Δήμητρα: “Από τότε που έμεινα έγκυος είδα ξαφνικά από την πλευρά του μια τεράστια αδιαφορία…”

Καλησπέρα κορίτσια!

Είμαι 18 χρόνων και ο δικός μου 21. Έχουμε σχέση τρία χρόνια και… Λοιπόν, τα δύο πρώτα χρόνια είχα θέμα με τη ζήλια του. Ήταν υπερβολικά πολύυυυ. Ζήλευε τα πάνταααααα. Ένιωθα πολύ πιεσμένη και του ζήτησα να χωρίσουμε.

Στη συνέχεια έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Να πω την αλήθεια δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι μπορεί να συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί δεν έχω σταθερό κύκλο -ανά τρεις μήνες μου ερχόταν περίοδος. Τέλος πάντων, για να μην πολυλογώ, το κράτησα το μωρό.

Από τότε που έμεινα έγκυος είδα ξαφνικά από την πλευρά του μια τεράστια αδιαφορία. Μετά εγώ ψιλογκρίνιαζα, είχα και τα νεύρα της εγκυμοσύνης, άστα να πάνε…

Ξαφνικά ένιωθα ότι μου λείπει όλο αυτό που ζήλευε. Όταν βγαίναμε, όποιο θηλυκό περνούσε το παρατηρούσε, που αυτό δεν το έκανε ποτέ στην αρχή. Δεν έλεγα τίποτα. Τα κατάπινα. Μετά, από εκεί που με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο φτάσαμε να μιλάμε δύο φορές τη μέρα και αυτό με μηνύματα. Ένα καλημέρα κι ένα καληνύχτα.

Τα νεύρα μου είχαν σπάσει και μια μέρα άρχισα να φωνάζω σαν την τρελή και να του λέω διάφορες φαντασιώσεις που έκανα στο μυαλό μου -που ακόμα κάνω δηλαδή, και με τον τρόπο του προσπαθεί να ρίξει όλες τις ευθύνες πάνω μου που ζηλεύω!!!!

Έχω τρελαθεί. Όπου και να είναι σκέφτομαι ότι μου λέει ψέματα ή ότι είναι με άλλες και δεν το αντέχω όλο αυτό. Και ειδικά τώρα που είμαι όλη μέρα με το μωρό, ενώ αυτός βγαίνει και δεν ξέρω τι κάνει.

Βοήθειααααα…
Δήμητρα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εμ, κοριτσάκι μου, όταν βλέπουμε ότι η σχέση δεν εξελίσσεται ομαλά προσέχουμε να μην έρθει μια εγκυμοσύνη ή εάν έρθει από απροσεξία ή αναγκαστικά αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, κάνεις άμβλωση, αλλιώς το κρατάς και συνεχίζεις μόνη σου!Είσαι πολύ ανώριμη και ως ένα βαθμό δικαιολογείσαι,γιατί είσαι 18 χρονών!Αλλά μη ζητάς από μία εξ’ αρχής προβληματική σχέση ,ξαφνικά να γίνει υγιής!Αυτά ούτε στις ταινίες δεν γίνονται!Το μόνο που θα ευχηθώ, είναι καλή τύχη στο μωράκι, γιατί με δύο γονείς ανώριμους τα πράγματα είναι δύσκολα!Αφού βλέπεις ότι δεν τραβάει η σχέση, καλό θα ήταν να δώσεις προτεραιότητα στο παιδί σου και όχι στο τι κάνει ο άντρας σου!Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά να πληρώνουν τις επιπόλαιες πράξεις των γονιών τους!

