Ζωή: “Έχω σχέση με κάποιον μεγαλύτερό μου. Είμαστε μαζί κρυφά διότι φοβάται τα σχόλια”.

Καλησπέρα!
Με λένε Ζωή και είμαι πραγματικά μπερδεμένη σε μια κατάσταση…

Έχω σχέση με κάποιον μεγαλύτερό μου. Εγώ είμαι 17 κι εκείνος 29 (πολλή μεγάλη διαφορά το ξέρω…). Είμαστε 7 μήνες μαζί, κρυφά, διότι έχουμε κοινούς γνωστούς και φοβάται τα σχόλια για την ηλικία μου και τη μεταξύ μας διαφορά.

Αυτούς τους 7 μήνες έχουμε βγει μόνο δύο φορές και αυτό από δική μου “πίεση” αλλιώς σιγά που θα βγαίναμε…

Αυτός ο άνθρωπος αναζητούσε μια κοπέλα σοβαρή, όμορφη, καλή κλπ. γιατί θέλει να φτιάξει τη ζωή του πλέον και να δει πιο σοβαρά κάποια πράγματα. Πριν από μένα διατηρούσε μια σχέση μόνο για σεξουαλικές επαφές γιατί ήξερε πως θα δεν κατέληγε πουθενά διότι ήταν με μία που ήταν άνω των 40 ηλικιακά. Όταν γνωριστήκαμε, χώρισε και από τότε είμαστε μαζί.

Έχω αποκτήσει αρκετά αισθήματα για εκείνον διότι διαφέρει κατά πολύ από τα αγόρια της ηλικίας μου. Είναι πιο ώριμος, πιο σοβαρός. Προσωπικά για μένα είναι το τέλειο “πακέτο”: πατέρας-φίλος-σύντροφος-εραστής.

Όταν είχε ρεπό παιρνούσαμε όλη τη μέρα μαζί. Πήγαινα νωρίς-νωρίς, συνεχίζαμε τον ύπνο μαζί αγκαλιά, κάναμε έρωτα, τρώγαμε μαζί, βλέπαμε καμιά ταινία χαλαρά, αγκαλιά μιλούσαμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούσαν.

Μέσα από συζητήσεις μου είχε αναφέρει πως θέλει να δει τη ζωή του πιο σοβαρά κι όταν νόμιζα πως απευθυνόταν σε μένα μου είπε πως δεν θέλει να χαλάσει το δικό μου μέλλον γιατί θεωρεί πως πρέπει να σπουδάσω, να σταθώ στα πόδια μου οικονομικά, να ζήσω και μετά να κάνω οικογένεια… Και γενικότερα είπε πως θέλει να παντευτεί μία μεγαλύτερή του.

Έφτασε η ώρα των διακοπών. Τότε μου είπε πως θα πήγαινε σε κάτι φίλους που μέσα σε αυτούς ήταν και μια κυρία που μιλάνε όχι μόνο φιλικά και πως θα ήθελε να το προσπαθήσουν αν του δινόταν η ευκαιρία.

Λοιπόν, η ευκαιρία του δόθηκε και τώρα συζούνε στο σπίτι του. Εγώ τότε το είχα πάρει απόφαση για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν τον είχα πάρει ούτε τηλέφωνο. Για δύο μήνες δεν είχαμε βρεθεί.

Μια μέρα τον πήρα τηλέφωνο να δω τι κάνει και η απάντησή του ήταν: “Νόμιζα πως είχες πάρει την απόφασή σου και δεν ήθελα να σε ενοχλήσω αν αυτό πραγματικά ήθελες”… Πως όλα αυτά που του έλεγα ήταν σαν να τα αναιρούσα το διάστημα που δεν του μιλούσα. Είπε πως με αγαπάει και του λείπω. Απλά το μόνο πράγμα που τον εμποδίζει είναι η ηλικία μου και πως θέλει να το ζει και όχι να κρύβεται… Γιατί δεν είναι 22-23 να πεις μικρή η διαφορά…

Μου είπε ότι θέλει να με βλέπει, να μαθαίνει νέα μου κι αν θέλω να προχωρήσω τη ζωή μου με άλλον. Θέλει να είμαι μόνο ευτυχισμένη και ποτέ να μην με δει στεναχωρημένη για κανέναν.

Μετά του είπα το λόγο που απομακρύνθηκα (ότι δεν το έβλεπα σωστό να το συνεχίζω) και είπε ότι μάλλον το έχει μετανιώσει και πως τελικά θέλει εμένα στη ζωή του.

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα ξαναπήγαινα να τον δω όποτε είχα χρόνο λόγω μαθημάτων και διαβάσματος. Αλλά μου είναι δύσκολο να πηγαίνω εκεί όταν η άλλη φεύγει… Εκείνη θέλει να τον παντρευτεί γιατί είναι μεγαλύτερή του πάλι και θέλει να κάνει οικογένεια. Το ίδιο κι αυτός.

Το συζητήσαμε πως πρέπει να πάρει μια απόφαση και η απάντησή του ήταν πως θα δει εκείνος καλύτερα με τον καιρό αν μπορεί να συνυπάρξει μαζί της κι αν όχι… (θα γυρίσει στην καβάτζα του).

