Mania: “Έναυσμά μου ήταν η συναναστροφή μου με κάμποσες απογοητευμένες κορασίδες”

Αποφάσισα να σας γράψω, όχι γιατί θέλω να σας αφηγηθώ μια ερωτική ιστορία/απογοήτευση/πρόβλημα κτλ., αλλά μια ιστορία μιας βραδιάς που μου έδωσε ένα χαστούκι και βγήκα από την πλάνη μου.

Κάποιοι θα συμφωνήσετε, κάποιοι όχι. Έναυσμά μου ήταν η χθεσινή βραδιά και η συναναστροφή μου με κάμποσες απογοητευμένες κορασίδες.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τις κρίνω, ούτε προσωπικά έχω βρει το μαγικό ραβδάκι και έχω εξαφανίσει όλη τη σκαρταδούρα από τη ζωή μου. Θα χωρίσω την παρέα μου στις τρεις παρακάτω κατηγορίες (δεν θα σας αποκαλύψω σε ποια κατηγορία ήμουν εγώ, μπορείτε όμως να μαντέψετε):

1. Είμαι μόνη, γκρινιάζω και παραπονιέμαι δίχως αύριο για αυτούς τους “κακούς ανθρώπους” (το αντρικό φύλο εννοώ).

2. Είμαι μόνη, είμαι καλά, βγαίνω με πολλούς, έχω όλες τις απαντήσεις αλλά κατά βάθος αγωνιώ.

3. Έχω ολοκαίνουργια σχέση, είμαι τρελά ερωτευμένη και εγώ έχω όλες τις απαντήσεις.

Παρακολουθούσα τις συζητήσεις με αμέριστη προσοχή, αλλά θες λίγο η εξονυχιστική ανάλυση, λίγο η αρνητική ενέργεια, είχα αρχίσει να ακούω ένα βουητό από μέλισσες. Παρόλα αυτά κατάφερα να καταλήξω σε συμπεράσματα – θεωρίες.

-Δεν θα ψάχνω απεγνωσμένα σύντροφο/συνοδοιπόρο γιατί η απόγνωση φαίνεται και κάνει τους πάντες να τρέχουν μακριά με ταχύτητες φωτός. Θα απολαμβάνω τη ζωή και μόνη μέχρι τελικής πτώσεως. Άλλωστε, όπως είπε και η Μητέρα Τερέζα: “η ζωή είναι ωραία κι εγώ τη θαυμάζω, η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες κι εγώ τις εκμεταλλεύομαι, η ζωή είναι ένα όνειρο κι εγώ το συνειδητοποιώ…”

-Όταν ο εκάστοτε υποψήφιος έρωτας δεν με παίρνει τηλέφωνο δεν θα ξεροσταλιάζω πάνω από το τηλέφωνο και δεν θα βρίσκω δικαιολογίες του τύπου “ντρέπεται, δεν θέλει να φανεί ξελιγωμένος, ένα ρακούν του έκλεψε το τηλέφωνο κ.τ.λ…”. Η απάντηση είναι απλή: “Ρε κοπελιά, δεν σε γουστάρει!”

-Όταν με προδίδουν, μου λένε ασύστολα ψέματα, εντάξει θα δίνω μια δεύτερη ευκαιρία (είμαι μεγάλη καρδιά) αλλά εδώ ταιριάζει και το “If you fool me once same on you, If you fool me twice same on me”. Στην τρίτη φορά όμως η στρατηγική θα είναι μία και αδιάλλακτη…

Golden Alert!!!Εξαφάνιση ερωτευμένου. Ονοματεπώνυμο: Να το ξεχάσεις. Ηλικία: Άνευ σημασίας Ύψος: Ψηλά το κεφάλι. Την ημέρα που εξαφανίστηκε: Φορούσε τα καλά του. Πάσχει: Από ραγισμένη καρδία και απόλυτη αδιαφορία.