  2. Λυπάμαι πολύ που στην Ελλάδα του 2015 πια, τα κορίτσια αλλά και τα αγόρια δεν γνωρίζουν τα βασικά για την αντισύλληψη . Λυπάμαι πολύ που 18χρονα κορίτσια έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις από τα 15 τους ή έχουν ολοκληρώσει από πολύ νωρίτερα και έχασαν απότομα και γρήγορα την παιδική τους ηλικία. Λυπάμαι πολύ που η παιδεία στα περισσότερα σπίτια είναι άφαντη γιατί ίσως οι γονείς να ήταν υπερβολικά απασχολημένοι με τα “δικά” τους και δεν ήταν σε θέση να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους,έτσι ώστε να τα προφυλάξουν από διάφορες εφ’ορου ζωής δεσμέυσεις,όπως η τεκνοποίηση, που δεν θα ήταν σε καμια των περιπτώσεων έτοιμα να αναλάβουν από τόσο νωρίς…..Όσο για σένα Δήμητρα το μόνο που εχω να σου πώ,είναι ότι ναι είναι λογικό σε αυτή την ηλικία να σε απασχολεί περισσότερο με ποια μπορεί να κανει σεξ ο πατερας του παιδιού σου και ποιά κοιτάει, παρά με το τι θα κανεις απο εδω και περα, άσχετα με την οικονομική βοήθεια που μπορει να σου παρεχεται απο την οικογενεια…. Μάθε λοιπόν ότι όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωη μας, (αυτή η ιερή κατα τα άλλα υποχρέωση που αναλαμβάνουμε με την γέννησή του )τότε σταματάνε να υπάρχουν γκόμενοι, γκόμενες, ζήλιες και σταματάει να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα πέρα από το παιδί,ειδικα δε όταν αυτο ειναι μωρό. Γι’αυτό και το να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί, δεν είναι αστείο, γίνεται κατόπιν συζήτησης αναμεσα στο ζευγαρι και έχοντας αποφασίσει απο κοινου και οι δύο ότι είναι κάτι που το επιθυμουν πολύ και είναι ετοιμοι και σε θέση να αλλαξουν τη ζωη τους για εφ’ορου!!!!!!Δεν θα σου πώ βέβαια ότι οταν ερχεται ενα παιδι σταματας να εισαι γυναικα ή σταματας να κανεις σεξ ή σταματαει η ζωη σου. Σαφεστατα και όχι, παντα εκτος απο μητερα θα εισαι και γυναικα, απλά όταν γινεσαι μητερα στη σωστη ηλικία,με τις σωστα εφόδια και τις σωστες εμπειριες,εισαι σε θεση να κατανοήσεις, ότι δεν μπορεις να τρεχεις πίσω από εναν 21χρονο νέο που έκανε σχέση στα 18 και που πιθανότατα να μην έχει παει φαντάρος ακόμα και να μην έχει καν τελειώσει τις σπουδές του και να μην έχει καν αρκετες σεξουαλικες εμπειριες ώστε να μπορει να αφοσιώθει ερωτικά από τώρα σε μία και μόνο γυναίκα, με την δικαιολογια ότι έγινε η μητερα του παιδιού του….Ειναι λογικό να θελει να κοιταζει άλλες, να θελει ερωτικα άλλες, να θελει να ζήσει κι άλλα πράγματα,γιατι στα 21 του δεν θα μπορουσε ποτέ να ηταν ετοιμος να αναλάβει εκτος απο την δεσμευση ενος παιδιου και την δέσμευση να αφοσιωθει αποκλειστικα και σε μια γυναικα!!!

  3. Καταρχάς να σου ζήσει το μωράκι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία να ξέρεις από το να έχεις το μωράκι σου. Επικεντρώσου σε αυτό και μην διογκώνεις τις καταστάσεις. Προσπάθησε να έχεις καλές σχέσεις με τον πατέρα του παιδιού γιατί είναι απαραίτητος και σε σένα και στο μωρό σας.

  4. Κοπελα μου πας καλα; Τι θες να σου πουμε; Μένεις εγκυος σε μια ανωριμη και κακη σχεση με ζηλιες και κρατας το παιδι; Προβλημα σου! Και τι συμβουλες να σου δωσουμε, εσυ φαινεται να εισαι στο κοσμο σου. Επικεντρωσου στο παιδι. Και πιασε τον αλλον και πες του οτι εχετε παιδι και να αναλαβει τις ευθυνες του και να σοβαρευτει, κι αν δε θελει να ειστε μαζι, τουλαχιστον να σε σεβεται και να σε προσεχει και να εξασφαλισει τα βασικα και για τις δυο σας και ελπιζω οι γονεις σου να μπορουν να βοηθησουν, γιατι ειμαι σιγουρη οτι εσυ αυτη τη στιγμη δε μπορεις. Φροντισε μονο να ωριμασεις και να σοβαρευτεις και συ, γιατι το παιδι σου δε φταιει σε τιποτα αν εσυ εισαι ανευθυνη. Αυτο.