Όπως βλέπετε προσπαθώ να το βλέπω αντικειμενικά, αλλά μέσα μου δεν είναι έτσι. Γιατί κάθε μέρα θα πούμε τα νέα μας (δεν αναφέρει για εκείνη τίποτα επειδή του το έχω ζητήσει εγώ) και πάντα θα πούμε καληνύχτα…

Έχω προσπαθήσει να κάνω άλλες γνωριμίες αλλά έχω έναν αρνητισμό μέσα μου σαν να μη θέλω να με αγγίξει κανένας άλλος.

Να σημειωθεί πως δεν είναι ο πρώτος μου. Απλά έτσι νιώθω για εκείνον.

Ζωή

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Μην τον πιστευεις, στην πραγματικοτητα ενας ανωριμος αντρας ειναι ο οποιος φοβαται την δεσμευση για αυτο το λογο τα εχει με τις 40αρες. Αυτες μονο σεξ θελουν και τιποτα αλλο. Εσυ του δοθηκες, του δειχνεις με καθε τροπο τον εντιαφερον σου.. Ασε μας οτι θελει να μαθει αν τα εχεις με αλλον… Δεν εισαι δικια του. Στο κατω κατω 12 χρονια δεν ειναι φοβερη δοαφορα ομωε τον βολευει καλυτερα να κανει σεξ με τις γεροντομπεμπεκες…
    Φυγε μακρια, αυτος δεν αξιζει τιποτα.

  2. Κοριτσάκι μου, κάνε μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σου: Φύγε απο αυτόν τον αλητήριο…

  3. κοπελα μου δε τη πολυπαλευεις.εισαι λιγο εως ανωριμη..κι αυτος επισης που εμπλεξε 30 χρονων ανθρωπος με ανηλικο..αστον τον ”πατερα-φιλο-συντροφο-εραστη” και φτιαχτα με κανα 20 χρονο

  4. Αγαπητή Ζωή, το πιο πιθανό είναι εκείνος να σε απομακρύνει λόγω δικής του ανασφάλειας, γιατί ξέρει ότι εσύ έχεις ακόμα τόσες προοπτικές μπροστά σου, ενώ για εκείνον το άστρο του δύει σιγά-σιγά. Σκέψου μόνο τι θα τον κάνεις, ας πούμε, όταν εσύ θα είσαι στα 25, ενώ εκείνος θα είναι 37, θα πλησιάζει τα 40 δηλαδή και θα τον πιάσει η μεγάλη κρίση και ανασφάλεια ότι εσύ ανά πάσα στιγμή μπορείς να τον χωρίσεις και να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου, ενώ για κάποιον 37άρη τα πράγματα δεν είναι εξίσου εύκολα. Και προφανώς ο ίδιος βρίσκεται πιο άνετα στη φάση να χωρίζει αυτός μεγαλύτερές του γυναίκες παρά να τον χωρίσει μία μικρότερή του (να του κάνουν, δηλαδή, όσα κάνει αυτός), ο τύπος δεν ξέρει τι θέλει. Θέλει οικογένεια όντως ή το κάνει επειδή πιέζεται από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον; Εγώ εδώ βλέπω έναν τύπο που καταπιέζεται μόνο και μόνο επειδή νοιάζεται τι θα πει ο περίγυρος.

  5. Φοβάται τα σχόλια. 29 χρονών γομάρι και κάνει λες και είναι κανένας 16χρονος που έχει να φοβηθεί κάτι επειδή άφησε έγκυο τη 15χρονη φίλη του. Σπουδαία αγάπη χάνεις! Τούτος εδώ περίεργος είναι. Για τις σαραντάρες δεν φοβάται μην τον χαρακτηρίσουν ζιγκολό και φοβάται για σένα, αντί να τους έχει όλους γραμμένους και να σε κυκλοφορεί με καμάρι, συστήνοντάς σε σε φίλους και γνωστούς. Στο κάτω-κάτω, αν ήθελε τόσο πολύ, θα κανόνιζε να λέτε σε τρίτους ότι είσαι 21 και όχι 17 (πίστεψέ με, εδώ μερικές 15χρονες μοιάζουν για 30άρες) και ότι σπουδάζεις ή δουλεύεις. Αντ’ αυτού, βολεύεται με τη δικαιολογία ότι θα τον σχολιάζουν και βρίσκει πρόφαση να σε σύρει στη σπηλιά του και να μείνετε “αγκαλίτσα στον καναπέ/στο κρεβάτι” αντί να πάτε μαζί κάπου και να περάσετε ωραία αλλάζοντας παραστάσεις. 29 χρονών και πιο μίζερος πεθαίνεις, να πούμε. Πάτα ένα καλό και πήγαινε για νέο restart στη ζωή σου.

