Αντιγόνη: “Το μελανό σημείο είναι ο κολλητός του… Είναι πολύ διαχυτικός μαζί μου.”

Καλησπέρα σας.
Με λένε Αντιγόνη και είμαι 25 χρόνων. Με το φίλο μου είμαστε μαζί εδώ και ενάμιση χρόνο. Είναι συνομήλικός μου. Τα πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, δεν μαλώνουμε. Γενικά όλα είναι πολύ όμορφα.
Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Όμως αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να με εκνευρίζει και να με στεναχωρεί.

Το μελανό σημείο λοιπόν είναι ο κολλητός του. Με το φίλο μου γνωριζόμασταν ένα χρόνο πριν τα φτιάξουμε μέσω κοινής παρέας. Επομένως από την αρχή ήξερα και τον κολλήτο του. Αρχικά μου φάνηκε καλό παιδί. Όταν τον έβλεπα τον χαιρετούσα, ήμουν ευγενική… ως εκεί όμως.

Μετά όταν τα φτιάξαμε, βγαίναμε όλοι μαζί: εγώ, ο φίλος μου, εκείνος και η κοπέλα του. Έδειχνε να με συμπαθεί. Ωστόσο κάποιες φορές χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί η παρουσία του στο χώρο με έκανε να αισθάνομαι κάπως αμήχανα. Το βλέμμα του ήταν κάπως εξεταστικό κάθε φορά που με έβλεπε. Με κοιτούσε από πάνω μέχρι κάτω.

Το τελευταίο διάστημα είναι στα χωρίσματα με την κοπέλα του. Και όσο η σχέση τους φθίνει τόσο πιο διαχυτικός γίνεται μαζί μου. Τις προάλλες που βγήκαμε μεγάλη παρέα (χωρίς την κοπέλα του) με αγκάλιασε πόσες φορές -όποτε έβρισκε ευκαιρία, καθώς ο φίλος μου είναι πολύ τρυφερός και γενικά δεν με αφήνει από τα μάτια του όταν είμαστε μαζί. Γενικά μου μιλούσε όλη την ώρα. Ήμουν απίστευτα αμήχανη όλο το βράδυ και πραγματικά με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση όλη του η στάση. Ο φίλος μου έδειξε να το προσέχει αλλά δεν μου ανέφερε κάτι. Το σκέφτηκα και αποφάσισα πως θα αποφεύγω να βγαίνω μαζί του. Τα πράγματα ηρέμησαν κάπως αφού απέφυγα τις ομαδικές εξόδους.

Αυτό που έγινε πριν λίγες μέρες όμως ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο φίλος μου έφυγε στο χωριό του για μερικές μέρες λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Ήδη από την πρώτη μέρα της απουσίας του φίλου μου μου έστειλε sms και μου είπε να βγούμε για καφέ να τα πούμε. Του απάντησα ψυχρά λέγοντάς του ότι είμαι πολύ πιεσμένη λόγω δουλειάς και δεν θα μπορέσω. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ενώ ήμουν στη δουλειά μου, με ρώτησε τι ώρα σχολάω για να περάσει να με πάρει. Έμεινα κόκκαλο δεν ήξερα τι να πω. Του απάντησα πως δεν γίνεται βρίσκοντας μια δικαιολογία.
Τις επόμενες μέρες γέμισε το προφίλ του στο facebook με στάτους του τύπου: “το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν ότι δεν σε φίλησα όταν είχα την ευκαιρία” και “όταν θες μία γυναίκα πολύ τα ξεχνάς όλα”… Εν τω μεταξύ χώρισε οριστικά με την κοπέλα του. Η αλήθεια είναι ότι τις επόμενες μέρες μέχρι να επιστρέψει ο φίλος μου δεν με ξαναενόχλησε. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα κάνει πάλι κάποια κίνηση.

Σκέφτηκα πως δεν το χειρίστηκα σωστά. Δεν ξέρω καθόλου τι πρέπει να κάνω. Αν δεν το πω στο φίλο μου αυτός θα συνεχίσει ακάθεκτος. Αν όμως του το πω φοβάμαι ότι θα μαλώσουμε μεταξύ μας ή θα χαλάσω τη δεκάχρονη φιλία τους.

