Mary: “Νιώθω πολλές τύψεις ότι εγώ φταίω που τελειώσαμε τόσο σύντομα…’’

Είμαι μόνη μου εδώ και 10 μήνες μετά από μια σχέση λίγων μηνών με ένα παλικάρι μικρότερό μου (εγώ 29 και αυτός στα 25)…

Λένε πως όταν κάποιος άνδρας θέλει μια κοπέλα, κάνει τα πάντα για αυτήν και θέλει συνεχώς να την βλέπει… Υπήρχε απόσταση χιλιομετρική ανάμεσά μας, γύρω στα 90 χιλιόμετρα.

Ήταν τόσο γλυκός, παθιασμένος μαζί μου, αλλά άρχισε σιγά-σιγά να αλλάζει, να απομακρύνεται. Το αποτέλεσμα ήταν να τελειώσει και αυτός να χαθεί για πάντα από την ζωή μου χωρίς να μου πει κάτι, το παραμικρό αν και προσπάθησα να μάθω τι έγινε αλλά δεν πήρα ποτέ καμία απάντηση από αυτόν…. Όλα αναπάντητα.

Έχουν περάσει 10 μήνες και δεν υπάρχει μέρα που να μην τον σκέφτομαι, να μην μου λείπει, να μην κατηγορώ τον εαυτό μου ότι θα έπρεπε να ήμουν πιο διαχυτική απέναντί του μπροστά στον κόσμο αλλά και να πήγαινα και εγώ στην πόλη του (ερχόταν αυτός επειδή έχει σπίτι εδώ και έτσι ερχόταν για 2-3ήμερα, ενώ εγώ θα πήγαινα αυθημερόν στην πόλη του και δεν το έκανα ποτέ).

Νιώθω πολλές τύψεις ότι εγώ φταίω που τελειώσαμε τόσο σύντομα. Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι πολύ πιθανόν να μην είναι μόνος του και να κάνει έρωτα με κάποια άλλη κοπέλα… Έχω συνεχώς μπροστά στα μάτια μου την μορφή του, ακούω την φωνή του, είναι όλα τόσο ζωντανά σαν να συμβαίνουν τώρα….

Μπορεί να έχει βρει κάποια κοπέλα κοντά στα 20, είχα δει πως τον κοίταγαν ακόμα και κορίτσια του λυκείου αλλά και εγώ αν και κοντεύω να 30ρίσω είμαι εμφανίσιμη, δεν περνάω απαρατήρητη.

‘Επρεπε να έδειχνα περισσότερο το ενδιαφέρον μου για αυτόν, να ξεκουνιόμουν και να πήγαινα στην πόλη του να τον δω έστω για 1 ώρα…. ΕΠΡΕΠΕ!

Και όλο αυτό το γεγονός που δεν μου εξήγησε ποτέ, δεν με αφήνει να ηρεμήσω και έτσι γεμίζω ακόμα περισσότερες τύψεις ότι εγώ φταίω που τον έχασα ή τουλάχιστον που δεν κράτησε λίγο παραπάνω.

Πίστευα ότι με τον καιρό θα ξεχαστεί αλλά δεν! Πάντα στο μυαλό μου… Ίσως βέβαια επειδή δεν έχω βρει κάποιον ενδιαφέρων τύπο ώστε να ξεχαστεί, δεν ξέρω… Και εργασιοθεραπεία αλλά τίποτα.

Mary

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Γιατί τόση απαισιοδοξία, γιατί τόση μαυρίλα. Παρόλου που ένας μικρότερος έπρεπε να σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση τελικά σου την έχει ρήξει στα τάρταρα. Πάντα φταίνε και οι δύο σε έναν χωρισμό και ποτέ μόνο ο ένας, όπως έχεις γεμίσει το κεφαλάκι σου. Αν θεωρείς ότι έκανες λάθη, αποδέξου τα, γιατί μέσα από αυτά ωριμάζουμε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και πήγαινε παρακάτω. Ασχολήσου με τον εαυτό σου και τη δουλειά σου και όλα θα πάνε καλά. Δεν είσασταν δα και παντρεμένοι για να έχεις πέσει τόσο πολύ. Σταμάτα να σκεύτεσαι γιατί σύντομα θα σε επισκεφτεί η κατάθλιψη (αν ήδη δηλαδή δεν έχεις κατάθλιψη) και να δούμε τι θα κάνεις μετά. Ψηλά το κεφάλι και βάλε μία τελεία.

