Mary: “Είναι 10 χρόνια μαζί και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την παντρεύεται επιτέλους.”

Γεια σας κορίτσια, θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας στο δικό μου θέμα που με απασχολεί έντονα…

Είμαι 34 ετών, πολύ εμφανίσιμη και γνώρισα πριν δύο χρόνια κάποιον 44 ετών, κούκλο! Έγινε κάτι, και οι δύο έχουμε σοβαρές σχέσεις όμως, που δεν γίνεται να ξαναείμαστε μαζί…

Τον σκέφτομαι και μου λείπει. Δεν μου φέρθηκε σωστά όμως κι έτσι τον αγνοώ πλέον. Του λέω να παντρευτεί (είναι 46 ετών) ενώ δεν το θέλω αυτό πραγματικά… Έτσι πρέπει να γίνει όμως.

Η κοπέλα του είναι 38 ετών πλέον και τον βοήθησε πολύ στην καριέρα του. Είναι 10 χρόνια μαζί και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την παντρεύεται επιτέλους. Οι φίλοι του λένε ότι είναι μαζί από βόλεμα και συνήθεια. Την απατάει συνέχεια. Είναι δυνατόν αυτή να το αγνοεί;

Mary

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. …Γιατι ετσι γουσταρει λογαριασμο θα σου δωσει;;;

  2. Συγνώμη βρε κοπέλα μου αλλά τόσο πολύ σε νοιάζει που δεν παντρεύεται την κοπέλα του;Τι καημός είναι αυτός πια;ʼσε τον να κάνει ο,τι θέλει και κοίτα τη ζωή σου.Ο άνθρωπος φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένος να χωρίσει ούτε για να είναι μαζί σου αλλά ούτε και για καμιά άλλη.Κι όπως μας λες κ εσύ μια από τα ίδια είσαι.Αφού υποτίθεται έχεις σοβαρή σχέση γιατί ασχολείσαι με το αν θα παντρευτεί ο εν λόγω κύριος ή όχι;Μήπως δεν ξέρεις τι θέλεις;(λέω εγώ τώρα..)

  3. Εσένα τι σε νοιάζει άμα θα την παντρευτεί ή όχι αφού υποτίθεται όπως μας λες ότι είσαι σε σοβαρή (λέμε τώρα) σχέση; Κι αυτός 46 χρονών γέρακλας σαν μπούλης άγεται και φέρεται από το κεφάλι του το κλούβιο. ʼσε κοπέλα μου τον άνθρωπο που είσαι μαζί του να βρει την υγειά του γιατί με σένα έχει γίνει τάρανδος κανονικός. Κι όσο για τον τζόβενο όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. ʼκου τα έχει με την άλλη από υποχρέωση. Αν και γιατί να μην τα φτιάξει ο δικός σου με την δικιά του κερατωμένοι κι οι δυο θα σμίξουν τα κέρατα τους…

  4. Και εσένα τί σε ενδιαφέρει;;;;;
    Εσύ γιατί δεν παντρευεσαι τον δικό σου 34 χρονών που είσαι αλλά ψάχνεσαι γύρω γύρω;;; Δεν ειναι τόσο ωραίος όσο εσύ ε;; Προτιμάς τον ‘κούκλο’ τον μπερμπάντη και κατα βάθος αναρωτιέσαι γιατί κάθεται με αυτήν και όχι με εσενα. Ρώτα τον ευθέως.

