Νίκη: “Όταν το είπα στους δικούς μου αντέδρασαν… μια γυναίκα δεν πρέπει να βγάζει πορτοφόλι”

Γεια σας!
Εγώ θα σας θέσω ένα ερώτημα που με απασχολεί και για το οποίο οι απόψεις διίστανται κατά πολύ.

Λοιπόν, είμαι 20 χρονών, σπουδάζω και τώρα είμαι στο Αμβούργο για Erasmus. Κάπου τον επόμενο μήνα θέλει να έρθει το αγόρι μου στα μέρη μου. Έχω το πρόβλημα ότι μένω σε φοιτητική εστία, οπότε και δεν θα μπορέσω να τον φιλοξενήσω. Εκείνος βέβαια το ξέρει αλλά επιμένει να έρθει να με δει και επί τη ευκαιρία να γνωρίσει και την πόλη, όπου θέλω να τον ξεναγήσω.

Είναι 25 χρονών και δουλεύει, έχει τελειώσει τις σπουδές του… Εγώ είμαι γενναιόδωρος άνθρωπος, ειδικά απέναντί του, για αυτό έχω κάνει σκληρή οικονομία για να βάλω κάποια χρήματα στην άκρη και να τα ξοδέψω όταν έρθει εκείνος.

Για παράδειγμα, θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να του προσφέρω ένα δείπνο σε εστιατόριο (εντάξει, όχι με αστακό και χαβιάρι, αλλά ούτε και σε φαστ φουντ). Όταν το είπα αυτό στους δικούς μου, εκείνοι αμέσως αντέδρασαν και είπαν ότι είναι χαζό να σκέφτομαι κάτι τέτοιο, γιατί μια γυναίκα (ειδικά αν είναι στην ηλικία μου και δεν δουλεύει) δεν πρέπει ούτε καν να βγάζει πορτοφόλι.

Θα διευκρινίσω κάτι: απεχθάνομαι την τσιγγουνιά και τη γυφτιά, και θα με πείραζε ένας άντρας να περιμένει από μένα να πληρώνω, κι ας έχω την πρόθεση να το κάνω. Με πειράζει να το θεωρούν αναμενόμενο. Μα από την άλλη, δεν θέλω κι εγώ να δείχνω σαν να θεωρώ δεδομένο ότι ο άντρας πληρώνει για όλα. Το ότι εκείνος δουλεύει και μεριμνεί για τα έξοδά μας δεν μου δίνει το δικαίωμα να το σκέφτομαι λες κι είναι υποχρεωμένος αυτός. Κι εγώ μπορεί να μη βγάζω δικά μου χρήματα ακόμα, μα θέλω να δείχνω ότι δεν λυπάμαι τίποτα για κάποιον.

Φίλες και συγγενείς μού λένε ότι δεν σκέφτομαι σωστά και ότι ένας άντρας δεν θα αφήσει τη γυναίκα δίπλα του ποτέ να πληρώσει. Ως προς το θέμα μου, μού λένε ότι για όλα τα έξοδα του ταξιδιού πρέπει να μεριμνήσει το αγόρι μου που έρχεται να με δει και αυτό περιλαμβάνει και τις εξόδους μας, δηλαδή ακόμα και στις εξόδους μας δεν πρέπει να τον κερνάω ποτέ.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν είναι το στιλ μου να φερθώ έτσι. Είναι η πρώτη μου σχέση και μέχρι τώρα όσο ήμουν πίσω στην πόλη μου εκείνος δεν με έχει αφήσει ποτέ να πληρώσω. Το εκτιμώ πολύ, για αυτό και δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι το έχω για δεδομένο.

Εσείς τι λέτε; Μήπως δεν φαίνεται “κομψό” να πληρώσω σε εξόδους και για τους δυο μας; Εφόσον αυτός είναι ο επισκέπτης κι εφόσον δεν μπορώ ούτε να τον φιλοξενήσω, θέλω να δείξω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον διευκολύνω οικονομικά, έστω και λίγο, στη διαμονή του εδώ, μιας κι έρχεται για μένα. Για αυτό κράτησα μερικές οικονομίες στην άκρη.

