Έφη: “Θα ήθελα τις συμβουλές σας γιατί βρίσκομαι σε αδιέξοδο…”

Γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ τις συμβουλές σας γιατί βρίσκομαι σε αδιέξοδο…

Είμαι με ένα αγόρι περίπου τρία χρόνια. Τα πρώτα δύο χρόνια περνούσαμε καλά. Ήταν τρυφερός, ευγενής, έξω καρδιά, όλα μου έδειχναν ότι είμαι η προτεραιότητά του. Είχε τη δουλειά του, έμενε βέβαια με τους γονείς του, όμως έδειχναν τα πράγματα ότι εξελίσσονται και πηγαίνουν προς μια σοβαρή κατεύθυνση, αν με καταλαβαίνετε…

Εδώ κι ένα χρόνο όμως όλα άλλαξαν. Έχασε πολύ ξαφνικά τη δουλειά του και από τότε άρχισαν τα προβλήματα. Στην αρχή δεν φαινόταν να τον νοιάζει πολύ. “Μπόρα είναι θα περάσει” λέγαμε.

Εγώ τον στήριζα και ήμουν δίπλα του. Καθώς όμως οι μήνες περνούσαν -άρχισε και η πίεση από το σπίτι του στο ενδιάμεσο που δεν έβρισκε δουλειά- άρχισε να ξεσπάει σε μένα.

Ξαφνικά δεν είχε όρεξη να βγούμε, είχε κλειστεί στο σπίτι του κι έβγαινε όλο και πιο σπάνια, οι καβγάδες με τους δικούς του ήταν πολλοί και φυσικά με έπαιρνε η μπάλα. Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ νευρικός και αρπάζεται με το παραμικρό.

Προσπαθώ να τον καταλάβω και να του συμπαρασταθώ. Υποχωρώ πάντα, προσπαθώ να τον στηρίζω και να του δίνω θάρρος, αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνω. Και δεν ξέρω πια τι άλλο να κάνω…

Μας βλέπω καθημερινά να απομακρυνόμαστε και στεναχωριέμαι. Δεν θέλω να χωρίσουμε. Τον αγαπάω, είναι ο δικός μου άνθρωπος, αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω ότι τα πράγματα πια δεν είναι καλά.

Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε. Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Τη σχέση μας σκέφτομαι και αυτή προσπαθώ να σώσω, αλλά τι άλλο μπορώ να κάνω;

Έφη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αγαπητη, Εφη η κριση οπως ειναι γνωστο εχει επηρεασει αρκετα τις ζωες των ανθωπων σε διαφορους τομεις της καθημερινοτητας τους.Οταν χανει την δουλεια του ενας ανθρωπος νιωθει πλεον οτι δεν ειναι παραγωγικος, γινεται απαιδιοδοξος και χανει την ενεργεια του , αυτο εχει ως αποτελεσμα να δημιουργουνται εντάσεις .Απο την πλευρα σου εσυ οπως αναφερεις και η ιδια εχεις σταθει αρκετα στο συντροφο σου ωστοσο ο ιδιος θεωρει οτι ολο αυτο που περναει βαραινει μονο τον ιδιο.Αυτο φυσικα ειναι λαθος γιατι επηρεαζει και εσενα σε ενα μεγάλο βαθμο, γι’αυτο λοιπον αφου βλεπεις οτι ο ιδιος δεν επιθυμει να μοιραστει μαζι σου τις ανησυχιες του τοτε σημαινει οτι η σχεση σας εχει κανει τον κυκλο της.Οι σχεσεις στηριζονται στο διαλογο οταν εκλιψει αυτο τοτε παυει να υφισταται σχεση.
    Καλη τυχη

  2. Aγαπημένη μου φίλη σίγουρα το ότι τον απέλυσαν του έχει τσακίσει την ψυχολογία..όμως 1 χρόνος είναι αρκετό διάστημα για να ηρεμήσει και να ψάξει για κάτι άλλο. Οπότε εμένα μου φαίνεται ανώριμος που κλαίγεται και έχει μάθει στα εύκολα εφόσον έμενε και με τους γονείς του. Θα σε συμβούλευα να του κάνεις μια ξεκάθαρη κουβέντα για το πως νιώθεις γιατί μάλλον έχει βαρεθεί και τα περί απόλυσης ίσως είναι μια αφορμή για να σου συμπεριφέρεται άσχημα αλλά όχι η αιτία. Εξάλλου στα δύσκολα οι περισσότεροι ακουμπάμε στο σύντροφό μας δεν απομακρυνόμαστε.Κάνε μια συζήτηση και πες μας το αποτέλεσμα.Καλή τύχη

  3. Αγαπητή Έφη, είναι πολύ κρίμα αυτό που περνάτε και οι δύο και είναι μια σκληρή δοκιμασία για τη σχέση σας. Δυστυχώς όταν τα πράγματα ζορίζουν (θέματα οικογενειακά, οικονομικά, υγείας κλπ) αρχίζουν τα προβλήματα σε μια σχέση. Μη το βάζεις κάτω και αν είναι οπως λες ο άνθρωπος σου, μιλήστε. Ξεκαθάρισε ότι η κουβέντα γίνεται γιατί τον αγαπάς και όχι γιατί τον πιέζεις για κάτι, γιατί προφανώς είναι ήδη πολύ πεσμένος και πιεσμένος, σαφώς δε θέλει να νιώσει ότι τον πιέζεις και εσύ. Δεν ξέρω αν εσύ δουλεύεις, ίσως κι αυτό τον κάνει να αισθάνεται ανασφαλής. Ψάχνει για δουλειά; Το ότι δε βγαίνει πιστεύω οφείλεται στο οικονομικό. Γιατί δεν περνάτε χρόνο σπίτι (σου ή του) ή κάνοντας πράγματα οικονομικά (βόλτα στην παραλία, πάρκο, κλπ); Δείξε του ότι είσαι εκεί στα δύσκολα και κάνε υπομονή. Εκτός και αν νομίζεις ότι δεν αξίζει. Σκέψου τι άνθρωπος είναι και από εκεί πράξε ανάλογα.
    Καλή τύχη!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More