση που αξίζει να την κρατήσεις…Καλή τύχη!

  5. Μαρινα μου το πιο πιθανον ειναι να εχει βαρεθει τη σχεση σας και προσπαθει ν σε απομακρυνει με αυτο τον τροπο και κανοντας σου κριτικη για την εξωτερικη σου εμφανιση. Μαλλον δεν εχει τη δυναμη να στο πει και θελει να βγαλεις εσυ ‘το φιδι απο την τρυπα’. Η συμβουλη μου ειναι να τον πιασεις και να του μιλισεις, για ποιο λογο σου συμπεριφερεται ετσι και αν υπαρχει καποιος αλλος παραγοντας που τον κανει να ειναι αρνητικος απεναντι σου..ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ και φιλια πολλα!! ( ελπιζω να μην χαθει ΚΑΙ αυτο το μυνημα μου και να το εμφανισετε για μια φορα.)

  6. κάνε δίαιτα.

  7. Για να λέει ότι έχει ξενερώσει τα πράγματα είναι σοβαρά…Κανένας άνθρωπος που μας αγαπάει δεν μας λέει έτσι μέσα στα μούτρα μας ότι δεν του αρέσουμε!!! Το λέει πιο ευγενικά χωρίς να μας προσβάλλει και να μας κάνει να νιώθουμε ανεπιθύμητες!!! Το πιθανότερο είναι πως ή βαρέθηκε ή βρήκε άλλη και προσπαθεί να σε κάνει να τον χωρίσεις εσύ και να σου ρίξει και το φταίξιμο!!! Εγώ λέω να τον χωρίσεις και να προσέξεις την εξωτερική σου εμφάνιση να σε βλέπει μετά από λίγο καιρό και να σκάει!!! Σιγά δηλαδή αυτός ποιος είναι ο Brad Pitt??? Έλεος!!!

  8. otan pernaei orismenos xronos opou to zeugari einai sta melia tote oi leptomereies giganonontai.. den einai kako. prepei na uparxei k mai veltiwsh to xrwstame prwta apo ola k ston eauto mas alla k sto atomo pou eimaste mazi… mipws k esu den kaneis prospatheia k to vlepei? giati egw eimai stin pleura tou agoriou sou. to agori mou itan sxetika paxus apo tin arxi k twra olo k paxainei k fusika k den mou aresei. to thewrw kako na min prospatheis gia tin sxesi. vevaia esu mporei na min anaferesai gia kati toso aplo opws ta kila. omws genika prospathise na mpeis k sti thesi tou agoriou sou k ti tha ekanes esu an ton evlepes na xeirotereuei i na min kalutereuei…. ton xwrismo ton skeftesia mallon giati eisai arketa egwistria k thewreis oti eisai uperarketi… den ginetai na proxwriseis etsi omws. na skeftesai k auton pou agapas. kali tuxh k apo mena!!!

  9. Χώρισέ τον.Δεν εξηγώ καν το γιατί.Τα είπες όλα μόνη σου.Να προσέχεις τον εαυτό σου και καλά να περνάς.

  10. Ξερεις τι λεει παρημεια..Ο αντρας ερωτευεται με τα ματια του, η γυναικα με τα αυτια της!!…Δεν γνωριζω το προβλημα σχετικα με την ενφανιση σου ετσι δυσκολα μπορω να σε συμβουλεψω.Αμα εχεις προβληματα κανε κατι,μην περιμενεις αλλο.. Καθε αντρας θελει να εχει διπλα του μια κοπελα περιποιημενη και γοητευτικη..

  11. Μαρινα μου αν τωρα που ειστε 1 χρόνω σου τα λεει αυτα φαντασου σε κανα 2 χρονια ακομα τι θα σου λεει.Καμια φορα περναμε ολοι καποια φαση στη ζωη μας που δεν θελουμε ουτε να βαφτουμε ουτε να κανουμε μαλλι ε ενταξει αυτο στους αντρες δεν αρεσει και το καταλαβενω αλα αν σ`αγαπαει πρεπει και να σε καταλαβενει.δηλαδη αν αυτος εχανε το ματι του τι θα του ελεγες τωρα ξενερωσα γιατι δεν εχεις 2 ματια? Ακομα εισαι πολυ μικρη και θα βρεις καποιον που να σου αξιζει

  12. Koritsia to thema den einai provlima kilwn.Apla egw paramelisa kata kapoion tropo ton eauto mou ekswterika.To iksera oti exei dikio alla me ta simerina provlimata pou uparxoun stis oikogeneies den eixa oreksi na asxolithw me ton eauto mou. Milisa me iremo ufos mazi tou gia tin sumberifora tou kai mou eipe oti mou to eixe pei polles fores me pio xalaro tropo pou den ton akouga.Sto telos thelise na mou milisei pio endona gia na me tarakounisei.Epeidi ki o idios den paramelei ton eauto tou pote,thelei kai h kopela pou einai dipla tou na einai to idio.

