“Τι στάση να κρατήσω απέναντί της και πως να το χειριστώ;” Η Χρύσα θέλει τη γνώμη σου…

Γεια σας!

Έχω διαβάσει αρκετές ιστορίες και οι περισσότερες σχετίζονται με σχέσεις. Η δικιά μου δεν είναι τέτοιο στιλ, αλλά αφορά στη φίλη μου και κολλητή μου.

Γνωριζόμαστε 3 χρόνια. Πολλές φορές που με απασχολούσε κάτι το συζητούσα μαζί της.

Τον τελευταίο καιρό, επειδή έχω θυροειδή και πήρα κιλά, έγινα και μανούλα πρόσφατα, άρχισα με τον τρόπο μου να κάνω την γυμναστική μου. Κάποιες φορές πάνω στη συζήτηση λέγοντάς της ότι θα ήθελα να χάσω κιλά γιατί δεν μου αρέσει η εικόνα μου ποτέ δεν μου είπε κάτι σαν φίλη, να με παρακινήσει στην προσπάθεια που κάνω.

Είναι όμορφη κοπέλα και αδύνατη. Κι εγώ είμαι όμορφη κοπέλα δεν λέω.

Γενικά οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων διαπίστωσα ότι τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται εύκολα. Αφού και στο γυμναστήριο βλέπω κάτι αδύνατες κι εγώ ξεχωρίζω στην εμφάνιση από τα παραπανίσια κιλά κι ενώ δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας αναρωτιέμαι μήπως σχολιάζουν την εμφάνιση τη δικιά μου.

Συγνώμη αν σας κούρασα… Απλά με απασχολεί τι στάση να κρατήσω απέναντί της και πως να το χειριστώ… Θα ήθελα και μια γνώμη διαφορετική.

Ευχαριστώ,
Χρύσα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. εγώ απο το κείμενό σου δεν καταλαβα οτι έχεις θέμα με τη φίλη σου αλλά ενα γενικότερο θέμα με τον εαυτό σου και την εικόνα σου. Μου δίνεις την εντύπωση οτι για να γίνεις αρεστή ή να έχεις εύκολα διαπροσωπικές σχέσεις θεωρείς οτι πρέπει να είσαι και αδύνατη. Αρα το θέμα σου είναι να τα βρείς με τον εαυτό σου πρώτα και να μη σε απασχολεί τόσο αν οι αδύνατες στο γυμναστήριο μιιλάνε για εσένα ή αν η φίλη σου δεν σε παροτρύνει. Και ξεκίνα μια δίαιτα τελοσπάντων.

  2. Καλή μου, Χρύσα, να μην σε νοιάζει καθόλου τί μπορεί να πουν οι κοπέλες στο γυμναστήριο, οι άνθρωποι στο δρόμο, οι γείτονες….Αν όλοι αυτοί θέλουν να ασχοληθούν με σένα και να σε κακολογήσουν, πάντα κάτι θα βρίσκουν να λένε! Καλά κάνεις και προσπαθείς να χάσεις τα περιττά κιλά σου, ώστε να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου και την εικόνα σου. Όσο για τη φίλη σου, που δεν σε παρακινεί σε αυτή σου την προσπάθεια, να σκέφτεσαι ότι ίσως το κάνει γιατί δεν θέλει να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα! Αν σου έλεγε, ότι πράγματι χρειάζεσαι να χάσεις βάρος, ίσως εσύ να σκεφτόσουν ότι τώρα που έχεις αυτά τα παραπανίσια κιλά, η εικόνα σου δεν είναι καλή, ότι το έχει προσέξει και αυτή και σε κριτικάρει από πίσω σου τόσο καιρό! Υπάρχουν κοπέλες που είναι πολύ εύθικτες σε αυτό το θέμα και για αυτό η φίλη σου ίσως να μην θέλει να σε παρακινήσει, αλλά με τον τρόπο της (την σιωπή) σου περνάει το μήνυμα ότι για αυτή είσαι πάντα η ίδια, ασχέτως μεγέθους!! Εξάλλου, η απόφαση να αλλάξει κάποιος το σώμα του και τις διατροφικές του συνήθειες είναι πολύ προσωπική!! Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου!!