  6. Τι να σου πω κορίτσι μου….πραγματικά αν ήμουν μητέρα, αδερφή σου θα πλάκωνα ευχαρίστως στα χαστούκια έναν τέτοιο ανώμαλο τύπο, που έχει παραμυθιάσει έτσι ένα ανήλικο, σε κρίσιμη ηλικία κορίτσι. Αυτό φοβάται ο κύριος γι αυτό και δεν θέλει να το ξέρει κανείς, εκτός του ότι σίγουρα δεν είσαι η μόνη (ούτε ήσουν ποτέ στη ζωή του). Εκμεταλλεύεται την έλλειψη παραστάσεων και εμπειριών που έχεις και σου πλασάρει με φυσικότητα την ανώμαλη συναισθηματική του κατάσταση, γιατί γουστάρει φυσικά να τον λατρεύει ένα 17χρονο κορίτσι όσο συνεχίζει την ζωή του με 30άρες και 40άρες. Ξύπνα κορίτσι μου, σε προσβάλλει αυτή η συμπεριφορά, σε μειώνει, έχεις ένα σωρό εμπειρίες ανέμελες και όμορφες να ζήσεις της ηλικίας σου και κάθεσαι και σκέφτεσαι αν θα σε διαλέξει για μέλλουσα σύζυγο;;; Σιγά το κελεπούρι!! Φυσικά αποκλείεται να δεις τώρα καθαρά, σε μάγεψε ο πατέρας (κατά φαντασία)-σύντροφος (στα κρυφά) – φίλος (από απόσταση) – εραστής (όταν το επιτρέπει η άλλη), ελπίζω μόνο να μην χάσεις χρόνια και κυρίως ψυχική ηρεμία απ την ζωή σου, Θα πρεπε να βγεις απ την νοσηρή αυτή κατάσταση χθες!

  7. Ζωή, τι θα ηθελες ακριβως να σου γραψουμε? Νομιζω πως ξερεις τι θα ακουσεις, οποτε πραγματικα δεν κατανοω το λογο γιατι εστειλες αυτη την ιστορια… Οπως και να εχει, για αρχη όσον αφορα τον “κυριο” που είναι άνθρωπος μαλλον των ακρων και λιγο αλλοπροσαλος…Δεν μπορει να βρισκεται ερωτικα με μια γυναικα άνω των 40 και ξαφνικα να “την βρισκει”με ενα κοριτσακι 17 ετων…….Οπως εσυ μας λες οτι δεν μπορεις να συνυπαρξεις πλεον με συνομηλικο σου, ετσι και για εκεινον ισχυει το ιδιο.Εχει παθει εξαρτηση για τις μεγαλυτερες γυναικες ,γι’αυτο και θελει να παντρευτει μεγαλυτερη, εισαι ησουν και εισαι μια “δοκιμη”…..Διοτι αν υπηρχαν αισθηματα, θα το ζουσατε κανονικα….Οποτε κουκλα μου, εναν τετοιο αντρα τον αφηνεις στην ησυχια του. Ωραια τον δοκιμασες, το εζησες, ειδες πως ειναι η σχεση με καποιον μεγαλυτερο, νταξει, ηρθε η ωρα να δοκιμασεις κατι αλλο. Ηξερες εξ αρχης οτι αυτο που εχετε δεν θα κρατουσε, δεν σε εμφανιζε στον κυκλο του, δεν κανατε πραγματα που κανει ενα ζευγαρι, διακοπες, ταξιδια κτλ..Οποτε κλαψε, πενθησε το τελος αυτης της “ξεπετας” και προχωρα…Εισαι μολις 17 και εχεις να ζησει πολλααααα ακομα…

  8. Γεια σου. Δεν θα σου πω τα κλασσικά είσαι μικρή κ.ο.κ. Αυτό που θα σε συμβουλέψω είναι αν θες πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο (πέρα από το καλό σεξ) και για άλλα πράγματα. Αν αισθάνεσαι πως θες να μεγαλώσεις μαζί του τότε προχώρα το αν όχι άσε τα χρόνια να κυλήσουν και μπορεί να βρεις κάποια άλλη χρονική στιγμή το άλλο σου μισό. Καλόν θα ήταν βέβαια αν φύγεις τώρα να μην ξαναγυρίσεις σε αυτόν.

  9. Ζωή (συνονόματη) θα σου έλεγα να μη χάνεις πια το χρονο σου με αυτον τον ανθρωπο. Πώς θα δει τη ζωή του πιο σοβαρά όταν δεν ξέρει ποια γυναικα θέλει; Κι αν απλα βολευεται και ηουσταρει να έχει δύο, γιατί να αρκεστει σε μια; Αυτό για τις μεγαλύτερες επίσης δεν μου κάθεται καλά. Να του αρέσουν οι μεγαλυτερες το καταλαβαίνω. Να ντρέπεται όμως να κυκλοφορήσει με μικρότερη και να μη ντρέπεται να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη δε σου ακούγεται κι εσένα κάπως αντιφατικό; Να καταλάβω το να φοβάται μη μπλέξει επειδή είσαι ανήλικη, αλλά από τα γραφόμενά σου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Οποτε, σου φαίνεται ώριμος απλα και μονο γιατί είσαι πολύ μικρούλα ακόμα. Η συμβουλή μου είναι να ζήσεις την ηλικία σου με ατομα της ηλικιας σου κι ας σου φαίνονται ανώριμοι.Αν ψαξεις καλυτερα θα βρεις ώριμα αγόρια κοντά στην ηλικία σου. Ο άνθρωπος αυτός εμένα μου κανει λίγο Καραγκιόζης. Με συγχωρείς που τα λέω έτσι, αλλά έχω και τα δίπλα σου χρόνια, κάτι παραπανω αντιλαμβάνομαι. Κοιτα κοριτσακι μου να περάσεις στη σχολή που θέλεις, να σπουδάσεις και θα βρεις αρκετα αγόρια να σου αρέσουν. Μη χάνει το χρονο σου με τόσο ανουσιες καταστάσεις, μην πληγωνεις άσκοπα τον εαυτό σου. Σου εύχομαι τα καλυτερα.