  5. vre dimitra mou, esena to provlima sou einai oti vganei kai mporei na einai me alles ki oxi me esena? oxi to oti san pateras den ton noiazei gia to paidi? Ektos ki an ton noiazei gia to mwro alla pleon den asxoleitai mazi sou… Elpizw na min perimenes oti afou xwrisate kai kratises ena paidi autos tha itane kai pali apo panw sou alla tha prepei na katsete kai na milisete sovara. An de n thelei na eiste mazi na mi se noiazei alla na praksei ta deonta gia to mwro

  6. Εγώ βλέπω δύο ανώριμους ανθρώπους να φέρνουν στον κόσμο, πολύ πρόωρα και οι δύο, ένα παιδί νομίζοντας ότι είναι κάτι σαν pet, και να ζουν και οι δύο στην κοσμάρα τους (προφανώς και δε μένετε μαζί από ό,τι κατάλαβα). Πραγματικά λυπάμαι το παιδί σας, και ελπίζω οι γονείς σας να δείξουν την ύστατη τούτη στιγμή, κάποια ωριμότητα, γιατί από τις εξελίξεις ούτε αυτοί δείχνουν να την έχουν, και να μεγαλώσουν το παιδί, γιατί και οι δύο σας είστε φευγάτοι. Όσο για σένα, βάλε μυαλό, κάνε κάτι με τη ζωή σου, απόκτησε κάποια δεξιότητα και βρες μια δουλειά, για να μπορείς να υποστηρίξεις το παιδί σου, γιατί και οι γονείς σας δε θα ζήσουν αιώνια.

  7. Τόσο αψήφιστα παίρνουν τις εγκυμοσύνες και τα παιδιά κάποιοι… Τόσο.

  8. Δήμητρα μου βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση και από τα λεγόμενά σου και το τρόπο που γράφεις μου έδωσες να καταλάβω ότι είσαι πολύ ζηλιάρα σε σημείο να μην ασχολείσαι με το παιδί σου και να σε νοιάζει μόνο τι θα κάνει ο δικός σου. Καταρχάς οφείλω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την @mairi και κατά δεύτερον θέλω να σου πω ότι έχω περάσει και εγώ από μια σχέση με αρρωστημένη θα έλεγα ζήλια. Πραγματικά ήταν φρικτό. Είχα χάσει τον έλεγχο σε αυτή τη σχέση και εγώ και αυτός λόγω της ζήλιας. Μην το επιτρέπεις αυτό γιατί στο τέλος θα καταλήξεις να έχεις ψυχολογικά και στο λέω αυτό με όλη την καλή διάθεση γιατί και εγώ έχω περάσει από αυτό το στάδιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζηλεύεις,πρέπει να είσαι με κάποιον που θα σου παρέχει ηρεμία και σιγουριά και όχι άγχος,νευρικότητα και ανασφάλεια. Πρόσεχε τον εαυτό σου και σκέψου θετικά. Παρόλο που είσαι μικρή έχεις αποκτήσει ένα μωράκι ενώ πολλές γυναίκες δυστυχώς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και μπράβο σου που το κράτησες και σκέφτηκες λογικά. Κοίτα λοιπόν να προσέχεις το παιδάκι σου σαν τα μάτια σου. Όσο για τον νεαρό μην σκας καθόλου,πρέπει να μάθουμε επιτέλους να δεχόμαστε και την απόρριψη. Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που έπαψε να ζηλεύει είναι γιατί πλέον ας πούμε σε έχει σίγουρη επειδή έχεις μείνει έγκυος και σκέφτεται ότι κανείς δεν θα θελήσει να είναι με μια κοπέλα που είναι μητέρα. Είναι σε ηλικία όπου θέλει να έχει μια νεαρή κοπέλα δίπλα του και όχι σοβαρές καταστάσεις. Μην είσαι αδύναμη σε αυτό το σημείο.Πάτα πόδι και κάνε μια συζήτηση μαζί του.Ζήτα του να σου πει αν νιώθει όπως πρώτα για σένα πρέπει να είσαι έτοιμη να δεχτείς οποιαδήποτε απάντηση ακόμα και αυτή του χωρισμού. Φυσικά και μπορείς να βρεις και κάποιον άλλον. Κάνε λοιπόν αυτή τη συζήτηση μαζί του επιγόντως!! μην χάνεις τον χρόνο σου χαλόντας την ψυχολογία σου για τέτοιου είδους εφηβικές καταστάσεις.Είναι λογικό να κοιτάει άλλες και εσύ στη θέση του αυτό θα έκανες. Σε περίπτωση που χωρίσετε μην φρικάρεις και μην πέσεις στα μάτια του παρακαλόντας τον και κάνοντας σκηνές σε περίπτωση που τον δεις με άλλη. Δώστου το χρόνο του,θα είναι καλό και για τους δυο σας. Με όποια και να πάει εσύ θα είσαι η μητέρα του παιδιού του μην το ξεχνάς αυτό. Να ζήσεις και εσύ την ζωή σου γιατί βρίσκεσαι στην καλύτερη ηλικία. ʼλλωστε μην ξεχνάς ότι άμα είναι γραφτό να είμαστε με κάποιον τότε ότι και να γίνει στο τέλος θα είμαστε πάλι μαζί. Επειδή έμεινες έγκυος από αυτόν δεν πάει να πει ότι θα είναι και ο μελλοντικός σου άντρας. Έχεις ακόμα πολλά να ζήσεις..καλή επιτυχία σου εύχομαι!!