Δεν το έχω πει σε κανέναν γιατί πραγματικά ντρέπομαι. Φοβάμαι μήπως έκανα κάτι εγώ χωρίς να το καταλάβω και του έδωσα θάρρος. Ή μήπως είναι στο μυαλό μου όλα αυτά.

Αποφάσισα να ζητήσω τη γνώμη σας γιατί θέλω μια πραγματικά αντικειμενική άποψη.

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Αντιγόνη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αφού σ’αρέσει ρε κοπελιά τις μας το παίζεις βαρύ πεπόνι ;;

  2. Antigoni den mporw na sou dwsw antikeimeniki apopsi giati den eimai ekei na vlepw ti kanei toso autos oso kai esy wste na kserw an etsi ontws einai ta pragmata. To mono pou mporw na skeftw einai oti an ontws sumvainoun ola auta pws ki o filos o dikos sou den exei parei xampari? To thewrei normal olo auto? Ki an exei katalavei opws eipes, ekeini ti mera pou o filos tou itan diaxutikos mazi sou giati to agori sou dn antedrase? Kanonika tha eprepe na ta exei parei alla afou de milise 4 symvainoun: i den trexei tpt, i dn ithele na to kanei thema ekei mprosta, i den to katalave, i den ton noiazei! Dn kserw ti apo auta sumvainei alla prepei na prosekseis kai ti lene oi alloi: dn sou petaksan kamia sponta sti parea sas i se auton me ola auta, dn koitane perierga? Afou o filos sou opws les einai polu tryferos mazi sou kai de se afinei apo ta matia tou, pws vrike tin eukairia o allos kai itan sunexws dipla sou? Kati dn kollaei se auta pou mas les i se auta pou kaneis otan eisai ekei. Esy an theleis na sunexiseis me to agori sou stamata na asxoleisai me to filo tou, oxi polla polla otan vgainete oloi mazi, mila me allous, en anaggi apofyge ton, an sou ksanasteilei tpt min apantiseis kan, prepei na steileis ksekatharo munima. Mporei kai na tou exei zitisei to agori sou na sti pesei gia na se tsekaroun i gia na peseis stin pagida kai na se xwrisei meta. Ola na ta skeftesai, kyriws epeidi to agori sou den exei antidrasei akomi opws les! Kane kai mia kouventa sto filo sou, px. “thymasai tis proalles pou o tade mou ekane auto eksw? i tote tpou… psiloeniwsa avola, esy ti pisteueis, egine kata lathos / einai idea mou?” gia na deis kai pws to vlepei to agori sou olo auto.

  3. Νιώθεις αμήχανα και κάπου ίσως να έχεις ενοχές, σα να φταις εσύ που του αρέσεις και το δείχνει. Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι, αν σου ξαναπροτείνει να βγείτε ή κάποια φορά που θα είστε με παρέα έξω, να τον πιάσεις κατ’ ιδίαν και να του πεις ότι σε φέρνει σε αμηχανία η συμπεριφορά του. Μην του πεις αμέσως “έχω σχέση” ή “είμαι ερωτευμένη με τη σχέση μου,” γιατί αυτός μπορεί να σου το παίξει αθώα περιστέρα λέγοντας “μα καλά, εγώ δεν σου ζήτησα κάτι.” Πες του ευγενικά κάτι όπως “ξέρεις, εκτιμώ ότι είσαι εκδηλωτικός άνθρωπος, αλλά η αλήθεια είναι ότι το να με αγκαλιάζεις ή να μου ζητάς να βγούμε επανειλημμένα, εμένα με φέρνει σε άβολη θέση.” Και αν σε ρωτήσει γιατί, πες του πολύ απλά ότι γενικά δεν είσαι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους οικειότητα με άντρες εκτός του δεσμού σου, και ότι δεν πρόκειται να κάνεις εξαίρεση ακόμα κι αν αυτός ήταν ο αδερφός του. Ευγενικά και όμορφα πες του το, αλλά ξεκάθαρα. Και αν δεις ότι επιμένει, ίσως να το έλεγες στο φίλο σου, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο κολλητός του μπορεί να ποντάρει ακριβώς εκεί, ότι δεν θα πεις τίποτα για να μην τους χαλάσεις τη φιλία. Πάντως, δεν είναι σωστό έτσι όπως φέρεται, εκτός αν έχει πολύ αγαθές προθέσεις. Π.χ. μπορεί να χώρισε με τη δικιά του επειδή κατάλαβε ότι είναι γκέι και σε συμπάθησε καθαρά σαν φιλενάδα, οπότε δεν τρέχει κάτι. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει τέτοιο σενάριο.

