Μ.: “Γιατί δεν βρίσκω κι εγώ έναν άνθρωπο να κάνει τα πάντα για μένα;”

Ξέρω ότι αξίζω, αλλά πραγματικά έχουν αρχίσει να σπάνε τα νεύρα μου…

Κάποτε μου είχε πει κάποιος πως αξίζω το καλύτερο και πως όποιος θα είναι διπλα μου θα είναι πολύ τυχερές.

Να πω πως και όμορφη είμαι και ευγενική και χαμογελαστή και έξυπνη και γλυκιά και τις κατακτήσεις μου έχω… Αλλά όταν ενδιαφέρομαι για κάποιον άντρα, πάντα μα πάντα, θα υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Είτε δεν είναι σε φάση, είτε δεν θέλει επειδή δεν μένουμε στην ίδια πόλη…

Όχι, δεν είμαι καμιά τρελή να πλάθω ιστορίες με τη φαντασία μου. Μου έχουν δείξει και οι αντίστοιχοι άντρες ότι τους αρέσω σαν κοπέλα… και όταν το προχωράω λίγο παραπέρα αρχίζουν οι δικαιολογίες. Οκ, κατά 95% δεν με γουστάρουν και θα το δεχτώ, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με φλερτάρουν;

Γιατί δεν βρίσκω κι εγώ έναν άνθρωπο να κάνει τα πάντα για μένα; Να νιώθει μοναδικός και τυχερός που θα με έχει δίπλα του; Όλο αυτό το σκηνικό που έχει γίνει 2-3 φορές με έχει φτάσει σε σημείο να πιστεύω ότι δεν αξίζω τίποτα και πως κανένας άντρας δεν θα κάνει τίποτα απολύτως για μένα.

M

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. KATARXIN MIN ANXONESE GIATI KAPOIA STIGMI THA VREIS AYTO POY PSAXNEIS. DEYTERON PREPEI NA DIAVASEIS PISTEYO TROPOYS POY ANEBAZOYN TIN AYTOPEPOITHISI SOY, ETSI THA NIOSEIS KALYTERA. OTAN VREIS KAPOION NA EISAI LIGO POIO XALARI KAI NA MIN TON KINIGAS (NA TOY DIXEIS OTI OK SXESH EXOYME DEN KAIGOMAI KIOLAS KAI NA SINEXIZEIS NA VGENEIS ME FILOYS OPOS KAI PRIN NA KANEIS KATI GIA SENA OPOS KAI PRIN). ELPIZO NA VOITHISA. YPOMONI.

  2. σε καταλαβαινω οσο δε φανταζεσαι..καπως ετσι νοιωθω κι εγω…παρ ολο που ειμαι αρκετα ομορφη και χαμογελαστη κτλ(δεν το λεω απο ψωνισμο,αλλα μου το λενε οι περισσοτεροι και με φλερταρουν πολλοι) οποιος ανθρωπος ερχεται στη ζωη μου δεν εχει σοβαρο σκοπο..ειτε θα θελει να παιξει για λιγο και μετα να εξαφανιστει,ειτε να κανει μονο σεξ..κι εγω πολλες φορες εχω αναρωτηθει”μα τι συμβαινει επιτελους με μενα;δε με θελει κανεις;ειμαι τοσο απωθητικ;ολοι εχουν τη σχεση τους κι εγω ακομα τιποτα;” και αυτες οι σχεσεις με θλιβουν…ξερω ποσο εχεις κουραστει κι οτι νοιωθεις ασχημα αλλα δυστυχως σε τετοια ερωτηματα τυπου”ποτε θα ενδιαφερεθι καποιος για μενα;ποτε θα κανω μια ευτυχισμενη σχεση”κτλ την απαντηση δεν την ξερει κανεις για να στη δωσει…ολες οι ελευθερες κοπελες αυτην την απαντηση περιμενουν η οποια θα ερεθ απο μονη της οταν το αποφασισει η μοιρα…μεχρι να ερθει ομως ο καταλληλος στη ζωη σου(σιουργ θα ερθε καποια στιγμη)εσυ κοιτα να μη σκας…καταρχην μην εχεις μεγαλες προσδοκιες για να μην απογοητευεσαι…προσπαθησε να εισαι μεσα σου ηρεμη και μη ζεις με τη συνεχη αγωνια”ποτε επιτελους θα ερθει κατι καλο;” γιατι αυτο μονο κακο θα σου κανει…