  10. χμ … συγνώμη γιαυτό που θα σου πώ αγαπητή μου Ζωή παρά την ηλικία σου…
    Είσαι ανήλικη ακόμα το ξέρεις;;; 17 ετών είσαι, θα μπορούσε να θεωρηθεί και παιδεραστής ο “φίλος “σου γιαυτό κιόλας κρύβεστε για να μην το κατακρίνουν.
    Πάντως αυτό που σου δήλωσε “αυτός ο άνθρωπος αναζητούσε μια κοπέλα σοβαρή, όμορφη, καλή κλπ. γιατί θέλει να φτιάξει τη ζωή του πλέον και να δει πιο σοβαρά κάποια πράγματα. ” ή αυτό που σκέφτηκες δεν συνάβει με τις επιλογές του.
    Καλό θα ήταν να κόψεις επαφές μαζί του. να αλλάξεις αριθμό εάν δεν σε αφήνει αυτός και γυρίζει σε εσένα. Έζησες έναν έρωτα όπως θεωρεί το μυαλουδάκι σου. Ελπίζω να ήταν κύριος απέναντί σου….αλλά τι κύριος…όταν βρήκε εσένα 17 ετών…αν σε αγαπούσε πραγματικά θα περίμενε να μεγαλώσεις κιάλλο …Όλες οι νεαρές βιάζεστε να είστε ενεργές σεξουαλικά! Κρατήστε κ λίγο τις ορμές σας μέχρι τα 18 – 20… θα σας γεμίσει και λίγο σοφία για τον τρόπο που σκέφτονται οι άντρεσ. Τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να βρείς αμέσως αντικαταστάτη και ερωτικό σύντροφο! Κάτσε μόνη σου και μάθε τον εαυτό σου. Έχεισ κ διαβάσματα, μην το ξεχνάς! Βάλε στόχους επαγγελματικούς και όνειρα! είσαι ακόμα 17 και η ζωή είναι μπροστά σου! Ελπίζω οι επόμενες επιλογές σου σχέσεων να στηρίζονται σε δυνατά θεμέλια! Και με κάποιον συνομήλικό σου ή λίγο μεγαλύτερό σου…! Αν ήσουν φίλη μου πάντως.. ίσως να σε απέτρεπτα από αυτή την σχέση προτού προχωρήσεις… άλλα ίσως τώρα που την έζησες να αρχίσεις να σκέφτεσαι και λίγο διαφορετικά … πιο ώριμα ελπίζω! Κάθε εμπόδιο για καλό μικρή μου! Κινήσου με τα δικά σου θέλω και όχι με των άλλων! Να σκέφτεσαι το δικό σου καλό! Μην κάνεις ποτέ κάτι που δεν σου αρέσει ή σε κάνει να νιώθεις άσχημα μικρή μου!

  11. γιατι βρε κοριτσακι μου?ξαναδιαβασε αυτα που γραφεις..φαινεται οτι εισαι μικρουλα..αλλα οσο σκληρο και αν ειναι ολο αυτο ειναι μονο στο μυαλο σου..σχεση δεν ειχατε ποτε απο οτι καταλαβα..μαθε οτι ενας αντρας οταν θελει μια γυναικα δεν ψαχνεται ειναι εκει την διεκδικει κτλ..δεν ειναι 40 να πεις τον πηραν τα χρονια για οικογενεια ειναι η δικαιολογια γιανα σου φερει μαλακα την κατασταση..απο κει και περα συγκατοικησε αμεσως με μια αλλη στο ειπε και συ συνεχιζεις? δεν ειναι δικο του σφαλμα ολο αυτο..βρηκε και τα κανει..μην χαλας την νιοτη σου..ειναι κολακευτικο ενας αντρας σε αυτη την ηλικια να σε φλερταρει σε αντιθεση με τους ανωριμους πολλες φορες συνομιληκους αλλα εδω απλα σε δουλευει..Στα 17,5 ημουν ηδη φοιτητρια, εμενα μονη μου και ειχα σχεση με καποιον 28 χρονων παραπλησιες ηλικιες αλλα ποτε δεν ντραπηκε για μενα!ισα ισα γουσταρε που ηταν με πιτσιρικα..περασαμε πολυ ωραια και τελειωσε επειτα απο δικη μου επιθυμια μετα απο 4 χρονια αλλα οσο ειμασταν μαζι ηταν κυριος! δεν παιζει ρολο η διαφορα ηλικιας μονο σε μια σχεση αλλα πολλοι παραγοντες..μην παραμυθιαζεις λοιπον το μυαλουδακι σου..να προσεχεις!

  12. κορίτσι μου καλα σκεφτεται αυτος! ειναι σε μια ηλικια που εχει τη δουλεια του εχει ζησει τη ζωη του και εφτασε ο καιρος να παντρευτει. εσυ παλι εισαι ουτε καν στην αρχή! πρέπει να τελιωσειςβτο σχολειο να σπουδασεις να ζησεις τη ζωη σου ξενυχτια με τις φιλες σου διασκεδαση ολα να βρεις μαι δουλεια και να κατασταλαξεις! εχει αισθηματα για σενα αλλα το βλεπει λογικα οπ ς πρεπει να το δεις και εσυ! δεν εχετε μελλον μαζι!! ειστε σε διαφορετικη κατασταση και οσο και να εισαι ερωτευμενη εχεις ακομα!! μην κανεις κατι που αργότερα θα μετανοιωνεις!!

