Φαίη: “Όλο αυτό το διάστημα κάνεις δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ούτε η παρέα μας, ούτε ο ίδιος.”

Κορίτσια καλησπέρα,
Ονομάζομαι Φαίη και είμαι 23 χρονών. Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη, για αυτό θα ήθελα την άποψή σας.

Με τον κολλητό μου είμαστε φίλοι από παιδιά. Τον ξέρω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Είμαστε πραγματικά πολύ δεμένοι. Μεγαλώσαμε μαζί, πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο, μένουμε στην ίδια γειτονιά. Να σημειώσω εδώ ότι είναι συνομήλικός μου.

Ωστόσο τον τελευταίο ένα χρόνο τα συναισθήματα μου άλλαξαν για εκείνον, άρχισα να τον βλέπω διαφορετικά… Είμαι ερωτευμένη μαζί του.

Στην αρχή δεν ήθελα να το παραδεχτώ ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό. Προσπάθησα πάρα πολύ να πνίξω τα συναισθήματά μου. Δεν τα κατάφερα. Δεν είναι ούτε εγωισμός, ούτε καπρίτσιο. Προσπάθησα να βάλω πάνω από όλα τη λογική, σκεπτόμενη τη δεκαεφτάχρονη φιλία μας, αλλά μάταια. Βρισκόμαστε σχεδόν κάθε μέρα, πότε με την υπόλοιπη παρέα, πότε μόνοι μας. Όταν μένουμε μόνοι μου είναι πολύ δύσκολο. Μου εμπιστεύεται τα πάντα.

Πριν από δύο μήνες χώρισε με την κοπέλα του. Ήταν μαζί έξι μήνες. Ήταν συμπαθητική κοπέλα, δε λέω. Όμως κάθε φορά που βγαίναμε όλοι μαζί σαν παρέα, εγώ γυρνούσα στο σπίτι και έκλαιγα. Δεν άντεχα να τους βλέπω μαζί. Και οι δύο έκαναν λάθη. Από όσο μου είπε κατάλαβαν ότι δεν ταίριαζαν και τόσο πολύ. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να έχω αντικειμενική άποψη πάνω σε αυτό το θέμα. Έδειχνε να μην είναι ερωτευμένος απλά περνούσε καλά. Και εκείνη το ίδιο. Δεν είναι ούτε κάφρος, ούτε επιπόλαιος με τις κοπέλες.

Όλο αυτό το διάστημα κάνεις δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ούτε η παρέα μας, ούτε ο ίδιος. Κρύβω αρκετά τα συναισθήματά μου. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να είμαι προσεκτική για να μην προδοθώ. Δεν έχω πει τίποτα σε κανέναν. Εδώ και ένα χρόνο το κρατάω μέσα μου. Κάθε φορά που είμαι δίπλα του τρέμω, αισθάνομαι ένα σφίξιμο στο στομάχι. Τα χέρια μου παγώνουν και η καρδιά μου χτυπάει δυνατά.

Εν τω μεταξύ σαν παρέα, όπως κάθε καλοκαίρι, έχουμε κανονίσει να πάμε διακοπές. Νομίζω είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να είμαστε πέντε μέρες μαζί, από το πρωί μέχρι το βράδυ και να κρύβω συνέχεια τα συναισθήματά μου.

Βγήκα κάποια ραντεβού με άλλα αγόρια αλλά μάλλον τα έκανα χειρότερα. Όλοι μου φαίνονται βαρετοί, αδιάφοροι, άχρωμοι. Έχω και εκείνον να με ρωτάει γιατί δεν μου αρέσει ο ένας και ο άλλος. Ξέρω ότι ο έρωτας έχει την ικανότητα να εξιδανικεύει καταστάσεις, πρόσωπα. Δεν λέω πως είναι ο “κύριος τέλειος” αλλά για εμένα είναι ο ιδανικός. Είναι όμορφος, ευγενικός, έχει αρχές.

Το θέμα είναι πως δεν αντέχω να το κρατάω άλλο μέσα μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Τον σκέφτομαι συνέχεια. Όταν παίρνω απόφαση να του το πω, την ίδια στιγμή το μετανιώνω. Φοβάμαι ότι θα τον χάσω από τη ζωή μου. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω σε καμία περίπτωση. Νιώθω πολλά πράγματα για εκείνον. Είναι αληθινά συναισθήματα χωρίς να θέλω να υπερβάλω.

Θέλω την άποψή σας. Βρίσκομαι σε δίλημμα. Από τη μία πλευρά θέλω να του το πω, για να το βγάλω από μέσα μου, να του πω τι πραγματικά αισθάνομαι για εκείνον. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ρισκάρουμε στη ζωή ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Από την άλλη πλευρά φοβάμαι ότι θα χαλάσω την παρέα μας και κατ’ επέκταση θα χάσω και εκείνον.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Φαίη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εφόσον το κρατάς τόσο καιρό μέσα σου και δεν αισθάνεσαι καλά, καλύτερα θα ήταν να του το πεις. Θα νιώσεις ανακούφιση, θα φύγει ένα βάρος. Βέβαια δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Το πιο πιθανό είναι να ξαφνιαστεί, ίσως να μην νιώθει κάτι από την πλευρά του ή να μου του πέρασε ποτέ από το μυαλό, μπορεί να χαλάσει η σχέση που έχετε. Όπως λες όμως, καλύτερα να ρισκάρεις και να μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει παρά για πράγματα που δεν είχες το κουράγιο να κάνεις ποτέ. Οπότε θάρρος και ειλικρίνεια !
    Και να μην πάει καλά όμως, μην ανησυχείς, οι φίλοι πάνε κι έρχονται, θα βρεις άλλη παρέα.

