“Είμαι 22 χρόνων, παντρεύτηκα στα 19 με γάμο πολιτικό, αλλά χώρισα…”

Εγώ είμαι σχετικά μικρούλα. Είμαι 22 χρόνων, παντρεύτηκα στα 19 με γάμο πολιτικό, αλλά χώρισα και μετά από 1,5 χρόνο τα έφτιαξα με ένα παιδί (30 χρόνων), φίλος μεν του πρώην μου, αλλά ήμασταν κι εμείς φίλοι και μου στάθηκε.

Τώρα είμαστε δύο χρόνια μαζί. Δώσανε έναν λόγο οι οικογένειες μας. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αρραβώνα, αλλά το σκέφτομαι πολύ! Γιατί τώρα, στον δεύτερο χρόνο, έχω θέμα με τη μητέρα του. Δεν της αρέσει ο χαρακτήρας μου, όπως είπε στο αγόρι μου.

Με είπε εγωίστρια, αλλά αν είναι για να κάνουμε το επόμενο βήμα είπε θα είναι δίπλα του. Αλλά δεν μου μιλάει, ούτε μου φέρεται όπως παλιά. Δεν πηγαίνω συχνά στο σπίτι τους, ούτε στο μαγαζί.

Ήθελα να πω ότι η πεθερά μου με τον πεθερό μου είναι χωρισμένοι εδώ κι αρκετό καιρό, αλλά δουλεύουν μαζί. Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να φερθώ. Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να συνεχίσω πιο σοβαρά ακόμη. Αλλά το αγόρι μου θέλει και μπορεί να υποστηρίζει εμένα. Μόλις όμως του λέω ότι δεν μου άρεσε αυτό που είπε η μαμά του προσπαθεί να μου πει ότι δεν το κατάλαβα καλά και το παρεξήγησα.

Τι να κάνω;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Καταρχάς θα σου πρότεινα ότι το μέλλον σου με κάποιον άνθρωπο θα το αποφασίσετε εσείς,μην μπλέκεται τα πεθερικά στην ζωή σας γιατί πίστεψε με δεν θα σας βγει σε καλό. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια ώριμη συζήτηση με την μητέρα του με πολύ καλή διάθεση,ζήτα της να βρεθείτε για έναν καφέ να τα πείτε λίγο και ζήτησε την να σου πει πια είναι η γνώμη της για σένα και για πιο λόγο..τι θέλει; που είναι το πρόβλημα;; με ήρεμο τρόπο πάντα και με ανωτερότητα και αξιοπρέπεια!!

  2. ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ!)

  3. Aσε τις παντρειες και κοιτα να μεγαλωσεις πρωτα και να σταθεις στα ποδια σου.

  4. παντρεμενη ποσο εμεινες?ενα μηνα? δεν βγαινουν οι ημερομηνιες..δυστυχως μαζι με το αγορι σου παει πακετο και ο φιογκος..δηλαδη ολοι οι πισω απο αυτον..οι πεισσοτερες σχεσεις νυφης πεθερας ειναι προβληματικες ειδικοτερα ομως στην δικη σου περιπτωση που ηδη αρχησαν τα οργανα να θυμασαι οτι αυτη η κατασταση μπορει να χειροτερεψει και δυστυχως θα εχει επεκταση στην σχεση σου..επιπλεον να ξερεις οτι ο ανδρας ξεκαθαριζει τα πραγματα..απο αυτο που ειπες οτι προσπαθει να την δικαιολογησει , μου φαινεται οτι θα ερχεσαι δευτερη μετα απο τη μητερα του οσο και αν λεει οτι θελει να προχωρησει μαζι σου κτλ….προσεχε μικρη μου γιατι η δικη σου καρδια θα πληγωθει παλι..μπορει να μην εχεις καλο χαρακτηρα(λεμε τωρα παραδειγμα) αλλα θα πρεπει αν θελει να ειστε μαζι να της ξεκαθαρησει οτι ΕΣΥ εισαι η γυναικα που επελεξε και πρεπει να σε σεβονται διαφορετικα δεν σεβονται και σεν τιμουν την επιλογη του!!!να προσεχεις..

