Elisavet: “Μου είπε ότι με σιχαίνεται, δεν θέλει να με ξαναδεί και ότι η κοπέλα που παίζει είναι καλύτερη από μένα”

Αποφάσισα να μοιραστώ κι εγώ τη δική μου ιστορία. Πάντα διαβάζω τις ιστορίες σας κορίτσια και αν και πιστεύω ότι αν εμείς δεν πάρουμε τις αποφάσεις μας κανείς δεν μπορεί να μας συμβουλέψει, ωστόσο μια γνώμη ουδέτερων κριτών είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Είμαι 25 ετών και για 6 χρόνια είχα σχέση με ένα παιδί της ηλικίας μου. Όπως καταλαβαίνετε ήταν η πρώτη μεγάλη μας σχέση και ήταν γεμάτη. Πολύ δυνατά συναισθήματα, έρωτας άνευ όρων και πολλή αγάπη. Όπως και πολλές εντάσεις, πολλοί τσακωμοί. Ήταν πολύ παρορμητικός και κυριολεκτικά άνοιγε το στόμα του και πέταγε οτιδήποτε μπορούσε να σε πληγώσει.

Μαλώναμε πολύ άσχημα και συχνά. Όμως ποτέ δεν χωρίζαμε. Κάναμε το γνωστό λάθος νομίζοντας πως κάτι θα αλλάξει, αλλά δεν άλλαζε. Έκανα κι εγώ τα λάθη μου, ζήλευα. Τον πίεζα. Παρόλα αυτά περνούσαμε μαζί μοναδικές στιγμές και παλεύαμε πάντα να διατηρήσουμε την όμορφη πλευρά της σχέσης μας.

Ένα χρόνο πριν, έφυγα για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε προσπαθώντας, όμως πάλι μαλώναμε πολύ. Δεν με στήριζε, με υποτιμούσε. Ένιωθα μόνη και πληγωνόμουν. Κάπου στη μέση της χρονιάς χωρίσαμε.

Προσπάθησα όταν γύρισα Ελλάδα να τον πλησιάσω. Με απέφευγε. Με άφησε μόνη μου σε κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές που έτυχαν. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε να δει πως είμαι στο εξωτερικό παρόλο που ήξερε ότι μου είχε τύχει κάτι πολύ άσχημο.

Καιρό μετά προχώρησα με ένα άλλο παιδί που γνώρισα στο εξωτερικό. Ήταν πολύ λιγότερο εμφανίσιμος σε σχέση με το πρώην αγόρι μου που ήταν πολύ όμορφος, αλλά δεν είχε σημασία. Μου έδινε ασφάλεια, προσοχή, με έκανε να τον νοιάζομαι και να γίνομαι καλύτερη. Με ηρέμησε και είμαστε μαζί ακόμα!

Ο πρώην φίλος μου έφυγε κι αυτός για μια ξένη χώρα πριν λίγο καιρό. Αρχίσαμε και μιλούσαμε που και που. Πιο πολύ φαινόταν ότι ήθελε ένα στήριγμα και αν και ένιωθα ότι εκμεταλλευόταν την καλοσύνη μου, συνέχισα να είμαι δίπλα του γιατί ειλικρινά τον αγαπώ! Και είχαμε μια επαφή ιδιαίτερη, αλλά ήρεμη όχι ερωτική. Και φυσικά τηλεφωνική καθώς είμαστε απίστευτα μακριά.

Που θέλω να καταλήξω… Όταν χωρίσαμε έψαξα και έμαθα ότι μάλλον κάτι έκανε με μια κοπέλα την οποία την ήξερε από πριν χωρίσουμε. Δυστυχώς με έφαγε η περιέργεια να μάθω. Τον ψάρεψα. Το παραδέχτηκε ότι παίζει κάτι πλέον μαζί της κατόπιν χωρισμού μας και ότι έχουν επαφή τηλεφωνική. Ήθελε κι εκείνος απεγνωσμένα να μάθει αν τα έχω με το συγκεκριμένο παιδί (τον γνώριζε από αφηγήσεις και φωτογραφίες). Του είπα ότι δεν έχει σημασία αλλά τελικά απάντησα ναι.

Δεν φαντάζεστε τι ακολούθησε. Έπαθε κρίση ζήλιας και προφανώς εγωισμού και μου είπε απίστευτα λόγια: ότι έπεσα από τα ψηλά στα χαμηλά, ότι σιχαίνεται και να με ακουμπήσει και δεν θέλει να με ξαναδεί ποτέ, ότι η κοπέλα που παίζει είναι ωραία και καλύτερη από μένα, ότι γελάει μαζί μου… ό,τι δηλαδή θα έλεγε ένα 8χρονο χωρίς μυαλό.

