Νατάσσα: “Αυτός να βυθίζεται στο βούρκο του με το αλκοόλ κι εγώ δίπλα να το βλέπω”

10 Μαϊου 2010

Επαγγελματική συνάντηση πολύ σοβαρού χαρακτήρα με την ομάδα της εταιρίας με την οποία αναγκαστήκαμε να συγχωνευτούμε για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση.
Άγχος για τη γνωριμία και άγχος για το πως θα μπορέσουμε ξαφνικά να δουλέψουμε επιτυχημένα μαζί τους.
Φτάνουμε στο σημείο συνάντησης. Αμηχανία. Οι “συγχωνευτές” ευγενικοί και ταυτόχρονα δυναμικοί. Στη διάρκεια της συνάντησης παρατηρώ, αλλά δεν μιλάω.
Ξαφνικά σχεδόν κεραυνοβόλα… τον εντοπίζω. Μικροκαμωμένος, όχι ιδιαίτερα ωραίος, αλλά γοητευτικός. Γύρω στα 30, ντυμένος χαλαρά με αθλητικά και καπελάκι -όταν όλοι οι άλλοι φορέσαμε τα “καλά” μας για την περίσταση.
Τη στιγμή που αποφασίζω να μιλήσω και να συστηθώ στους νέους συναδέλφους, η φωνή του με προλαβαίνει. Με συστήνει αυτός σε εκείνους…!
Χωρίς να το ξέρω, με γνώριζε. Και μάλιστα είχε κάνει και έρευνα γύρω από εμένα, τόση ώστε να με παρουσιάζει με αρκετή ακρίβεια και με λόγο που έδειχνε πως με αποδέχεται τουλάχιστον επαγγελματικά.
Ο αδελφός του υπήρξε παλιός μου συνεργάτης κάπου τέσσερα χρόνια πριν… Να είμαι ειλικρινής, τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να το καταλάβω εξαρχής μιας και είχαν τρομερή ομοιότητα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, οι απόψεις μας συναντήθηκαν πολλές φορές. Η επαγγελματική μας χημεία ήταν άμεση και απόλυτη. Ήταν αυτονόητο ότι θα μας ζητούσαν να συνεργαστούμε κι έτσι έγινε.
Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί όλο και πιο στενά. Τον έβλεπα και του μιλούσα στο τηλέφωνο σχεδόν καθημερινά. Δεν άργησα να τον ερωτευτώ. Δεν άργησα όμως να καταλάβω ότι είχα να κάνω με έναν αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα με τάσεις κατάθλιψης, μελαγχολίας και ροπή προς το αλκοόλ.
Ήμουν στο πλευρό του στις δύσκολες ώρες παίζονας με επιτυχία το ρόλο του “ψυχοθεραπευτή”. Τον άκουγα, τον ανακούφιζα με τις συμβουλές μου και τον ερωτευόμουν όλο και πιο πολύ. Κι αυτός μου έδειχνε την εξάρτησή του από εμένα.
Φτάσαμε πολύ κοντά στο φιλί που έγινε ένα βήμα παρακάτω, στην αγκαλιά που αν γινόταν λίγο πιο στενή θα οδηγούσε τη σχέση μας σε άλλα μονοπάτια.
Ιανουάριος 2011
Στην ίδια κατάσταση. Συνεργάτες στενοί. Αυτός να βυθίζεται στο βούρκο του με το αλκοόλ -μόνιμη παρέα του- κι εγώ δίπλα να το βλέπω. Ερωτευμένη με τον άντρα που θα ήθελα να σώσω, να τον αλλάξω, αλλά δυστυχώς ανίκανη προς το παρόν να το κάνω.
Είναι όμως τόσο ισχυρή η ικανοποίηση που μου δίνει η προσωρινή ευτυχία που μου δίνει ο ίδιος όταν με αφήνει να τον σώζω, που δεν μπορώ παρά να πω πως έχω εθιστεί.
Μένει η Ελπίδα απλά πως όλο αυτό θα έχει ένα αίσιο τέλος και για τους δυο μας.
Νατάσσα
Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. san nosileutria k gunaika,sou lew pws o erwtas einai ena dieksodo na vgei kapoios apo mia tetoia katastasi alla dn einai i riziki lusi.stirikse ton afou eisai toso erwteumeni alla zitise tou na milisei me kapoion eidiko.uparxoun omades opws to 18 anw pou voithoun tous anthrwpous me provlimata alkoolismou.to oti kaneis tin psuxotherapeutria tou ousiastika voithaei esena afou aytoepivevaiwnei ta sunaisthimata sou alla oxi ekeinon oso tha eprepee.peise ton na zitisei voitheia,einai epikindino thema

  2. Επειδή έχω ένα φίλο που έχει ίδιο θέμα πες του να ζητήσει βοήθεια ειδικού,όπως είπε και η συνονόματη Μαρία,Oσο κι αν συνήθισες να τον στηρίζεις θα βαρεθείς κάποια στιγμή.Θα απηυδήσεις.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More