Επίσης, φανταστείτε και πόσα χρήματα έχει να δώσει για δίκλινο δωμάτιο, αν θελήσει να έχουμε έναν χώρο οι δυο μας. Τότε μήπως θα ήταν σωστό να πλήρωνα ένα μερίδιο για το δωμάτιο; Θέλω να συνεισφέρω οικονομικά κάπως και θα ήθελα να απαντήσετε αν, κατά πρώτον, το θεωρείτε σωστό (σε αντίθεση με το περιβάλλον μου) και, σε περίπωση που ναι, να μου πείτε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος: να πληρώσω μέρος της τιμής δωματίου, να οργανώσω μια σπέσιαλ έξοδο όπου πληρώνω για τους δυο μας ή να πληρώνουμε πάντα μισά-μισά στις εξόδους εδώ;

Νίκη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Να κάνεις ό,τι σου πεί το “περιβάλλον” σου!! Μήπως ενημερώνεις τις φίλες και τους συγγενείς σου και για το πώς κάνετε σεξ; Μου φαίνεται πολύ μικροαστικός ο τρόπος σκέψης σου. Κρίμα το Αμβούργο που πήγες…

  2. καλη μου εχεις μπερδεψει παρα πολλα πραγματα στο μυαλο σου. Καταρχας και γω ειμαι της αποψης οτι ο αντρας συνοδος πρεπει να κανει την κινηση αλλα πλεον λογο κρισης δεν μπορεις να αποζητας απο καποιον να το κανει αποκλειστικα. Το μισα μισα γενικα ειναι απαραδεκτο για μενα..καλυτερα να δωσεις τα χρηματα πριν σε εκεινον να τα δωσει στον σερβιτορο(εχω κανει την δουλεια αυτη και κτ ζευγαρια του μισα μισα τα κοροιδευαμε..)Απο κει και περα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι ενα θεμα που πρεπει να συζητησεις με τους δικους σου..τα μαζευεις απο το χαρτζιλικι σου..εκτος και αν τους ζητησες επιπλεον χρηματα οποτε ναι καλα ειπαν οτι εφοσον δεν δουλευεις δεν κανεις τον “μαγκα”με τα χρηματα αλλων..απο κει και περα σιγουρα το αγορι σου ερχεται να σε δει και να δει και την πολη με την ευκαιρια εχει “φροντισει” σχετικα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να επιβαρυνθει πολυ!Μπορεις να του πεις οτι του εχει μια εκπληξη να του κανεις το τραπεζι σε ενα καλο μαγαζι που ξερεις. Ετσι δεν θα τον προσβαλεις και θα τον ευχαριστησεις κιολας..τις υπολοιπες μερες προτιμηστε μερη πιο οικονομικα αλλα ενδιαμεσα πχ.κερνα τον καφε κτλ..να σαι σιγουρη οτι δεν θα παρεξηγησει κατι επειδη ξερει οτι δεν εργαζεσαι και ουσιαστικα στα δινουν αλλοι..θα χαρει ομως απο την κινηση εστω!κυριως να το κανεις με διακριτικοτητα γιανα μην προσβηθει.

  3. Η αντίδραση των δικών σου φαντάζει λίγο υπερβολική, αλλά για ν’ αντιδρούν έτσι, μήπως σε ξέρουν καλύτερα; Μήπως σ’ έχουν δει στο παρελθόν να πράττεις έτσι, να βιάζεσαι να πληρώσεις για κάποιον ή γενικώς να κάνεις πράγματα για κάποιον χωρίς να το αξίζει; Πάντως, ναι, αν είσαι εσύ 20 και χωρίς δουλειά, ενώ ο άνδρας δίπλα σου δουλεύει, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να βασίζεται ότι θα πληρώσεις εσύ. Αντικειμενικά να το δεις, έτσι είναι. Αν εσύ έχεις κρατήσει μερικές οικονομίες στην άκρη, το καλύτερο είναι (δική μου γνώμη) να τον πας κάπου, όπου να σου φτάνουν, φυσικά, τα χρήματα, για να προσφερθείς να καλύψεις την έξοδό σας. Μην του πεις από την αρχή τίποτα, μόνο όταν έρθει ο λογαριασμός, κάνε του την έκπληξη και πες του ότι κερνάς εσύ. Ακόμα κι αν το δεχτεί, αυτό δεν τον κάνει “γύφτο” ή “φτηνιάρη.” Αυτό που θα τον έκανε “γύφτο” θα ήταν αν το θεωρούσε υποχρέωσή σου. Θα εκτιμήσει την κίνησή σου πολύ, το μόνο σίγουρο, χωρίς να το θεωρήσει ότι έτσι “πρέπει” να είναι. Για να μας λες ότι εκείνος δεν σ’ αφήνει ποτέ να βγάλεις πορτοφόλι, σημαίνει ότι το κάνει από καρδιάς και δεν κάθεται να μετράει πόσα έδωσε για σένα και πόσα “του χρωστάς.” Οπότε, μην ανησυχείς, εφόσον έρχεται να σε δει, πάει να πει ότι βασίζεται αποκλειστικά στη δική του οικονομική δυνατότητα για όλα τα έξοδα. Εσύ μπορείς μια φορά να καλύψεις ένα δείπνο έξω ή και έναν καφέ, αλλά από εκεί κι έπειτα τίποτα. Πίστεψέ με Νίκη, και μόνο η καλή σου διάθεση και το γεγονός ότι θα τον κάνεις να περνάει καλά μαζί σου όπου κι αν βρεθείτε, είναι πράγματα που προσφέρονται από σένα, μέσ’ από την καρδιά σου, και δεν αγοράζονται με κανένα πορτοφόλι. Γι’ αυτό και το να πληρώσει το αγόρι σου το ταξίδι, τη διαμονή και μερικές εξόδους δεν είναι και ό,τι ακριβότερο, αν το δεις απ’ αυτή την άποψη.