Δυστυχώς κατάφερε και με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα γιατί πάντα ήμουν δίπλα του κι ενώ και αυτός συνέχισε με άλλη με έκανε να νιώσω άθλια και ξεφτίλα. Είναι καθαρά δικό μου σφάλμα που επιτρέπω κάτι τέτοιο απλά εξεπλάγην γιατί είχαμε αποκτήσει μια έστω πολιτισμένη επαφή μέχρι να γίνουν όλα αυτά.

Για άλλη μια φορά άφησα τον εαυτό μου να πληγωθεί, έπεσα στην παγίδα των συναισθημάτων μου και αντί να αφοσιωθώ στο τώρα γύρισα στο χθες. Πληγώθηκα που έχει άλλη, πληγώθηκα με όσα μου είπε. Πως να αντιδράσω από εδώ και μπρος; Αν με ξαναπάρει και το παίξει ότι δεν τρέχει τίποτα; Ή τις γιορτές που ενδέχεται να είμαστε και οι δύο στην Ελλάδα;
Ελπίζω να μην σας κούρασα. Ευχαριστώ!!

Elisavet87

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αγνόησε τον κοπελιά. Τέτοιοι άνθρωποι που ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε, δεν αξίζουν τη παραμικρή θέση στη ζωή μας. Μη ρωτάς καν τι να κάνεις αν σου ξανατηλεφωνήσει. Απλά να του πεις καλή συνέχεια στη ζωή του (κι αυτό μόνο χάρη στα 6 χρόνια που ζήσατε μαζί) και να μη σε ξαναενοχλήσει ποτέ. Όσο για τα ψηλά και χαμηλά που σου είπε, θεωρεί και ρετιρέ τον εαυτό του ο άχρηστος;
    Υ.Γ. Ντρέπεσαι για τον τωρινό σου φίλο; Τί εννοούσες με το: “Του είπα ότι δεν έχει σημασία αλλά τελικά απάντησα ναι.” Σαφώς και έχει σημασία να ξέρει ότι προχώρησες στη ζωή σου και είσαι ευτυχισμένη με Έναν νέο σύντροφο. (Αν είσαι βέβαια ευτυχισμένη.)

  2. να μην ξαναασχοληθεις με αυτον τον κομπλεξικο!που ενω παραδεχεται οτι εχει κοπελα στο λεει και οταν του λες εσυ για τη σχεση που εχεις σε σιχαινεται ξαφνικα αντε πια με τα βοδια σε εχουν και σε φτυνουν και αμα φυγεις μακρια τους σε πλησιαζουν παλι, να κανουν αυτοι σχεσεις με αλλες αλλα εσυ με κανεναν αλλο!μεινε με το αγορι που σε νοιαζεται και η αγαπη ερχεται με τον καιρο αστον τον αλλον να ζει με τα κομπλεξ του!προχωρα και αλλη φορα ας προσεχει οτι εχει διπλα του…να ξερεις οτι ο ανθρωπος δεν αλλαζει και πιστευω τωρα που εβγαλε τον πραγματικο του χαρακτηρα να μη θες να ζησεις με ενα τετοιο ατομο σιγουρα αργοτερα θα σε ξαναπλησιασει ειδικα αμα τον γραψεις τελειως ομως θα σου προτινα να αλλαξεις αριθμους mail κλπ..

  3. Μην τολμησεις να ξαναασχοληθεις μαζι του .. ειναι πολυ βλαμμενος ..και μπορει να τον αγαπας αλλα καθε φορα σε κανει να πληγωνεσε .. Αμα σε νοιαζοταν πραγματικα δεν θα σε πληγωνε…. ουτε γεια ουτε πολιτισμενη επαφη .. για να δει τι εχασε !

  4. Ax poso oikeia mu akugetai i istoria su, etsi k mena de mu edine simasia giati me eixe stantaraki, de me stirize stis diskoles stigmes tis zwis mu, me ipotimuse, me meiwne giati katalavaine oti se polla imun kaliteri apo keinon k eniwthe komplex. K otan xwrisame k de ton pira ute ena tilefwno, ute ena minima ute tipota, skiliase k an k amesws ekeinos vrike alli (i opoia simeiwteon moiazei poli se mena emfanisiaka) parakoloythei mesw social media akoma k twra, poli kairo meta to xwrismo, ti kanw, pu eimai enw otan imastan mazi den edine dekara. Etsi einai oi anthrwpoi ektimun ti eixan dipla tus mono otan to xasun, alla einai poli egwistes gia na to paradextun. Koita ti zwi su, na pernas esi kala opu ki an eisai, me opoion ki an eisai k aston auton me tis kakies k ta komplex tu. Den aksizun tetoioi anthrwpoi.