  5. Γιατι θελεις να μπεις σε δυσκολες καταστασεις τοσο νωρις,η ηλικια σου ειναι για ξεγνασια,ανεμελια,διασκεδαση και περιπετεια! Επισης δε μου φαινεσαι κ φουλ ερωτευμενη,σου συμπαρασταθηκε κ ειστε μαζι… Αυτο μου κανει κατι χλιαρο! Μην προχωρησεις ν δεν θες γιατι αν τωρα πιεζεσαι με τον αρραβωνα αυριο αν σου πει για παιδι τι θα κανεις;!

  6. Γεια σου κοπελιά! Και σημερα βαριόμουν απίστευτα … και έπεσα πάνω στην ιστορία σου. Ας τα πάρουμε από την αρχή … μπορεί να φανεί ότι σε κρίνω… αλλά όχι.. θα βάλω μια ροή σκέψης για να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα…| Είσαι 22 χρονών .. παντρεύτηκες στα 19 και χώρισες μετά από 1.5 χρόνο δηλαδή έχουμε και λέμε… χώρισες στα 21,5 μισό… άρα είσαι 22 χρονων άρα ήσουν μόνη… αν και είναι λίγο σχετικό …μόνο 6 μήνες μετά από το Διαζύγιο που δεν διευκρινήζεται αν έχει βγει αν και δεν μας ενδιαφέρει. | Όταν ήσουν παντρεμένη είχατε κοινές παρέες …με τον πρωην άντρα σου.. | Έχεις σχέση πλέον με έναν φίλο του πρώην σου. | Δώσανε λόγο οι γονείς σου και σκέφτεσαι να παντρευτείς.| Αναρωτιέμαι γιατί βιάζεστε τόσο…Φοβάσαι τόσο πολύ την μοναξιά;;; | Έχω και άλλες απορίες …αλλα ίσως με θεωρήσεις κουτσομπόλα… αλλα μια απορία μου είναι η εξής;;; η τωρινή σχέση σου κάνει παρέα και με το πρώην;; | Οκ… δεν θέλω να σε κρίνω… αλλά υπάρχει περίπτωση την παραπάνω ροή σκέψης που έχω γράψει να … να απασχολεί και την μελλοντική πεθερά σου! | Ζήσε πρώτα …με τον σύντροφό σου μάθε τον…και όπου σε πάει …Δεν χρειάζεσαι να βιάζεσαι δεν θα μείνει μόνη σου στην ζωή ! | Έχεις κάνει ήδη έναν γάμο … κρίμα είναι να πάρεις πάλι μια γρήγορη απόφαση και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα! | Δεν λέω πάντως ότι είσαι μικρή για γάμο ή μεγάλη… αυτό διαφέρει στους ανθρώπους… αλλά μην είσαι επιπόλαια… ΖΉΣΕ ΚΑΙ ΌΠΟΥ ΣΕ ΒΓʼΛΕΙ ΧΩΡΙς ΝΑ ΣΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΖΕΣΑΙ!

  7. Κάτι άλλο που πρόσεξα και είναι περίεργο είναι αυτό που είπες … ” Γιατί τώρα, στον δεύτερο χρόνο, έχω θέμα με τη μητέρα του.” Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις πρώτες προτάσεις… γιατί κοπελιά εάν τώρα στο δεύτερο χρόνο έχεις θέμα με την μητέρα του σημαίνει ότι…: στα 19 χρονών γάμος, +1,5 χρόνο21,5 χρονών χωρισμός άρα 22 χρονών που είσαι τώρα -21,5 χρονών 0,5 χρόνων άρα ένα εξάμηνο μόνη… άρα εφόσον στον δεύτερο χρόνο έχεις προβλήματα με την μάνα του…σημαίνει ότι είχες παράλληλη σχέση… το θεωρείς λίγο …αυτό..; Δεν είναι ένας λόγος να έχεις θέμα με την μάνα του;;; ΥΓ: Η’ συμβαίνει η παραπάνω ανάλυση ή μας έχεις κρύψει χρόνια… 🙂

  8. οκ παιζει βραδιάτικα να έκανα ένα λάθος στους υπολογισμούς μου αλλα ..πάλι φαίνεται οι δύο σχεσεις να συνηπάρχουν μαζί κάποια στιγμή…

