Σόνια: ”Η ιστορία τσουλούσε μια χαρά μέχρι που ένα βράδυ εμφανίστηκε η πρώην του.”

Γεια σας!

Θα χρειαστώ κι εγώ τη γνώμη σας σε μια κατάσταση που αντιμετωπίζω τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρω πως να την αντιμετωπίσω πια…

Εδώ και οχτώ μήνες έχω σχέση με κάποιον και τα πηγαίνουμε αρκετά καλά. Τον γνώρισα από έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Είναι φίλοι πολλά χρόνια απλά δεν είχε τύχει να συναντηθούμε νωρίτερα. Η ιστορία τσουλούσε μια χαρά και ήρεμα, χωρίς προβλήματα και εντάσεις μέχρι που ένα βράδυ εμφανίστηκε η πρώην του.

Άρχισε τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και μερικές φορές μάλιστα εντελώς ακατάλληλες ώρες. Ο σύντροφός μου δεν αντιδρούσε. Ούτε σήκωνε το τηλέφωνο (μπροστά μου τουλάχιστον), ούτε απαντούσε στα μηνύματα. Αναγκάστηκε να μου πει ποιος είναι όταν πια σχεδόν κάθε βράδυ είχαμε ενοχλήσεις.

Έχει περάσει ένας μήνας και η πρώην του δεν σταματάει να τον ενοχλεί. Στην αρχή κράτησα διακριτική και ήρεμη στάση, αλλά δεν αντέχω πια. Έχω εκνευριστεί τρομερά και δεν ξέρω πως ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσω.

Έχω μάθει από τον κοινό μας φίλο ότι ήταν μια μεγάλη του σχέση, για πολλά χρόνια, ότι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και χωρίσανε γιατί δεν τα βρίσκανε. Συνεχώς τσακωνόντουσαν και τέτοια. Ο σύντροφός μου δεν μιλάει καθόλου για αυτό. Η αλήθεια είναι όμως ότι από τότε που άρχισαν τα τηλεφωνήματα είναι ιδιαίτερα πεσμένος. Δεν έχει αλλάξει όμως η συμπεριφορά του απέναντί μου. Μου φέρεται πολύ καλά και σωστά.

Όπως καταλαβαίνετε όμως η κατάσταση μου την έχει βαρέσει στα νεύρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν της το κόβει, γιατί δεν κάνει κάτι για να σταματήσει όλο αυτό που ζούμε. Εκείνος λέει ότι δεν φταίει σε κάτι κι ότι εκείνη είναι κολλημένη, αλλά δεν ξέρω.

Ποιος μου λέει ότι δεν μιλάνε; Ποιος μου λέει ότι δεν υπάρχει λόγος που τώρα ξαφνικά ξεκίνησε όλο αυτό; Έχουν αρχίσει και γυρίζουν διάφορα στο μυαλό μου. Ο κοινός μας φίλος μου λέει ότι είναι καλό παιδί και δεν θα έκανε κάτι που θα με πληγώσει κι ότι αυτή είναι μια τελειωμένη ιστορία, αλλά εγώ έχω επηρεαστεί και είμαι αρκετά νευρική τον τελευταίο καιρό. Με έχει πιάσει η ανασφάλειά μου και κάνω συνεχώς κακές σκέψεις.

Τι να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Σόνια

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις μαζί του. Να είσαι ειλικρινής και να του πεις όλα όσα νιώθεις. Μην φοβηθείς να των ρωτήσεις πως νιώθει για την πρώην του και γιατί δεν της το κόβει. Δεν είστε και λίγο καιρό μαζί..πρέπει να σε σέβεται και με αυτό το τρόπο δεν το κάνει. Να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί της αν θέλει να συνεχίσετε να είσαι μαζί. Χώρισαν άρα τελείωσαν πλέον έχει προχωρήσει τη ζωή του μαζί σου. ʼμα δεις ότι σου τα μασάει καλύτερα να σηκωθείς να φύγεις γιατί αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει αυτός μια μέρα και θα είναι χειρότερα.

