Χριστίνα: “Το μόνο πρόβλημα είναι η φιλία του με την πρώην του. Δεν μπορώ να το χωνέψω.”

Γεια προς όλη την παρέα του TLIFE!
Το θέμα που έχω να μοιραστώ μαζί σας είναι το εξής: φιλία με πρώην.

Είμαι η Χριστίνα, 23 χρόνων και έχω μια σχέση με ένα παλικάρι στα 28. Είμαστε πολύ καλά μαζί, αν και είμαστε στην αρχή ακόμα (4 μήνες μόνο μαζί), οπότε είναι φυσικό ακόμα όλα να είναι ωραία και καλά.

Είμαστε στην καλή φάση. Βγαίνουμε ραντεβού, κάνουμε πράγματα μαζί, καμιά φορά μένουμε ο ένας στο σπίτι του άλλου για το βράδυ. Είναι πολύ καλός και σωστός απέναντί μου. Το μόνο πρόβλημα είναι η φιλία του με την πρώην του. Δεν ξέρω, μα δεν μπορώ να το χωνέψω…

Δεν του το κάνω θέμα γιατί μου έχει πει πως μαζί της έχει μια ιδιαίτερη σχέση, αφού είχαν σχέση με συμβίωση για τέσσερα χρόνια πριν από εμένα, οπότε γνωρίζουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και τώρα τους ενώνει μια αμοιβαία εκτίμηση και η φιλία.

Ωστόσο, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν ξέρω αν φταίει το νεαρό της ηλικίας μου. Τι θα μπορούσε πλέον να έχει κοινό μαζί της; Και τι έχει πια να του προσφέρει η φιλία με την πρώην που δεν μπορώ να του το προσφέρω εγώ; (Η πρώην του είναι 24, δηλαδή ένα χρόνο μεγαλύτερή μου).

Εγώ του έχω πει μια φορά ότι δεν το συμμερίζομαι αυτό γιατί αν ακόμα αγαπούν και νοιάζονται τόσο πολύ ο ένας τον άλλον, έπρεπε να είναι μαζί -αλλιώς να τα άφηναν όλα πίσω τους και να προχωρούσαν ο καθένας ξεχωριστά στη ζωή του.

Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν παίζει το σενάριο επανασύνδεσης, ότι έχει πάνω από ένα χρόνο που χώρισαν και ήταν κοινή απόφαση και ότι νιώθει μια ιδιαίτερη σύνδεση μαζί της, γιατί δίδαξαν πολλά ο ένας στον άλλο όσο ήταν μαζί. Όπως είπα, δεν δίνω συνέχεια στο θέμα, αλλά κάπου με ενοχλεί το γεγονός, ας πούμε, ότι δύο φορές το μήνα ή και παραπάνω θα βγούνε μαζί να τα πούνε ή θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς ή μέσω διαδικτύου.

Λυπάμαι, αλλά είμαι λίγο καχύποπτη. Δεν υποψιάζομαι απιστία, αλλά υποψιάζομαι ότι υποβόσκει ακόμα το ερωτικό. Η πρώην του έχει σχέση, αλλά την απέκτησε μετά από εκείνον, οπότε λέω μήπως γίνεται τώρα ένας πόλεμος: “με ξεπερνάς – σε ξεπερνώ” μεταξύ τους, κάνοντας αγώνα ποιος θα βρει σχέση πιο γρήγορα και θα δείξει πιο ευτυχισμένος μπροστά στον άλλον.

Δεν μπορώ να καταλάβω. Και μάλιστα, σε κάποια φάση εκείνος μου πρότεινε, μετά από προτροπή της πρώην του, να με γνωρίσει σε εκείνη, αλλά εγώ βρήκα πρόσχημα να το αποφύγω. Η αληθινή αιτία ήταν ότι δεν ήθελα να γίνω αντικείμενο αξιολόγησης από εκείνη (να με τσεκάρει, να δει αν ο πρώην καλός της βρήκε καλύτερη).

Επαναλαμβάνω, δυσκολεύομαι να καταλάβω μια τέτοια σχέση. Εννοώ, δεν ήταν και παντρεμένοι για 10-20 χρόνια ή/και με παιδιά στη μέση για να πεις: εντάξει, τους ενώνουν πολλά. Εκεί θα καταλάβαινα. Όμως για αυτήν την περίπτωση, η άποψή μου ειναι ότι φιλία μεταξύ πρώην ζευγαριού διατηρείται εάν (και μόνο εάν) είτε ο ένας από τους δύο ή και οι δύο έχουν την επανασύνδεση στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Τώρα, αν αυτό υπάρχει από μεριάς του ή από μεριάς της, δεν ξέρω. Επειδή είμαστε στην αρχή και τα υπόλοιπα μεταξύ μας είναι καλά, δεν το κάνω ζήτημα. Μια φορά είπα τη γνώμη μου κι αυτό ήταν.