  9. Γειά σου. Το ερώτημά μου είναι τί σημαίνει δώσανε λόγο οι οικογένειές σας. Δηλαδή οι γονείς σου πιστεύουν ότι μετά από έναν γάμο εξπρές που είχες πρέπει (πάλι) με διαδικασίες εξπρές να ξαναμπείς στα του γάμου? Αφού γλυκιά μου είσαι μικρή και απ’ότι καταλαβαίνω δεν είναι στις αντοχές σου(προς το παρόν) η αντιμετώπιση των οικογενειακών θεμάτων σ’αυτή τη φάση.. Εσύ θες μια ήρεμη σχέση αν κατάλαβα καλά και μ’αυτό είσαι κούλ. Τους γονείς γιατί τους μπλέκετε και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα. Πρώτα λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξεις λίγο το θέμα με το πώς διαχειρίζεσαι τις σχέσεις σου. Δεν αρραβωνιαζόμαστε και έπειτα παντρευόμαστε όποιον βρεθεί μπροστά μας.. Επίσης δεν μας λες αν είσαι ερωτευμένη με αυτό το πρόσωπο. Κοίταξε μήπως είναι απλώς το αποκούμπι σου μετά τον πρώτο χωρισμό. Απλά τσέκαρέ το.. Το να σε υποστηρίζει είναι πολύ θετικό απο μέρους του όμως το ξεκαθάρισμα που του έκανε η μάνα του σημαίνει σε απλή μετάφραση: Δεν την πάω αυτή που κουβάλησες.. Οπότε δύο είναι τα σενάρια που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Το ένα είναι να σε έχει γραμμένη δηλαδή να είναι αδιάφορη προς το πρόσωπό σου. Το άλλο σενάριο είναι της κλασικής πεθεράς που οτιδήποτε κάνεις θα το βλέπει με μισό μάτι και θα σχολιάζει είτε μπροστά σου είτε πίσω σου. Εξέτασε λοιπόν πρώτα τα συναισθήματά σου για το παλικάρι(μιας και εσυ βιώνεις την κρίση) και αν προκύπτουν θετικά συμπεράσματα τότε όλα μπορείς να τα αντέξεις και θα βρείτε μαζί έναν τρόπο να διαχειριστείτε οτιδήποτε προκύπτει. Αν δεν είσαι σίγουρη για αυτό που πας να κάνεις πάτα φρένο. Εξήγεισαι στο αγόρι σου ότι δεν θες να βιάζεστε και με τον καιρό θα φανεί αν μπορεί να τσουλήσει η σχέση. Ίσως η πεθερά να μην είναι το πρόβλημα (όπως μας λες) αλλά η αφορμή που σε κάνει να αναθεωρήσεις την επιλογή σου. ʼκουσε την συνείδησή σου και όπως είπα πιο πριν μην αρραβωνιάζεσαι κάθε τόσο..

  10. πως γινεται να σκεφτεσαι ξανα για γαμο κ σε αυτην την ηλικια κοριτσι μ?????? υπαρχουν ποοοοοολυ πιο επικοδομητικα πραγματα σε αυτην την ηλικια να κανεις και ο γαμος κ μαλιστα ο δευτερος μεσα σε 3 χρονια σιγουρα δεν ειναι ενα απο αυτα….τι να πω…..

  11. Θεωρω οτι εισαι κατι παραπανω απο ανωριμη και ο λογος ειναι οφθαλμοφανης,οποτε κατ’επεκταση δεν συμφωνω να προχωρησεις σε αυτη τη σχεση με αρραβωνα. Παντρευτηκες στα 19…αλλα δεν σε διδαξε το πρωτο διαζυγιο σου και θελεις μαλλον σε τοσο μικρη ηλικια να περασεις και σε ενα δευτερο διαζυγιο,ισως και τριτο….. Να θυμασαι οτι δεν υπαρχει λογος καθε φορα που δεσμευεσαι να το “επισημοποιεις” με αρραβωνες ή γαμους….Αλλοι ανθρωποι συμβιωνουν ή συνυπαρχουν 5 και 10 χρονια κι εσυ στα 2 θελεις αρραβωνα? Για ποιο λογο αυτη η βιασυνη στα 22 σου?Ωριμασε επιτελους!!!!!

  12. Τώρα κοπέλα μου τι να σου πω. Είσαι ΑΝΩΡΙΜΗ με όλη τη σημασία της λέξεως. Παντρεύεσαι στα 19 και σε 1,5 χρονο χωρίζεις. Είναι δυνατόννα σκέφτεσαι πάλι γάμος 22 χρονών; Καλά τη πρωτη φορά αλλά ακόμα και τώρα θέλεις να το πας σοβαρά και με φίλο του πρώην. Απορώ τι έχετε μεσα στο μυαλό σας.

