Άννα: “Είμαι 24 κι έχω σχέση με κάποιον που με περνάει 12 χρόνια.”

Καλησπέρα. Είμαι 24 ετών και μένω σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη. Τον τελευταίο χρόνο έχω σχέση με κάποιον που με περνάει 12 χρόνια. Μένουμε κοντά και περνάμε πολύ καλά. Πρώτη φορά γνωρίζω κάποιον που με κοιτάει και ξέρει τι σκέφτομαι, συμπληρώνει τις φράσεις μου, με προσέχει. Και σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε προβλήματα. Θέλουμε τα ίδια πράγματα για το μέλλον.

Το θέμα μου είναι πως τώρα τελευταία ακούω πολύ από τον περίγυρο σχόλια για τη διαφορά ηλικίας μας. Πως τώρα είμαι μικρή και αργότερα θα θέλω να κάνω πράγματα που δεν θα μπορώ, πως στα 40 μου θα είμαι ακόμα νέα κι αυτός θα είναι 52…

Δεν μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό τους. Και δεν μπορώ να νιώσω αυτή τη διαφορά διότι παρόλα τα 36 του χρόνια, ο συγκεκριμένος δεν το αφήνει να φανεί. Ποτέ δεν μου έκανε κάποια παρατήρηση/αναφορά ή οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ηλικίας μας να μας διχάσει.

Αυτός πολλές φορές παιδιαρίζει, έχει πιο πολύ όρεξη από μένα για διάφορες δραστηριότητες κι εγώ είμαι η πιο συγκρατημένη και πιο μαμά στη σχέση.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας, όχι επειδή ανησυχώ για τη σχέση μου, αλλά επειδή θέλω να δω την κοινή γνώμη και ίσως κάποιον με παρόμοια ιστορία.

Άννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Den katalavainw pou einai to provlima…Se thelei, ton theleis (?) Gia gia na grafeis edw kai na se noiazei toso i koini gnwmi simainei oti mallon se provlimatizei olo auto..Emena oi goneis mou 10 xroni diafora exoun alla einai mia xara, gnwristikan sta 24 -34 to 1980. Esy sto 2014 aisthanesai aneta me auto ton anthrwpo? O periguros exei euloges apories pou ws ena simeio einai swstes: Aisthanesai aneta na vgainete me tin parea sou oloi mazi? An oxi, parolo pou autos thelei tote uparxei provlima.. Einai anetos me ta atoma tis ilikias sou? Esy me tous anthrwpous tis genias tou? Exete koina endiaferonta me auto ton anthrwpo, pernate xrono mazi i varieste ta endiaferonta kai tis anazitiseis tou kathenos? Ti akrivws sxedia kanete gia to mellon (gt enas 34xronos tha prepei logika na arxisei na sovareuetai). An ton theleis toso polu kanonika de tha eprepe na se noizei ti leei i koini gnwmi kai min anisuxeis i diafora ilikias sas sta 40 de tha fainetai toso (mia 40ara einai polu pio eukolo na parei ena 52xrono). twra einai pou vlepeis ti diafora kai gia auto rwtas ti gnwmi mas (kai tha ti vlepeis mexri na pas sta 40). Opote eisai pliris i mipws theleis na psakseis ligo perissotero?

