Λίνα: “ Ήθελα να πάει με όποια θέλει αρκεί να μου το πει, να είναι ειλικρινής…”

Βρίσκομαι σε απόγνωση…

Τους πρώτους τρεις μήνες ήμασταν σε ελεύθερη σχέση. Δεν ήθελα σχέση. Ήθελα να πάει με όποια θέλει αρκεί να μου το πει, να είναι ειλικρινής. Δεν θα με πείραζε αν πήγαινε με άλλη διότι δεν κοιτούσα σοβαρά το άτομο που είναι 18 ακόμη (δεν είχε ενηλικιωθεί), αφού πήγε Κρήτη για δουλειά κι εγώ δούλευα στο χωριό μου.

Δεν μας χαλούσε ούτε η απόσταση. Είχαμε το διαδίκτυο, μιλούσαμε αρκετά στο Skype. Αργότερα όμως, πριν έρθει καλά ο Σεπτέμβρης, αφού πέρασαν τρεις μήνες, ήρθε αυτός από την Κρήτη στο χωριό του. Το χωριό του είναι 20 λεπτά απόσταση από το δικό μου χωριό.

Ένα βράδυ μου ζήτησε να κάνουμε σχέση. Αφού δεν πήγαινα με άλλον (δεν μου έκανε κανείς “κλικ”), είπα εντάξει, ναι. Ήλπιζα ότι δεν θα κρατήσει πολύ, γιατί δεν τον έβλεπα σοβαρά.

Πέρασε ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης… Ήμασταν πολύ κρύοι σε συνομιλίες, δεν βρισκόμασταν και πολύ. Μετά όμως ήρθαν τα Χριστούγεννα. Εκεί ανοίχτηκα, άρχισα να τον σκέφτομαι τακτικά και ζητούσα περισσότερα…

Σας περιγράφω επίσης: Δεν έχουμε πιαστεί χεράκι, ούτε έχουμε φιληθεί σε ολόκληρη Θεσσαλονίκη που σπουδάζω, έρχεται να με βλέπει μια φορά την εβδομάδα, δεν το ξέρουν πολλοί ότι είμαστε σε σχέση (το πολύ 5-7 άτομα), δεν έχουμε καμία φωτογραφία στο fb ή στο κινητό… Είναι τρελή σχέση, νομίζουν ότι είναι ξάδερφός μου.

Ήρθε Ιανουάριος, Φλεβάρης. Του είπα πως είμαι ερωτευμένη μαζί του. Δεν ξέρω πως γίνεται. Τον σκεφτόμουν πάρα πολύ, αλλά δεν του τα έλεγα. Εκείνο το βράδυ μου είπε ότι πήγε με την πρώην του όταν ήμασταν σε ελεύθερη σχέση και ότι είναι από Θεσσαλονίκη. Μου είπε πως φασώθηκε με άλλες κοπέλες, αλλά δεν ήμασταν ακόμα σε σχέση και ότι τώρα με βλέπει σοβαρά.

Δεν ζήλεψα. Με πείραξε που δεν μου τα είπε εκείνη την εποχή. Έπρεπε να ήταν ειλικρινής και όχι να μου τα πει μετά από μήνες. Ένιωσα παιχνιδάκι. Ένιωσα απόγνωση. Όλο το Φλεβάρη ήμουν σκατά. Ήρθε ο πρώην από τη Γερμανία εν τω μεταξύ…

Δεν έχω τίποτα μαζί του. Είμαστε οικογενειακώς φίλοι. Έχουν περάσει τρία χρόνια από το 2012 που τα χαλάσαμε. Πέρα από αυτό, ήρθε Θεσσαλονίκη. Είπα στον δικό μου ότι θα βγω με τον πρώην έξω.

Αφού δεν είχε που να κοιμηθεί είπα θα τον φιλοξενήσω εγώ. Το κακό ήταν ότι δεν το είχα πει στον δικό μου, γιατί είχα νεύρα μαζί του ακόμη με το γεγονός ότι πίστευα ότι είναι ψεύτης. Επίσης έβλεπα κρυφά τα μηνύματα του δικού μου. Μιλούσε με κοπέλες κάπως ανοιχτά…

Μια μέρα τον ρώτησα “τι κάνεις” και μου απάντησε “παίζω λολ”, ενώ ταυτόχρονα τον έβλεπα να μιλάει με άλλη κοπέλα στο fb, αφού μπήκα κρυφά (δεν το ξέρει ότι μπαίνω fb). Με νευριάζει που ξέρω την αλήθεια κι αυτός υποστηρίζει ότι δεν κάνει τίποτα.