  13. ρε κοπελιά συγνώμη κιόλας αλλά μήπως είσαι λίγο ανώριμη;είσαι μόλις 22 πότε πρόλαβες παντρεύτηκες,χώρισες,τα έφτιαξες με φίλο του πρώην σου και πάλι ετοιμάζεσαι για ένα γάμο που δεν είσαι σίγουρη;μήπως απλά να ζήσεις τη ζωή σου και να μην αρραβωνιαζεσαι όποιον γνωρίζεις και βάζεις σε διαδικασίες την οικογένειά σου;όσο για τη μάνα του φίλου σου τι σε νοιάζει τόσο πολύ;αν ήσουν εσύ σιγουρη για τα αισθήματά σου θα προχωρούσες με το αγόρι σου.μάλλον δεν είσαι έτοιμη για γάμους και για πανηγύρια

  14. Εφόσον το αγόρι σου σού στέκεται δίπλα σου, δεν χρειάζεται να δίνεις βαρύτητα στα λόγια της μητέρας του. Δεν ταιριάζουν όλοι οι χαρακτήρες μεταξύ τους, ούτε εσύ μπορείς να αρέσεις σε όλους, όσο άψογη και να είσαι στη συμπεριφορά σου. Φυσικά και ο υποψήφιος σύζυγός σου δεν θα καταδικάσει τη μητέρα του, αλλά θα φερθεί με μια κατανόηση. Όντας χωρισμένη γυναίκα, ποτέ δεν ξέρεις ποιες εμπειρίες και καταστάσεις στη ζωή την έκαναν να βλέπει με καχυποψία κάποιους ανθρώπους, και εσύ δυστυχώς είσαι ανάμεσά τους. Δεν πειράζει αν έχετε ψυχρές σχέσεις μεταξύ σας, γιατί στην τελική παντρεύεσαι εκείνον και όχι τη μαμά του ή το σόι του γενικά. Μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω.

  15. Τι διαβάζουν τα ματάκια μου εδώ μέσα (το σάιτ εννοώ) και δεν τα εχουν βγάλει ακόμα τα χεράκια μου…τι να σου πω τώρα κι εγώ….όσα έπρεπε έχουν ήδη ειπωθεί…Ναι, είσαι όχι απλώς ανώριμη, αλλά και τρομερά επιπόλαιη…αλλά σε αυτό φταίνε και οι γονείς σου, που κάνει μπαμ ότι βιάζονται να σε παντρέψουν άρον άρον…Έτσι όμως γίνονται γάμοι και διαλύονται μεσα σε λίγο καιρό…έτσι γεννιούνται παιδάκια και μετά διχάζονται μια ζωή ανάμεσα σε δυο σπίτια, τρώνε στη μάπα την/τον κάθε μετέπειτα γκόμενα/γκόμενο του πατέρα ή της μάνας και είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε! Τι να σου πω κοριτσάκι μου….

  16. ρε κοριτσια τι της γραφετε ? 19 και 1, 5 κανει 21 και μισο? για ξαναθυμηθειτε βασικα μαθηματικα.

    κατα τα αλλα και εγω πιστευω πως δεν πρεπει να πας σε γαμο. δεν εισαι ετοιμη.

  17. Εγώ λέω να τους φτύσεις όλους και να κάνεις αυτό που πιστεύεις καλύτερο για σένα. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνη ώσπου να πάρεις μια απόφαση, κάνε το. Με προληματίζει και το τελευταίο που είπες, ότι εκείνος δικαιολογεί κάποιους χαρακτηρισμούς της μαμάς του για σένα. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί την κριτική της μαμάς του για να εκφράσει έμμεσα κάτι που δεν αρέσει στον ίδιο; Με άλλα λόγια, μπορεί κατά βάθος να συμμερίζεται την κριτική της μαμάς του, αλλά να μην μπορεί να σου το πει στα ίσα, για να μη σε κάνει να νιώσεις άσχημα ή ότι όλοι είναι εναντίον σου. Ίσως να το συζητούσες ψύχραιμα μαζί του και να το αναλύατε. Και πόσο χρονών είπαμε ότι είναι αυτός;;; Νομίζω πως στα 30 θα μπορούσε να φερθεί λίγο πιο ώριμα και ανδρεία. Αν είναι να καταδικάσουμε κάποιον για ανωριμότητα, μάλλον στα 30 είναι πιο μεγάλο “έγκλημα” από ότι στα 22.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More