Μακάρι να δείξει στην πορεία τι και πώς. Πείτε μου τις δικές σας γνώμες, τι πιστεύετε ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Χριστίνα Α.

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. χμ… δύσκολη ιστορία αλλά την έχω ζήσει λιγάκι…
    Θα σου πώ ότι σε νιώθω…
    Αν η σχέση με την πρώην δεν ήταν μεγάλο διάστημα και χώρισαν γιατί δεν ταίριαζαν σαν ζευγάρι δεν θα με πείραζε… εάν όμως συνοδευόταν και από τα παρακάτω τα οποία είναι τα εξής: 1. Εφόσον είναι φίλη του πλέον θα χαιρόταν που βρήκε σχέση και θα την ενδιέφερε να γνωρίσει και να κάνει φίλη της τι ΄νέα του κοπέλα. 2 δεν θα τον έπερνε κρυφά όταν δεν ήμουν μπροστά για να μιλάει μόνη μαζί του. 3. δεν θα είχαν μυστικά από εμένα. Παρόλα αυτά όμως το μυαλό μου πάλι θα κολούσε στο ότι είχαν σχέση…το 4 που θα με καθήχαζε θα ήταν να έβρισκε κάποιο παλικάρι η πρώην του…και είχε σοβαρή σχέση! χαχαχ μπορεί να είναι αστεία σκέψη αλλά ναι! και πάλι ίσως ήμουν καχύποπτη! 🙂 ! Στην δικιά μου περίπτωση έκοψε επαφή μαζί της γιατί τον έπερνε κρυφά τηλέφωνο, του μιλούσε γλυκά, δεν ήθελε να με γνωρίσει, και έβρισκε κάθε ηλίθια πρόφαση να της λέει γλυκόλογα. Κόψαμε επαφή μαζί της και ηρεμίσαμε…Είναι άσχημα να περνάει ο χρόνο της σχέσης σας και να μαλώνεται για ένα τρίτο άτομο που στην τελική δεν υπάρχει και λόγος. Δεν νομίζω να σε βοήθησα πολύ αλλά καλή αντοχή :)!!

  2. Επιπλέον, Γνώρισε την κοπέλα εάν δεν την έχει γνωρίσει! και εάν δεν έχει κάποιο φίλο γνώρισέ της κάποιον δικό σου εάν έχεις 😀 να κόψεις και αντιδράσεις του δικού σου και της δικιάς της :D! Εμένα τουλάχιστον ήταν σε διαφορετικές πόλεις! 😀

  3. Poia einai oi gnwmi mas? Oti den prepei na kratane epafes oi prwin metaksi tous. Kai fysika i alli ithele na se gnwrisei gia na se tsekarei. Kakws den ekanes safes apo tin arxi oti se enoxlei auto. Afou to dextikes twra ti tha tou peis tou filou sou? Oti ksafnika se enoxlise? Itan lathos sou na mi deikseis ksekathara apo tin arxi oti den sou aresei mia tetoia katastasi. Oso to anexesai, toso tha sunexizei kai tha einai sto xeri tous ti tha kanoun..kai den theleis na einai etsi! Ki an soo pei telos, akoma kalutera. Ksekina mia sxesi me kapoion pou exei ksemperdepsei me to parelthon.

  4. Γεια σου Χριστίνα!Εγώ θα σου μιλήσω από την άλλη πλευρά! Εγώ έχω καλή σχέση με τον πρώην μου με τον οποίο χωρισα πριν εναν χρονο. Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να ειμαστε παλι μαζι αφου τα ερωτικα αισθηματα μας τελειωσαν. Ειναι ενας ανθρωπος που εκτιμω κ εχω περασει 3,5 χρονια μαζι του. Δε μπορω να τον διαγραψω, ιδιαιτερα αν δε χωρισαμε ασχημα. Απο την αλλη, αυτο δε σημαινει οτι βγαινω μαζι του καθημερινα(βεβαια ειμαστε στην ιδια παρεα καποιες φορες) ή οτι δε συνεχιζω τη ζωη μου. Οταν βρισκομαι σε σχεση, η σχεση μου κ ο ανθρωπος μου πανω απ’ολα κ φυσικα να μη φερω κανεναν απο τους δυο σε δυσκολη θεση. Αν ο συντροφος σου δε δειχνει “σημαδια” που να σε ανησυχουν, μη δηλητιριαζεις τη σχεση σου χωρις λογο!Απολαυσε το!Φιλικά, Ναντια

