Μαριλού: “Πιάστηκε από μια φράση μου και άρχισε να κάνει σαν τρελός…”

Γεια σε όλα τα κορίτσια του TLife!

Η ιστορία μου με τον Χ. ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου. Σύχναζε με την παρέα του στο μπαρ που δουλεύω (εμένα μου άρεσε από την πρώτη φορά).

Τους περισσότερους από την παρέα τους ήξερα, αλλά αυτόν δεν μου τον είχαν γνωρίσει ποτέ. Έτυχε να μου τον συστήσουν και ένα βράδυ που είχαν ξεμείνει μόνο αυτοί (κι εγώ δεν είχα πολύ δουλειά) μου έπιασε τη συζήτηση. Μιλούσαμε μέχρι το ξημέρωμα, όπου έπρεπε να κλείσουμε το μαγαζί. Ήταν πολύ κομπλέ. Έξυπνος, αστείος και πολύ διαφορετικός από όσους είχα γνωρίσει μέχρι τότε.

Ανταλλάξαμε κινητά με τον όρο να τα ξαναπούμε οι δυο μας κάπου αλλού, πιο ήσυχα. Και έτσι έγινε. Μετά από λίγες μέρες μου έστειλε να πάμε για ποτό. Ευτυχώς είχα ρεπό εκείνη την ημέρα, οπότε φυσικά και δέχτηκα. Περάσαμε πολύ όμορφα και μάλιστα στο τέλος φιληθήκαμε.

Βγήκαμε ακόμα 2-3 φορές και μετά μου πρότεινε να πάω στο σπίτι του. Κάναμε σεξ και μετά μείναμε αγκαλιά. Η ώρα είχε περάσει, εγώ νόμιζα ότι θα κοιμηθώ εκεί, αλλά πριν ακόμα πω κάτι, μου είπε ότι το πρωί ξυπνάει νωρίς και ότι θα ήταν καλύτερα να γυρίσω. Με ενόχλησε λίγο αυτό αλλά μου το ζήτησε πολύ τρυφερά και ευγενικά, οπότε δεν τον παρεξήγησα.

Μετά από αυτό, συνεχίσαμε για καιρό να βρισκόμαστε. Ώσπου ένα βράδυ στο σπίτι του είχε μια πολύ περίεργη συμπεριφορά. Κάτι είχε προηγηθεί μάλλον και τον είχε εκνευρίσει. Το κακό ήταν ότι ξέσπασε πάνω μου. Πιάστηκε από μια φράση μου και άρχισε να κάνει σαν τρελός. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, προσπαθούσα να τον πλησιάσω και μου φώναζε “μη με πλησιάζεις, μη με ακουμπάς”! Είχα μείνει αποσβολωμένη, δεν έλεγα τίποτα. Με αρπάζει από το χέρι και μου λέει ”σήκω και φύγε τώρα”. Εννοείται πως έφυγα αμέσως. Αφού τον έβρισα φυσικά…

Την επόμενη μέρα μου στέλνει μήνυμα για να απολογηθεί: Ότι όντως κάτι άλλο είχε συμβεί και ότι ήταν απαράδεκτη η στάση του απέναντι μου. Επειδή μου άρεσε πολύ και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη, είπα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Δυστυχώς όμως η επιθετική του συμπεριφορά συνεχίστηκε. Όταν ήταν κάπως (χωρίς να μου εξηγεί ακριβώς το λόγο), μου φώναζε, κλεινόταν στον εαυτό του και δεν ήθελε να τον πλησιάζω καν. Επίσης μου μίλαγε πολύ άσχημα. Μέχρι που αποφάσισα να το κόψω.

Το καλοκαίρι το περάσαμε χωριστά, χωρίς να μιλάμε. Γυρίσαμε από τις διακοπές και έτυχε να έρθει με την παρέα του στο μπαρ. Μου μίλησε σαν να μη συμβαίνει τίποτα… Εγώ ήμουν πολύ ξενερωμένη και πάγος απέναντί του. Γενικά έκανε πολλές προσπάθειες να με προσεγγίσει, αλλά εγώ δεν.