  2. να την παρεις εσυ τηλ.και να το ξεκαθαρησεις..!!!!ξερω ακουγεται κατινιστικο αλλα σαν παθουσα να σου πω οτι μετανιωσα πολυ που δεν το εκανα οταν επρεπε και περιμενα απο τον συντροφο μου να το κανει..!!!μας οδηγησε η ολη κατασταση σε μια απιστευτη κατασταση αλυσιδωτων τσακωμων και αμφιβολιων χωρις λογο αφου ο ιδιος προσπαθουσε να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας σε μενα και γω τον κατηγορουσα που δεν αντιδρουσε και ελεγε μην ασχολησε …μου εμπαιναν διαφορες ιδεες τυπου οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια και φυσικα ηταν λογικο γιατι τον εβλεπα να μην ασχοληται μαζι της.Γιανα καταλαβεις εφτασε σε σημειο να μου δωσει το κινητο για χρηση δικη μου προκειμενου να μου αποδειξει οπως θεωρουσε οτι δεν εχει κανενα προβλημα..βεβαια εκει ξεκινησε αλλος κυκλος καβγαδων τυπου μου ριχνεις σταχτη στα ματια?αν ηθελες θα της εδινες αλλο αριθμο κτλ.Γι αυτο σου λεω ξεκαθαρησε το μαζι της να τελειωνει γιανα μην πληγωνεσαι ΕΣΥ!Τουλαχιστον θα ξερεις τι ακριβως γινεται!!!φυσικα ενημερωσε τον γιανα δεις και την αντιδραση του! Λογικο να ειναι πεσμενος.1)τον γυριζει στα παλια αυτη η ιστορια 2) αισθανεται οτι πεφτει στα ματια σου 3)δεν ξερει πως να αντιδρασει γιανα της το ξεκοψει αλλα να μην φερει και σε δυσκολη θεση εσενα.(το τελευταιο στην ιδανικη περιπτωση που δεν τρεχει κατι)καλη τυχη

  3. koita de fainatai kai kati aplo auto pou les… nai, an ithele tha ta eixe kopsei maxairi auta o filos sou! alla an den to kanei uparxei provlima…I alli arage kserei gia sena? Min tin pareis esy tilefwno alla an sas ksanaenoxlisei vrady opws les prepei na apantiseis esy to tilefwno tou filou sou, na tis peis mono oti enoxlei kai na min ksanaparei kai na tis to kleiseis. Tipota allo, oute vrisies, oute tipota. Kai meta na kleiseis kai to kinito tou filou sou. Alla akoma ki an to kaneis auto, den einai sigouro oti tha petyxei. Ekeini pairnei tharros apo to filo sou, esy den tin ptoeis. Dokimase to alla kaka ta psemmata: an den tis to ksekopsei o filos sou tpt den ginetai.

  4. exo tin entiposi afou den tis to kovi krata parathirakia anixta milao apo mia filimou pou ixe to idio prwvlima diladi i goustari na anevenei i avtopepithesitou i se periptwsi pou tha gini kati me sena na exei kai ekei porta ola pezonte.ston dikomou sintrofo to kanan dio prwintou alla o dikosmou tis tokopse me ton tropotou xwris na tis vrisi i na tis prosvali.tin epomeni fora pou tha pari sikoseto esy kai tha dis tin antidrasi tou sintrofousou ego tokana kai i kiria den xanapire.an dis oti thimoni o dikosou pestou ante sto kallo.olla exartounte apo avton an trexei kati tha to katalavis apo tin simperiforatou.