Δεν με πειράζει… ας μιλάει με εκατό κορίτσια. Θέλω να είναι ειλικρινής, θέλω να μου λέει αλήθεια… Κι από τότε δεν λέω τι κάνω, ούτε τι έχω κάνει. Έχει νεύρα μαζί μου, επειδή φιλοξένησα τον πρώην μου, επειδή δεν του το είπα νωρίς, αλλά στο τέλος!

Δεν με νοιάζει. Καλά έκανα και δεν του είπα. Η διαφορά είναι τι γίνεται όταν είμαστε κοντά. Λιώνουν, λιώνουμε, λιώνω για αυτόν, αλλά πάμε πολύ κόντρα σε χαζά πράγματα.

Ένα ακόμα: Μένω με συγκάτοικο. Όταν έρχεται με το φίλο του, ο φίλος του είναι ήσυχος. Κι εγώ ήσυχη. Η συγκάτοικός μου με τον δικό μου: μιλάνε, την πειράζει, τη γαργαλάει… σαν να τα έχουνε. Εγώ απλά χαζεύω στην τηλεόραση.

Τώρα, τι πάει να πει σχέση, τι σχέση είναι αυτή; Του είπα μια μέρα ότι: “θέλω σοβαρή σχέση, θέλω όλα αυτά που κάνουν οι άλλοι, θέλω να με αγαπάς…” Και ο ηλίθιος φοβάται λέει! “Θέλω το fb σου, θέλω να είσαι κλειστός με άλλες, σχετικά σοβαρός, όχι παιδάκι…”

Έχω δώσει το fb μου. Εγώ δεν φοβάμαι, δεν κρύβομαι, δεν μου αρέσει άλλος. Θέλω μόνο αυτόν, το παιδάκι. Ήταν να γράψει πανελλήνιες ξανά και είπε να κάνει το 10%… Και από τότε ξενύχτια με φίλους, χανόμαστε σε συνομηλίες, το τηλέφωνο είναι χαλασμένο, όλο παίζει λολ, τώρα θα πάει Καστοριά χωρίς να μου το πει (αφού το είδα το μήνυμα: θα πάει στον φίλο του για δύο μέρες).

Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι 18 κι εγώ 20.

Έχω ξενερώσει τόσο άσχημα… Ποιο είναι το λάθος; Εγώ είμαι; Εγώ φταίω; Που δέχτηκα να κάνω σχέση; Τόσο καιρό (από το 2012) ήμουν καλά… Είπα να ερωτευθώ να γευθώ τη ζωή!

Λίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ο τύπος δε ξέρει τι θέλει… Είναι ολοφάνερο. Γενικότερα απ?όσα είπες κατάλαβα ότι είναι ανώριμος… Και μη νομίζεις ότι θα βρει ποτέ τι θέλει, θέλω να πω μην ελπίζεις σε αυτόν γιατί τα ίδια θα σου κάνει. Σε έχει σιγουράκι. Μη πέφτεις στην παγίδα. Κάτι τέτοιοι είναι που μας κάνουν να λέμε “ʼνδρες, πεταμένα λεφτά”. Υπάρχουν κ αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μάλιστα νοστιμότερα! Μη σκας για τίποτα, βγες βόλτες με φίλες πέρνα καλά κ ξέχνα τον κ θα έρθει η ώρα να ερωτευτείς πραγματικά κάποιον κ να σε ερωτευτεί κ αυτός!! Φιλικά Έλλη

  2. Λάθος ηλικία. Είστε και οι δύο 13. Έχει και αυτό την πλάκα του. Χαρείτε το όσο είναι καιρός!

  3. Παιδιαρίσματα και ανωριμότητα, της ηλικίας σας πράγματα δηλαδή. Είναι σαφές ότι κόλησες γιατί σε γράφει και πως είστε και οι δύο εγωιστές και ο ένας πάει κόντρα στον άλλο με αποτέλεσμα ο ένας να εκδικείται τον άλλο. Θα σου λέει και θα του λες ψέματα, γιατί πλέον η σχέση σας (ότι και να είναι αυτή) δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Αν θέλεις να συνεχίσεις έτσι, παραμένεις στη “σχέση”, αν θέλεις, όπως λές, μια σοβαρή σχέση, χωρίζεις και την αναζητείς. Μια χαρά νέα κοπελίτσα είσαι, και σε μια μεγάλη πόλη. Προσπάθησε όλο αυτό να σε ωριμάσει και να μην κάνεις τα ίδια στην επόμενη σχέση σου.

