Όλγα: “Νιώθω ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την πρώην του…”

Καλησπέρα!

Έχω σχέση με κάποιον εδώ και έξι μήνες. Από ότι έχω μάθει και από τον ίδιο και από κοινούς φίλους πριν από μένα είχε μια μεγάλη σχέση η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ. Φασαρίες, τσακωμοί, ζήλιες, χωρισμοί και τέτοια.

Η προηγούμενη κοπέλα του δεν του φέρθηκε καθόλου καλά. Και στο τέλος τον παράτησε κιόλας. Το πρόβλημα είναι ότι νιώθω ότι δεν την ξεπέρασε ακόμα.

Μπήκε στην επόμενη σχέση (με μένα) αμέσως σχεδόν και αυτό είναι κάτι που με αγχώνει. Η συμπεριφορά του απέναντί μου είναι καλή, μοιάζει όμως πολλές φορές χαμένος στις σκέψεις του. Φοβάμαι μήπως απλά με “χρησιμοποιεί” για να ξεπεράσει την πρώην του.

Κάθε φορά που αναφέρομαι σε αυτήν εκνευρίζεται. Αντιδρά υπερβολικά και γίνεται έξαλλος όταν τον ρωτάω αν την έχει αφήσει πίσω του.

Κάτι όμως δεν μου πάει καλά. Δεν ξέρω πως να σας το εξηγήσω. Νιώθω ότι ακόμα πονάει, ότι ακόμα την έχει στο μυαλό του. Αποφεύγω να το συζητάω πια γιατί όπως σας είπα αντιδρά έντονα. Είμαι ερωτευμένη όμως μαζί του και το ενδεχόμενο να σκέφτεται ακόμα την άλλη με στενοχωρεί.

Τι να κάνω; Κι αν η πρώην γυρίσει;

Όλγα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ποσο δε νοιωθω δε φανταζεσαι!!!!!!ακριβως τα ιδια περασα και εγω καποτε πριν 2 χρονια…αυτος μολις ειχε χωρισει απο μεγαλο και εντονο ερωτα….και εγω τους ιδιους προβληματισμους με σενα ειχα.οταν ηταν μαζι μου,ηταν χαμενος στο διαστημα και οταν μιλουσε γι αυτην εβγαζε παραπονο και θλιψη…εν ολιγοις δεν την ειχε ξεπερασει καθολου και εγω ημουν μαλλον η ελπιδα του να τη ξεπερασει…ουτε 3 μηνες δν κλεισαμε καλα καλα και τον χωρισα γτ δν αντεχα να βλεπω ποσο κολλημενος ητανε μαζι της…και αυτο σε συμβουλευω κι σενα να κανεις..να φυγεις οσο ειναι καιρος…δεν ξερω αν θα γυρισει η πρωην αλλα ΠΟΤΕ μην μεινεις σε μια σχεση με κολλημενο,ειναι καταδικασμενη……….

  2. To ένστικτο είναι αλάνθαστο ( συνήθως) , επομένως αν σε προειδοποιεί για κάτι τέτοιο και βλέπεις και όλα όσα είπες πριν- εκρήξεις θυμού- παράτα τον. Κανονικά θα έπρεπε να είσαι χαρούμενη και να νιώθεις ότι σε θέλει όσο και εσύ. Μα και εσύ βρε κορίτσι μου πήγες να κάνεις σχέση αμέσως με κάποιον που μόλις είχε βγεί από μια τέτοια σχέση?

  3. με τη πρωην ταλαιπωρήθηκε από φασαρίες, τσακωμούς, ζήλιες, χωρισμούς. Αν εσύ ζηλεύεις την πρωην δημιουργείς τις προϋποθέσεις για μια παρόμοια σχέση. Πώς ξέρεις τι σκέφτεται; δημιουργείς σκηνές χωρίς λόγο. Αν θέλεις να μείνει μαζί σου, φρόντισε να περνά καλά, να δείχνεις κατανόηση, να τον εμπιστεύεσαι, να είναι καλό το σεξ. Και το κυριότερο να πιστεύεις ότι σου αξίζει να μείνει με σένα. Αλλιώς αν όχι η πρώην, θα στον φάει κάποια μέλλουσα