  2. Φαίη μου, είναι εφικτό να πάρεις λίγη απόσταση πριν αποφασίσεις οριστικά αν θα του μιλήσεις; Να μείνεις λίγο μόνη σου, να καθαρίσεις το μυαλό σου, τις σκέψεις σου. Να δεις πώς θα νιώσεις, τι έχει προτεραιότητα για σένα, η σταθερή φιλία μαζί του ή το ρίσκο του έρωτα. Τα πράγματα είναι μπερδεμένα γιατί έναν άνθρωπο που είναι καθημερινότητά σου 17 ολόκληρα χρόνια τον αγαπάς πολύ όπως κι αν έχει.Κι αν αποφασίσεις πάντως να του μιλήσεις μην το μετανιώσεις. Είναι μαρτύριο να ζεις αυτό που περιγράφεις κάθε μέρα. Απλά αν δεν ακούσεις αυτό που λαχταράει η καρδούλα σου απομακρύνσου, εστω και προσωρινά μέχρι να νιώσεις καλύτερα. Όλα καλά να σου πάνε.

  3. Απο τη στιγμή που αυτός δεν εχει δείξει κανένα σημάδι οτι ενδιαφέρεται για εσενα ερωτικά, ούτε εχει κάνει καμία κίνηση, θα ήταν λάθος να πας και να του κάνεις ερωτική εξομολόγηση… Δεν θα σου βγεί σε καλό. Ισως νιώθεις λανθάνον ερωτα για αυτόν λόγω υπερβολικής παρέας-κουβέντας-κοινών διακοπών. Μα καλά άλλες παρέες και φίλες να βγαίνεις δεν έχεις;;;

  4. Είναι πολύ άσχημο πραγματικά να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου.Είναι σαν να έχεις μέσα σου μία φλόγα που σε καίει.Θα μπορούσες με τον τρόπο σου να του δείξεις εν μέρει τι συναισθήματα τρέφεις για εκείνον και να δεις την αντίδρασή του, πριν του εκφράσεις εξολοκλήρου τα συναισθήματά σου. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί πραγματικά έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση και πίστεψέ με μετάνιωσα πολύ που δείλιασα τελευταία στιγμή και δεν έδειξα και εγώ το ενδιαφέρον που ίσως έπρεπε.

  5. Βρε κοπέλα μου μήπως έχεις απογοητευτέι πρόσφατα από κάποια σχέση και στράφηκες σε αυτον εξιδανεικεύοντάς τον? αν δεν έχεις και την παραμικρή ένδειξη ότι σε βλέπει σα γυναίκα πρόσεξε μην πληγωθείς μιλώντας του. Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις τις αποστασεις σου για λίγο καιρό. πες ψέμματα ότι πας ένα ταξίδι-σεμινάριο και προσπάθησε να ξενερώσεις μαζί του απομυθοποιόντας τον, αν δεις ότι δεν γίνεται μίλα και ότι γίνει έγινε τουλάχιστον να μην βασανίζεσαι. Πάντως ένας καλός τρόπος για να δούμε άν κάποιος μας γουστάρει είναι να εμφανιστούμε με κάποιο φλερτ μπροστά του και να παρατηρήσουμε αν ζηλέυει, για δοκιμάσε το και αυτό..ποτέ δεν ξέρεις

  6. Αν είναι να τυραννιέσαι τόσο πολύ και να το σκέφτεσαι, μίλησέ του μια και καλή. Ακόμα κι αν σου πει ότι δεν νιώθει έτσι, εσύ θα το έχεις βγάλει από μέσα σου και σε ένα τέτοιο σενάριο καλύτερα ν’ απομακρυνθείς από εκείνον για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να τον ξεπεράσεις. Αλλά μόνο μίλησέ του. Και όχι, δεν διακινδυνεύεις καμία φιλία, γιατί αυτή σταμάτησε να υπάρχει μεταξύ σας από τη στιγμή που εσύ άρχισες να τον βλέπεις σαν άντρα παρά σαν φιλαράκι-αδερφάκι. Από τη στιγμή που ακόμα και μόνο ένας νιώθει κάτι το ερωτικό, η φιλία σταματάει στην ουσία, εφόσον τώρα σ’ ενδιαφέρει να σε βλέπει όχι σαν φίλη-εξομολογήτρια, αλλά σαν γυναίκα με την οποία θα ήθελε σχέση. Εντάξει, είναι υπέροχο να έχεις έναν κολλητό που να σε καταλαβαίνει και να τον καταλαβαίνεις, μα εφόσον νιώθεις έρωτα (ή μποεί να είναι και αγάπη, εσύ ξέρεις καλύτερα) το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη δύναμη να του το πεις. Αυτός από μεριάς του, εφόσον δεν είναι επιπόλαιος, οφείλει να τηρήσει ξεκάθαρη στάση, να μη σε κρατά με ελπίδες τζάμπα. ʼλλο να πει ότι θέλει λίγο χρόνο να χωνέψει αυτό που θα του έχεις πει και να σου απαντήσει οριστικά και ξεκάθαρα μετά από λίγο διάστημα και άλλο να χαθεί εντελώς όσο εσύ θα περιμένεις και θ’ αγωνιάς. Οπότε, λοιπόν, go for it, θα δεις ότι το πιο δύσκολο θα είναι να του το πεις. Μετά απ’ αυτό, δεν θα είναι να φοβηθείς καμία απάντηση. Καλή σου τύχη!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More