  2. Καταλαβαίνω για τι πράγμα ακριβώς μιλάς! Εγώ είμαι παντρεμένη με άνδρα κατά 18 χρόνια μεγαλύτερό μου και είμαστε ακριβώς έτσι, οπότε μπορώ να φανταστώ τη δική σου σχέση. Είμαι 28 κι εκείνος 46 και είμαστε μαζί εδώ και πέντε χρόνια, παντρευτήκαμε πρόσφατα και έχουμε ένα μωράκι. Στην αρχή ήταν δύσκολα, ειδικά όταν ανακοίνωσα στον περίγυρό μου την απόφαση να παντρευτούμε. Φίλες μου απομακρύνθηκαν επειδή δεν κατάφερναν να με μεταπείσουν, κάποιοι συγγενείς μου σταμάτησαν να μου μιλάνε για ένα διάστημα… Όλοι ήθελαν να με δουν με ένα “παιδί στην ηλικία μου,” βλέπεις. Ναι, αλλά εγώ εκείνον είχα δίπλα μου κι εκείνον αγάπησα, δεν ήθελα άλλον.Στην ηλικία του σωματικά και πνευματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από έναν τριαντάχρονο. Δεν είναι το θέμα στην ηλικία, αλλά στον άνθρωπο. Όταν σας λένε τα κλασικά (όταν εσύ θα είσαι 40…) δεν είναι να τα ακούς. Ποιος ξέρει τι θα γίνει σε 10, 15 χρόνια από τώρα; Αν ζούσαμε και σκεφτόμασταν έτσι, δεν θα κάναμε τίποτα στη ζωή μας, με τη λογική ότι “όταν θα είμαστε 40…” ʼλλωστε, και συνομήλικοι μπορεί να χωρίσουν μετά από χρόνια, επειδή δεν θα τα βρίσκουν σαν άνθρωποι, όχι λόγω ηλικίας. Εύχομαι την καλύτερη εξέλιξη στη σχέση σας!

  3. Βρε σε ζηλεύουνε μή τσιμπάς. Περνα καλά και άσε τον παλιόκοσμο να λέει…

  4. Δεν θα επρεπε να σε απασχολει σε αυτη τη φαση που περνας ομορφα, η γνωμη του κοσμου. Κανενας μεγαλος ερωτας δεν επικεντρωθηκε στο τι λενε οι αλλοι….Όταν ομως αρχιζεις να το σκεφτεσαι, για μενα σημαινει οτι μεσα σου, εχεις δευτερες σκεψεις και αυτο ειναι καλο για σενα.Θα πρεπει να σκεφτεις όλους τους παραγοντες και αυτοι σιγουρα δεν ειναι πως θα εισαστε σε 20 χρονια απο τωρα γιατι μεχρι τοτε ποιος ζει ποιος πεθαινει. Θα πρεπει να σκεφτεις την διαφορα στην “εμπειρια ζωης” που εχετε. Αυτα τα 12 χρονια, σηματοδοτουν εμπειριες περισσοτερες στον συντροφο σου και δεν εννοω μονο ερωτικα, αλλά μεσα στη ζωη γενικα. Μου ετυχε κατι αναλογο με 14 χρονια διαφορα και φυσικα δεν πετυχε, παρολο που ηταν και ημουν ο μεγαλυτερος ερωτας….Ηξερε τα παντα, δεν με αφηνε να κανω λαθη, με λιγα λογια ηταν περισσοτερο μπαμπας, παρα συντροφος. Επισης σκεψου αν ο γιος σου στο μελλον (και το τονιζω γιος και οχι κορη)σου ελεγε στα 24 του, οτι θελει να ειναι με καποια 12 χρονια μεγαλυτερη αν θα σε ενοχλουσε, αν θα το αποδεχοσουν….γιατι η διαφορα παραμενει,ασχετα με το φυλλο…Καλη τυχη