  3. I plionotita twn rwn kitaei na perasei kala. De thelei kati sovaro gia auto k den ependiun sti sxesi. Tus endiaferei to sex na einai kalo, na kanun oti thelun opws otan itan eleftheroi k na mi gkriniazeis! Autos einai o ideatos tus kosmos! An twra vlepun esena, omorfi, xamogelasti, glikia sigura pernas to prwto stadio. Otan omws katalavun oti eisai sovari kopela pu theleis kapoion na noiazetai k na trexei, tote katalavainun oti prepei na tin kanun k anti na su to pune ksekathara oti apla thelane na perasun kala, vriskun oles tis ipoloipes dikaiologies. Vevaia i dikaiologia tus einai gia na mi se pligwsun. Apo tin alli iparxun k oi antres pu ontws einai triferoi, kaloi, noiazontai k trexun gia to eteron imisi tus, alla distixws ta ftiaxnun me tis antistoixes ginaikes pu apla thelun na pernun kala k etsi tus katastrefun. Opote stin epomeni sxesi tus de tha kanun ola auta pu endexomenos i epomeni tha ta ektimuse. Ekei pu thelw na katalikw einai oti vriskomaste se ena favlo kiklo ston opoio autoi pu thelun na pernun kala ta ftiaxun me autus pu thelun kati sovaro k otan tixi na sinantithun autoi pu thelun kati sovaro einai toso katestrameni apo proigumenes empeiries tus pu distazun na ferthun kala. Egw ekei apodidw to provlima tis adinamias evreseis enos swstu antra. Mporume apla na elpizume k na kserume ti thelume wste analoga na kanume tis epiloges mas. Egw se thewrw tixeri pu den emplekses perissotero me autes tis sxeseis pu vrethikan mprosta su. Giati mono distixismeni tha ginosun. Kalitera ne eisai moni su k iremi mexri na erthei o katallilos para se mia sxesi pu de tha su dinei auta pu theleis.

  4. γιατι σε φλερταρουν;γιατι μπορει να τους αρεσεις.αλλα οχι τοσο ωστε να θελουν να κανουν κατι μαζι σου,τουλαχιστον κατι σοβαρο.μπορει να σε φλερταρουν,απλα για να φλερταρουν,για να τονωσουν την αυτοπεποιθηση τους…μην εκλαμβανεις την ερωτικη προσεγγιση ενος αντρα ως επιθυμια για σχεση..αν θελει πραγματι κατι παραπανω και σοβαρο απο σενα θα στο δειξει,θα φανει και τοτε δε θα υπαρχουν εμποδια ουτε ανουσιες δικαιολογιες..καταλαβαινω την επιθυμια σου για καποιον αντρα αλλα δυστυχως οι αντρες που θελουν σημερα σοβαρη σχεση ειναι πολυ λιγοι….

  5. Δεν φταις εσύ κάπου, φταίει η σημερινή νοοτροπία “μαζί όσο είμαστε καλά, αντίο στα δύσκολα”. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι σήμερα, ειδικά οι άντρες, δεν θέλουν δεσμεύσεις, στις οποίες πρέπει να μένετε μαζί στα δύσκολα. Η κοινωνία μας έχει γίνει τέτοια, που έχει συνηθίσει στις προσωρινές απολαύσεις, που μας δίνονται γρήγορα και ανώδυνα. Οι άνθρωποι έχουν γίνει νωθροί, εγωιστές και απρόθυμοι να κυνηγήσουν καταστάσεις που αξίζουν την προσοχή τους και τον αλτρουισμό τους. Είναι θλιβερό. Οι γυναίκες, ευτυχώς, είναι έτσι σε μικρότερο βαθμό, ίσως λόγω του μητρικού τους ενστίκτου, που ωθεί στην αναπαραγωγή και τεκνοποίηση.

  6. Κάτι μου λέει οτι επιλέγεις λάθος άντρες…και περιμένεις απο αυτούς τους λάθος άντρες να κάνουν τα πάντα για σένα…Και τί εννοείς οταν λές οτι ‘οταν το προχωράς παραπέρα αρχίζουν τις δικαιολογίες’;; Πώς το προχωράς δηλαδή; τους κάνεις ερωτική εξομολόγηση; τους ορμάς; τους λές οτι θέλεις σοβαρή σχέση; Το ένστικτό σου δεν σου λέει πότε πρέπει να προχωρείς και πότε όχι; Συνήθως οι άντρες είναι αυτοί που το ‘προχωράνε παραπέρα’ και οι γυναίκες επιλέγουν αν θα ενδώσουν.