  13. Εσύ μικρούλα μπορεί να είσαι, αλλά ο άλλος ο “ώριμος” είναι πολύ βούρλο. Ούτε δικαιολογία καλή δεν μπορεί να βρει. Λες και μόνο οι μεγαλύτερες θέλουν οικογένεια. Ρε ας ήταν αρκετά άξιος, θα μπορούσε να κάνει κι εσένα να θελήσεις να γίνεις και σύζυγος και μάνα! Δεν είναι, όμως. Ξέρει ότι μπάζει από παντού. Γι’ αυτό και ελπίζει να βρει καμιά απελπισμένη γεροντοκόρη κοντά στα 40, που το μόνο που θα θέλει είναι στέφανα και γκάστρωμα για να πάψουν επιτέλους οι γονείς της να της τσαμπουνάνε τα “άντε, εμείς εγγόνια πότε θα δούμε;”. Γιατί η απελπισμένη γεροντοκόρη θα καταλήξει με οποιονδήποτε, αλλά μία δεκαεφτάχρονη σαν εσένα, θα τον πετάξει από τον πρώτο χρόνο της συμβίωσής σας, γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή θα καταλάβαινες ότι δεν είναι ο άνδρας με τον οποίο θα ήθελες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου. Γιατί ο τύπος έχει τόσο μυαλό όσο μια λοβοτομημένη αμοιβάδα. Φτύσε τον και φτιάξε τη δική σου ζωή. Θα δεις ότι σε τρία χρόνια εσύ θα είσαι 20 και στα καλύτερά σου, με σπουδές ή κάποια καλή δουλειά (πράγμα που σου το εύχομαι ολόψυχα κι ας μη σε ξέρω) κι αυτός ένας καταπιεσμένος σύζυγος μιας ακόμα πιο καταπιεσμένης και ρυτιδιασμένης γυναίκας (με κρεμασμένο στήθος και πισινό) και θα ψάχνει αυτός να κουτουπώσει νεαρούλες. Κοινώς, ένας αποτυχημένος.

  14. Ο τυπος σε δουλεύει πολύ απλά και εσύ σαν μικρή και χαζή εχεις κολλήσει. Διαολόστειλέ τον και να εισαι πιο προσεκτική γιατι μου φαίνεσαι και λίγο χαζοβιόλα.

  15. κοριτσακι μου φυγε μακρια από αυτην την αρρωστη κατασταση γιατι μονο κακο κανεις σε σενα , ο τυπος είναι ανωριμος , κοιταξε τα διαβάσματα σου να σπουδασεις , βγαινε με τις φιλες και τους φιλους σου και μην ασχολείσαι με έναν ανωριμο , κομπλεξικο και χειριστικο @@ ..

  16. Κοπέλα μου είσαι σοβαρή;;;; τα τηλεφωνήματα και οι συναντήσεις εμένα δεν μου λένε απολύτως τίποτα..το καταλαβαίνεις ότι μιλάει μαζί σου και όταν το κλείνεται κάνει έρωτα με την άλλη;; το θέμα δεν είναι η ηλικία αλλά και το ότι δεν είναι τόσο ώριμος όσο πιστεύεις..είναι δυνατόν να λέει ότι σε αγαπάει και ότι σε θέλει αλλά να σκέφτεται την ηλικία σου και ότι θέλει να παντρευτεί μια μεγαλύτερη..δεν ξέρει αν θέλει να είναι μαζί σου ή όχι..και τι θράσος αυτό που σου είχε πει το καλοκαίρι ότι θέλει να προσπαθήσει με μια άλλη κοπέλα..και εσύ δηλαδή τι έκανες τότε;; δεν τον σκυλοέβρισες;; δεν τον έφτυσες;; τον εαυτό του θέλει να βολέψει..και μαζί να είστε θα σε ξανά αφήσει για να προσπαθήσει με μια μεγαλύτερη.και εσύ κάθεσαι και τα ανέχεσαι αυτά..όποιος μας νοιάζεται πραγματικά δεν κάνει ούτε σκέφτεται τέτοια πράγματα,εννοείται ότι θα σπουδάσεις και θα φτιάξεις το μέλλον όμως αυτό είναι κάτι που θα μπορούσατε να το κάνετε και παράλληλα αν βέβαια ενδιαφερόταν πραγματικά..μην ξανά ασχοληθείς!! δεν έχω τίποτα άλλο να πω..βρες ένα παιδάκι στην ηλικία σου να περνάτε όμορφα και να διασκεδάζεται και άσε τον προβληματικό,γιατί αυτό είναι!