  5. Αν ήταν μόνο ένα-δύο τηλέφωνα, θα έλεγα οκ, θέλει με τη συμπεριφορά του (αδιαφορία) να της κόψει το βήχα, αλλά αν λες ότι αυτή επιμένει εδώ και ένα μήνα, τότε εγώ συμπεραίνω ότι όντως σηκώνει το τηλέφωνο όταν δεν είστε μαζί, διαφορετικά γιατί αυτή συνεχίζει και επιμένει. Εγώ πραγματικά θα έφευγα κοπελιά, γιατί θεωρώ ότι κάποια πράγματα ο άλλος πρέπει από μόνος του να καταλάβει ότι είναι λάθος, και όχι εγώ να τα εξηγώ και να γίνομαι και η γκρινιάρα της υπόθεσης. Τώρα εσύ μπορείς την επόμενη φορά που θα πάρει αυτή τηλέφωνο να του πεις να της απαντήσει μπροστά σου και να της πει ότι είναι σε σχέση και να μην τον ξαναενοχλήσει. Αν δε το κάνει ή βρει προφάσεις, φύγε μακριά γιατί αν δεν σε απατάει ηδη θα σε απατήσει σίγουρα στο μέλλον. Δε χρειάζεται στεναχώρια μόνο αποφασιστικότητα και να θέσεις τα όριά σου.

  6. Xalarwse kai o,ti einai na ginei tha ginei. Den kratas kanenan me ton zori oute nohma exei na neyriazeis h na zhleyeis. An thelei thn allh kopela akomh, etsi einai. To dexesai kai pas parakatw. Apla.

  7. Οταν ενας αντρας-γυναικα αφηνει ανοιχτες παρτιδες με το παρελθον του, δεν τον γεμιζει το παρον του. Δεν μπορει να εισαι 8 μηνες με καποιον, που εισαι υποτιθεται στα καλύτερά σας και να αφηνεις να μπαινει σφήνα ο/η πρωην με οποιαδηποτε μορφη, ειτε τηλεφωνικη, ειτε μεσω μηνυματων, ειτε οτιδηποτε, Δεν τον καλυπτεις τοσο όσο, ωστε ν’αφησει το παρελθον εκει που πρεπει να το αφησει. Δεν φταις εσυ, φταιει εκεινος που δεν τα εχει ξεκαθαρισει στο μυαλο του και δεν ξερει τι θελει ακομα. Ειναι λιγος ενας τετοιος αντρας και αν ημουν στη θεση σου θα τον αφηνα, πριν μου φαει περισσοτερο χρονο και πριν μου δημιουργησει μεγαλυτερα προβληματα.Διοτι τωρα ειναι η πρωην, αυριο θα ειναι κατι αλλο….

  8. Συγγνωμη που θα σου μιλησω χυμα αλλα οφειλω να το κανω..ο φιλος σου δυστυχως δεν εχει ξεπερασει τη πρωην του, αυτη η κοπελα δεν εχει παρει αερα μονη της, της τον εχει δωσει ο φιλος σου..αν σε σεβοταν θα χε κοψει καθε επαφη η θα ταν πιο διακριτικος, αν την ερωτευτηκε τοσο πολυ σιγουρα δεν την εχει ξεχασει..αφηνει πορτα ανοιχτη γιατι γουσταρει να το κανει μεσα σου το ξερεις..σε 8 μηνες δε καταφερε να κοψει επαφη, και θα αργησει να το κανει..γιατι λοιπον εσυ να σαι δευτερη στη σκεψη του; η το δεκανικι για να ξεχασει μια αλλη..παλι καλα που δε σου πε κιολας πως την αγαπαει..
    σε καμια γυναικα δεν αξιζει να ειναι δευτερη κι εσυ τωρα ζεις μια τετοια κατασταση..καλη δυναμη