  4. οπως λεει και το τραγουδι”εισαι ότι να ναι,φοβαμαι!!!”……..μαζεψου κοπελια,σοβαρεψου και ωριμασε επιτελους………

  5. δεν καταλάβα σχεδον τιποτα απο οσα ειπες…ο λογος σου δυστυχως δεν ειναι συγκροτημενος για την ηλικια σου και αυτο δειχνει και στοιχεια του χαρακτηρα σου. το οτι ειναι 18 και εσυ 20 δεν μου λεει κατι. το οτι του ειπες πανε με οποια θελεις και μετα αν θες ελα και σε μενα..τι να πω..πηγαινες γυρευοντας..λουσου τωρα το αποτελεσμα και μαθε να μην καταδικαζεις κατι πριν ακομα το βιωσεις..νιωθω σαν να ντρεπεσαι για αυτον και ισως ειναι ο λογος που δεν τον παρουσιαζεις στον κυκλο σου.πανω απο ολα βρες τα με τον εαυτο σου. απο την στιγμη που δεχτηκες καποια πραγματα μην ζητας τα ρεστα.

  6. Διάβασα το μήνυμά σου και με έπιασε απελπισία…Προφανώς το επίπεδό σου είναι πολύ χαμηλό (και μη μπερδεύεσαι,αυτό δεν το καθορίζει η σχολή στην οποία έχεις περάσει). Είσαι με κάποιον που δεν είναι κατάλληλος για σχέση (τουλάχιστον όχι αυτή την περίοδο), είσαι μαζί του για τους λάθος λόγους, με λάθος όρους και συνθήκες. Και παράλληλα παίζετε με άλλους/-ες ή πρώην. Δεν έχεις ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού για τον εαυτό σου.Προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις την κατάντια σου, φύγε από αυτή την άρρωστη κατάσταση και ασχολήσου με τις σπουδές σου μπας και καταφέρεις να βελτιωθείς σαν άνθρωπος. Γιατί φαίνεται πως έχεις μεγάλο θέμα σαν προσωπικότητα. Γι αυτόν δε σχολιάζω καν,είναι φαίνεται από άλλο ανέκδοτο ο τύπος..

  7. Λίνα, κοίτα να δεις, δεν θέλω να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα, όμως και μόνο από τις περιγραφές που δίνεις για τα περιορισμένα ενδιαφέροντά του (έξοδοι, συνομιλίες με κοπέλες και λολ) δείχνουν έναν άνθρωπο επιπόλαιο που δεν έχει σοβαρούς στόχους στη ζωή πέρα από την αυτοεπιβεβαίωση και ένα “cool image”. Ό,τι και να του ζητήσεις και να του εξηγήσεις, δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί δεν έχει συναισθηματική ωριμότητα. Πού είναι ένας δεκαοχτάχρονος, του οποίου οι στόχοι να περιλαμβάνουν την αριστεία σε μια επιστήμη ή, έστω, την προκοπή και απόκτηση προοπτικών στη δουλειά που ήδη έχει; Ένας τέτοιος θα καταλάβαινε αυτά που ζητάς, γιατί εξαρχής δεν θα έκανε επιπολαιότητες στις σχέσεις του (και γενικώς στη ζωή του). Αυτός για τον οποίο μας λες, όμως, δεν πρόκειται ποτέ να ωριμάσει. Και 50 χρονών να πάει, και οικογενειάρχης να γίνει (κι αυτό κατά λάθος, όχι από συνειδητή επιθυμία και επιλογή), πάλι σε κάτι τέτοιες περίεργες καταστάσεις θα κοιτάει να μπλέκει με φλερτάκια, ελεύθερες σχέσεις κτλ. Υπερβολική εξωστρέφεια στα όρια της μανίας και επιπολαιότητα σε συνδυασμό με ναρκισσισμό. Και ψάχνεις εσύ να βρεις άκρη. Δαπανάς χρόνο κι ενέργεια άδικα. Δεν μπορείς να διορθώσεις αυτό που δεν χάλασες. Με άλλα λόγια, δεν φταις εσύ σε τίποτα. Όταν το καταλάβεις 100%, θα φύγεις μακριά και ούτε που θα ξανακοιτάξεις πίσω σου, ακόμα κι αν σε φωνάξει πίσω ο άλλος.