  5. Δεν χρειαζεται να προσθεσω τιποτα παραπανω απ’οσα έγραψες Χριστίνα Α. Η άποψή μου είναι ακριβώς ίδια με τη δική σου και επιπλέον προσωπικά δεν ενστερνίζομαι και την φιλία μεταξύ ενος άντρα και μιας γυναίκας. Προσωπικα πιστεθω ότι δεν εχει να του προσφερει τιποτα αυτη η σχεση που διατηρει με την πρωην του και αργα ή γρηγορα θα πρεπει να καταλαβει οτι αυτο θα του δημιουργει προβλημα στις σχεσεις του γενικα,ειτε με εσενα στο μελλον ,ειτε με αλλες κοπελες και θα πρεπει να κληθει να διαλεξει…..Δεν μπορουμε να τα εχουμε όλα και επιπλεον ας αφηνουμε επιτελους το παρελθον στο παρελθον!!!

  6. K egw eimai tis idias apopsis me sena. Otan teleiwneis me kapoion teleiwneis k pas parakatw. Nai mporeis na diatiriseis kales sxeseis (px, an briskesai sto dromo na les ena geia ti kaneis), alla poios o logos na gineis kolitos?! K mena tha mu fainotan periergo, k akoma pio periergo na kanw parea me tin prwin… fantazesai skiniko k ti na peis mazi tis, ti su eipe autos kai auti na leei nai nai kserw… poli diskoli katastasi. Vevaia einai kalo oti su to exei pei apo tin arxi, alla auto de simainei oti esi prepei na meineis an auto se peirazei. K mporei na to apefiges mia fora, alla sigura tha su to ksanaproteinei ti tha kaneis? Me to na agnoeis ena provlima auto de feugei, k min autapatase oti kapoia stigmi tha papsun na vriskontai k na einai filoi. Gia mena to thema einai esi ti theleis k kata poso auto tha se fthiri se autin ti sxesi. Autos ksekatharise ti thesi tu, nomizw oti esi para to oti tu eipes ti gnwmi su, den tu etheses ta oria su eksu k i protasi tu na gnoriseis tin prwin tu… Na ksereis tus prwtus 3-4 mines thetume ta oria mas se mia sxesi, meta to xanume to mats! Eisai mikri pantws, de xreiazetai apo twra na simvivazesai me oti se xalaei k se provlimatizei.

  7. Ρε Kate πριν γραψεις για τον εαυτο σου και τη δικια σου ιστορια και κανεις και λαθος σχολια ασχολησου λιγο με την ιστορια και διαβασε την κομματι πιο προσεκτικα…

  8. ponemeni istoria aytes me tis prwhn proswpika pisteyw h prwhn prepei na menei sto parelthon giayto allwste einai k prwhn alliws tha htan akoma mazi tis k oxi mazi sou.gia mena prwsopika h epafes me prwhn tis thewrw kapws arrwstimenes isws emeis den eimaste toso anoixto myales den kserw pes tou oti se enoxlei giati akribws ta idia pernaw k egw oxi apo to syntrofo mou alla apo to soi tou olo k thn oikogeneia tou mono agalma den tis exoun kanei tis prwhn.na ksereis omws oti an se enoxlei polu kapoia mera tha spaseis den tha to antekseis gia polu

  9. k γραφω την αποψή μου…εαν εσύ δεν καταλαβαίνεις τι έχω γράψει προβλημά σου, τη ιστορια την διάβασα και κράτησα αυτά που πιστεύω ΕΓΩ (σορρυ και όχι ΕΣΥ) οτι πρέπει να σχολιασω! Δεν τα γράφω για σένα! Εαν ο σκοπός της σελίδας ήταν με σχολιάσεις εσύ …θα είχε κάτω απο το σχόλιο μου απάντηση. Επιπλεον k λογικό να έχουμε διαφορετικές αποψεις, δεν λυπάμαι ιδιαίτερα που δεν σε κάλυψα στον τρόπο σκέψεις μου k.
    | Χριστίνα…εαν δεν ταιριαζουν αυτά που γράφω με την ιστορία σου προχώρα στα επόμενα σχόλια, έγραψα την γνώμη μου για την ιστορία σου, αναφέροντας κ κάτι που έτυχε σε εμένα! Ευχαριστώ.

  10. Επιπλέον k, δεν εχεις αναλυτική σκέψη, σκέφτεσαι μονόπλευρα και δεν βλέπεις την ουσία.