  4. Προσωπικά, είμαι υπέρ του να είναι ο άντρας κουβαρντάς και να το δείχνει χωρίς εσύ να χρειαστεί να νιώσεις άσχημα ποτέ γι’ αυτό. Δεν ξέρω γιατί σου βιδώθηκε η ιδέα ότι ντε και καλά πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσεις κάτι. Μπορεί ν’ ακουστεί σεξιστικό, αλλά αυτά που του προσφέρεις εσύ σαν γυναίκα είναι ανεκτίμητα (και όχι, δεν μιλάω μόνο για το σεξ, μιλάω για όλο το σύνολο στη σχέση σας). ʼμα φοβάται να ξοδευτεί στο ταξίδι και πρέπει να βασιστεί ότι εσύ θα πληρώσεις, ας κάτσει πίσω στην Ελλάδα, στην πόλη σας και να μετράει τα λεφτά που εξοικονόμησε περιμένοντάς σε να γυρίσεις εσύ από το Erasmus. Αν θέλει, όμως, να έρθει, εννοείται ότι ο κύριος πληρώνει για όλα. Σχέση έχετε, δεν είναι κανένας τυχαίος που τον χρησιμοποιείς για τα λεφτά του. Καλά κάνεις και το εκτιμάς και δεν το έχεις για δεδομένο, και ίσως να του το πεις αυτό. Ευχαρίστησέ τον όταν θα πληρώσει για άλλη μια σας έξοδο και πες του ότι το εκτιμάς πολύ, για να ξέρει. Αν είναι σωστός, θα σου πει ότι δεν το κάνει για να τον ευχαριστείς ή για να του είσαι ευγνώμων. ʼλλωστε, κι εκείνος δεν σου λέει “ευχαριστώ” που κάνεις σεξ μαζί του ή που του προσφέρεις το χρόνο σου και τα συναισθήματά σου, γιατί είναι κάτι που το κάνεις επειδή το θέλεις εσύ και επειδή είναι το καλύτερο “συστατικό” στη σχέση σας. Έτσι ακριβώς πρέπει ο άντρας να βλέπει τα έξοδα σε μια σχέση. (Εδώ μιλάω, φυσικά, μόνο για σχέσεις και όχι για συμβίωση ή γάμο, όπου τα οικονομικά μεταξύ του ζευγαριού συμφωνούνται αλλιώς.)