  17. Σόρρυ που ξαναποστάρω, αλλά εσείς που αποκαλείτε την κοπέλα χαζή… Δηλαδή εσείς, σουσουράδες μου, στα 17 σας κατείχατε ΤΗΝ σοφία;;;; Το γεγονός ότι οι μάνες σας σάς κλειδαμπάρωναν στο σπίτι μετά τις 22:00 δεν σας έκανε πιο ώριμες, σας έκανε πιο μαζεμένες χάρη στις περιττές κοινωνικές καταπιέσεις. Αν η κοπέλα ήταν χαζοβιόλα (όπως την αποκάλεσε μία που, προφανώς, είναι τόσο έξυπνη όσο τα μπρόκολλα), δεν θα προβληματιζόταν και δεν θα έγραφε εδώ, αλλά θα έμενε έγκυος “κατά λάθος” νομίζοντας ότι θα τυλίξει αυτόν τον βλάκα. Δεν το έκανε, όμως, και μάλιστα και μόνο το γεγονός ότι έχει μπει σε σκέψεις για τη σχέση της, την τιμά. Έκανε ένα λάθος, αλλά θα κάνει το παν για να το διορθώσει. Γι’ αυτό μην την κρίνετε για να μην κριθείτε όσες την είδατε Μαρία Μαγδαληνή εκεί έξω. Επίσης, μην υποτιμάτε τη δύναμη της μπλόφας ενός άνδρα. Κάτι ξέρω εγώ. Δηλαδή, αν ο άλλος την κοιτά με λατρεία στα μάτια και της χαϊδεύει τα μαλλιά λέγοντάς της πόσο μοναδική και αγαπημένη είναι, η κοπέλα πρέπει να είναι παρανοϊκή για να μην τον πιστεύει. Ή μήπως δεν πέσατε κι εσείς θύματα των παραμυθιών που σας πουλούσε κάποτε ένας έμπειρος άνδρας; Αλλά ξέχασα, εσείς βγήκατε στη ζωή ξέροντάς τα όλα από γεννησιμιού σας. Για εσένα, Ζωή, επαναλαμβάνω πως εύχομαι όταν φτάσεις τα 20, αν όχι νωρίτερα, να θυμάσαι αυτή σου τη δημοσίευση και να γελάς, γιατί στα 20 εσύ θα έχεις μία ενδιαφέρουσα ζωή, γεμάτη εξέλιξη και προοπτικές, ενώ ο άλλος θα είναι 32 και καταπιεσμένος από μία σύζυγο σε κλιμακτήριο, κοντά στην ηλικία της μάνας του.

  18. αν ο σκοπός της σελίδας ήταν να σχολιάζουμε τα σχόλια που τυπώνονται παρακάτω θα είχε διαφορετική μορφή η προσθήκη σχολίων! Εστιάστε στο πρόβλημα της κοπέλας χωρίς να αερολογείτε μεταξύ σας ή να διαβάζει η μία τα σχόλια της άλλης και να απαντάτε μεταξύ σας…! Αν ο σκοπός ήταν αυτός ..θα μπορούσε ο καθένας να απαντήσει κάτω απο το σχόλιο του άλλου…! Και αντί να πετάτε κακίες γιατί πολύ κακία βγαίνει από πονεμένες γυναίκες… καλό θα ήταν να γράφεται ότι θα συμβουλεύατε και στον εαυτό σας.

  19. Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας…
    Παει ενας μηνας που εχω να τον δω .κραταμε ακομα επαφες μεσω τηλεφωνου….συνεχιζω να τον σκεφτομαι αλλα δεν εχω σκοπο να το συνεχισω….αν ειναι να συνεχιστει αυτη η σχεση ας με κηνυγησει εκεινος οταν αποφασισει τι θελει και αν θελει ακομα….
    Απλα το σκεφτομαι διαφορετικα… αν εκεινος πραγματι θελει να συνεχισουμε μαζι θα μπορουσα να το συνεχισω γιατι ειναι επιλογη του να απαταει την νομιμη συντροφο του…αλλα δεν ειναι ετσι .Εγω πλεον σκεφτομαι την γυναικα εκεινη που ειναι στην αγνοια , οπως θα ηθελα να ειναι πιστος ο συντροφος μου ετσι θα θελει και εκεινη και αν εκεινος θελει να την απατησει ας το κανει με αλλη, απο τη στιγμη που γνωριζω τη σχεση θα το αποφυγω,ειναι διαφορετικο να μην γνωριζεις μια σχεση απο το να εισαι “συνενοχος¨”

    Ναι θελω να τον δω να τον αγκαλιασω κτλπ. αλλα με αλλη κοιμαται και ξυπναει και αυτο σημαινει κατι ,Δενν ζηλευω την γυναικα, ζηλευω την κατασταση…..

    Υ.Γ. Σε ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη για τον χαρακτηρισμο “χαζη”.
    Αν καποιος/α πιστευει πως ειμαι χαζη επειδη εζησα καποιες στιγμες ενταξει δικαιωμα του .Απλα πιστευω πως ολα μεσα στην ζωη ειναι, υπαρχουν και οι σωστες και οι λαθος επιλογες και παντα μια ευκαιρια για να αναθεωρησουμε. Αλλα οτι και αν ειναι αυτο παραμενει μια εμπειρια για την ζωη ειτε καλη ειτε κακη. Για μενα καλη για το οτι ακομα και αν ηταν/ειναι κοροιδια ειναι σαν να εμαθα πως ειναι να σε νοιαζεται πραγματικα καποιος για μενα , κακη γιατι ηταν επιλογη μου να φυγω οταν εμαθα για την σχεση και παρεμεινα εστω και για λιγο χρονικο διαστημα