  7. Όντως, ούτε εγώ καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις όταν λες ότι προχωράς λίγο παραπέρα. Πολλές φορές ο άνδρας που δείχνει το ενδιαφέρον θέλει να το κάνει με δικούς του όρους. Εννοώ ότι ποντάρουμε στο ότι εσείς οι γυναίκες δεν θα ξεκινήσετε να παίρνετε πρωτοβουλίες στο φλερτ όπως κάνουμε εμείς, γιατί έτσι τρομάζουμε που παίζετε με τα ίδια μας τα χαρτιά. Ας μιλήσουμε με παράδειγμα: αν εκείνος σου στέλνει μηνύματα σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά μια-δυο φορές δεν το έκανε, δεν σημαίνει ότι είναι σειρά σου να το κάνεις. Δεν περιμένουμε ίση ανταπόδωση. Οι πρωτοβουλίες είναι για το κρεβάτι! Όσο τα πράγματα “σιγοβράζουν” στη φάση του φλερτ, αφήστε την πλοήγηση σ’ εμάς – από σας θέλουμε μόνο καλή διάθεση και πράσινο φως! Αναρωτιέσαι γιατί σε φλερτάρουν, αν δεν σε γουστάρουν. Πρόσεξε, τα μπερδεύεις: το φλερτ για μας δεν είναι προϋπόθεση για να κάνουμε σχέση. Είναι απλώς το στάδιο δοκιμασίας, αν θέλεις, ή μια ανίχνευση πεδίου. Δώσε το χρόνο στον άνδρα που σε φλερτάρει, γιατί ακόμα και το γεγονός ότι σε κυνηγά δεν σημαίνει ότι κατά βάθος ξέρει τι θέλει από σένα.

  8. Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας…Θα απαντήσω απευθυνόμενη σε όλους και οχι ”σε προσωπικό”…Εχω αυτοπεποίθηση αλλά μερικές φορές όλη αυτή η κατάσταση με ρίχνει και νομίζω οτι είναι λογικό…Δεν είπα κάπου οτι θέλω αποκλειστικά σοβαρό σκοπό,πως όποιον γνωρίζω θέλω να κάνω κάτι σοβαρό μαζί του αλλά οτι γενικά δεν προχωράει το πράγμα.Μπορεί να είναι ”παίχτες” δλδ. να το κάνουν για να περάσει η ώρα ή να ανέβει η αυτοπεποίθηση και ίσως να σκέφτοντε πως εμένα με κατέκτησαν και έτσι πάνε στην επόμενη,δεν ξέρω…Επίσης έγραψα πως όταν το προχωράω λίγο παραπέρα αρχίζουν τις δικαιολογίες,λέγοντας παραπέρα δεν εννοώ ερωτική εξομολόγηση απλά προτάσεις για να κάνουμε κάποια πράγματα οι 2 μας,είτε κάποιο καφέ είτε κάποια έξοδο είτε οτιδήποτε άλλο που θα είμαστε μόνο οι 2 μας και οχι ολόκληρη παρέα,και τότε είναι που αρχίζουν τις δικαιολογίες..Στον Χρήστο θα απαντήσω απευθυνόμενη σε αυτόν:μου λες δλδ. οτι θα πρέπει να περιμένω/νουμε απο εσάς να δείξετε το ενδιαφέρον σας και να μην κάνουμε τίποτα εμείς επειδή θα τρομάξετε στην φάση του φλέρτ…Σωστά δεν το κατάλαβα;;;Αν είναι έτσι κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί μου!!!

  9. καλύτερα να μη ζητάς εσύ απο τους άντρες να κάνετε πράγματα οι δυο σας. ʼστο στη δική τους πρωτοβουλία. Εσένα η ‘δουλειά’ σου είναι να τους φέρεις στην κατάσταση ωστε να σου το ζητήσουν. Επίσης με τόσο άγχος που έχεις γιατί δεν προχωράει το πράγμα, το εκπέμπεις αυτό και φεύγουν.