  13. καταλαβαινω απολυτα πως και τι ειναι..να κανω μια ερωτηση συγκατοικητε?εκεινος πως ειναι? γιατι καλα ολα τα φρου φρου αλλα οταν εισαι με ακπιον 24ωρες δεν μπορεις να’σαι παντα με την βλεφαριδα καγκελο!θεέις και λιγο προσωπικο χρονο/χωρο…εξαλλου όλοι αλλαζουμε …και εκεινος φανταζομαι δεν θα ειναι ολοι μερα μεσα στην ορεξη!!!!
    και αμαν πια αυτο το κολλημα με τα κιλα!!!δεν μ’αρεσει το ανορεκτικο προτυπο!!!ειμαι φυσιολογικη και μου αρεσω!!!αυτο να κανεις και εσυ…αυτοπεποιθηση λεγεται που μου το εμαθε μια φιλη παχουλουλα αλλα η ψυχη της παρεας και με εναν αντρα διπλα της που την θελει για αυτο που ειναι!!!

  14. Μαρινα μου, απο προσωπικη εμπειρια σου μιλαω τωρα. Πριν μηνες περασα αρκετες δυσκολες στιγμες στη ζωη μου.Ομως καθε πρωι οταν βγηκα απο το σπιτι παντα ημουνα στην τριχα οπως παντα. Φροντιζα με ολη μου την δυναμη να μην καταλαβει κανεις οτι περναω δυσκολες στιγμες. Μπορει εκλαιγα ολη την νυχτα, ομως δεν ηθελα να με δουν το πρωι με βουρκωμενα ματια!! Δεν ειναι δικαιολογια οτι περναμε δυσκολη εποχη ετσι μπορουμε να παραμελουμε τον εαυτο μας…

  15. Μαρίνα, όπως λες παραμέλησες τον εαυτό σου, λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Αυτός λοιπόν, θα έπρεπε να σταθεί σε αυτά τα προβλήματα. Να νοιαστεί για σένα, να σε ρωτήσει τί σε απασχολεί τόσο πολύ που έχεις αφήσει τον εαυτό σου, να βρείτε μια λύση, να είναι δίπλα σου τέλος πάντων. Αντ αυτού, εκείνος απλά σου λέει στην αρχή με ήπιο και τώρα με εντονο τρόπο, ότι δεν του αρέσει αυτό που βλέπει, χωρίς να νοιάζεται για την αίτια. Νομίζω πως το πρόβλημα σας είναι βαθύτερο!

  16. gine mia kouklara pare 8arros ,kai pane mprosta tou kai pestou na paei sto diaolo….

  17. Κουκλίτσα μου καλησπέρα !
    Προσωπικά θεωρώ πως είναι κρίμα να χαλάσεις τη σχέση σας γι’ αυτό το λόγο ! Θα σου δώσω μια συμβουλή, απλά για να την διαβάσεις & αν θέλεις ακολούθησέ την. Ο,τι & αν κάνεις, να το κάνεις για τον εαυτό σου ( δεν γνωρίζω βέβαια για ποιο λόγο στο λέει_ίσως όμως & έτσι όπως κατάλαβα, να το είπε για κάποια κιλάκια παραπάνω) & για κανέναν άλλο. ʼν ισχύει αυτό, άρχισε με μικρές αλλαγές ( θα βρείς πολλές συμβουλές στο σίτε αυτό) & πες του πως δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίζει κάθε λίγο τα ίδια πράγματα, πες του πως ότι “διορθώσεις” θα το κάνεις μόνο για εσένα & πως αν πραγματικά θέλει να είναι μαζί σου, θα είναι για την καρδιά σου & όχι για την εξωτερική του εμφάνιση. & στην τελική…μήπως είναι & κανένα μοντέλο γνωστού οίκου & θέλει μοντελάκι της victoria secret?! Αν είναι δυνατόν…! Καλή επιτυχία κούκλα μου! Φιλάκια & καλά να περνάς !

  18. κανε οτι σου λεει το ενστικτο σου.μην το αμελησεις.
    εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου αυτο που μας διηγηθηκες.εχω ζησει τετοια σκηνικα.ευτυχως ακουσα το δικο μου ενστικτο και ειπα αντε γεια.

  19. nadiaaaaaaaa go girl !!You are so right!!