  5. Θα προτιμήσω να δώσω μια σοβαρή απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα της σχέσης του αφορά κι εσένα πλέον, αφού αυτός ανακάτεψε τρίτο πρόσωπο στη σχέση του με τη θέλησή του. Οπότε, είτε είναι “σωστό” είτε όχι, έχεις κάθε δικαίωμα να μάθεις τι γίνεται με τη σχέση του. Η γνώμη μου είναι ότι παίζει το σενάριο του να είναι μαζί από συνήθεια κι από μία αυταπάτη περί αγάπης. Κοίταξε, όμως, τι γίνεται: ο άνδρας που αγαπά μια γυναίκα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τη σέβεται κιόλας. Μπορεί στα λόγια να την αγαπά και να εκτιμά ό,τι έχει εκείνη κάνει για τον ίδιο, όμως κατά βάθος να μην τη σέβεται, με αποτέλεσμα να την απατά και να της φέρεται γενικά μ’ έναν τρόπο που να δείχνει ότι δεν την υπολογίζει, είτε μπροστά της είτε πίσω από την πλάτη της. Σε μια τέτοια περίπτωση το μερίδιο του φταιξίματος το έχει και η απατημένη γυναίκα, που μένει μαζί του και προτιμά να εθελοτυφλεί και να παραμυθιάζεται από το να φύγει και να τον αφήσει τον άλλον στη μοίρα του. Προφανώς αυτή εδώ η 38χρονη έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και πιστεύει ότι δεν έχει άλλες επιλογές στη ζωή της αν φύγει από αυτόν. Ίσως και να πιστεύει ότι αν συνεχίσει να είναι αρκετά καλή (μέχρι και να γίνει χαλάκι να την πατήσει ο άλλος), τότε αυτός κάποια στιγμή θα το καταλάβει και ως εκ θαύματος θα σταματήσει να ψάχνει δεξιά κι αριστερά για περιπετειούλες. Κάτι τέτοιες γυναίκες τις οικτίρω πραγματικά, είναι πολύ καημένες και δειλές. Τέλος, όσον αφορά την απόφαση να παντρευτούν, πολλοί άνδρες δεν βλέπουν το λόγο να κάνουν γάμο εάν δεν επέλθει η τεκνοποίηση. Στα 38 μια γυναίκα για να γεννήσει (ειδικά για πρώτη γέννα) χρειάζεται ένα σωρό χρήματα σε καλούς γιατρούς και παρακολούθηση – μία πολυτέλεια που η μέση ελληνίδα γυναίκα δυστυχώς δεν μπορεί να έχει.

  6. Αυτό που λέει η Ρέα-Σύλβια είναι πραγματικά λυπηρό. Οικτίρω τη νοοτροπία του να βγάζουμε φταίχτη το θύμα. Δηλαδή, δεν φτάνει που η γυναίκα αυτή βιώνει την απιστία από τον άντρα που τόσο αγαπά και τον έχει στηρίξει όπως μπορούσε, τώρα φταίει κιόλας που κάθεται μαζί του. Κι εσύ, Ρέα-Σύλβια, πώς ξέρεις ότι αυτή γνωρίζει για τις απιστίες του; Πού ξέρεις ότι αυτός δεν της λέει ψέματα και δεν την κοροϊδεύει με μαεστρία; Και να ξέρεις, (αυτό πάει και σ’ εσένα, Mary), ότι αν ένας άντρας δεν σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του, τότε δεν θα σεβαστεί ούτε τη γυναίκα που έχει δίπλα του, πόσω μάλλον μια ερωμένη. Απόδειξη, Mary, ότι αυτός ήδη δεν σου φέρθηκε σωστά, όπως μας λες. Περιμένεις πραγματικά να σεβαστεί και να τιμήσει τη γυναίκα που έχει δίπλα του; Και για ν’ απαντήσω κι εγώ στην ερώτησή σου, ο λόγος που δεν παντρεύεται είναι η αποφυγή ευθυνών. Αλλά, σκέψου και το εξής ενδεχόμενο: εκείνη η γυναίκα μπορεί να είναι πιο ευκατάστατη απ’ αυτόν και να μη θέλει να μοιραστεί μαζί του περιουσίες και χρήματα, γιατί υποψιάζεται ότι μια μέρα αυτός θα της πει το “άντε γεια” για κάποια άλλη και θα πάρει μαζί του τα μισά χωρίς να το αξίζει πραγματικά. Οπότε, η απόφαση του να μην παντρευτούν μπορεί να μην ανήκει σ’ αυτόν, αλλά σ’ εκείνη, που προνοεί για κάποια πράγματα. Μην περιμένεις, πάντως, από φίλους και γνωστούς του να σου πουν την αληθινή αιτία. Δεν είναι μέσα στο σπίτι του ζευγαριού για να ξέρουν τι γίνεται, ξέρουν μόνο όσα τους διηγείται αυτός. Όσο “κούκλος” και να είναι, πάντως, χωρίς τον αυτοσεβασμό που δείχνει ότι του λείπει, πρέπει να είναι ο πιο κακάσχημος άνθρωπος που θα μπορούσε να σου τύχει.