  10. “Μ.,” μιλώ από προσωπική εμπειρία, φοβάμαι να γενικεύω τις καταστάσεις. Προσωπικά, λοιπόν, λίγα χρόνια πριν, όταν μου άρεζε μια κοπέλα και τη φλέρταρα, ερχόμουν σε τρομερά άβολη θέση αν εκείνη μου ζητούσε να βγούμε, και μάλιστα οι δυο μας! Αλλά η δική μου περίπτωση είχε να κάνει με την ανασφάλεια. Φοβόμουν ότι θα είχε μεγάλες προσδοκίες από μένα και ότι δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Ξέρεις τώρα, το άγχος του πρώτου ραντεβού και ο λεγόμενος πόλεμος εντυπώσεων που γίνεται. Με τα χρόνια και την εμπειρία στη ζωή (κυρίως με περισσότερη συναναστροφή με ανθρώπους, και με τη δουλειά μου, όπου απαιτείται η πίστη στον εαυτό) απέβαλα αυτή την ανασφάλεια. Μα δεν θεωρώ ότι είναι λόγος να απορρίψω μία κοπέλα που μου αρέσει αν μου ζητήσει έξοδο πρώτη. Προφανώς οι άντρες με τους οποίους έχεις να κάνεις, δεν είναι αρκετά ώριμοι και δεν προτίθενται να προσπαθήσουν για κανέναν. Όπως είπε έγραψε και μία πιο πριν, οι περισσότεροι έχουν γίνει αρκετά εγωιστές και, θα προσέθετα εγώ, νάρκισσοι. Από τη στιγμή που τρέχουν μακριά από μία λίγο περισσότερη προσέγγιση και μία προσπάθεια ναγνωριστείτε καλύτερα, τότε προφανώς έχουν πολλά ελαττώματα να κρύψουν. Γνώμη μου.

  11. Επίσης, “Μ.,” θα προσέθετα να μη ψάχνεις την αιτία στον ίδιο σου τον εαυτό. Πολλές γυναίκες έχετε την τάση να κατηγορείτε άδικα τον εαυτό σας αν μια κατάσταση μ’ έναν άνδρα δεν στρώνει. Αντίθετα, πολλοί από εμάς τους άνδρες είμαστε στο άλλο άκρο: αν δεν αρέσουμε σε μια γυναίκα, λέμε “να η δύσκολη” ή “να η ξενέρωτη” και όχι “να εγώ ο λέτσος, που δεν είμαι για τα μούτρα της”. Θα το φορτώσουμε στην ψυχρότητά της ή,τέλος πάντων, στην άδικη μοίρα, πάντως ποτέ στον εαυτό μας. Μεγάλη αδικία δεν είναι; Σταματήστε αυτό το αυτομαστίγωμα, που ούτε σ’ εσάς κάνει καλό και μας φέρνει κι εμάς σε δύσκολη θέση!

  12. Καλησπέρα σε όλους!
    Θα ήθελα να σας πώ και εγώ το πρόβλημα που έχω αυτόν τον καιρό……
    Εδώ και αρκετό καιρό έχω αρχίσει χορό σε μια σχολή της γειτονιάς και μου κάνει μάθημα ένας καθηγητής.Στην αρχή ήταν φιλικός με όλους μας και ιδιεταίρως με εμένα καθώς ήμουν καινούργια.Όσο περνούσαν οι μέρες εκείνος γινόταν όλο και πιο τρυφερός μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα με αμέτρητα κοπλιμέντα και καμια κίνηση από μέρους του…..Να διευκρινήσω πως εγώ είμαι 21 και αυτός 32
    Για να μην τα πολυλογώ με έχει μπερδέψει τελείως και με έχει αποσυντονίσει και είναι η πρώτη φορά που νιώθω πως χάνω τον εαυτό μου γιατί όλα αυτά που κάνει(αγκαλιές,φιλιά,υπονοούμενα)δεν έχουν μια συνέχεια,μένει μόνο σε αυτά….
    Εσείς τι πιστεύετε?Μήπως θέλει να επιβεβαιωθεί πως περνάει ακόμα η μπογιά του?μήπως είναι έτσι ο χαρακτήρας του?μήπως με θέλει και κομπλάρει??
    Δεν ξέρω πλέον τι να σκεφτω…..

  13. Έρη, γιατί δεν δοκιμάζεις να γράψεις την ισοτρία σου σε ξεχωριστό άρθρο, μήπως και πάρεις περισσότερες απαντήσεις; Μιας και απαντώ, όμως, θα σου έλεγα το εξής: δεν μου αρέσει πολύ η συμπεριφορά του δασκάλου σου. Ακόμα και αν του αρέσεις σαν κοπέλα, δεν θεωρώ σωστή μια τέτοια προσέγγιση. Δεν είμαι 31, πάντως νοίζω ότι δεν είναι φυσιολογικό για έναν άνδρα τέτοιας ηλικίας να προσεγγίζει έτσι μία κοπέλα, και μάλιστα 11 χρόνια μικρότερή του. Για μένα, δεν σου δείχνει σεβασμό. Σου φέρεται μ’ έναν τρόπο σαν “θέλω και παίρνω” και μάλιστα χωρίς να σκέφτεται περαιτέρω βήματα (π.χ. να βγείτε, να κάνετε περισσότερη παρέα, ενδεχομένως μια σχέση και τέτοια). Πρόσεχε, σε παρακαλώ, μην έχεις υψηλές προσδοκίες για να μην πληγωθείς.