  4. Συζήτησε το ήρεμα με τον φίλο σου , πρέπει να ξέρει τη γίνεται .Απομακρύνσου απο αυτον !!!! Εσύ και ο φίλος σου !!!! Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ηθιικούς φραγμούς!!!!!! sorry !!!!

    (δημοσιεύστε το επιτέλους )

  5. Ξεκόλλα..Δε νομίζω ότι φταις κάπου εσύ. Απλά ο τύπος δεν έχει το στοιχειώδη σεβασμό, όχι μόνο απέναντι σε σένα που ενώ γνωρίζει ότι βρίσκεσαι σε μία υγή και χωρίς προβλήματα σχέση, παρόλα αυτά επιμένει, αλλά και απέναντι στον επί χρόνια όπως λες φίλο του, με τις εξηγήσεις να είναι περιττές, καθώς οι λόγοι είναι αυτονόητοι. Και δεν καταλαβαίνω το εξής : γιατί εσύ φοβάσαι ότι μιλώντας στο φίλο σου θα κλονίσεις τη φιλία τους, ενώ αυτός το κάνει ήδη? Γνώμη μου είναι ότι μέχρι στιγμής κράτησες σωστή στάση, προσπαθώντας πρώτα να επιεβεβαιώσεις τις υποψίες σου πριν τον κρίνεις.. Εάν όμως αυτό συνεχιστεί, οφείλεις να κάνεις κουβέντα με το σύντροφό σου και εφόσον πρόκειται για μια υγιή και όμορφη σχέση να το διαχειριστείτε μαζί.

  6. Ολα αυτα που εγραψες εδω να τα πεις στον φιλο σου. Εχει δικαιωμα να ξερει τι κανει ο φιλος του πισω απο την πλατη του.
    Τοσο απλη ειναι η λυση.

  7. Μάλλον μας δουλεύεις. Αν σε φέρνει σε δύσκολη θέση τότε του το λες και ξεκόβεις. πχ αν σου πει να έρθει να σε πάρει από τη δουλειά σου του λες για ποιο λόγο δεν είσαι το αγόρι μου ούτε ο αδερφός μου όχι γυναικουλίστικες σαχλαμάρες του στυλ ειμαι πιεσμένη, αλλά μου φαίνεται είσαι τραβάτε με και ας κλαίω. Επιπλέον η σχέση σου αν δεν το αντιλλαμβάνεται μάλλον έχει πρόβλημα εφόσον η συμπεριφορά του άλλου είναι τόσο προλητική όπως λες, εκτός και αν δεν τον νοιάζει και τόσο για σένα . Και κάτι τελευταίο. Ο φίλος μόνο φίλος δεν είναι απέναντι στον δικό σου οπότε τι σε κρατάει και δεν μιλάς? μάλλον γουστάρεις και κολακεύεσαι

  8. θα σου πω μια αλλη εκδοχη..αντρας που χωριζει απο σχεση με κοπελα που τον “πονα” προσπαθει να αποδειξει οτι ολες οι γυναικες ειναι σκαρτες..μην εκπλαγεις λοιπον αν ο φιλος σου εχει πληρη γνωση αυτων και απλα σε δοκιμαζει..ισως για αυτο εφυγε και για προσωπικους λογους…ειναι 10χρονια κολλητοι..οι ανδρες δεν κανουν “λυκοφιλιες”οπως οι γυναικες..θεωρω καπως να τα βλεπει αυτα και να μην αντιδρα. γνωμη μου να του τα πεις ολα γιανα εχεις καθαρη συνειδηση!αν δεν ισχυει αυτο που σου λεω παραπανω και “χαλασει”η φιλια τους τοτε καλυτερα γισ ολους γιατι στην τελικη θα τον απαλαξεις απο καποιον που εκμεταλλευεται την φιλια του!