-Δεν θα κατηγορώ για τα πάντα τους αντισυμβαλλόμενους γιατί είναι σίγουρο ότι φταίω κι εγώ κάπου. Η γκρίνια είναι παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη.

-Δεν θα κριτικάρω την καλύτερη μου φίλη όταν δεν είναι παρούσα. Είχε κάποια προβλήματα συναισθηματικής φύσεως και έκανε το τριήμερο κόλαση. Έ και; Κι εσύ, κι εγώ κι ο άλλος παραπέρα έχουμε κάνει κάποια μέρα, τριήμερο κ.τ.λ. κόλαση. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Θα της συμπαραστέκομαι μέχρι τελικής πτώσεως. Θα την ταρακουνάω μέχρι να συνέλθει.

-Όταν είμαι σε σχέση δεν θα εξαφανίζομαι και θα συνεχίζω να έχω τους φίλους μου εκεί που τους είχα, στη ζωή μου -δίπλα μου. Όταν με χρειάζονται δεν θα τους γυρνώ την πλάτη γιατί εγώ ζω τον απόλυτο έρωτα (λέμε τώρα). Δεν θα κολλάω πάνω στον σύντροφό μου σαν τη βδέλλα. Η πλήρης εξάρτηση και προσκόλληση σε έναν άνθρωπο είναι για κλάματα και θα έπρεπε να καθιερωθεί ως ψυχική διαταραχή.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα θα τρέχω μακριά από ανθρώπους που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια και αισθάνονται καλύτερα με τη δυστυχία του άλλου. Θα φυλάω σαν φυλαχτό ανθρώπους που είναι παρών και κάνουν τους άλλους να χαμογελούν χωρίς αντάλλαγμα.

Mania

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ?
    Πάρα πολύ σωστά τα όσα λες και μακάρι να σκέφτονταν περισσότερες γυναίκες, που είναι μόνες, με αυτόν τον τρόπο. Είναι πολύ κρίμα που, όταν μια γυναίκα μένει καιρό χωρίς σχέση, αρχίζει και καταλογίζει στον εαυτό της ένα σωρό ελαττώματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι, μόλις της δώσει κάποιος έστω και λίγη σημασία, εκείνη θα κολλήσει πάνω του σαν βδέλλα από μια “ευγνωμοσύνη”, μόνο επειδή την πρόσεξε.

  2. Εντάξει απλά προσκυνώ…θα συμφωνήσω απόλυτα σε όλα!!!Κορίτσια επιτέλους ας εκτιμήσουμε λίγο τον εαυτό μας….ας απολαύσουμε λίγο τη ζωή μας και ας πνιγόμαστε από προβλήματα…και ας μην υπάρχει ένας άντρας στη ζωή μας….αν έχουμε την υγεία μας την οικογένεια μας και 2-3 καλούς φίλους είμαστε απλά πλούσιες…και θα έρθει και ο έρωτας κάποια στιγμή αρκεί να χαλαρώσουμε…

  3. Τελικά είσαι στην κατηγορία “βγαίνω με πολλούς και έζω όλες τις απαντήσεις”… Σωστά;

  4. Μάνια πολύ ωραίο κείμενο! Συμφωνώ απόλυτα, ξέχασες μόνο ένα άλλο σημαντικό σημείο. Δεν θα συμβιβάζομαι σε σχέσεις που δεν με ολοκληρώνουν και με κάνουν να νιώθω μεγαλύτερη μονάξιά από όταν είμαι μόνη μου απλά και μόνο για να έχω κάποιον…υπάρχει και αυτή η κατηγορία δυστυχώς!

  5. Ναι, αλλά έτσι όπως μας τα λες, βγάζεις κι εσύ κάτι σε απογοητευμένη. Όσο είσαι εκτός σχέσης, εύκολα δηλώνεις ότι ζεις για την πάρτη σου και δεν δίνεις δεκάρα για τον άλλον. Αν θέλεις, όμως, να έχεις σχέση, η χαρά είναι να δίνεσαι και όχι να κάνεις την υπεράνω. Εντάξει, καλά λες ότι δεν πρέπει να κρεμόμαστε από τη σχέση μας και να γινόμαστε “στενός κορσές”, αλλά σίγουρα το να αγαπάς τον άλλον, να υπομένεις και να επιμένεις έχει τη δική του χαρά και με τίποτα δεν θεωρείται “μαζοχισμός” ή “αδυναμία χαρακτήρα”.