  9. Ασχολήσου με το μωράκι σου είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις αυτή τη στιγμή. Όσο για τη ζήλια σου πρόσεχε την γιατί θα σου κάνει κακό. ʼλλωστε την απάντηση την δίνεις και μόνη σου στον εαυτό σου όταν μας είπες ότι τα δυο πρώτα χρόνια της σχέσης σας ζήλευε υπερβολικά πολύ και εσύ από αυτό ένιωθες πιεσμένη και του ζητούσες να χωρίσετε αν λοιπόν και εσύ κάνεις τα ίδια όπως έκανε αυτός τότε έτσι και αυτός θα νιώθει όπως ένιωθες και εσύ τότε..!!

  10. ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΓΚΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.ΜΑ ΚΙ ΕΣΥ ΑΦΟΥ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ?ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ…ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

  11. @MAΙΡΗ Πραγματικά ρε Μαίρη, πόσο άντρας δηλαδη παίζει να ειναι ενας 21χρονος στη συνείδησή σου? Επειδη αφησε εγκυο ενα κοριτσι, πραγμα που μπορει να το κανει κι ενα 13χρονο αγορι, δεν σημαινει οτι ειναι και παντελονατος αντρας. Απλα δεν του εμαθε η μανουλα του και ο πατερουλης του πως γινονται τα παιδια……..

  12. Δήμητρα, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δεν έχουν οι ερωτικές σχέσεις και οι ζήλιες, αλλά το σωστό μεγάλωμα του παιδιού σου. Οφείλεις να του εξασφαλίσεις ένα ήρεμο και υγιές, όσο γίνεται, περιβάλλον. Το φίλο σου τον χώρισες μια φορά, άρα δεν είναι αυτός που θες. Αν δεν ήταν για την εγκυμοσύνη σου, τώρα μάλλον θα είχες περάσει στον επόμενο. Εκείνος αδιαφορεί για σένα, άρα δεν είσαι αυτή που θέλει. Είστε και οι δυο παιδιά ακόμα και αυτό το λέω γιατί φέρεστε αναλόγως, οπότε η ανωριμότητα περισσεύει μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι ο ερχομός και η ανατροφή ενός παιδιού. Δεν αναφέρεις τίποτα για ανάγκη από βοήθεια σε όλο αυτό, οπότε να υποθέσω ότι οι γονείς σου ή κάποιος άλλος μεγαλύτερος σε στηρίζει. Το μόνο που μπορείς και έχει νόημα με τα δεδομένα αυτά, κατά τη γνώμη μου, να διεκδικήσεις και να περιμένεις από το φίλο σου, είναι να αναγνωρίσει το παιδί του και να το επισκέπτεται τακτικά, να συμβάλλει στην ανατροφή του ουσιαστικά, τόσο με τη φυσική του παρουσία, όσο και οικονομικά. Το αν θα είστε και πάλι μαζί με ουσιαστικό τρόπο, γιατί όπως είστε τώρα μόνο προβλήματα σας δημιουργεί, είναι κάτι που ο χρόνος και μόνο θα δείξει. Αυτή τη στιγμή όμως το θεωρώ δευτερεύον.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More