  9. Κι εγω αγαπητη μου πιστευω πως ο συντροφος σου εχει καποια συναισθηματα για αυτην την κοπελα,δε το σηκωνει μπροστα σου απο διακριτικοτητα πισω σου ομως το κανει σιγουρα! Εχεις σκεφτει μηπως την περνει κι αυτος τηλεφωνο; Χωρισαν γιατι δε τα εβρισκαν οποτε ποιος ο λογος να μιλανε? Τωρα τα βρισκουν; θα επρεπε να σεβαστει το γεγονος πως σε ενοχλει κι οχι να σταματησει να μιλα επειδη το ζητας εσυ αλλα επειδη το θελει κι αυτος..κι αν ηθελε θα το ειχε κανει.κατι τον κρατα ακομα πισω λογικα δεν εχεθ ξεπερασει 100% αυτην την κοπελα.Ετσι ομως συμβαινει με τους μεγαλους ερωτες.
    μηπως μπηκε στη σχεση σας για να ξεπερασει τη πρωην του; κι ενω σου φερεται καλα στο μυαλο του να εχει παντα μια θεση η αλλη? Αν στο χε πει λαθος σου που μπηκες.ΠΟΤΕ δε μπλεκουμε με καποιον που δεν ειναι ετοιμος να δωσει.Η πρωην του κατι βλεπει για αυτο επιμενει.Μας λες γιατι γινεται τον τελευταιο μηνα; Οντως! Γιατι τωρα κι οχι πριν; Μηπως συναντηθηκαν;
    Η γνωμη μου να μη μπλεξεις σε κατινιες μιλωντας σε αυτην γιατι και στα ματια του θα πεσεις και θα την υποστηριξει, κι οσον αφορα αυτον εφοσον επηρεαζεται κατι νιωθει.Εσυ τον ξερεις καλυτερα και μπορεις να καταλαβεις.Καλες αποφασεις

  10. Sonia mou tha sou milisw gia mia istoria pou perasa kai egw stin arxi tis sxesis mou kai mesa apo auti 8a katalabeis ti ekana egw…
    Me ton filo mou auti tin stigmi eimaste 1 xrono kai 4 mines mazi. Otan gnwristikame ekeinos eixe mia istoria me mia alli kopela (oxi sxesi, eleu8eri sxesi 8a to pw) tin prwti bdomada , prin poume oti eimaste mazi , pou eixame dwsei mono ena fili ekeinos pige na kanei kati mazi tis alla tis to xekopse gt i8ele na to dei mazi mou sobara. Mou to eipe apo tin prwti stigmi. Ennoeite dn itan to kalutero mou alla gia na mou to pei paei na pei oti dn eixe tpt na kripsei. Auti i kopela omws dn to dextike kai gia tous epomenous 4 mines tou estelne mnm. Ekeinos dn apantouse (oi antres dn xeroun pws na diaxiristoun tetoies katastaseis kai na to kopsoun min tou zitiseis pote na to kanei dn xerei to pws). Ekeini emfanizotan sto magazi pou douleuei alla gia ena diaboliko logo imoun panta ekei, alla kai ekei na min imoun eixa tropo na to ma8w gt episis gia diaboliko logo auti itan gnwsti mias filis mou . Gia na min sta polilogo egw dn antidrousa mou elege o filos mou na dw ta mnm alla pote dn ta eida dn me enoiaze na mpw se auti tin diadikasia tis zilias kai tis gkrinias. I kopela eixe xefugei eftase sto simeio na pei psemata oti kapoies meres itan mazi tis (ennow eimastan mazi ekeines tis meres) , mexri na mou afisei gramma sto spiti kai na plisiasei tin aderfi mou (treli intrika). Dn sou lew oti dn to epsaxa me dikous mou tropous alla tou eixa empistosuni .
    Auto pou se simbouleuw zise tin sxesi sou kai min tou gkriniaxeis kai tou kaneis zilies tote einai pou 8a trupwsei i prwin stin sxesi sas… deixe tou empistosuni alla kratontas ta rantar sou anoixta .
    Oi antres 8eloun na tous deixnoume empistosuni.. Emena mou to eipe xeka8ara oti an tote eixa trela8ei kai na ton eixa trelanei 8a eixe fugei oxi gia tin alli apla dn tha to antexe … kai sumfwnw me tis kopeles mila tou alla irema kai mono gia to pws niw8eis gia tin istoria… kai episis gia na sto pei dn exei na fobi8ei kati.
    mirella_vasiladioti@hotmail.com auto einai to e-mail mou an 8es na me rwtiseis to otidipote gt to exw perasei kai egw olo auto …