  5. Νικη θα σου απαντησω πολυ απλα. Αν πιστευεις οτι οι αντρες και οι γυναικες ειναι ισοι, προσπαθησε να πληρωσεις οσα πιο πολλα μπορεις για τους δυο σας για να είναι ισορροπημενα τα εξοδα σας. Αν παλι πιστευεις οτι οι γυναικες ειναι κατωτερες και εχουν αναγκη την οικονομικη προστασια των αντρων γιατι δε μπορουν αυτες, κανε τον μαλακα. Οι καημενες οι γυναικουλες που λενε οτι οι αντρες πρεπει να πληρωνει για ολα προφανως μεγαλωσαν μαθαινοντας ετσι στο χωριο τους (ή και στη πολη τους δεν το αποκλειω) και δεν ξερουν και αλλιως. Οι ιδιες γυναικες συνηθως δεν πιανουν ποτε δουλεια και ακομα κι αν εχουν μια δουλεια δεν ειναι ποτε εντελως ανεξαρτητες αλλα τα περιμενουν ολα ή σχεδον ολα απο εναν αντρα στη ζωη τους.. ωραια ζωη τι να σου λεω!! Τι αλλα κοριτσια? Μηπως ο αντρας ο σωστος δινει και κανα χαστουκακι? Πειτε μας κι αλλες τετοιες ωραιες αποψεις μην τις αφηστε μονο για τις κορες σας.. Θελουμε και μεις να μαθουμε πως να εχει ο αντρας το πανω χερι στη σχεση..

  6. Kαλησπέρα! Εννοοειται αφού είναι τόσο γενναιόδωρος μαζί σου κανε τα παρακάτω κατα την γνώμη μου !Αρχικά όταν φτάνειτην 1 μέρα να έχεις μαγειρέψει κάτι ωραίο και για τους 2 και ας το έχεις πακετάρει να το φάτε ακόμα και στο ξενοδοχείο που θα κλείσει ! καντου δλδ εσύ το τραπέζι οικονομικά και προσφέροντας και τον δικό σου κόπο παρε 2-3 κεράκια 1 οικονοκό κρασί αυτό που μαφείρεψες και έτοιμο το δείπνο!! μπορείς να του πεις να μπει για μπάνιο και τα τα ετοιμάσεις όλα όμορφα!!!!! Επίσης να τον κεράσεις μια φορά σε μια έξοδο και ας είναι και και καφέ ή ποτό αλλα κάντο με αυτοπεποιθηση σήκω ότι πηγαίνεις για τουαλέτα πλήρωσε και όταν φέυγεται πές του ότι αυτό είναι απο σένα !! ή κ αν έχεις δεν υπάχει ευκαιρια οικονομική δυνατότητα πάρτου ενα μικρό δωράκι κάτι απλο έστω 1 μπλουζάκι με 10 ε είναι μια πολύ όμορφη κίνηση! Στα λέω όλα αυτά επειδή είπες ότι γενικά πληρώνει πολλά και για τους 2 σας.Τέλος το λέω επειδή και εγώ αυτά κάνω και έχω αντιστοιχα σχόλεια απο την οικογένεια μου αλλα η σχέση είναι δική σου και θα κάνεις όπως νιώθεις εσύ
    !!! δεν χρειάζεται να λές ακομα και αν πλήρωσες μια φορα τον καφε εσυ!! καλα να περάσετε!!!!!!!!!!!!

  7. Για μένα είναι πολύ απλό, εσύ είσαι μια άνεργη, φοιτήτρια στο εξωτερικό, αυτός δουλεύει και θέλει να έρθει να σε δει. Αν είναι σωστός θα σου πει να τα βάλεις αυτά τα λεφτά στην άκρη για τις σπουδές σου, να έχεις μέχρι να τελειώσεις το erasmus. και εφόσον στη σχέση σας ήδη έχετε διαχειριστεί το θέμα των χρημάτων και εξόδων γιατί τα μπλέκεις στο μυαλό σου… πορεύσου όπως πορεύτηκες μέχρι τώρα!