  2. Μαίρη, είναι λογικό να νιώθεις έτσι, γιατί προφανώς είσαι ακόμα πολύ ερωτευμένη μαζί του. Αλλά ΣΤΟΠ. Για περίμενε λίγο και σκέψου… Θα άξιζε τον κόπο να πηγαίνεις να τον βλέπεις; Ο άνδρας αγαπάει τη γυναίκα γι’ αυτό που είναι, όχι γι’ αυτά που κάνει για εκείνον. Οπότε, και κάθε μέρα αυθημερόν να πήγαινες να τον βλέπεις, δεν θα άλλαζε κάτι. Αντιθέτως, εσύ θα ένιωθες θύμα στο τέλος και θα κατηγορούσες εκείνον, που ενώ εσύ έκανες τόσα, αυτός δεν το εκτίμησε. Ή, εντάξει, σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο, αυτός θα έμενε μαζί σου για λίγο παραπάνω διάστημα, επειδή θα τον βόλευαν όσα θα έκανες για εκείνον ή επειδή θα ένιωθε μια μικρή υποχρέωση. Θα ήθελες κάτι τέτοιο; Δεν το νομίζω. Επίσης, να σημειώσω ότι η ηλικία των 30 και η καλή εμφάνιση είναι χαρακτηριστικά που δεν αποκλείουν το ένα το άλλο. Να μη λες “αν και κοντεύω να 30ρίσω, παραμένω εμφανίσιμη,” να λες “κοντεύω να 30ρίσω ΚΑΙ είμαι πολύ εμφανίσιμη”!! Εάν ο άλλος κόλλησε σε κάτι, τότε μόνο το ηλικιακό δεν ήταν. Μπορεί να του άρεσε κάποια άλλη, αν και ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να το δεχτείς. Θα σου έλεγα, πάντως, ότι διαπράττεις έγκλημα κατά του ίδιου σου του εαυτού με το να σπαταλάς τόση φαιά ουσία σε κάποιον, για τον οποίον δεν σημαίνεις κάτι πλέον, ενώ σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, για τους οποίους σημαίνεις τα πάντα. Παράλληλα με την εργασιοθερπαεία, αφιέρωσε χρόνο σε ανθρώπους που θα σε καταλάβουν, θα σου δώσουν μια άλλη οπτική γωνία του προβλήματός σου και έχουν πάντα μια καλή κουβέντα έτοιμη για σένα. Οικογένεια, στενοί φίλοι, ίσως κάποια κλειστή κοινότητα… όλο και κάποιους θα έχεις.

  3. Κοίτα, έκανες ό,τι μπορούσες. Αυτός ερχόταν στην πόλη σου επειδή είχε μία βάση εκεί, είχε πού να μείνει. Αν ήταν να έρθει αυθημερόν και να φύγει, πόσο συχνά θα ερχόταν, άραγε; Πόσα θα έκανε αυτός για σένα; Καθένας λειτουργεί διαφορετικά και πιθανώς αυτός να σε ερωτεύτηκε, να “έπεσε με τα μούτρα,” που λένε, όμως μετά έτσι απότομα να κρύωσε. Υπάρχουν άνδρες που λειτουργούν έτσι παρορμητικά. Και με την ίδια παρορμητικότητα ρίχνονται σε μια καινούρια σχέση. Ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά το θέμα τώρα δεν είναι αυτός, είσαι εσύ. Αυτός θα κάνει τη ζωή του, μπορεί να κάνει σεξ με άλλη (μπορεί και όχι), αλλά σίγουρα θα περνά καλά όπου κι αν είναι. Εσύ τι θα κάνεις; Για πόσο ακόμα θα τον σκέφτεσαι βάζοντας τη ζωή σου σ’ ένα διαρκές pause; Αναλογίσου αυτό μόνο.

  4. Δεν πιστεύω ότι έχεις ευθύνη που χωρίσατε,μην σκέφτεσαι έτσι και χαλιέσαι.ʼμα το είχε παράπονο θα μπορούσε να στο έλεγε και όχι έτσι απλά να σου έλεγε να χωρίσετε.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε χώρισε στα καλά καθούμενα.Το ότι σε άφησε χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση σίγουρα κάτι σημαίνει,από αυτό και μόνο κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μην ασχολήσε.Δεν είναι ξεκάθαρος και με αυτό το τρόπο σε έχει ρήξει όλη την ευθύνη και τρελένεσε να μάθεις γιατί σε άφησε.Παρόλα αυτά δεν μπορώ να κάνω κουμάντο στα συναισθηματικά σου.Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά είναι πολύ πιθανό να βρήκε κάποια άλλη κοπέλα.Πέρασε τόσος καιρός.Γιατί τόσο καιρό δεν έκανες τίποτα και περίμενες να τον ξεχάσεις;; μεγάλο λάθος αυτό!!Να παλεύεις για αυτό που θες.ʼμα θες,πάρτον ένα τηλέφωνο να δείξεις το ενδιαφέρον σου,να κάνεις μια προσπάθεια.Πάρτον με όλη την καλή διάθεση και πρότεινε του αν θέλει να πάτε για κανέναν καφέ ή καλύτερα αν θέλεις αρχίστε πρώτα με τηλεφωνική επικοινωνία και μετά από λίγες μέρες ας βγείτε για έναν καφέ,όπως θέλετε.Προσοχή όμως!! πρέπει να είσαι έτοιμη για την οποιαδήποτε αντίδραση!!έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος,δεν ξέρεις σε τι φάση της ζωής του θα βρίσκεται…