  5. ʼννα, ο περίγυρος θα βρίσκει πάντα κάτι να λέει. Τώρα βρήκαν τη διαφορά ηλικίας γιατί αυτή “χτυπάει” περισσότερο στα μάτια τους. Αν ήταν συνομήλικός σου θα έβρισκαν να πουν κάτι άλλο, για τη δουλειά του, τις σπουδές του, την οικογένειά του, τις πρώην του, την εξωτερική του εμφάνιση κλπ…Κι αυτό γιατί αφενός δεν υπάρχει ο τέλειος άνθρωπος, αφετέρου στην Ελλάδα ασχολούμαστε πολύ με την καμπούρα του άλλου, την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να κοιτάμε τα δικά μας χάλια και στραβά και με λύπη μου διαπιστώνω ότι αυτό περνάει και στις νεότερες γενιές. Κατά τη γνώμη μου κακώς ασχολείσαι με το τι λέει η κάθε κυριούλα (που δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα από το να σχολιάσει κακεντρεχώς και χαιρέκακα τι έκανε η γειτόνισσα της κουμπάρας του μπατζανάκη της ξαδέρφης της μανάβισσας), γιατί έτσι στερείς δύναμη από τον εαυτό σου και αξία από τη σχέση σου για να τα διοχετεύσεις στα κουτσομπολιά. Προσωπική μου εκτίμηση είναι λοιπόν ότι αφήνεσαι να επηρεαστείς και να φτάσεις σε σημείο να το συζητήσεις, γιατί α) δεν είσαι ακόμη 100% πεπεισμένη για τη σχέση σου και β) γιατί έχεις μάθει να λειτουργείς με βάση το “τι θα πει ο κόσμος”. Από τη μία ακούς να λένε ότι έχετε μεγάλη διαφορά ηλικίας κι από την άλλη αναζητάς τους ανθρωπους που θα πουν ότι δεν πειράζει, η αγάπη έχει σημασία κλπ για να ισορροπήσει αυτό το πράγμα μέσα σου, για να μη νιώθεις “μοναξιά”, ότι κάποιοι (άγνωστοι) δηλαδή είναι με το μέρος σου. Πράγματα που θα έπρεπε να πηγάζουν από μέσα σου (όπως σιγουριά, αγάπη για τον εαυτό σου και τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είσαι δίπλα του, αντίληψη για το τι έχει πραγματική αξία για σένα και τι είναι ευτελές) και να γνωρίζεις ήδη την προσωπική σου απάντηση. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι α) σιγουρέψου για τα αισθήματά σου και β) και κυριότερο μάθε να αφήνεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου τις γνώμες τρίτων για το πώς θα ζήσεις,τι θα επιλέξεις και τι θα κάνεις ΕΣΥ στη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζωή. Γιατί αν, υποθετικά, χωρίσεις επειδή δεν τον αγαπάς είσαι οκ με τη συνείδησή σου και πας παρακάτω. Αν χωρίσεις γιατί δεν αντέχεις τον περίγυρο να λέει ότι είναι μεγάλος για σένα, τότε, όταν το μετανιώσεις (γιατί θα το μετανιώσεις), θα πας να βαρέσεις το κεφάλι σου στην πόρτα του γείτονα; ʼντε, να δούμε τι θα ανοίξει κατά τη γνώμη σου; Η πόρτα του ή το κεφάλι σου;…Και μια τελευταία διευκρίνηση. ʼλλο να ζητησεις συμβουλή ενός ατόμου που ξέρεις και σε ξέρει καλά, αγαπάς και σ’αγαπάει, εμπιστεύεσαι τη γνώμη του και σου πει κάτι που σε δυσαρεστεί και σε προβληματίζει κι άλλο το “ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις στο εξής ερώτημα”…γιατί το 1ο είναι φιλία, οικογένεια και πάλι έχεις την επιλογή να δεχτείς ή να απορρίψεις την άποψη/συμβουλή που πήρες. Το δεύτερο είναι η κοινή γνώμη…ο περίγυρος…η γειτονιά…το κουτσομπολιό…ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

  6. Καταρχήν δεν είσαι μικρή. 24 χρονών οι περισσότερες συμφοιτήτριες μου είχαν αρραβωνιαστεί αφού είχαν ήδη πάρει το πτυχίο τους 2 χρόνια και κάποιες άλλες είχαν παντρευτεί κιόλας. Είσαι σε μια αρκετά καλή ηλικία γεμάτη παραγωγικότητα και ζωντάνια αλλά μικρή με την έννοια της κοπελούδας που τώρα βγαίνει στην ζωή δεν είσαι. Οπότε εγώ μια χαρά σας βλέπω με τον κύριο κι ας είναι 36. Αν τον αγαπάς και σε αγαπάει αποδεδειγμένα τότε να προχωράς μπροστά και γραψ’τον τον κόσμο. Από το ένα αυτί να σου μπαίνουν κι από το άλλο να σου βγαίνουν. Αν όμως πιστεύεις μέσα σου πως δεν είναι το άλλο σου μισό τότε δες τις ανάγκες σου από την αρχή.