  11. Mias k apantame akoma k sta sxolia… den antexw na min pw stin @lola k akoma kathesai? o sintrofos su den tus evale sti thesi tus? mipws einai adinamos xaraktiras k oligon, sorry kiolas, kota stin oikogeneia tu? ti tha pei agalma kiolas!!! ti travas k esi i dolia…

  12. Χριστίνα Α. με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη στον τρόπο που σκέφτεσαι, οπότε δε θα σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό. Έχεις δύο επιλογές. 1) Να φύγεις από αυτή τη σχέση. Είστε μόλις 4 μήνες μαζί, δε θα είναι τρομερά δύσκολο, γιατί ναι μεν υπάρχει ο ενθουσιασμός και το πάθος της αρχής, αλλά δεν υπάρχει το μεγάλο δέσιμο. 2) Να πάρεις το ρίσκο και να μείνεις για να ανακαλύψεις τι ακριβώς συμβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίσεις την πρώην του και να “τσεκάρεις” κι εσύ με τη σειρά σου την κατάσταση μεταξύ τους. Ίσως και μετά από αυτό καταλήξεις στο να θες να φύγεις ή ίσως καταλήξεις ότι οι φόβοι σου ήταν αβάσιμοι (μεταξύ μας όμως, δε δίνω πολλές πιθανότητες στο δεύτερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Το θέμα είναι, έχεις την ψυχική δύναμη και ψυχραιμία να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία; Και κυρίως πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο; Ό,τι κι αν αποφασίσεις, σου εύχομαι να είναι το καλύτερο για σενα.

  13. @kate Εχεις ξαναγραψει σε αυτη τη στηλη στο παρελθόν οτι ο σκοπος της σελιδας δεν εχει να κανει με απαντησεις, αλλιως θα ειχε απο κατω απαντηση.Δεν ξέρω αν εσυ δημιουργησες το site και γνωριζεις εκ των έσω τον “σκοπό του ” αλλά Α)τότε εσυ γιατι απαντας? και Β)Οπως και να εχει, δεν υπαρχει “σκοπος της σελιδας”, διαλογος γινεται αν χρειαστει. Ο οποιοσδηποτε λεει την άποψή του και κρίνει και σχολιάζει και ζουμε σε ελευθερη χωρα και ό,τι θελουμε γράφουμε και στην τελική δεν θα μας ασκησεις βετο εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος για το αν θα σχολιασουμε ή όχι μια απάντηση!!

  14. Κοίτα, συνηθισμένο δεν είναι, αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρω, δεν σε βοηθάω αλλά οι σχέσεις δεν είναι εξισώσεις, υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Π.χ. από προσωπική εμπειρία και στην ηλικία που είμαι πλέον, έχω καλή και ουσιαστική φιλία με ΕΝΑΝ πρώην μου, έναν άνθρωπο που περάσαμε 4 χρόνια μαζί και η σχέση μας πέρασε απ το ερωτικό ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο φιλικό επίπεδο και για τους δυο μας. Όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν στην σφαίρα του παρελθόντος. Έχω άπειρα παραδείγματα από ζευγάρια που κράτησαν επαφή επειδή ο ένας είναι κολλημένος και ο άλλος κολακεύεται από αυτό – συν ότι υπάρχει “καβάτζα’ – αρκετούς ψύλλους έχεις ήδη όμως στ αυτιά. Μπορεί ο καλός σου να ειναι εντελώς αθώος. Αφού όμως σ ενοχλεί -και κατά συνέπεια δηλητηριάζει την σχέση σας – θα πρέπει να επιλέξεις: ή θα θέσεις τα όριά σου και αναπόφευκτα θα συγκρουστείτε ή θα αποχωρήσεις. Προσωπικά όταν βρέθηκα στην θέση σου και είδα ότι αυτή η “φιλία” είχε κάτι το χειριστικό-κτητικό, αποχώρησα δίχως δεύτερη σκέψη.

  15. Θα ηθελα να ‘ξερα πως θα αντιδρουσε αυτος εαν εσυ διατηρουσες τοσο στενη σχεση με καποιον πρωην σου και ηθελες να του τον γνωρισεις μάλιστα!Προσωπικα θεωρω πως ο/η πρωην είναι ΠΡΩΗΝ και οι σχεσεις που διατηρουμε μαζι του/της μπορουν φυσικα να είναι φιλικες με την εννοια του να λεμε ενα γεια κ.λ.π.Είναι πολυ εγωιστικο εκ μερους του να συμπεριφερεται με αυτο τον τροπο χωρις να σκεφτεται τη δικη σου θεση.Πιστευω πως θα πρεπει να του πεις ξεκαθαρα πως ολη αυτη η κατασταση σε φερνει σε δυσκολη και αβολη θεση.Αν παρα τη συζητηση που θα του κανεις είναι ανενδοτος στο θεμα της πρωην,λυπαμαι που στο λεω αλλα σημαίνει πως αυτη ειναι πιο σημαντικη στη ζωή του απο εσενα, και συνεπως δεν αξιζει να παραμεινεις στη σχέση αυτη.