  7. Καλησπέρα σε όλες σας!Στο συγκεκριμένο κείμενο ειναι καλύτερα να μην απαντήσω .Εχω μια μικρή αντίρρηση με τη φίλη μας εδώ Ρεα-Σύλβια που γράφει ότι οι γυναίκες στα 38 θέλουν πολλά χρήματα για να γεννήσουν.Αρκετα χρήματα θέλεις μετά τη γεννά. Θέλουν ένα γιατρό και όχι πολλούς.Η παρακολούθηση κάθε μήνα ειναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία είτε είσαι 25 είτε 40.οι εξετάσεις γράφονται σε βιβλιάριο(εφόσον υπάρχει) και μπορείς να γεννήσεις σε δημόσιο μαιευτήριο.Επισης ειναι λάθος η παλιά αντίληψη ότι μετά τα 35 έχεις πρόβλημα όταν έχω δει και 20 ετών με δύσκολη εγκυμοσύνη.Σας ευχαριστώ!!!!

  8. Μαίρη, μα γιατί αναλώνεις χρόνο κι ενέργεια στο τι κάνει και δεν κάνει αυτός στη σχέση του; Δεν παντρεύεται, δικαίωμά του. Αν παντρευτεί, πάλι δικαίωμά του. Από τη στιγμή που ήδη δεν είναι εντάξει απέναντι στη γυναίκα, στην οποία υποτίθεται ότι οφείλει την άνοδο στην καριέρα του, όπως μας λες εδώ, τι περιμένεις να μάθεις; Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν λόγο στο να κάνουν ή να μην κάνουν κάτι. απλώς κοιτάζουν πώς να επωφεληθούν οι ίδιοι δίνοντας όσο λιγότερα μπορούν. Καλύτερα που δεν γίνεται να ξαναείστε μαζί. Και θα σου πω και κάτι άλλο, που θα ήθελα να το σκεφτείς: το ότι σου λείπει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε ξανά μαζί. Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ (Ή ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

  9. Ασχολησου με τη δικη σου ζωη κι οχι με του διπλανου σου

  10. pathetic! δηλωνει 34 χρονων,εμφανισιμη και στελνει εδω να τις απαντησουμε γιατι δε παντρευεται την αλλη “το παθος” της και οχι πχ τι γινεται με τη ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ!αντι να αναρωτιεται εκεινη τι κανει σ αυτη τη σχεση (εκτος απο το να τον κερατωνει)και γενικα για τη δικη της ζωη και πως να τη βελτιωσει ασχολειται με το γαμο του τυπου!

