Νάτια: “Είμαι άρρωστη; Πρέπει να πάω σε ψυχολόγο; Πώς θα κάνω οικογένεια;”

Καλησπέρα!
Ονομάζομαι Νάτια και θέλω τη συμβουλή σας…

Είμαι 26 χρόνων και για να σας δώσω μια εικόνα της κατάστασής μου, αρχικά να σας αναφέρω πως τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα διότι πέθανε σε τροχαίο ατύχημα λίγο πριν γεννηθώ. Κι αργότερα, στα 20 μου, μέσα σε ένα χρόνο, έχασα τη μητέρα μου, τον παππού μου και τη γιαγιά μου με διαφορά μηνών.

Δεν πέρασα άσχημα παιδικά χρόνια. Αντιθέτως, ήταν όλα ζαχαρένια και δεν μου έλειψε ποτέ η αγάπη. Απλά όσο μεγαλώνω φοβάμαι να δεθώ με ανθρώπους, γιατί φοβάμαι μήπως τους χάσω μετά από κοντά μου.

Είμαι με έναν άνθρωπο που με υπεραγαπά εδώ και τρία χρόνια και κάποιες φορές με κυριεύει ο φόβος και αλλάζει η συμπεριφορά μου με αποτέλεσμα να τον διώχνω από κοντά μου.

Είμαι άρρωστη; Πρέπει να πάω σε ψυχολόγο; Πως θα κάνω οικογένεια;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας…

Νάτια

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. κοπέλα μου μια χαρά είσαι, δεν έχεις τίποτα. Απλά έχεις φοβηθεί από αυτά που έχουν συμβεί. Ο μόνος λόγος για να πας σε ψυχολόγο ειναι για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτόν τον φόβο ότι θα τον χάσεις κ αυτόν. Ανθρώπινο είναι αυτό που σου συμβαίνει κ μπράβο σου που έχεις κρατήσει τα λογικά σου με όλα αυτά. Δεν θα μπορούσαμε όλοι να το κάνουμε αυτό…Εγώ πιστεύω ότι επειδή έχασες αγαπημενους σου ανθρώπους, σου στειλε ο Θεός, το Σύμπαν, όπως θες πες το, έναν άνθρωπο να σε αγαπά. Μην το χαλάσεις αυτό από μόνη σου. όπως βλέπεις υπάρχει η ζωή κ οι άλλοι να μας χαλάνε τα πράγματα. Ας μην το κάνουμε από μόνοι μας. Δέξου κ απόλαυσε την σχέση σου κ μην τρομάζεις. Δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει πάντα αυτό που σου συνέβη.

  2. Καλή μου Νατια πιστεύω πως καλο θα ήταν να επισκεφθείς ψυχολόγο κι αυτο όχι γιατι είσαι άρρωστη απλα για να σε καθοδηγήσει σε κάποια πράγματα όπως στο τι να κανείς στιγμές που σε κυριεύει ο φόβος όπως λες.. Πάντως τονίζω πως σε καμία περίπτωση μη θεωρείς τον εαυτό σου άρρωστο.. Έχεις περάσει τόσα πολλά κι αφού είσαι με κάποιον που σε υπέρ αγαπά όπως λες μην αφήσεις άλλο αυτή την κατάσταση να σας απομακρύνει.. Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο!

  3. Νάτια,
    ούτε τρελή είσαι , ούτε άρρωστη..
    Μάλλον διακατέχεσαι από το αγχός του αποχωρισμού μήπως χάσεις δικά σου πρόσωπα , κάτι που σου συνέβη αρκετά απότομα ήδη. Μια ψυχοθεραπεία θα σου έκανε πολύ καλό νομίζω για να μπορέσεις να νιώσεις και πάλι συναισθηματική ασφάλεια. Έτσι κ αλλιώς , δεν είναι καλό άσχημες καταστάσεις που είναι δύσκολο να τις διαχειριστούμε να τις μεταθέτουμε σε άλλους τομείς της ζωής μας και να μας πηγαίνουν πίσω. Το γεγονός ότι αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν “λειτουργεί ” σωστά είναι από μόνο του θετικό..Δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια, όχι από site , αλλά από ειδικό.
    Φιλικά,
    Σοφία

  4. Ναντιά μου,
    Προς Θεού, δεν είσαι άρρωστη. Είναι λογικό να σε κυριεύει ο φόβος της απώλειας. Η ζωή όμως συνεχίζετε και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα χάνεις από κοντά σου ανθρώπους που αγαπάς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την αποψή μου είναι να μιλήσεις με τον σύντροφό σου, να του εξηγήσεις τις φοβίες σου για να σε στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί και να πας σε ψυχολόγο απλά και μόνο για να σε συμβουλέψει και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτές τις φοβίες! Σου εύχομαι απο ‘δω και πέρα να σου πάνε όλα δεξιά στην ζωή σου.

  5. Nάντιά μου, δεν είσαι άρρωστη! Είσαι μία χαρά! Είναι απολύτως φυσιολογικό, μετά από όλα όσα έχεις περάσει, να έχεις αυτό το φόβο, γιατί δεν έχασες απλά κάποιους ανθρώπους μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αλλά τους πιο κοντινούς σου, την οικογένειά σου όλη! Οπότε είναι απολύτως λογικό κάποιες στιγμές να σε κατακλύζει ο φόβος της απώλειας, ακόμα κι αν δεν υπάρχει προφανής αιτία. Η δική μου η άποψη είναι (ως αναγνώστρια και ως ψυχολόγος) πως είσαι μία χαρά, δεν είσαι ούτε άρρωστη ούτε τίποτα, αλλά αν θεωρείς πως ο φόβος αυτός σε κατακλύζει αρκετά συχνά σε βαθμό που σε ενοχλεί και δεν μπορείς να το διαχειριστείς, καλό θα ήταν να πας σε έναν ψυχολόγο (αν βρεις κάποιον να ειδικεύεται και σε αυτά ακόμα καλύτερα) και να το κουβεντιάσεις μαζί του. Και να είσαι σίγουρη πως θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις εντελώς (εφόσον το θες). Γιατί τίποτα δεν γίνεται και δεν αλλάζει εάν δεν το θέλουμε. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις και να σκέφτεσαι πάντα θετικά! Τα εμπόδια μας ανδρώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

  6. Νατια μου όλα καλά θα πάνε, θα το δεις!!! μην φοβάσαι και ζήσε τη ζωή σου! στάθηκες τόσο δυνατή με όλα αυτά που συνέβησαν, προσπάθησε να ζεις με τον άνθρωπό σου την κάθε στιγμή. ‘-)

  7. Όνομα να αλλάξεις! 😛

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More