  16. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Όσο για την Kate, παρακαλώ μην της ορμάτε, δεν θέλω διχόνοιες κάτω από τη δημοσίευσή μου! Καταλαβαίνω ότι καθεμιά σας που σχολιάζει, αντλεί απόψεις από εμπειρίες, είτε προσωπικές είτε τρίτων. Οπότε, λογικό είναι κάποια πράγματα να τα βλέπει ο καθένας υπό το δικό του “πέπλο” βιωμάτων. Αυτό είναι που με βοηθάει, όμως. Aυτό θέλω. Μ’ ενδιαφέρει ν’ ακούσω όσες το έζησαν ή άκουσαν για παρόμοιες καταστάσεις και σας ευχαριστώ όλες για τα σχόλιά σας, με βοηθήσατε. Νομίζω ότι θα κάνω υπομονή, ίσως να γνωρίσω και την κοπέλα αυτήν, αλλά κατά βάθος δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να παραμείνω για πολύ στη σχέση αυτή. Δεν μπορώ να τον εξαναγκάσω να διαλέξει εμένα έναντι εκείνης. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει να τη βλέπει επειδή ο ίδιος δεν θα νώθει πια την ανάγκη, όχι επειδή ενοχλούμαι εγώ, καταλαβαίνετε; Ξέχασα να πω ότι φυλάει και φωτογραφίες της στον η/υ του. Από τα ταξίδια τους, από την ορκωμοσία της, από σχεδόν κάθε φάση της ζωής τους μαζί. Οπότε, οι δικές μου αντιδράσεις δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, γιατί ακόμα κι αν διαγράψει τις φωτογραφίες, μπορεί να συνεχίσει να τη βλέπει κρυφά αν του είναι τόσο απαραίτητη. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, δεν έχει ανάγκη εμένα, ούτε εγώ εκείνον, οπότε δεν θ’ αξίζει να παραμένω σε μια σχέση όπου θα έρχομαι πάντα δεύτερη.

  17. am de mas to eleges apo tin arxi vre Xristina?? esy eixes idi psyllous sta autia (kai oxi adika!). An krataei akoma proswpikes tis fotos, ti kanei niaou niaou? Oso einai filoi kai vlepontai toso pio duskolo tha einai kai gia ton filo sou na ksekollisei apo tin prwin tou. Isws to palikari den to exei xwnepsei plirws akoma kai kanei mia sxesi “to epomeno skalopati gia na tin kseperasei. Exei kanena noima na pas na gnwriseis tin prwin tou kai na to sunexizeis? Esy ksereis.. Apo periergeia omws, grapse mas ti tha ginei sto telos

  18. Πραγματικά Χριστίνα μου αυτό που περνάς είναι δύσκολο και πολύπλοκο..Εμείς οι γυναίκες είμαστε ύπουλες να το θυμάσαι αυτό οπότε δεν ξέρεις αυτή τι σκέφτεται. Οκ υπάρχουν πολλοί που έχουν καλές σχέσεις με τους πρώην όμως ως εκεί! δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκονται και να βγαίνουν μαζί. αυτό είναι ασέβεια και προσβολή απέναντί σου.Ούτε τηλέφωνα ούτε φωτογραφίες,τώρα είσαι εσύ στην ζωή του. Τι θα πει “θα κάνω υπομονή;;” να μην κάνεις καθόλου υπομονή γιατί όσο του δίνεις το ελεύθερο αυτός θα χειροτερεύει και άμα ξαφνικά μια μέρα του το αναφέρεις τότε θα του κακοφανεί. Μην χάνεις καθόλου χρόνο,βάλτον στην θέση του. Πες του τι είναι αυτό που σε πειράζει και να φροντίσετε να λυθεί άμεσα!! Η σχέση πρέπει αν μας παρέχει γαλήνη και σιγουριά και όχι ανασφάλεια και σκέψεις..Μίλα του και μην κάνεις υπομονή σε τίποτα!! καλή επιτυχία σου εύχομαι