  8. Όπως καταλαβαίνεις κι απ τις απαντήσεις, το θέμα είναι λεπτό και δεν χωράνε γενικολογίες και δόγματα. Θα πρέπει ωστόσο να έχεις κάτι υπόψη: είναι καλύτερο να εμπιστεύεσαι τον δικό σου, προσωπικό κώδικα ηθικής και να μην ξοδεύεσαι σε διάφορες, σκόρπιες γνώμες, όσο αφορά προσωπικά σου θέματα.
    Όσον αφορά το θέμα σου, πιστεύω ότι οι σχέσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ισορροπία. Προφανώς για να έρχεται το παλληκάρι που όπως γράφεις, δεν σ αφήνει να πληρώσεις στην Ελλάδα, έχει κάνει τα κουμάντα του. Σίγουρα θα έχει υπολογίσει ξενοδοχείο και καθημερινά έξοδα. Και ναι, είμαι απ τις γυναίκες που μ αρέσουν οι γενναιόδωροι ή καλύτερα οι δοτικοί άνδρες. Ωστόσο κοπέλα μου, είναι κόσμιο και πρέπον η γυναίκα να φροντίζει τον άνδρα και να δείχνει ότι θέλει να του προσφέρει. Ένα δείπνο, μικρές εκπλήξεις όπως είσοδο σε μουσείο, μια ωραία μπυραρία όπου θα τον κεράσεις, μικρές απλές κινήσεις για να τον ευχαριστήσεις γιατί μεταξύ μας, είναι 25 ετών και ξέρεις φαντάζομαι τι λένε σε τέτοια ηλικία διάφοροι αντίστοιχοι “φίλοι”: Έλα ρε τώρα, που να τρέχεις, ευκαιρία να βγούμε, να δεις και τίποτα άλλο κλπ κλπ κλπ. Το παλληκάρι ωστόσο έρχεται να σε δει και μπράβο του, πιστεύω λοιπόν ότι μπορείς να οργανώσεις μερικές εξόδους και να τις καλύψεις, δεδομένου ότι δεν μπορείς π.χ. να του κάνεις το τραπέζι στο σπίτι σου.
    ʼσε λοιπόν κατά μέρος τι λέει η υπερπροστατευτική μαμά και μπαμπάς και φρόντισε να περάσεις καλά με το αγόρι σου, χωρίς να σκέφτεσαι λογαριασμούς και κομπιουτεράκια. Και όχι, δεν είναι ωραίο θέαμα μια γυναίκα να φτάνει ο λογαριασμός και να σφυράει αδιάφορα.

  9. καλησπερα δεν χρειαζεται να το αναλυεις πολυ μου αρεσει ομως που εχεις εναν ωριμο τροπο σκεψης οσο αφορα την σχεση σου οπως και την οικονομικη διαχειρηση οσο αφορα εσενα και το αγορι σου….για εμενα δεν χρειαζεται να του πεις τιποτα αν θελεις μπορεις να του κανεις ενα δωρο οταν ερθει αν δεν σε αφησει να πληρωσεις η να βρεις εναν τροπο να τον ευχαριστησεις που ηρθε να σε δει….πιστευω οτι εχετε μια υγιη σχεση παρα το νεαρο της ηλικιας σας και ξερετε που πατατε και που βρισκεστε….πιστευω οτι το παιδι για να ερθει να σε δει εχει κανει τα κουμαντα του οποτε λογω του οτι εργαζεται κιολας αλλιως δεν θα ηταν σε θεση να ερθει καν 🙂 οσο για την πληρωμη γενικα σε εναν ζευγαρι δεν υπαρχει λαθος και σωστο για εμενα ειναι οπως νιωθει και εχει συνηθισει το ιδιο το ζευγαρι…προσωπικα επειδη ειμαι ανεξαρτητος ανθρωπος με κολακευει το να πληρωσει ο συντροφος αλλα δεν θα ηθελα να το εχω δεδομενο εφοσον δουλευω και εγω δηλαδη δεν θα ηθελα εγω προσωπικα σε καμια περιπτωση να πληρωνει παντα εκεινος αν ομως λεμε επεμενε θα φροντιζα να του κανω καποιο δωρο που θα ξερω οτι του αρεσει…καλα να περασετε