  4. Ναι, η πλειοψηφία των αντρών ξεπερνά την προηγούμενη με την επόμενη. Βέβαια, από τη στιγμή που το ήξερες από την αρχή αυτό δε καταλαβαίνω γιατί δέχτηκες να γίνεις το μαξιλάρι του και γιατί άφησες να περάσουν και 6 ολόκληρη μήνες. Δε ξέρω την ηλικία σου, μια και δεν την λες, αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψην πόσο χρόνο έχουμε να δώσουμε σε κάποιον… Επίσης, ένα άλλο που δε μου αρέσει εμένα είναι η επιμονή σου με τις ερωτήσεις για την πρώην. Οκ στην αρχή που ρώτησες, να ξέρεις κάποια γενικά, ναι, αλλά γιατί έξι μήνες μετά ασχολήσε??? Δε μπορώ να καταλάβω αν είσαι εσύ που προκαλείς την συμπεριφορά του, ή αυτός που προκαλεί τις δικές σου ερωτήσεις για εκείνην. Σε κάθε περίπτωση, αυτά δεν είναι καλά σημάδια και εγώ θα έλεγα ότι μια αποστασιοποίηση από αυτόν θα ήταν το καλύτερο. Ζήτα του τον χρόνο σου και να πάρει και εκείνος το δικό του, και αν χωρίσετε σημαίνει ότι ποτέ δεν είσασταν πραγματικά μαζί. Τέλος, τι σε νοιάζει τι θα κάνει η πρώην, αν γυρίσει και φύγει μαζί της, τότε δε σε ήθελε ποτέ και δε σου αξίζει ένας άνθρωπος που δε σε αγαπά. Με γειά του με χαρά του. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και συγνωμη δεν θα έπρεπε να σου φέρεται μόνο “καλά”, αλλά εξαιρετικά! έπρεπε να είσαστε στα μέλια, μόλις 6 μήνες μαζί, ερωτευμένοι!!! ʼνοιξε τα μάτια σου γιατί έχεις κολήσει επάνω του περισσότερο από ότι εκείνος και εσύ θα πληγωθείς στο τέλος!

  5. Κοίταξε τι γίνεται Όλγα, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να αναγκάσεις αυτόν τον άνθρωπο να σου μιλήσει για το παρελθόν του μ’ εκείνη την κοπέλα. Το σέβεσαι αυτό και τελείωσε, δεν τον κάνεις να ξαναζεί έστω και με το μυαλό του αρνητικές στιγμές. Ωστόσο, με προβληματίζει το εξής: ο τρόπος που αντιδρά σίγουρα δείχνει ότι δεν την έχει αφήσει πίσω. Ένας άνθρωπος σού είναι αδιάφορος από κάποια στιγμή και μετά, και τότε αυτό σημαίνει ότι πραγματικά τον έχεις ξεπεράσει. Όσο απαίσια κι αν πιστεύουμε ότι μας έχει φερθεί κάποιος, μετά από κάποιο χρόνο κι εφόσον δεν μας ενδιαφέρει άλλο, μιλάμε χωρίς πρόβλημα γι’ αυτόν. Τον βλέπουμε σαν κάτι μακριά από εμάς, σαν κάτι από άλλη ζωή πλέον. Πολλές φορές ο χρόνος είναι αυτός που βοηθά πολύ σ’ αυτό. Γι’ αυτό αυτός κανονικά θα έπρεπε να μην αντιδρά έτσι ούτε να ενοχλείται. Ίσως, λοιπόν, σ’ αυτόν να μη δόθηκε αρκετός χρόνος, ο ίδιος δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον εαυτό του. Δεν φταις, λοιπόν, εσύ σε καμία περίπτωση. Δεν το ήξερες αυτό από την αρχή και τώρα που το ξέρεις, όσο καλή και υπομονετική και χωρίς πιέσεις να είσαι, αν αυτός θα γυρίσει γονατιστός στην πρώην του με το που εκείνη σφυρίξει, τότε δεν χάνεις κάτι σπουδαίο. Αντίθετα, αυτός θα χάσει εσένα από δίπλα του για ένα… “ξαναζεσταμένο φαγητό.” Α, ναι, και κάτι άλλο σημαντικό. Το γεγονός ότι κάποτε τον παράτησε μία γκόμενα, την οποία τώρα βολεύει όλους να βγάζουν “κακιά,” δεν δικαιολογεί αυτομάτως τον τυχόν απαράδεκτο τρόπο με τον οποίον αυτός μπορεί να σου έχει φερθεί ή μπορεί να σου φερθεί στο μέλλον. Έχε το υπόψη κι αυτό. Κι εμείς έχουμε φάει τα μούτρα μας, αλλά κανείς δεν λέει “είναι σκύλα γιατί ο πρώην της γκόμενος βγήκε σκάρτος και άκαρδος.”

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More