  19. Και γω με τη σειρά μου θα μιλήσω από την άλλη ”πλευρά”. Είμαι σχεδόν στην ηλικία σου, είχα μια σχέση 3 χρόνια που μέναμε μαζί, είχαμε γνωρίσει οικογένειες κλπ και γενικά μόνο μια χαλαρή σχέση που κάνει κάποιος στα 20 δεν ήταν. Χωρίζουμε και μπαίνουμε σε ένα ενδιάμεσο στάδιο (τραγικό λάθος) για αρκετούς μήνες. Πριν 5 μήνες χωρίσαμε οριστικά και εδώ και δυο μήνες είμαι με ένα άλλο παιδί, σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και είμαι πάρα πολύ καλά και σίγουρη για αυτό που έχω. Με τον πρώην μου έχουμε διατηρήσει μια χαρά σχέσεις, είμαστε και στην ίδια σχολή, οπότε εκ των πραγμάτων θα μιλήσουμε κάποιες φορές τη βδομάδα, έχει τύχει να βρεθούμε αρκετές φορές για καφέ κλπ (και εκείνος έχει μια σχέση σε πιο χαλαρό επίπεδο βέβαια) και υπάρχει ένα πολύ βαθύ δέσιμο μεταύ μας, το οποίο δεν έχει σχέση με το ερωτικό κομμάτι του πράγματος. Είναι ένας άνθρωπος που κάποια στιγμή αγάπησα πολύ, δέθηκα μαζί του, τον εμπιστε’ύτηκα, του έδωσα χώρο στη ζωή μου και έχει παίξει τεράστιο ρόλο. Ναι, πέρασαν τα χρόνια, αλλάξαμε, αλλάξανε τα θέλω μας, οι ανάγκες μας και δεν μπορούσαμε πλέον να συγχρονιστούμε. Η αγάπη ωστόσο που πάει? Το να νοιάζεσαι γιοα τον άλλον? Απλά εξαφανίζεται επειδή δεν είσαι κοπέλα του πλέον? Εγώ αυτές τις σχέσεις ποτέ δεν τις κατάλαβα. Και έχω βρεθεί και στις δύο όχθες. Αυτός ο πρώην μου πριν από μένα είχε μια σχέση εφτά χρόνια (από τα 15 του). Όχι μόνο δεν του ζήτησα να κόψει επαφή με την πρώην του, αλλά ίσα ίσα που του έλεγα ότι είναι κρίμα να χάσει εντελώς την επαφή με έναν άνθρωπο που έχει περάσει τόσα μαζί του. Τα ερωτικά συναισθήματα είναι ένα κομμάτι. Η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι ένα εντελώς διαφορετικό. Εσύ του προσφέρεις πράγματα που δεν μπορεί η πρώην του και το αντίστροφο. Προφανώς είναι πιο εύκολο να ανοιχτείς πραγματικά και σε βάθος σε κάποιον που σε ξέρει χρόνια και σε έχει δει σε κάθε σου φάση. Εκεί υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης, αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αλληλοεκτίμησης. Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις που υποβόσκει κάτι άλλο, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι εάν δυο άνθρωποι είναι ώριμοι και ξέρουν τι τους γίνεται, το πιο υγιές και αληθινό είναι αυτό. Επίσης, εγώ πάντοτε φοβόμουν πολύ περισσότερο αυτές τις σχέσεις που είναι μακροχρόνιες, δυνατές κλπ, χωρίζουν, χάνπονται και συναντιούθνται μετά από κάποιο καιρό και φέρνουν τη ζωή τους τούμπα. Για μένα είναι πιο εύκολο να εμφανιστείς στη ζωή του άλλου μετά από καιρό και να του θυμίσεις πράγματα, παρά με την συχνή επαφή γιατί με το δεύτερο αλλάζει ο τρόπος που βλέπει ο ένας τον άλλον.
    Όσο για τις φωτογραφίες. εμένα απολύτως φυσιολογικό μου φαίνεται. Δλδ μετά από κάθε σχέση το λογικό είναι να καθόμαστε και να σβήνουμε φωτογραφίες από διακοπές, ταξίδια κλπ?

  20. Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ʼριελ, πολύ καλή η απάντησή σου. Ναι, καταλαβαίνω, η αγάπη και η έγνοια για τον άλλον δεν εξαφανίζονται έτσι απλά μόνο και μόνο επειδή ο άλλος δεν είναι δεσμός σου πια. Ωστόσο, και τι να κάνουμε τώρα; Κάποιος, δηλαδή, μέχρι τα 40 του αν έχει κάνει σχέσεις, στις οποίες νοιαζόταν και αγαπούσε την κάθε του κοπέλα ειλικρινά, θα πρέπει να διατηρεί επαφές με καθεμιά από όλες αυτές τις πρώην; Αλίμονο! Επίσης, όταν ξοδεύεις χρόνο κι ενέργεια στο να νοιάζεσαι συνεχώς έναν άνθρωπο, με τον οποίον, όμως, δεν συνεχίζεις την κοινή σας ζωή, όταν επιδιώκεις να συναντιέστε και να λύνετε τα προβλήματα ο ένας του άλλου… Τότε πού θα βρεθεί χρόνος κι ενέργεια για την τωρινή σχέση; Πάντα η τωρινή σχέση θα έρχεται δεύτερη από αυτή την άποψη και θα υποβιβαστεί σε ένα μέσο ικανοποίησης σεξουαλικών αναγκών και ίσως συναισθηματικών, αλλά και πάλι εν μέρει. Λυπάμαι, αλλά σ’ αυτό το θέμα είμαι αδιάλλακτη. Μπορεί και να χαρακτηριστώ στενόμυαλη, όμως δεν ξέρω, αυτές είναι οι αρχές μου, αυτές τηρώ και δύσκολα θα δεχτώ κάποιον με άλλη νοοτροπία επί του θέματος. Όσο δεν επενδύω συναισθηματικά σ’ αυτό, είμαι καλά. Αργότερα θα φύγω κι ας βρει μία κοπέλα που θα είναι εντάξει με το να έχει ένα δεσμό που θα βρίσκεται πάντα εκεί, για εκείνη, αλλά… κατά το ήμισυ. Επειδή το άλλο μισό θα είναι πάντα στην πρώην.