  10. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Μάλλον θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει το συναίσθημα και, φυσικά, τα οικονομικά μου. Από την υποτροφία Erasmus έχω καταφέρει να κρατήσω μερικά στην άκρη και πιστεύω ότι ένα δείπνο-έκπληξη σε εστιατόριο και περιστασιακά ένας καφές και επισκέψεις σε μουσεία θα είναι πράγματα που και να προσφέρω μπορώ και θα μας κάνουν να περάσουμε καλά! Κρίστι, αυτή τη νοοτροπία μού έχουν περάσει σ’ εμένα, ότι “ο κύριος πληρώνει για όλα.” Ναι, αλλά κάπου με κάνει να νιώθω άβολα, επειδή ξέρω ότι τους πειράζει τους άνδρες να τους θεωρούμε πορτοφόλια, όπως κι εμάς τις γυναίκες μας πειράζει να μας θεωρούν σεξομηχανές, όσο ευχάριστο κι αν μας είναι το να κάνουμε σεξ με το σύντροφό μας. Καταλαβαίνετε τον παραλληλισμό; Το πράγμα χαλάει όταν εκλαμβάνεται σαν υποχρέωση, και μάλιστα θεωρείται και κριτήριο ποιότητας συντρόφου. Θέλω μόνο να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω κι εγώ κάτι, και αυτό το κάτι θέλει μερικά χρήματα στην περίπτωσή μας. Η ιδέα να μαγειρέψω κάτι είναι καλή, αλλά μέχρι να το φέρω στο ξενοδοχείο, θα έχει κρυώσει και σιγά μην ψάχνουμε φούρνο μικροκυμάτων στο χοτέλ. 🙂 Μαίρη, καλά τα λες, όμως άλλο η οικονομική εξάρτηση και άλλο όταν κάποιος πληρώνει και το κάνει από καρδιάς, επειδή το θέλει και το θεωρεί τιμή του και όχι επειδή με θεωρεί εμένα “καημένη.”. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι μόνο να του αρέσει εδώ, ενώ και η συντροφιά μου να τον “αποζημιώσει” για όλα του τα έξοδα. Και, φυσικά, ξέρω κανα-δυό μέρη καλά, όπου θ’ αναλάβω το λογαριασμό εγώ. Να είστε καλά!

  11. Νικη διαβαζοντας την απαντηση σου στα σχολια ακουγεται σαν ο φιλος σου να περιμενει απο σενα να καλυψεις καποια εξοδα οσο θα ειναι εκει για να σε δει… Φαινεται απο τα λεγομενα σου οτι εχεις αναγκη να δειξεις οτι μπορεις να καλυψεις καποια εξοδα, γιατι? Συνηθιζεται αυτος που επισκεπτεται να φροντιζει να εχει καλυμενα τα εξοδα του, και στην προκειμενη περιπτωση δεν εισαι καμια οικοδεσποινα για να πρεπει να δειξεις καλο προφιλ! Αντε να τον πας για ενα γευμα αλλα μεχρι εκει. Αν σου εχει πει οτι περιμενει κατι τετοιο η και παραπανω απο εσενα πριν ακομα ερθει να σε δει τοτε δεν μου πολυαρεσει η ολη πρεμουρα να καλυψεις εσυ καποια εξοδα! Επισης αν εσυ επεμενες να ερθει να σε δει εκει που εισαι και αυτος δισταζε λογω του οικονομικου και υποσχεθηκες να καλυψεις καποια εξοδα, κακως τον πιεσες να ερθει. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι τι σε εσπρωξε να μπεις σε αυτη τη διαδικασια: πληρωνε αυτος συνεχεια οταν ησασταν μαζι και τωρα το βλεπεις σα μια ευκαιρια να ανταποδωσεις? Κερασε τον ενα γευμα. σου εχει εμμεσως υπαινιχθει οτι πληρωνει αυτος για τα παντα και θες να δειξεις οτι κατι συνεισφερεις κι εσυ? Υπουλη διαδικασια! ειχε πει αυτος εξ αρχης οτι δεν μπορει να ανταποκριθει και θες να τον βοηθησεις σε καποια εξοδα του? Ολο αυτο το ανταποδοτικο που θες να κανεις μου βγαζει οτι νοιωθεις οτι εχεις καποια υποχρεωση και αυτο δεν ειναι καλο. Καλο θα ηταν γενικοτερα να διαχωριζετε τα πορτοφολια σας οπου κι αν ειστε και ο καθενας να μεριμνει για τα εξοδα του γιατι ουτε παντρεμενοι ουτε αρραβωνιασμενοι ειστε και καποιες φορες αυτα τα συνεχη κερασματα απο οποιαδηποτε πλευρα γινονται παιχνιδι εξουσιας μεσα σε μια απλη σχεση, δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα

  12. Οι εποχές έχουν αλλάξει! Απορώ που ακόμα υπάρχει κόσμος με τέτοια μυαλά! Μια γυναίκα είναι ικανή να σταθεί μόνη της και οφείλει να το κάνει! Θες να ξοδέψεις; Ας εχεις τα λεφτά σου! Εκτος και αν ο άλλος πραγματικά έχει άνεση και θέλει να πληρώνει. Εκεί θα το δεχτώ. Έστω ότι δεν έχει δουλειά (πολύ πιθανό στις μέρες μας) είναι το πεταματού; Ο καθένας τα δικά του!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More