  7. Μια χαρα δεν ειναι και 60!γιατι νομιζουν οι αλλοι οτι αμα βρεις καοιον στην ηλικια σου ειναι καλυτερα?δν θα το ελεγα ισα ισα που οι μικροι δν θελουν οικογενειες γαμους κλπ ενω ενας μεγαλυτερος ειναι πιο ευκολο να κανει το επομενο βημα!ασε τους να λενε νεος ανθρωπος ειναι…Το ασχημο ειναι να ναι καποια 24 και να τα εχει με καποιον απο 50 και πανω για τα λεφτα αισθηματα..επισης υπαρχουν 35αρηδες πολυ πιο ωραιοι απο 20αρηδες δν παιζει ρολο η ηλικια..

  8. ʼννα εύχομαι να συνεχίσετε να είστε μαζί και για το υπόλοιπο της ζωής σας αν είναι να περνάτε τόσο καλά. ʼλλωστε τι παραπάνω ψάχνει ένας ανθρωπος. Πραγματικά τα χαίρομαι αυτά τα ζευγάρια που περνάνε τόσο καλά.. Ίδια περίπτωση με εσένα είμαι και εγώ όμως δεν μείναμε στην σχέση, παντρευτηκαμε πολύ γρήγορα και έχουμε και τρία παιδιά. Συνεργαζόμαστε σε όλα και γενικά δεν εχουμε προβληματα. Καλά από σχόλια ακούσαμε τα πάντα, ότι θα του ρίχνω κέρατο και τέτοια, πώς θα με ικανοποιεί ερωτικά όταν περάσουν τα χρόνια και πάει λέγοντας.. Όμως ποτέ δεν μας άγγιξαν τα σχόλια. Πορευθήκαμε όπως θέλαμε. Εύχομαι να περνάτε παντα καλά.

  9. Ο κόσμος πάντα θα λέει,εσύ όμως πρέπει να κλείνεις τα αυτιά σου γιατί μόνο έτσι θα είσαι ήρεμη και ευτυχισμένη..δεν παίζει κανέναν ρόλο η ηλικία όταν δυο άτομο ταιριάζουν τόσο πολύ και έχουν καλή επικοινωνία.Συνέχισε να περνάς καλά και μην δίνει σημασία

  10. Προχώρα και μην φοβάσαι τίποτα! 12 χρόνια διαφορά δεν είναι και τεράστια διαφορά! εφόσον εσύ νιώθεις καλά και εκείνος μαζί σου μην σε νοιάζει τίποτα! Πιθανώς βρήκες το άλλο σου μισό! Η ώρα η καλή :)!

  11. Μην αγχωνεσαι καθολου και ασε τους αλλους να λενε. Σε καταλαβαινω γιατι και εγω ειμαι 18 και ειμαι σε σχεση με εναν που ειναι 28. Περναμε τελεια οπως και εσεις και το βλεπουμε πολυ σοβαρα. Στην αρχη για αρραβωνα μεχρι να τελειωσω τη σχολη μου και αφου τελειωσω με το καλο θα το επισημοποιησουμε.Μην δινεις σημασια και απολαυσε το 🙂

  12. και εγω εχω 12 χρονια με τον αντρα μου όταν γνωριστηκαμε ημουν 17 και αυτος 29 τωρα 29 41 κοιτα αλλα μυαλα σαν μικροτερη αλλα ο αντρας μου ο αντρας μου εχει κανει πολλα στη ζωη του εγω τιποτα εμεινα εγκυος στα 17 μου εγω είμαι ένα τρελλοκομειο αυτος σοβαρος μαλωνομε σαν το σκυλο με τη γατα αλλα δε νομιζω να ταιριαζα με κανεναν αλλον χιχιχχι αν τον αγαπας μην ακους κανεναν γιατι αφου εισαι 12 χρονια μικροτερη θα το ξερεις ότι στ 40 σου θα είναι 52 .Φανταζεστε εμενα στα 40 που ειδη τωρα μοιαζω με 22 και όχι 29 να εχω δυο παλικαρια 22 και 18 τι θα λενε αχ τον βαρεθηκε και τρεχει πισω από τα τεκνα κακιες ενώ θα είναι τα παιδια μου?αστα καντε ότι θελετε και γρηγορα ένα μωρακι με πολύ αγαπη

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More