  21. kopelia eisai pragmatika ston kosmo..tis Ariel!! Ti tha pei “i prwin prosferei alla pragmata pou den mporei na dwsei i nun”? Diladi esy stis sxeseis sou poreuesai me gnwmona auto? Einai tragiko kai mono pou to les. Oi anthrwpoi psaxnoume kapoion pou tha mporei na kaluptei tis anagges mas oso pio polu ginetai (me vasi tin koini logiki) kai den leme tha kanw sxesi me auton giati mou dinei auto alla tha vlepw kai ton prwin giati o nun den exei auto pou mou edine o prwin… Auto einai entelws ktitiko kai partakistiko! M aresei pou sunantiesai kai me ton prwin sou opws les kai kathe mera…Kai ti lete dld? Pws ta pas esy me to filo sou kai autos me poses pige auto to mina? I mipws suzutate mono gia “mi flegonta” zitimata tupou douleies klp… Opws kai na exei auti den einai pragmatiki filiki sxesi kai ase tis Souidies pou mas les… Sti pragmatiki filia suzutiountai ta panta! Allo na vlepei kaneis kapoio prwin tuxaia kai na mporei na pei ena geia alla oxi kai na pigainei gia kafe mia sto toso! Auta gia mena einai rezilikia kai sumvouleueis kai mia agnwsti kopela me toupe kai ufos…wrimotitas! O wrimos anthrwpos ksekatharizei to skiniko sto erwtiko tou topio, kserei poio atomo exei anaggi kai den krata…desmous me to parelthon oso kala kai an perase giati 1) de thelei na pligwnei tous nun kai 2) oi desmoi den mporoun na ginoun filoi (an itan etsi tha emenan mono filoi eksarxis!) De ginetai na vazoume emeis ta oria kata pws mas voleuei (simera gomenos, aurio filos gt exw aisthimata akomi kai ton agapw)! Esy fainesai na min mporeis na apoxwristeis to parelthon sou kai na valeis oria, sa na zeis se mia proektasi tis endiamesis katastasis pou eixes mesw tis “filias” sou me ton prwin kai exeis kai ktitiki stasi (kratas tis fotografies sou apo to parelthon sou giati perases kala kai eixes kai aisthimata klp klp). Ta aisthimata tis nun kopelas tou prwin sou ta skeftesai (pou mporei na sas anexetai meta vias alla na kanei tin cool kai tin uperanw)? Oxi vevaia, auti den einai kati sovaro sti zwi tou (afou sou to eipe o prwin sou nte!), opote tha prepei na zisei me to parelthon tou nun filou tis kai prwin sou kai na anexetai ti filia sas giati eseis exete aisthimata akoma o enas gia ton allo…Tlk i koini logiki den einai kai toso koini! Eisai akrivws o tupos kopelas pou exei na antimetwpisei i Xristina me to filo tis opote vgalte akri!

  22. a axaxxa egw allo skeftomai: pes tou oti thelei kai o prwin sou na ton gnwrisei kai kouvalise ton ki auton ekei (i estw kapoion filo sou)…na ginete oloi mia wraia atmosfaira afou eiste toso politismenoi pia! tha tou aresei tou filou sou arage?

  23. Είτε σας αρέσει, είτε όχι, δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που μέχρι πριν λίγο καιρό κάνανε σεξ. Λυπάμαι, δεν μπορώ να το πω πιο απλά και δεν θέλω να κάνω διατριβή. Σαφώς και έχω αισθήματα εκτίμησης και αγάπης (σε ανθρώπινο επίπεδο πάντα) για κάποιους πρώην μου. Τους νοιάζομαι και θέλω να είναι καλά και ευτυχισμένοι. Αλλά φίλοι, όχι. Δεν μπορούμε να είμαστε.