  11. Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν κατηγορώ το θύμα, στην προκειμένη περίπτωση τη σύντροφο αυτού του άνδρα. Είμαι ενάντια στη victim-blaming φιλοσοφία. Λέω μόνο ότι αν εκείνη ήθελε να τον χωρίσει, θα έβρισκε εύκολα λόγο και δεν χρειάζεται να προσλάβει ντετέκτιβ για να καταλάβει ότι ο σύντροφός της δεν της είναι πιστός. Δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυία ούτε παρακολούθηση, με κοινή λογική και λίγη διαίσθηση καταλαβαίνεις πότε μοιράζεσαι άθελά σου έναν άνδρα με άλλη. Εκείνη προφανώς είτε μισοκοιμισμένη είναι είτε “χάπατο” που τα ανέχεται όλα. Ευχαριστώ, Έλενα, για την παρατήρησή σου. Εγώ πίστευα ότι μετά τα 30 υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, αλλά και μετά τη γέννα, που το σώμα επανέρχεται πιο δύσκολα απ’ ότι μιας 20χρονης. Για σένα, Μαίρη, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μπορεί να μην σε καλύπτει η νυν σου σχέση, εφόσον άφησες να γίνει κάτι μεταξύ εσού και του 46χρονου και τώρα σου λείπει. Ψάξε το αν αυτά τα κενά που έχεις με τη νυν σου σχέση καλύπτονται ή μήπως ήρθε η ώρα να φύγεις από κάτι που θα σου είναι πάντα ανεπαρκές.

  12. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΗ ΡΕΑ- ΣΥΛΒΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΩΡΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ… ΜΠΡΑΒΟ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ,ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΠΟΛΥ!!! ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΑΓΑΠΗ Κ’ ΑΠ’ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ,ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΜΙΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΝΕΔΩΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ Κ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟ….

  13. Να είσαι καλά, Μαίρη! Πράγματι, όταν κάποιος είναι τόσο ανώριμος σαν αυτόν τον 46χρονο, δεν αξίζει να χαραμίζεις περισσότερο χρόνο μαζί του. Είναι λογικό αν κάποτε είχατε σχέσεις, να μην μπορείς να τον ξεπεράσεις εύκολα, γιατί η γυναίκα μαζί με το σώμα της δίνει οπωσδήποτε κάτι από συναίσθημα και ψυχή. Αλλά εφόσον αυτός αδυνατεί να σου προσφέρει όσα θα έψαχνες από κάποιον τέτοιας ηλικίας (νεότερος μεν, αλλά όχι και έφηβος), καταλαβαίνεις κι από μόνη σου ότι δεν αξίζει. Εσύ να είσαι ευτυχισμένη.

  14. Mary τί ηλικια εχει ο δεσμός σου και τελικά γιατι δεν σε παντρευεται αφου ειναι τόσο μεγάλος; Αυτό δεν σε απασχολεί περισσότερο; Περίεργα μας τα λες πάντως…

  15. Μιας και κανεις κι εσυ τοσο σοβαρες ερωτησεις και σε απασχολει για το αν η 38χρονη συντροφος του πρωην σου ή εραστη σου δεν καταλαβα, δεν παντρευεται, να σου κανω κι εγω μια ερωτηση του ιδιου επιπεδου.Εσυ 34 χρονων γυναικα γιατι δεν εχεις γινει μανα ακομα? Γιατι δεν εχεις παντρευτει? Γιατι ασχολεσαι με το τι κανουν οι αλλοι και οχι εσυ? Γιατι μας γραφεις οτι εισαι εμφανισιμη, πραγμα ασχετο οπως φανηκε με την ερωτηση που εθεσες?Γιατι μας γραφεις οτι και ο 46χρονος παππους ειναι εμφανισιμος κι αυτος? Μονο οι εμφανισιμοι παντρευονται? Αντε κουνα το κεφαλι σου κοπελα μου, να συνελθεις…

  16. esy twra ti theleis na sou poume? oti o allos den tin panteuetai giati kata vathos thelei esena kai kapoia stigmi tha ti xwrisei gia na einai mazi sou? afou den to exei parei apofasi autos toso kairo, mipws na koitazes na deis ti kaneis esy sti diki sou zwi? giati ama perimeneis auton na xwrisei swthikes! den prokeitai na to kanei, toulaxiston gia xari sou (ap’o,ti fainetai!) an itan, den tha isouna edw na rwtas…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More