  8. Ο λόγος που φέρεται έτσι είναι γιατί εσύ του έχεις δώσει αυτό το δικαίωμα.είτε είχατε ελεύθερη σχέση είτε όχι θα έπρεπε να σεβαστείς τον εαυτό σου και να μην δέχεσαι να πάει με άλλες είτε στο πει είτε όχι.Είσαι σε σχέση μαζί του και εξακολουθείς να μας λες ότι δεν σε πειράζει αν μιλάει με άλλες το μόνο που σε νοιάζει είναι να σου το λέει.Είσαι σοβαρή;;δηλαδή άμα είναι έτσι τότε να πάει με άλλη και να μην στο κρύψει…τότε δεν θα έχεις πρόβλημα σωστά; βλέπεις τα μηνύματα του και αντί να του το πεις και να τον στείλεις κάθεσαι και δεν λες τίποτα..κάνει παιχνίδια με την συγκάτοικο σου και αντί να μπεις στη μέση και να τους πεις τι γίνεται εδώ κάθεσαι στην άκρη και βλέπεις τηλεόραση..τον είπες ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του και αυτός πέρα από το να σου πει με ποιες πήγε σου εκδήλωσε καθόλου τα συναισθήματά του ή ούτε καν;; έμαθε ότι κοιμήθηκε σε σένα ο πρώην σου και αντί να έρθει και να τα σπάσει όλα (όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος για την κοπέλα του)κάθεται απλά και κάνει μούτρα;; Πραγματικά σε αυτή την ιστορία δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Δεν σε θέλει και δεν τον θέλεις ούτε και εσύ. Αν τον ήθελες δεν θα τα έκανες όλα αυτά. Εσύ είσαι λάθος στη σχέση αυτός κάνει απλά αυτό που του επιτρέπεις. Πιστεύω ότι δεν έχετε να πείτε κάτι και ότι δεν ταιριάζει όμως αν θες κάνε μια συζήτηση μαζί του και εννοώ σοβαρή συζήτηση. Τι θέλει από σένα και τι θες εσύ από αυτόν; Τι σχέση ψάχνεται και οι δυο; τι δεν σαν αρέσει στη συμπεριφορά του άλλου; είναι ο άλλος διατεθημένος να αλλάξει; τι νιώθει ο ένας για τον άλλον; όλα αυτά πρέπει να τα πείτε και τότε μόνο θα ησυχάσεις και εσύ και αυτός

  9. απλα ανεχεσαι μια κατασταση επειδή δεν εχεις βρει κατι άλλο που να σε γεμιζει και φοβάσαι να μεινεις μονη σου.. αφου δεν είναι ειλικρινης μαζι σου (το εχεις ηδη διαπιστωσει) γιατι καθεσαι?? ενας ανώριμος είναι, 18 χρονων που γουσταρει να παιζει με πολλες! το ξερεις αλλωστε!!! για ποιο λογο το συνεχιζεις τοτε? κοιτα να δεις, σ’ αυτή τη ζωη ειμαστε οι επιλογες μας και κάθε επιλογή εχει και ένα τιμημα.. το αν θα μεινεις και θα συνεχισεις να ανεχεσαι μια κατασταση η το αν θα φυγεις, αυτό εσυ θα το αποφασισεις. κατσε και σκεψου τι θελεις και αναλόγως πραξε!

  10. Εντάξει, και πες ότι θα σου έδινε λογαριασμό κάθε φορά για το με ποια ήταν και τι έκανε μαζί της. Είσαι σίγουρη ότι θα μπορούσες να διαχειριστείς τέτοια ειλικρίνεια; Δεν θα σε πείραζε καθόλου, μα καθόλου; Ή απλώς θα υποκρινόσουν ότι δεν σε νοιάζει; Θα καθόσουν σαν το “καλό κορίτσι” που τα ανέχεται όλα, πιστεύοντας ότι μια μέρα αυτός θα ανοίξει τα μάτια του και θα το εκτιμήσει; Αυτό ήθελες να πετύχεις; Μάθε πως μια τέτοια στάση δεν εμπνέει σεβασμό στον άνδρα που έχεις δίπλα σου, ανεξαρτήτως της ηλικίας του. Πρέπει, επίσης, να σταματήσεις την παρακολούθηση μέσω Facebook και μηνυμάτων στο κινητό. Να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου χωρίς τέτοιες “κατασκοπείες”. Ορίστε, τώρα μέσω της παρακολούθησης γνωρίζεις την αλήθεια, ότι φλερτάρει με άλλες. Και τι αλλάζει; Η ουσία είναι ότι αυτός δεν σε υπολογίζει, δεν τον ενδιαφέρει το πώς νιώθεις και σίγουρα τα οποιαδήποτε σχέδιά του δεν περιλαμβάνουν εσένα. Πόσους ακόμα λόγους θέλεις για να φύγεις από αυτή τη “σχέση”;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More