  6. Egw den katalava ton skopo tu arthru… an eixe kapoio ithiko didagma…nomiza oti autes i thewries itan gnwstes opws k oi omades twn korasidwn… to pws kaneis tis efarmozei einai to zitumeno an thelete, giati merikes fores kali i thewria, alla sti praksi….kouloura! 🙂 Gia mena ena einai to zitumeno, eite mones, eite me kapoion prepei na eimaste eutixismenes!

  7. katarxas esu mporeis na xei dikio alla den tha ta kaneis pote … eimai sigouri oti an exeis dwsei se enan to kinito sou gia na vgite .kai den se parei meta apo polles meres .. tha arxiseis na les ?! ti exww ?? ton xenerwsa ? den eimai kalii ../?? opote sovarepsoy etsu einai to gunaikeio fullo kai den tha allaxei

  8. Νομίζω ότι δεν ανήκεις σε καμία απο τις κατηγορίες που αναφέρεις. Θα έλεγα ότι με αυτο το κείμενο υπενθυμίζεις στο εαυτό σου και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται τον τροπο θέλεις να αντιμετωπίζεις του ανθρώπους. Από το ύφος του κειμένου δεν βλέπω κάποια απογοήτευση αλλά αισιοδοξία και θετική στάση! Μπράβο σου κορίτσι μου για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ταυτίζομαι απόλυτα. Βέβαια στην πράξη θα δείξει…

  9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΠΕΛΑΣ “Μ”.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ,ΓΙ ΑΥΤΟ.ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ,ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΜΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Η’ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΓΩΝΑ.ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΡΗΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.ΟΧΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΕΙΗΣ Η ΣΧΕΣΗ.ΑΜΑ ΗΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!

  10. Δήμητρα, μα αυτό γράφει η Μάνια, που μάλλον ανήκει στη δεύτερη κατηγορία: “είμαι μόνη, είμαι καλά, βγαίνω με πολλούς, έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά κατά βάθος αγωνιώ”. Λογικό είναι να αγωνιάς κατά βάθος, όταν μένεις καιρό μόνη σου κι εκεί που έχεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία και θα ήθελες να βγεις με τον άλλον ραντεβού, να τα πείτε, να ξεχαστείτε, ξαφνικά να μην σε πάρει τηλέφωνο. Κατά τη γνώμη μου, η Μάνια δεν υπονοεί ότι είναι “άτρωτη” στην αδιάφορη συμπεριφορά από τους άνδρες, δηλώνει μόνο ότι δεν είναι απελπισμένη. Και προφανώς μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο. Όσο καιρό κι αν είσαι ελεύθερη, δεν είναι λόγος ν’ απελπίζεσαι ή να μειώνεις τον εαυτό σου.

  11. ακριβως! πολυ καλα τα γραφεις. Ωστόσο αν μπορούμε και στην πράξη να εφαρμόζουμε τη θεωρία χωρίς πολλές απώλειες καλώς. Γιατί η καρδιά πονάει κι ας συμφωνει απόλυτα με τη λογική. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Να μπορούμε να διαχειριστούμε την “κρίση”. Αμα ο χρόνος περάσει χαίρω πολύ.

  12. Δεν εχεις αδικο κι εννοειται οτι σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να τρεχουν οι γυναικες πισω απο αντρες που δεν τις θελουν,αλλωστε αυτο υποβιβαζει τις ιδιες τελικα.Απλως μια σημειωση.Μαλλον θελεις να πεις “shame” ντροπη και οχι “same”ιδιος.Ετσι δεν ειναι;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More