  11. @mirella Συγνωμη που επεμβαινω, αλλα νομιζω η ιστορια σου ειναι λιγο ασχετη με της αναγνωστριας!!!Εσενα ειχε ελευθερη σχεση…και της αναγνωστριας κατιο σαν σχεση ζωης!Ας μην τα συγχαιουμε, λογικα να μην τον ενδιεφερε τον δικο σου η ξεπετα που ειχε! Η αναγνωστρια αντιμετωπιζει άλλο προβλημα, που δυστυχως ή ευτυχως δεν εχει καμια σχεση με το δικο σου! Αμα κι εσενα ερχοταν η πρωην του και οχι η ξεπετα του, την οποια την ειχε ερωτευτει, αγαπησει και ειχε ζησει δυνατα μαζι της 2-3 χρονια και ανταλλαζαν μηνυματα,χωρις να της ξεκοβει την επαφη,να δουμε ποσο χαλαρη και ανετη θα ησουν!! Στα λογια ευκολα, στις πραξεις αδυνατουμε….

  12. @Dora mou den itan xepeta itan mazi 2 xronia me tin kopela apla itan apo apostasi logo douleias… Parto os apo8umeno… Egw tin apopsi mou eipa giati apo oti katalaba den 8elei i Sonia na ton xasei. Kai sigoura an i8ele tin prwin tou twra i Sonia dn 8a upirxe stin zwi tou. Apla tis eipa kai tin 8etiki meria stis katastaseis giati oles tis eipate ligo i polu oti se ligo kairo 8a tin paratisei. Ta pragmata den einai aspra i maura … Auto pou i8ela na tis pw einai oti mporei na xeiristei etsi tin katastasi wste na einai uper tis.

  13. 1) δεν συγκρινα τις δύο σχέσεις γιατί οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί
    2) δεν ήταν ξεπέτα του δικού μου ήταν δύο χρόνια ιστορία απλά δεν είχαν σχέση λόγο απόστασης, δηλαδή μια ιστορία αποθυμενο (ακόμα χειρότερο)
    3)εγώ αυτό που είπα μέσα από την ιστορία μου ήταν από το να κάνει η κοπέλα κατινιες όπου θα χάσει σίγουρα τον σύντροφό της και άμα δεν τον χάσει θα χάσει τον σεβασμό του, να μείνει ήρεμη να μιλήσει μαζί του. Θα το εκτιμήσει ο φίλος της πιο πολύ σε σημείο να το κόψει στην άλλη. Εσύ @Dora θα προτιμουσες μια γκρινιάρα – κατινα ή μια κοπέλα ξεκάθαρη και ηρεμη σε δύσκολες καταστάσεις ?
    4)το να κάνεις προσωπική επίθεση δεν βοηθάει την Σονια παντός

