Δέσποινα: “Τα έχω εδώ και πέντε χρόνια με τον αδερφό του άντρα της αδερφής μου…”

Θέλω τη γνώμη σας για ένα ζήτημα που με βασανίζει…

Τα έχω εδώ και πέντε χρόνια με τον αδερφό του άντρα της αδερφής μου. Αγαπιόμαστε και πρόσφατα μου έκανε πρόταση γάμου.

Όταν όμως πήγα στον παπά της ενορίας, μου είπε ότι η εκκλησία δεν επιτρέπει γάμο σε δύο αδέρφια με δύο αδερφές. Εγώ ψυχολογικά έγινα χάλια και το θεωρώ τόσο άδικο, αφού δεν έχουμε καμία σχέση εξ αίματος.

Ο χωρισμός φυσικά δεν είναι λύση για μένα. Θέλω τόσο πολύ να παντρευτούμε στην εκκλησία σαν ένα κανονικό ζευγάρι.

Εγώ είμαι 24 κι αυτός 28 χρόνων. Έχετε ακούσει παρόμοιες περιπτώσεις;

Δέσποινα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Για την Εκκλησία όντως υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλατε να κάνετε θρησκευτικό γάμο, αυτός θα έπρεπε να τελεστεί την ίδια μέρα με την αδελφή σου και τον άντρα της. Νομίζω όμως πως δεν υπάρχει κώλυμα για τέλεση πολιτικού γάμου, ψάξε και αυτή την εκδοχή. Κρίμα πάντως να ισχύουν τόσο ανόητες απαγορεύσεις. Για τις εξ αίματος συγγένειες είναι κατανοητές, για μια εξ αγχιστείας συγγένεια όμως τις βρίσκω βλακώδεις και αναχρονιστικές. Καλή τύχη!!

  2. Ναι, έχω ακούσει και το θεωρώ οπισθοδρομικό και παράλογο. Υπήρχε ένα ζευγάρι παντρεμένο, και η αδερφή της γυναίκας θα ταίριαζε τέλεια με τον αδερφό του άνδρα της. Αλλά όταν το σχολίασα αυτό, με κοίταξαν όλοι έντρομοι, λες και μίλησα για αιμομιξία και με μια φωνή είπαν “όοοοοχι, τι λες, δεν κάνει!” Ποτέ μου δεν το κατάλαβα αυτό. Κάντε έναν πολιτικό γάμο, Δέσποινα. Εκτός του ότι είναι η μόνη λύση, θα έχει αναγνώριση στα λιγότερο “θεοκρατικά” κράτη της Ευρώπης (ποτέ δεν ξέρεις εάν και πού θα χρειαστεί). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να πάτε στο εξωτερικό και να επισφραγίσετε το γάμο σας εκεί σε μια Ορθόδοξη εκκλησία, αν το θεωρείτε τόσο σημαντικό. Δεν χρειάζεται να πείτε πουθενά ότι οι αδερφοί σας είναι ζευγάρι. Μην ανησυχείς, θα βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση, αρκεί να το θέλετε. Κρίμα στο μεσαίωνα που ταλανίζει τη σύγχρονη ελληνική νοοτροπία, που να πάρει και να σηκώσει.

  3. Ναι είναι γνωστό και σε αυτές τις περιτπώσεις πρέπει τα δύο ζευγάρια να παντρεύονται την ίδια μέρα για να μην έχει πρόβλημα η εκκλησία. Ή βρείτε ένα παπά που να μην έχει πρόβλημα, ή κάντε πολιτικό γάμο. Στην τελική σας ενδιαφέρει να παντρευτείτε ή να παντρευτείτε σε εκκλησία?!

  4. Ή μπορούν να χωρίσουν τα αδέρφια, και να ξαναπαντρευτείτε όλοι μαζί την ίδια μέρα… 🙂

  5. sou ixa grapsei kai stin ali selida pou ekanes tin erotisi psaxte se ali ekklisia pou den sas gnorizun

  6. Ναι είναι πράγματι έτσι δεν επιτρέπεται απ την εκκλησία. Βέβαια δεν είναι ανάγκη να το πεις στον παπά αλλά τότε θα έχεις παραβεί τους “νόμους” της εκκλησίας όσο ακατονόητοι και αν μας φαίνονται. Οπότε ή δεν το λες ή κάνεις πολιτικό.

  7. Πήγαινε σε άλλο παπά. Εγώ ξερω αδερφούς που είναι παντρεμένοι με αδερφές και μεγάλους σε ηλικία. Ή κάνε πολιτικό γάμο απορώ γιατί γράφεις εδώ …

  8. Αγαπητή φίλη, λυπάμαι, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 1357 του Αστικού Κώδικα, νόμιμο γάμο δεν μπορείτε να τελέσετε, ούτε θρησκευτικό, ούτε πολιτικό. Δεν μπορείτε ούτε κι αν χωρίσουν τα αδέλφια σας, γιατί η συγγένεια δε λύνεται.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More