Ένα βράδυ ήρθε ξανά στο μπαρ και ήπιε πολύ. Φαινόταν χάλια. Μου μίλαγε και μου έλεγε πως τον πλήγωσε πολύ αυτό το διάστημα που δεν μιλούσαμε. Το ξέρω πως θα με θεωρήσετε άξια της μοίρας μου, αλλά τον λυπόμουν. Από τότε που μου έδειξε αυτή τη συμπεριφορά, στεναχωριόμουν για αυτόν. Γιατί ήξερα και την γλυκιά του πλευρά, την οποία είχε μοιραστεί μαζί μου.

Έφυγε από το μπαρ και παραπατούσε. Θα μπορούσα να φύγω μαζί του, αλλά δεν το έκανα. Από τότε έρχεται στο μπαρ και απλά λέμε ένα γεια. Με κοιτάζει πολύ γλυκά και εγώ του χαμογελάω. Τον σκέφτομαι και νομίζω ακόμα μου αρέσει.

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Να του πω να μιλήσουμε ή να το αφήσω έτσι;

Μαριλού

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αγαπητή φίλη αν και δεν έχω βιώσει κάτι παρόμοιο, μπορώ να καταλάβω πως αισθανόσουν και πως μπορεί να αισθάνεσαι ακόμη..Ωστόσο, η στάση που έχεις κρατήσει μέχρι τώρα “βάζοντας στον πάγο” αυτό το σκληρό και αγενή άνθρωπο πιστεύω πως είναι και η πιο σωστή.Σου φέρθηκε χωρίς σεβασμό και εκτίμηση για το πρόσωπό σου και αυτό είναι που θα έπρεπε αν σκεφτείς πρώτο-όχι ότι έχεις δει και την πιο καλή το πλευρά..Καλή και κακή πλευρά έχουν όλοι οι άνθρωποι άλλωστε. Το ζήτημα είναι πόσο κακή είναι η κακή πλευρά!Από τη στιγμή λοιπόν, που χωρίς ακόμη να γνωρίζεστε πολύ καλά ξέσπασε τα νεύρα του επάνω σου και μάλιστα με έναν υποτιμητικό και άγριο τρόπο, να είσαι βέβαιη πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο-αντίθετα με την πάροδο του χρόνου ενδεχομένως να γίνει χειρότερο.Γι αυτό μη συγκινείσαι, αυτό άλλωστε θέλει και εκείνος..Πιστεύω πως είναι καλύτερα να τον αποφύγεις..

  2. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει εύκολα, όσο καλή και να έχει τη μια του πλευρά. Η άλλη του πλευρά δεν εξαφανίζεται και φοβάμαι ότι αν κάνεις σχέση με τέτοιον άνθρωπο, στην πορεία θα σε εκβιάζει συναισθηματικά. Κοινώς, θα πρόκειται για ακόμη ένα φαινόμενο μιας abusive σχέσης. Θα είσαι όμηρος της διάθεσής του και η μόνη σου έγνοια θα είναι μη τυχόν και κάνεις/πεις κάτι που να του βγάλει πάλι το τέρας από μέσα του. Δεν μου αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές και είμαι ενάντια στο να λυπόμαστε και να κάνουμε τους ψυχολόγους σε τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς σήμερα μάς περνούν κάτι τέτοια πρότυπα a la Christian Grey (βλ. “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι”), όπου υπονοείται ότι αν είσαι αρκετά καλή και αγαπάς πολύ τον άλλον, τότε θα νικήσεις την κακή πλευρά του “σκοτεινού” αυτού τύπου, η πεντάμορφη (εσωτερικά και εξωτερικά) θα μεταμορφώσει το τέρας σε πρίγκηπα και θα ζήσετε για πάντα ευτυχισμένοι. Κι όμως! Ούτε καν! Μάλλον και η πεντάμορφη στο τέλος θα γίνει τέρας με αυτά που βάζει τον εαυτό της να βιώνει. Οπότε, Μαριλού, είχες 100% δίκιο να μην τα ξαναβρείς μαζί του και μπράβο σου, που δεν άφησες τους συναισθηματισμούς να σε εμπλέξουν ξανά σε μια ψυχοφθόρα και καταστροφική για σένα κατάσταση. (Φαντάζομαι ότι και μόνο το γεγονός ότι γίνεται ντέφι στο μπαρ και φεύγει από εκεί ζωγραφίζοντας οχτάρια φωνάζει από μόνο του για το ποιόν αυτού του ανθρώπου.)