  14. Καποια στιγμή θα καταλάβετε οτι κανεννας δεν θα κανει τα πάντα για σας μα κανενας ομως γτ απλά ετσι γίνεται.Ο μονος που μπορει να κανει τα παντα για εσας ειναι ο εαυτο σας.Δεν ειναι μια χαζη φιλοσοφημένη σκεψη ααυτή.Ειναι η ζωή.Κ ακομα αν στην αρχη μιας σχέσης φαινεται να ισχυει αυτο με τα χρονια ο ανθρωπος καταλαβαινει οτι κανενας δεν κανει τα παντα για κανεναν.

  15. Χρήστο,να σου πω την αλήθεια τώρα που είμαι πιο χαλαρή και ήρεμη είμαι σχεδόν σίγουρη πως οι άνδρες αυτοί συμπεριφέρονταν έτσι μόνο και μόνο για να πάρουν την επιβεβαίωση και όταν έβλεπαν ότι εγω κάνω κάποιο βήμα παραπάνω τότε άρχιζαν τις δικαιολογίες….Δεν είχαν θέμα με την εργασία επειδή αυτές οι 2-3 περιπτώσεις είχαν και καλές και μόνιμες εργασίες αλλά και επικίνδυνες άρα είχαν πίστη στον εαυτό τους εφόσον ακολούθησαν αυτό το επάγγελμα…Πόσο δίκιο έχεις,όταν λες πως εμείς με μια απόρριψη αυτομαστιγωνόμαστε ενώ εσείς ‘’κατηγορείτε’’ την κοπέλα που σας απέρριψε και ποτέ τον εαυτό σας,αυτό είναι ένα από τα στοιχεία του ανδρικού φύλου που σας ζηλεύω αφάνταστα και θα ήθελα να σας μοιάσω επειδή με κάθε απόρριψη λέω πως είμαι άσχημη-χαζή και πως δίκαια με απέρριψε ο κάθε τύπος…Είμαι για γέλια με τον τρόπο σκέψης μου σχετικά με την απόρριψη,χαχαχαχα..

  16. Κακώς, μη σκέφτεσαι έτσι, “Μ.”. Δεν λέω ότι οι άνδρες είμαστε πιο σωστοί όταν μας φταίει πάντα κάτι άλλο εκτός από το χάλι μας, όμως τουλάχιστον είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εμάς. Ίσως γιατί δεν προσπαθούμε να ψάχνουμε την αιτία πίσω από όλα. Οι γυναίκες, απ’ ότι έχω καταλάβει, όχι μόνο ψάχνουν την αιτία, αλλά τη βρίσκουν “οπωσδήποτε” στον ίδιο τους τον εαυτό και προσπαθούν να σκαλίσουν, να ψάξουν τι κάνουν λάθος, να το αλλάξουν, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται. Επειδή ο άλλος είναι εγωιστικό ζώον που θέλει να αυτοεπιβεβαιωθεί, δεν θα περάσεις εσύ βδομάδα (ή μήνα) παθών.

  17. Μπράβο ρε Χρήστο!
    Καλή μου Μ., δεν είσαι η μόνη, και θα συμφωνήσω με τον Χρήστο, δεν νομίζω ότι φταις εσύ. Αυτό που περιγράφεςις είναι μάλλον σημείο των καιρών. Παρ’όλα αυτά ψάξε λίγο και τη σχέση σου με τον πατέρα σου, τη σχέση σου με τη μητέρα σου, τη σχέση τους μεταξύ τους, ίσως υπάρχει κάτι εκεί που να χρειάζεται να το αναγνωρίσεις, ξεκαθαρίσεις και ξεπεράσεις. Μπορεί και όχι. Καλή υπομονή και καλή τύχη, ολόψυχα!

  18. Έχεις απόλυτο δίκιο Στεφη. Νιώθω πολύ χάλια κι εγώ βνα σκέφτομαι όλα αυτά.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More