  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. @pepi, μα παραδέχομαι ότι έχω κάνει λάθη και φυσικά θα προσπαθήσω να μην τα ξανακάνω στο μέλλον αλλά με το παλικάρι αυτό τελείωσε λόγω λαθών.. Και εγω να γίνω καλύτερη, δεν θα ξαναείμαστε μαζί.. Έτσι λένε ότι σε έναν χωρισμό φταίνε και οι 2 αλλά συγνώμη που δεν το πιστεύω.. Να ‘ξερες πόσες φορές εχω σκεφτεί ότι ήταν απλά μια σχέση και ότι ο επόμενος ίσως να είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς και να ταιριάξουμε απόλυτα και πως αν ήμασταν παντρεμένοι με παιδιά και χωρίζαμε, θα πέθαινα;;;; Φυσικά και όχι αλλά ίσως να μην είμαι τόσο ώριμη και λογική για την ηλικία μου εφόσον κάθομαι και σκάω για έναν άνδρα που δεν του καίγεται καρφάκι για μένα!… @Ρέα-Σύλβια, το πιστεύεις ότι φίλη μου που της το αναφέρω συνεχώς αυτό με την επίσκεψη στην πόλη του μου λέει ξανά και ξανά πως δεν θα άλλαζε την κατάληξη;; Όχι δεν θα ήθελα να κάνει κάτι μόνο και μόνο από υποχρέωση αν και δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, κάνει αυτό που γουστάρει και όχι αυτό που έχει υποχρέωση.. Το ότι είμαι σχεδόν 30 δεν το είπα μειονεκτικά, είμαι από τους ανθρώπους που όσο μεγαλώνουν γίνονται καλύτεροι (αλλά κάπου έχει σκαλώσει στο να γίνει καλύτερο και το μυαλουδάκι μου επειδή δεν κάνω και τόσες λογικές σκέψεις!), Γράφεις ΄΄Ο άνδρας αγαπάει τη γυναίκα γι’ αυτό που είναι, όχι γι’ αυτά που κάνει για εκείνον.’’ δλδ. αν σε κάποιον άνδρα δεν κάνω σχεδόν τίποτα για αυτόν και μερικές φορές είμαι και εγωίστρια και θέλω να γίνεται το δικό μου, πιστεύεις ότι θα με ερωτευτεί ή θα με αγαπήσει;;; @Lian/Χριστίνα, ήρθε 3 φορές αυθημερόν και έφυγε μόνο και μόνο για να με δει! Δεν νομίζω να με ερωτεύτηκε αλλά απλά να ενθουσιάστηκε μαζί μου και για αυτό ξεφούσκωσε σχετικά γρήγορα, σε 4 μήνες… Συναισθηματική ζωή δεν έχω.. Δίνω τόση πολύ αξία σε κάποιον άνδρα που ούτε καν θα με θυμάται-επειδή το ξέρω ότι δεν θα με θυμηθεί ούτε σκεφτεί ποτέ στην ζωή του, τύπου ‘’είχα μια κοπέλα κάποτε, την Μαίρη, τι να κάνει;;’’ ή τουλάχιστον μερικές όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί… Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είμαι αυτό που θέλει από την ζωή του, αλλά εφόσον δεν μου εξήγησε εγω σκέφτομαι διάφορα… @Ελένη, αυτό ακριβώς! Δεν μου εξήγησε και εγω σκέφτομαι διάφορα και δεν μπορώ να ηρεμήσω.. Ίσως να με χώρισε στα καλά καθούμενα επειδή του έκανα κάτι και απλά δεν μου δίνει την αξία να μου εξηγήσει τι έγινε.. Το έχω σκεφτεί και εγω ότι πολύ πιθανόν να έχει βρει άλλη κοπέλα και δεν έχω κάνει τίποτα με κάποιον άλλον επειδή δεν έχω βρει κάτι που να μου αρέσει…. Έκανα κίνηση να έχω τουλάχιστον μια μικρή και τυπική επικοινωνία μέχρι 3 μήνες μετά την εξαφάνισή του και όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, άρα γιατί να μου απαντήσει τώρα;;; Απλά θέλω να ξεχαστεί, να σταματήσω να αυτοκατηγορούμαι ότι εγω φταίω που τον έχασα και να προχωρήσω στην ζωή μου με κάποιον νέο σύντροφο….

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More