  3. Γιατι δεν θελει να σε στεναχωρησει και μπραβο τις αν σου ελεγε ναι κατι πρεπει να κανεις θα ελεγες γιατι μου το ειπε? Μπορει τη φιλη σου να μην βλεπει τα κιλα σου γιατι σ`αγαπαει οπως και να εισαι και αφου εκανες και μωρακι εχεις και το θυροειδη σου ε λογικο ειναι να παρεις κιλακια.Εσυ εχεις το κομπλεξ και νομιζης οτι ολοι σε κοιτανε γιατι ισως να λειτουργεις ετσει εσυ.Η φιλη σου μια χαρα λειτουργει.

  4. Κορίτσια ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις σας θα ήθελα να διευκρινήσω κάτι δέν έχω κομπλεξ με τόν εαυτό μου ούτε στό παρελθόν ακόμη και σε μικρότερη ηλικία που είμουν ποιό γεματούλα .Κόμπλεξ δεν είχα ποτέ με τόν εαυτό μου δέν μου αρέσουν μπορώ να πω τέτοια άτομα που τα βγάζουν στούς άλλους επειδή δέν τα βρίσκουν με τόν εαυτό τους . Ό κάθε άνθρωπος πιστεύω είναι διαφορετική προσωπικότητα εξάλλου δέν γίνεται να είμαστε όλοι τό ίδιο . Και κοινωνικό άτομο είμαι και χαίρομαι πού οι παρέες που κάνω παιζει ρόλο ο χαρακτήρας μου μάλλον αρέζουν να με κάνουν παρέα . Ίσως εγώ να το βλέπω έτσι η αλήθεια λανθασμένα

  5. Επειδή πάντα υπήρξα γεματούλα και καταλαβαίνω,ξέρω πως όλα είναι στο μυαλό σου.εσύ είσαι κομπλεξαρισμένη με τα κιλά σου και αυτό αντικατοπτρίζεται στους άλλους.Ξέχνα λοιπόν τα κιλά και πάρε παράδειγμα από τις χυμώδεις γυναίκες που ζουν τη ζωή στο έπακρο ,απολαμβάνοντας κάθε στιγμή…Όσο για τη φίλη σου, δεν έκανε κάτι κακό ώστε να την απομακρύνεις,άλλα κράτα πιο επιφυλακτική στάση απέναντι της.Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι σαν φίλη πρέπει να σε υποστηρίζει πιο πολύ…Σου εύχομαι να φτιάξεις το σώμα που ονειρεύεσαι!!!Να έχεις αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον εαυτό σου.Είμαι 100% σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!!!!!!!!

  6. γεια σου συνονοματη! νομιζω οτι η σταση της φιλης σου δεν θα σε βοηθησει πολυ… χριαζεσε ατομα που να σε παροτρινουν και να σε υποτηριζουν σε αυτο που προσπαθεις να κανεις… ασχολησου και συζητα με ατομα που θα σε υποστηριξουν χωρις να χαλασεις τη σχεση με τν κολλητη σου…. Μην σκεφτεσαι το αν σε σχολιαζουν δεν πρεπει να σε απασχολει…. σε οποιον αρεσεις…..

  7. Οι άνθρωποι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο!Μπορεί να είναι της λογικής ότι ΄΄αφού δεν έχω να πω κάτι καλό , δεν λέω τίποτα” .Το ζήτημα για μένα είναι αν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις τη φίλη σου αντικειμενικά.Αισθάνεσαι ότι σ αγαπάει πραγματικά?Αν ναι, μπορεί απλως να μην ξέρει ΄πως να είναι υποστηρικτική.Εσύ, θα πρέπει ήδη να ξέρεις!Για μένα όταν υπάρχει αγάπη και καλή πρόθεση στις σχέσεις , πρέπει να είμαστε ανεκτικοί στη συμπεριφορά των φίλων….(έχω φίλη-αδελφή 30 χρόνια και δεν έχουμε μαλώσει ποτε)

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More