  20. μπαινω στην διαδικασια να σχολιασω μονο διοτι εγραψες η ιδια το σχολιο και απαντησες σε οσες σου ειπαν την γνωμη τους παρακατω. Μαθε λοιπον οτι αφου ζητας γνωμη απο αγνωστους/ες να εισαι προετοιμασμενη να ακουσεις τα παντα εστω και αν αυτα που υπονονται ειναι σκληρα ή περιεχουν χαρακτηρισμους. Με αυτο που εκανες δειχνεις ανωριμοτητα κατα τη γνωμη μου λοιπον..εξαλλου απο τα γραφομενα σου εχεις ηδη δικαιολογησει την κατασταση μεσα σου και εχεις βρει τον τροπο να επουλωσεις τις πληγες σου..δεν θα πω κατι για αυτο που περασες ολοι μπορει να ειμασταν στην θεση σου καποια στιγμη..απαντα ο καθενας συμφωνα με την εμπειρια και τα βιωματα του και αυτο γιατι θελει να σε “προστατεψει” ωστε να μην περασεις τα ιδια δυσκολα ή χειροτερα και οχι γιανα το παιξουν κριτες/δικαστες/ηθικοι κτλ!να ξερεις ομως οτι δεν ξεπερνας μια κατασταση βρισκοντας θεωρητικους τροπους και ελαφρυντικα αλλα κοιτωντας την στα ματια και βλεποντας την αντικειμενικα..αυτα απο καποια αρκετα μεγαλυτερη σου..καλη τυχη

  21. Μπράβο Ζωή! Ακριβώς αυτό. Έκανες ένα λάθος, ό,τι γίνεται δεν ξεγίνεται, αλλά έμαθες από αυτό, κατάλαβες πώς ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι οι σχέσεις και σκέφτεσαι πολύ σωστά: ότι τώρα θα έχεις κι εσύ ευθύνη αν συναινέσεις στην απιστία του. Κι εδώ που τα λέμε, ποιος άνδρας αξίζει δύο γυναίκες; Καλή σου συνέχεια!

  22. Ζωή, επανέρχομαι γιατί διάβασα την απάντησή σου και θα ήθελα να σου επισημανω κάτι…Στις σχέσεις σου θα πρεπει να λειτουργείς με γνώμονα την προσωπική σου αξιοπρέπεια. Όταν κάτι σε προσβάλλει, τοτε ειτε θα πρεπει να διεκδικεις το σεβασμό, ειτε να φεύγεις αν μιλάμε για “χοντρές” καταστάσεις. Όχι, δεν είναι δουλειά σου να σκεφτείς την αλλη που υποφέρει (δεν είσαι η μητέρα Τερέζα για να αυτοθυσιαζεσαι) θα σκεφτεις με ποιο τροπο θα προστατεύσεις τον εαυτό σου απο το κάθε καθικι που προσπαθει να σε εκμεταλλευτεί. Οσο για την αλλη γυναικα, κι εκείνη λάθος επιλογή εκανε, είναι δικο της θέμα όμως να το καταλάβει και να το διαχειριστεί. Δε μπορω να πιστέψω οτι διάβασα οτι θα επεστρεφες κοντά του αν το ήθελε, κι ας είναι με αλλη….Αντί να λυπασαι την αλλη που είναι στην άγνοια, ζορισου λίγο και σκέψου πώς θα ηταν αν σε 2 χρόνια (τυχαίος αριθμός) σου έλεγε οτι παντρευονται…οτι θα κανουν παιδι…οτι δε μπορεί πια να συνεχισετε…τοτε, που θα είσαι ακόμα πιο δεμένη μαζί του….Θα εχεις χαραμισει τα χρονια σου σε εναν ανθρωπο που δε θα σου εχει προσφερει απολυτως τιποτα, μονο θα σου εχει στερησει…την ξενοιασια του ερωτα, μια φυσιολογικη σχεση μεσα απο την οποια θα εξελιχθεις, κοινες δραστηριοτητες, ακομα κα τις σπουδες σου πιθανοτατα…Μονο κακο μπορεί να σου φέρει αυτή η ιστορία και θα σε “δικαιολογησω” που σκέφτεσαι ετσι επειδή είσαι πολύ μικρή και χωρίς εμπειρια, δε μπορω όμως να μη σου επιστησω την προσοχή στο ποσο επικίνδυνος για την ψυχολογία και την εξέλιξή σου είναι αυτός ο τροπος σκέψης. Κρατά αποστάσεις οπωσδήποτε και αρχισε να βγαίνεις με άσχετο κοσμο, να ασχολείσαι με πραγματα που δεν στον θυμιζουν και φυσικά με την προετοιμασία του μέλλοντός σου. Σιγά σιγά θα δεις, ελπίζω για σένα, πιο καθαρά τα πράγματα.

  23. Θα ηθελα να σχολιασω την απαντηση της διαβολου.Καταρχην κοπελα μου εισαι οντως γυναικα και αν ναι εχεις ψυχισμο γυναικας?Διοτι δεν μπορω με τιποτα να δεχτω οτι μια γυναικα θα καταφερεται με τετοιους χαρακτηρισμους για τις γυναικες γυρω στα σαραντα αποκαλοντας τις ρυτιδιασμενες καταπιεσμενες κ.λ.π.Λοιπον κι εγω ειμαι πανω απο σαραντα(48) και αν το στηθος μου εχει κρεμασει ειναιγιατι θηλασα 2 παιδια κι αν εχει κρεμασει ο πισινος μου ειναι γιατι ξυπναω απο τις 5 για ναδουλεψω να τους ζησω ολους γιατι ο αντρας μουειναι ανεργος.Και τρεχω για το μεταπτυχιακο μου και διαβαζω τα παιδια και τα κανω ολα για ολους και δεν υπαρχει οχρονος να ασχολουμαι με το αν ειμαι ομορφη κομψη αρυτιδιαστη και τελικα κανεις δεν το γλυτωνει αυτο εκτος κι αν ειναι ο ντοριαν γκρευ και θελω να σε πληροφορησω οτι αυτο ειναι η αληθινη ζωη και οχι να ασχολουμαστε με τις ρυτιδες της σαρανταρας.Να σε ενημερωσω οτι καθε ρυτιδα μου την αγαπω γιατι σημαινει οτι εζησα. Θυμησου αυτα που γραφεις γιατι μια μερα θα τα ζησεις στο κορμι σου ελπιζω να εχεις προοδευσει νοητικα για να τα αποδεχτεις.Κριμα για τις σκεψεις σου. Αληθεια ετσι μιλας και για την μητερα σου γιατι υποθετω οτι πρεπει να ειναι στην ηλικια μου?Σου ευχομαι τα καλυτερα και παντα με υγεια και ευτυχια.