  24. vres allon kopela mou.den iparxei filia metaxi twn dio filwn poso mallon metaxy dio prwhn ola ta alla einai dikaiologies!panta 8a ipovoskei kati to erwtiko metaxu tous einai fisiologiko!sigoura den to xoun xeperasei kai prospa8oun na to kanoun twra exontas esas ta thimata!!!min to kaneis afto ston eafto sou alitheia apo pote giname toso politismenoi????

  25. @ Αριελ..Και δεν μας λες βρε Αριελ, αυτο το κομματι της ζωης σου που αγαπησες και δεθηκες τοσο βαθεια, για ποσα χρονια εχεις σκοπό να το κουβαλας? Διοτι αν π.χ χωρισεις σε 3 χρονια και με αυτον που εισαι τωρα και που θα ειναι κι αυτος εξισου δυνατο κομματι για σενα και ισως πιο βαθύ, και μετα με αλλον και με αλλον και με αλλον, δεν θα γινεται ξερεις να κουβαλας ολο το παρελθον σου επ’απειρον!! Δεν γινεται εγω στα 35 μου να κρατησω φιλικες επαφες και με τους 5 ή 6 ή όσους είχα τελος παντων, θα ειναι προσβολη για τον εκαστοτε νυν και ελλειψη σεβασμου στο πρόσωπό του! Παίρνουμε μια γόμα, σβήνουμε το ΠΑΡΕΛΘΟΝ,(χωρις να σημαινει ότι το διαγραφουμε) γράφουμε με εντονα γραμματα το ΠΑΡΟΝ,ωστε να εξασφαλισουμε να έχουμε ΜΕΛΛΟΝ….Να το θυμαστε αυτο!!Και αφηστε επιτελους τους πρωην στην ησυχια τους, τους αγαπησαμε ,ωραια,αλλα πρεπει και να προχωραμε κοιτωντας μπροστα, όχι κοιτωντας πίσω!!!

  26. Χριστίνα προσεξε γιατι μπορει χωρις να το καταλάβεις να επενδυσεις συναισθηματικά.Και μονο που σε κάνει να ασχολείσαι τοσο μαζι τους κακο σου κάνει.Επίσης όσο και να εχουν φυγει τα συναισθήματα για 2 ανθρωπους που χώρισαν και μονο που εχουν κάνει σεξ καποτε και μονο από συνηθεια μπορει να τους ξαναπροκύψει αν κρατανε στενες επαφες γτ εχουν οικειοποιηθει πολυ ο ένας τον άλλο.Οπότε αστον να ξαναφει τα μουτρα του με την πρωην και ας βαλει μυαλό μονος του γτ α΄ότι φαινεται τωρα ειναι κολλημένος.

  27. Χριστίνα μου φύγε,δεν καταλαβαίνω πως επιτρέπεις να βρίσκονται οι 2 τους δεν ανησυχείς; Μου έχουν τύχει τέτοιες περιπτώσεις και έφυγα φυσικά!Φοβάμαι ότι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους η επανασύνδεση! Μακριά από άτομα που είναι “κολλημένα” με το παρελθόν! Γράφεις μόνο ότι είστε 4 μήνες μαζί,φύγε όσο είναι νωρίς,προτού πάτε σοβαρά και γίνει μετά θα είναι πολύ χειρότερα πίστεψε με…απάντησε μου και πες μου τι σκέφτεσαι να κάνεις;

  28. Ευχαριστώ και πάλι. Τελικά του είπα να χωρίσουμε και δεν έμοιασε να τον πειράζει και ιδιαίτερα. Δεν πειράζει, ας φάει τα μούτρα του με την πρώην, επειδή τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό συνήθως. Υπήρξε τουλάχιστον ένας λόγος που χώρισαν και θα τον ξαναβρούν μπροστά τους, είμαι σίγουρη. Έχω κάνει νέα γνωριμία, είμαστε φίλοι ακόμα, όμως μοιάζει να προχωρά καλά. Ακόμα κι αν δεν εξελιχτεί σε κάτι σπουδαίο, με βοηθά πολύ να ξεχάσω τον άλλον.

  29. Μπράβο κοπέλα μου έκανες πολύ καλά.Να μην στεναχωριέσαι δεν αξίζει,θα βρεις έναν πολύ καλύτερο στο εύχομαι,μπορεί να μην σε γνωρίζω αλλά σε συμπάθησα πολύ.Απλά από εδώ και πέρα να είσαι επιφυλακτική,πρώτα απ’όλα να μάθεις μερικά πράγματα για το παρελθόν του και θα καταλάβεις για τι άνθρωπο πρόκειται.Εύχομαι όλα να σου πάνε τέλεια,γιατί το αξίζεις.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More