  9. Κοπελα μου, ειναι απλα τα πραγματα. Αν σε ενοχλει η διαχυτικοτητα του, του το λες. Με μισολογα και ψευτοδικαιολογιες δεν προκειται να καταλαβει ποτε. Αλλα ειναι προφανες οτι κατα βαθος οσο και αν ισχυριζεσαι πως σε ενοχλει αυτη η διαχυτικοτητα κολακευεσαι, κατι το οποιο μου φαινεται λογικο αλλα ισως να δειχνεις και καποιο κρυφο ενδιαφερον το οποιο αρνεισαι να παραδεχτεις για αυτο και δεν του το ξεκοβεις. Οσον αφορα τωρα την αντιδραση ή μαλλον την απαθεια του φιλου σου, εδω ειναι που πρεπει να εστιασεις την προσοχη σου, γιατι ειναι ανησυχητικη. Προσωπικα, θεωρω πως ο φιλος σου θα μπορουσε απο την στιγμη που ειδε το σκηνικο να μιλησει στον φιλο του εστω και αστειευομενος προκειμενου να μην τον προσβαλει και να του εξηγησει πως αυτο που κανει δεν ειναι σωστο γιατι σε κανει να νιωθεις αβολα. Το κυριοτερο ομως καθως φαινεται και απο αυτα που μας λες ειναι πως στην σχεση σου επικρατει ελλειψη επικοινωνιας. Αν υπηρχε πραγματικο ενδιαφερον μεταξυ σας τωρα θα ειχε λυθει το προβλημα. Και αν το προβλημα σου ειναι να μην χαλασεις την 10χρονη φιλια τους τοτε μπορεις να το λυσεις εσυ το θεμα που αλλωστε δεν ειναι δικος σου φιλος και δεν σε ενδιαφερει το αν θα σε αντιπαθησει ακομα και μετα απο αυτα που θα του πεις…ή μηπως σε ενδιαφερει..?

  10. Όπως έχει ήδη ειπωθεί κάπου, μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να σε τεστάρει ο φίλος σου μέσω του κολλητού του. Μου φαίνεται πολύ απίθανο να σ’ ερωτεύτηκε ο κολλητός του τόσο πολύ, που να έχει βαλθεί να σας χωρίσει. Κάτι δεν κολλάει. Εσύ μέχρι τώρα κράτησες καλή στάση, αλλά πιστεύω ότι θα έκανες καλύτερα αν την επόμενη φορά απαντούσες στον κολλητό του στα ίσια ότι εφόσον έχεις αγόρι, δεν νιώθεις άνετα να βγαίνεις μόνη με άλλον άντρα, όπως και ότι δεν νιώθεις άνετα με τη διαχυτικότητα εκ μέρους του (αυτό μπορείς να του το πεις με την ευκαιρία). Χωρίς επιθετικότητα ή διάθεση να κάνεις τον κολλητό του να νιώσει άσχημα, απλώς πες του το. Αν δεις ότι επιμένει, τότε μίλησε και στο φίλο σου. Αλλά πριν μιλήσεις, καλύτερα χειρίσου το όπως μπορείς μόνη σου και διακριτικά. Αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.

  11. Όσο οι γυναίκες δεν μιλάμε – επειδή θέλουμε να είμαστε ευγενικές, διακριτικές, ντρεπόμαστε, δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις περιβόητες αντρικές φιλίες – τόσο ορισμένοι αποθρασύνονται και δοκιμάζουν τα όρια μας, ποντάροντας στην σιωπή μας. Μην νομίζεις, έπρεπε να φτάσω τα 35 για να το συνειδητοποιήσω. Χωρίς πολλά πολλά, κάνεις μια συζήτηση σοβαρή με τον φίλο σου, εκφράζοντας του όλα όσα πολύ μετρημένα μας έθεσες εδώ. Το sms του υπάρχει ήδη, προς επιβεβαίωση των προθέσεών του. Μην κολλάς κοπέλα μου, 25 χρονών είναι και στο μυαλό τους η φιλία είναι “πάω γήπεδο και μπαρότσαρκα με τον κολλητό” . Οι αντρικές φιλίες που έγιναν μύθος είναι λόγια να χουμε να λέμε, ναι, ζηλεύει που σ έχει ο φίλος του και ναι, θα θελε πολύ να χωθεί και φυσικά να μπει σ εσένα η ετικέτα της….”πέτρας του σκανδάλου”. Μίλησε με τον φίλο σου και απομακρύνσου απ τον τύπο χωρίς να διστάσεις να γίνεις απότομη όπως εκείνος δεν διστάζει να σε φέρνει σε δύσκολη θέση.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More