  14. Συγγνωμη ρε κοριτσια, γιατι να μιλησει η Σονια στον συντροφο της και στην πρωην;
    Για να πεσει στα ματια του και να φανει μια γυναικα ανασφαλης; Η αληθεια ειναι Σονια μου πως τις μεγαλες σχεσεις και ειδικα αν εισαι ερωτευμενος δεν τις αποβαλλεις ευκολα, ειδικα ενας αντρας, αυτα τα δειγματα ειδικα τωρα που στε αρχη μαζι δεν ειναι καλα..Αλλα δεν εχει νοημα να κανει κατι επειδη θα το απαιτησεις εσυ να το κανει, νοημα εχει αυτο που κανει.Στη προκειμενη περιπτωση θελει να κρατα επαφη με την πρωην του.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ..
    Ισως για πολλους λογους.μπορει να μην την εχει ξεπερασει η ακομη μπορει να την αγαπα με αλλο τροπο.Παντως δειχνει κατι σημαντικο στη ζωη του και μην τρελαινεσαι γιατι και μαζι του να εισαι και αυτη η κοπελα να μην υπαρχει σημασια εχει τι νιωθει αυτος! Θελω να πω πως και μαζι του να εισαι δενε χει νοημα αν ακομα και λιγο σκεφτεται την πρωην του.Δε ξερουμε και πως χωρισαν γιατι χωρισαν.Παντως αυτη η κοπελα καπου βρισκει χωρο και ισως να μη γνωριζει τιποτα..Οτι μιλανε τον τελευταιο καιρο και αυτο ειναι ανησυχητικο!!!!!!! μπορει σε εσενα να βρισκει κατι αλλα να του λειπει κατι και απο αυτην.Αλλωστε μιλαμε για μεγαλη σχεση και μεγαλο ερωτα οπως λες αρα δε ξεπερνιεται ευκολα! Αυτος τι σου εχει πει; Αν σου εχει πει πως την θελει στη ζωη του σαν ανθρωπο και ηταν ξεκαθαρος δε μπορεις να επεμβεις παραπανω..καλη συνεχεια και μη ξεχνας..ολες το εχουμε παθει να ζηλευουμε τη πρωην γιατι η πρωην παντα ειναι ενα αγκαθι !περιμενουμε νεα σου

  15. maria kai mirella vas nai prepei na milisei gia na mi nomizoun oi alloi oti einai kanena xapato pou tha anexetai sunexeia kai gia na thesei ta oria tis. An to gnwstopoiisei auto kai o allos eksakolouthei na min kanei kati gia na lythei to provlima, sikwnetai kai feugei kai ton afinei na lynei ta provlimata tou! Alla apo pote to na milaei kaneis kai na min anexetai pragmata thewreitai grinia, katinia kai se deixnei ligi sta matia tou allou? Mexri stigmis, itan mia apli theatis, eide isuxa ki oxi wraia ti synevaine kai irthe i wra na thesei oria. Ti prepei na kanei diladi? Na mi milaei kai na anexetai? Kia einai pio aksioprepes auto? Kai den tis proteinan na milisei stin prwin, na apantisei to tilefwno tou filou tis eipane…stin teliki otan tilefwnaei i alli vradiatika kai o filos tis einai spiti tis enoxlei kai tin idia auti i katastasi

  16. @mirella Οπως ειπες κι εσυ, δεν υπαρχει μαυρο ή ασπρο. Οποτε δεν υπαρχει μονο η γκρινιαρα -Κατινα όπως λες ή η πιο χαλαρη τύπισσα και σαφως δεν θα κλιθουμε σε καποια αναλογη περιπτωση, να διαλεξουμε αν θα παιξουμε καποιο ρόλο και ποιον απο τους δυο. Επίσης δεν κανω προσωπικη επιθεση μιας και δεν γνωριζω καμια σας εδω μεσα και διαφωνησα με την άποψή σου και συνεχιζω να διαφωνω, μιας και δεν θεωρω οτι εχει να της προσφερει κατι η πληροφορια οτι ο δικος σου αντρας, παρεμεινε μαζι σου γιατι μαλλον ησουν “η γυναικα προτυπο” στην συμπεριφορά σου απεναντι σε μια πρωην του…..Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Θα μπορουσα παραλληλα να εκθεσω κι εγω εδω τη δικη μου παρομοια ιστορια, που κρατωντας τη δικη σου σταση, επεσα σε αδιεξοδο και δεν μου βγηκε σε καλο!!! Ας πουμε οτι κρατησε παραλληλη σχεση και με τις δυο μας, αφου η ανωτερότητά μου (και οχι ενα τυχον ξεκατινιασμα)τον βολεψε πολυ καλα…..Καλη συνεχεια!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More