  24. Όχι “mamarou,” δεν έχω πρόβλημα με τις ρυτίδες και ενημερωτικά, δεν είμαι γυναίκα. Αυτά τα λέω για να αντιπαραθέσω τον νεαρό με τη σαραντάρα. Τα ίδια θα έλεγα για έναν σαραντάρη που ψάχνει να έχει δίπλα του εικοσάχρονες. Τις δικές σου ρυτίδες τουλάχιστον ο άνδρας που είναι δίπλα σου θα είναι σε θέση να τις αγαπήσει, γιατί υποθέτω ότι είτε δεν έχετε μεγάλη διαφορά στα χρόνια είτε αυτός σε περνά κατά πολύ. Αν είχες δίπλα σου έναν τριαντάρη, δεν θα σε έβλεπε έτσι, θα σε έβλεπε με την αρνητική εικόνα που περιέγραψα. Μην το παίρνεις προσωπικά, σε παρακαλώ. Απλώς είμαι της άποψης ότι τα ζευγάρια πρέπει να είναι ηλικιακά κοντά. Και φυσικά, εσύ που συνεχίζεις να σπουδάζεις (είσαι αρκετά μεγαλύτερή μου, αλλά συγχώρεσέ με που δεν χρησιμοποιώ πληθυντικό), κρατάς σε φόρμα το μυαλό σου κι εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος, κάτι που θα αντικατοπτρίζεται και στην εμφάνισή σου. Ένα τέτοιο βλαμμένο 29χρονο που μας περιγράφει η Ζωή θα μιζεριάσει με μία μεγαλύτερή του, που σαφώς και δεν θα είναι σαν εσένα! Θα νομίζει ότι η ζωή σταματάει με το γάμο και την τεκνοποίηση, με άλλα λόγια θα είναι στερημένη από εσωτερική νεότητα, την οποία διακρίνω σ’ εσένα. Κι όταν εσωτερική νεότητα δεν υπάρχει, ο άνθρωπος φαίνεται γερασμένος, ειδικά σε κάποιον κατά μία δεκαετία νεότερο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σ’ εσένα και στην οικογένειά σου και δεν εννοούσα να προσβάλω κανέναν.

  25. @Διαολος…. Πρέπει να εισαι παρανοικος για να πιστευεις οτι αν ενας αντρας χαιδεψει τα μαλλια μιας γυναικας και της πει δυο γλυκολογα έπεσε….Δεν ξερω σε ποια δεκαετια εχεις μεινει…Και δευτερον και κυριοτερο να ξαναποσταρω (γιατι δεν δημοσιευτηκε το προηγουμενο) ότι μια γυναικα 40 ετων, ειναι μόνη της απο επιλογη και οχι γιατι δεν της εκατσε κανενας μεχρι εκεινη τη στιγμη. Δεν δινει λογαριασμο στους δικους της έτη πιο πριν, για το αν θα παντρευτει ή οχι ή για το αν θα δουνε εγγονια.Εχει το πορτοφολι της, παταει στα ποδια της και δεν εχει αναγκη απο κανενα, γιατι σε αυτη την ηλικια τα εχει βρει και με τον εαυτο της και με τα χρονια της… Κυριως προτιμα σε αυτη την ηλικια την συμβιωση, συγκατοικηση αντίθετα με μια 25χρονη που ονειρευεται το νυφικο,τον κοτσο και το τούλι και κανει τα παντα για να τυλιξει τον οποιονδηποτε να την παντρευτει και να βρει το κοροιδο που θα την ζει!!!! Αυτα για να μην ζουμε σε ενα παραμυθενιο κοσμο….

  26. Προς την Ζωή που μας γράφει την ιστορία της “Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας… Παει ενας μηνας που εχω να τον δω .κραταμε ακομα επαφες μεσω τηλεφωνου….συνεχιζω να τον σκεφτομαι αλλα δεν εχω σκοπο να το συνεχισω…. Απλα το σκεφτομαι διαφορετικα…Εγω πλεον σκεφτομαι την γυναικα εκεινη που ειναι στην αγνοια ,Nαι θελω να τον δω να τον αγκαλιασ”. Τα παραπάνω είναι λόγια απο την απάντηση που έδωσες…! ΈΧΑΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΖΩΗ. ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ! Η ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ! αντιφάσκεις συνέχεια! είσαι τελείως ανώριμη και αυτό φαίνεται απο τον τρόπο που μας γράφεις. Δεν καταλαβαίνω γιατι μας εγραψες την ιστορια σου δεν είσαι ανθρωπος που λαμβανει συμβουλες και εφαρμόζει εχεισ κολλημένο εγκεφαλο αλλα δικαιολογείτε απο την ηλικια σου!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More