  3. Αν σήμερα κι ενώ είστε στην αρχή της σχέσης σας σου φωνάζει και σε βρίζει, να ξέρεις πως με μαθηματική ακρίβεια στο μέλλον θα σηκώσει χέρι πάνω σου και υποθέτω πως αυτό δεν το θέλεις. Μη ξεγελιέσαι από το υφάκι του πληγωμένου κουταβιού και μείνε μακριά από έναν άνθρωπο που είναι ανίκανος να διαχειριστεί τις τυχόν δύσκολες μέρες του και τις αναποδιές της ζωής, (ξέρεις, σε κανέναν μας δεν ειναι ρόδινα τα πράγματα) και ξεσπάει πάνω σου. Γυναίκα είσαι, όχι σάκος του μποξ προς εκτόνωση. Μείνε μακριά.

  4. Αυτός χρειάζεται στα σοβαρά μαθήματα διαχείρισης θυμού. Και αύριο-μεθαύριο δεν θα το έχει σε τίποτα να χτυπήσει την κοπέλα του, και μάλιστα για κάτι που δεν θα φταίει εκείνη! (Αν και σημειώνω ότι όσο και να φταίει η γυναίκα σε κάτι, το ξύλο από άνδρα δεν το αξίζει με τίποτα.) Ο τύπος είναι f*cked up, τέλος. Κάνεις πολύ καλά και έχεις παγώσει απέναντί του. Επέτρεψέ μου, όμως, μία παρατήρηση: αν κάποιος σε κάλεσε στο σπίτι του, είτε αυτός ο κάποιος είναι η φίλη σου που σε κάλεσε για καφέ είτε ο δεσμός σου που σε έφερε για να κάνετε σεξ, ποτέ μην έχεις για δεδομένο ότι μπορείς να μένεις παραπάνω από κάποιες ώρες. Μη θυμώνεις γι’ αυτό το λόγο. Εδώ τον καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ όταν προσκαλώ κάποιον, δεν σημαίνει ότι θέλω να κλείσει οχτάωρο στο σπίτι μου. Ακόμα κι αν φέρω το δεσμό μου και περάσουμε λίγες ώρες στο κρεβάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να κοιμηθεί σ’ εμένα και ό,τι αυτό συνεπάγεται (π.χ. χρήση του μπάνιου το πρωί από εκείνον, πρωινό μαζί κλπ.). Το σπίτι μας είναι το οχυρό μας. Όταν κάποιος δείχνει ότι θέλει να μείνει παραπάνω από όσο είναι ευπρόσδεκτος, είναι σα να παραβιάζει την ιδιωτικότητα που ζούμε μέσα στο σπίτι. Οπότε, ποτέ μην πιστεύεις ότι είσαι ευπρόσδεκτη για παραπάνω ώρες απλά και μόνο επειδή σε κάλεσαν. Καλύτερα να φεύγεις πρόωρα παρά να γίνεσαι φόρτωμα. Όσο κι αν πιστεύεις ότι θα μπορούσες να καθίσεις άλλο τόσο, καλύτερα να φύγεις, και αν ο οικοδεσπότης επιμένει ειλικρινά (και όχι από απλή ευγένεια) να μείνεις, τότε μείνε. Βέβαια, ακόμα κι αν φύγεις και δεν σου ζητήσουν να μείνεις παραπάνω, ο οικοδεσπότης οφείλει να μεριμνήσει να φτάσεις ασφαλής στο σπίτι σου: είτε να σε πάει, είτε να καλέσει ταξί για σένα ή να περιμένει μαζί σου το λεωφορείο σου. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην τηρείται το savoir vivre!

  5. Μου φαίνεται πως έχει ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης αναφέρεις οτι πίνει. Μείνε μακριά καλύτερα δεν νομίζω να καταφέρεις κατι μαζί του.

  6. Λίγο αργά δεν σκέφτηκες το ενδεχόμενο να κάνεις κάποια κίνηση… έμενα γνώμη μου είναι να το αφήσεις….γιατί μου φαίνεται δεν σε καίει και πολύ…απλά σε αρέσει….. κ άλλη φορά θα σου πρότεινα να μην κάνεις τόσο γρήγορα σεξ… φιλικά Αφροδίτη

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More