  5. Και τι ήθελε δηλαδή, να μονάσεις μετά από εκείνον; Καλά έκανες και προσπάθησες να διατηρήσεις πολιτισμένη επαφή μαζί του, αλλά τώρα είδες ότι δεν αξίζει. Μην αισθάνεσαι, όμως, ότι ξεφτιλίστηκες ή τίποτα τέτοιο, γιατί δεν έχασες τίποτα, ούτε την αξιοπρέπειά σου ούτε κάτι πολύτιμο όσο τον στήριζες από μακριά. Αν σου ξανατηλεφωνήσει, μίλησέ του ευγενικά, σα να μην έγινε κάτι, αλλά δώσε του να καταλάβει ότι δεν προτίθεσαι να κρατήσεις επαφή. Κι αν σε ρωτήσει γιατί, τι έγινε κτλ. (κλασικά προβοκατόρικα πράματα) πες του ότι απλώς θέλεις να κλείσεις πόρτες στο παρελθόν, για να προχωρήσεις στο μέλλον. Έτσι είναι, Ελισάβετ. Αν δεν κάψεις γέφυρες με ανθρώπους, που δεν σου προσφέρουν τίποτα πια, δεν πρόκειται να έρθουν καινούριοι και πιο αξιόλογοι άνθρωποι στη ζωή σου. Καλή τύχη και να μην στεναχωριέσαι.

  6. “Για άλλη μια φορά άφησα τον εαυτό μου να πληγωθεί, έπεσα στην παγίδα των συναισθημάτων μου και αντί να αφοσιωθώ στο τώρα γύρισα στο χθες.” Ξεκολλα κοπελια. Τις απαντησεις τις εχεις μονη σου. Γιατι μειωνεις την τωρινη σου σχεση μιλωντας με εναν ανθρωπο που σε μειωνε απο τοτε που ηταν η σχεση σου; Προφανως δεν εισαι ερωτευμενη με τον καινουργιο και σκεφτεσαι ακομα τον πρωην, ωστόσο ο πρωην, δες, σε βοηθαει να δεις την πραγματικοτητα, η οποία είναι οτι ο πρωην σε μειωνει και δε σου αξιζει ενώ ο νυν σε ισορροπει. Να μην ξανασηκωσεις κανενα τηλεφωνο και κακως του σταθηκες γιατί αυτός στη δικη σου αναγκη σε εφτυσε κι ας ηξερε τα ζορια σου. Δεν αξίζει. Μη μειωνεις αλλο τον εαυτο σου. Δωσε ενα τελος και συντομα θα νιωσεις καλυτερα.

  7. Αυτό που κάποια στιγμή μας πονάει περισσότερο…είναι οτι δε πληγώνονται επειδή δεν είναι πια μαζί μας.
    Επειδή… μας αγαπάνε.
    Αλλα γιατί πηγαίνουμε παρακάτω. Γιατί τους αφήνουμε και προχωράμε στη ζωή μας.
    Μα όποιος θέλει να είναι δίπλα σου, είναι.
    Χωρις μα και μου. Χωρίς εγωισμούς και δραματικές παραστάσεις.
    Το αστείο με αυτούς (έχω πέσει σε αυτή τη περίπτωση δυστυχώς και εγώ στη πρώτη μου μακροχρόνια σχέση) είναι οτι προκειμένου να “αντιμετωπίσουν” το συναισθηματικό χάος που βιώνουν απο την “εγκατάλειψη” που νιώθουν…μπαίνουν στη διαδικασία θυματοποίησης…
    Εσύ φυσικά είσαι η μέγαιρα. Αυτή για την οποία ο άλλος έχει δικαίωμα να νιώθει αήδια.
    Ας μη γελιόμαστε.
    Ο άνθρωπος δε μπόρεσε προσφανώς να το διαχειριστεί ποτέ και προκειμένου να το αντιμετωπίσει και να νιώθει πόσο…καθιστά εσένα σκάρτη.
    “Λίγοι” άνθρωποι κοπέλα μου. “Μικροί”.

  8. ΔΙκιο έχετε κορίτσια…πόσο δίκιο…τελικά όπως ήταν αναμενόμενο σήμερα με πήρε δύο φορές στο skype προσπαθώντας να μιλήσουμε..Δεν απάντησα ποτέ και έτσι είναι καλύτερα. Στεναχωρέθηκα πολύ αλλά ξέρω ότι δε μου αξίζει το λίγο.. και δεν θα χαρισω τον εαυτό μου σε κανέναν που δεν εκτιμά πλέον.Εύχομαι να είστε όλες καλά!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More