  20. Κάτι παρόμοιο έζησα κι εγώ για μεγάλο μάλιστα διάστημα με μια σχέση που διατηρούσα επί 4 χρόνια. Το αστείο είναι πως δεν πάω ούτε στο περίπτερο αν δεν είμαι περιποιημένη, βαμμένη, ντυμένη κ.ο.κ. και σύμφωνα με αυτά που λέει ο περίγυρός μου η εμφάνισή μου παίρνει πάνω από άριστα. Εφόσον λοιπόν υπήρξα συμπάσχουσα και μάλιστα άνευ λόγου και αιτίας, θα μου επιτρέψεις να σταθώ σε ένα και μόνο σημαντικό στοιχείο της ιστορίας σου. Όταν κάποιος έρχεται και σου λέει “με ξενερώνεις” – ακόμα κι αν έχει ή όχι τους λόγους του- κατ’εμέ σημαίνει πως δεν έχει τρόπο και πως δεν το έχει επεξεργαστεί ώστε ναι μεν να σου πει κάτι, αλλά να στο πει με τον σωστό τρόπο!! όταν αγαπάμε τον άλλον πραγματικά, ακόμα κι αν δεν μας αρέσει κάτι, προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο το λέμε γιατί υποτίθεται ότι δεν θα θέλαμε επ’ ουδενί να τον πληγώσουμε και να τον κάνουμε να νιώσει άσχημα. Στην τελική μην μου πείτε πως αν μια γυναίκα έλεγε σε έναν άνδρα “με ξενερώνει αυτό κι αυτό” πως θα το έπαιρνε καλά…. Όχι βέβαια. όταν κάποιος καταφεύγει σε τέτοιου είδους εκφράσεις – κατά την γνώμη μου- επιθυμεί απλά να εκφραστεί εγωιστικά, χοντρά, όπως του υποδεικνύει το “μέσα” του αυθόρμητα. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει κανένας αυθορμητισμός που έχει να κάνει με οποιοδήποτε είδους “ξενέρωμα” …εκτός κι αν θέλουμε να χωρίσουμε και δεν μας ενδιαφέρει ο άλλος.
    Αν δεν μας αρέσει κάτι και μας ενδιαφέρει ο σύντροφός μας, προσέχουμε πώς το εκφράζουμε…γιατί υποτίθεται κι όλας πως δεν θα θέλαμε να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα και να τον χάσουμε!.. Υποτίθεται…λέω εγώ…
    Θα σου πρότεινα επομένως να μην αγνοήσεις τον άσχημο τρόπο του, γιατί αύριο μεθαύριο θα το ξανακάνει και γι άλλα πράγματα – προβλήματα.
    Ασχολήσου περισσότερο με τον εαυτό σου..αλλά πρώτα για σένα.

  21. ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΩΞΤΟΝ …. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ..

  22. Κούκλα μου το παιδί έχει βρει κάτι άλλο και τρώγεται τώρα να βρει τρόπο να σε κάνει να νιώσεις υπό για να κάνει τη δουλειά του.μην το αφήνεις να σε υποβαθμίζει έτσι…τι πάει να πει πως είσαι έτσι???έτσι δε σε γνώρισε???και αν δε σου αρέσει κάτι το λες με αγάπη,δεν επικρίνεις το άτομο σου.έμενα το άτομο μου κάνει ότι του αρέσει άλλη και βρίσκει όλα τα αρνητικά πάνω σου για να πείσει τον εαυτό του να το τελειώσει μαζί σου.αν τον αφήσεις να το συνεχίσει στο τέλος θα σε παρατήσει και εσύ θα κλαις.εγγυημένα… οπότε χώρισε τον εσύ καλύτερα να φύγεις με το κεφάλι ψηλά τουλάχιστον!!!!

  23. pes t na paei sto kalo koukla m mn asxoleise me anwrima antrakia auth eisai k s opoion areseis

  24. etsi imoun k egw…..hmoun ena paidi prrp 2 xronia htan mia sxesi kali stn arxi alla m polla provlimata k kompleks…persi t kalokairi m eipe pws exeis ginei etsi vodi????les k ithela n parw 20 kila…apo tn stenaxwria k apo ts katathlipseis t pira…logw ekeinou…..mn akous tpt an theleis n kaneis kati n t knc g sena g kanenan allon o allos an thelei n einai mazi s dn tha einai g t kila sou alla g auto p exeis mesa s xamogela k proxwra …!!!! 😀

  25. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σου πει κάποιος ότι δεν του αρέσει κάτι πάνω σου. Αν σου πει ότι “πέρσι που φορούσες το ίδιο φόρεμα σου εφάρμοζε καλύτερα” αποδέξου το ως ευγενική προτροπή αλλά αν σου είπε “πως έγινες έτσι;”. Απάντα του “πως έγινες τόσο αγενής και άξεστος; Πως ξέχασες να φέρεσαι; Μήπως πρέπει να μείνεις μόνος για να βελτιώσεις τους τρόπους σου;” Η Χαρούλα το έχει πει καρυάτιδα να γίνω για να σου αρέσω δεν μπορώ…ειδικά να δεν σε σέβεται και σε πληγώνει!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More