Άννα: “Ο σύντροφός μου είναι ναυτικός. Mου είπε πως δεν θέλει άλλο αυτήν τη σχέση…”

Καλησπέρα. Όπως θα καταλάβετε το θέμα μου είναι πολύ συνηθισμένο…

Είμαι 23 ετών και είχα μια σχέση η οποία κράτησε έξι χρόνια συν δύο χρόνια γνωριμίας. Ο σύντροφός μου είναι ναυτικός και είμαστε μαζί από τότε που ήταν στη σχολή.

Έχουμε περάσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, συν βέβαια τα μπάρκα του που ήταν αρκετά μεγάλα,αλλά πάντα καταφέρναμε να τα ξεπερνάμε και να ερχόμαστε πιο κοντά. Πριν από μερικές μέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως δεν θέλει άλλο αυτήν τη σχέση και ότι τη νιώθει βάρος.

Ακόμα μου είπε ότι το σκέφτεται από την ώρα που έφυγε. Εδώ να πω ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Κίνα για επισκευή και λείπει ήδη δύο μήνες. Πριν φύγει κανονίζαμε να πάμε διακοπές καλοκαιρινές, πράγμα που είχαμε να κάνουμε τρία χρόνια, αλλά δυστυχώς τον πήραν τηλέφωνο από την εταιρία κι έπρεπε να φύγει σχεδόν δυο μήνες νωρίτερα από ότι είχαν συμφωνήσει.

Το χρονικό διάστημα που ήταν εδώ είχαμε κάποια προβλήματα αλλά δεν προλάβαμε να τα λύσουμε 100%. Τα προβλήματα ήταν ένα θέμα υγείας, η μητέρα του και κάτι άλλο άνευ ιδιαίτερης σημασίας.

Λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο έβαλε τα κλάματα πράγμα που δεν έχει κάνει ποτέ και για κανέναν λόγο. Εγώ πονάω πολύ. Σήμερα είδα ότι είχε βρει ίντερνετ αλλά σε εμένα τίποτα. Κοντεύει να μου στρίψει.

Οι δικοί μου στην αρχή μου έλεγαν: ξέχνα το, προσπάθησε να ηρεμήσεις και θα περάσει. Τώρα μου λένε να του δώσω λίγο χρόνο μήπως το ξανασκεφτεί και αλλάξει γνώμη.

Εδώ να πω πως για μένα ήταν η πρώτη σοβαρή σχέση που είχα. Είμαι ερωτευμένη μαζί του από παιδί. Εκείνος είχε κι άλλες. Δεν ξέρω τι να κάνω. Εκτός από τον πόνο έχω και ταχυκαρδίες,δεν μπορώ να ηρεμήσω. Θέλω να γυρίσει πίσω. Δεν αντέχω χωρίς εκείνον.

Σκέφτηκα να του στείλω αλλά δεν θέλω να γυρίσει για μένα αλλά επειδή ούτε εκείνος αντέχει να ζήσει χωρίς εμένα. Έχουν περάσει 4 μέρες και κοντεύει να μου στρίψει.

Λένε πως ό,τι αγαπάς και θες το κυνηγάς. Το θέλω αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Τον αγαπάω πολύ και είμαι πολύ ερωτευμένη. Αν είχα την οικονομική δυνατότητα ακόμα και στο πλοίο θα πήγαινα αλλά δεν την έχω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Άννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αχ Αννούλα, πολύ φοβάμαι ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτά που νιώθεις δεν είναι αγάπη, αλλά συναισθηματική εξάρτηση. Ενηλικιώθηκες με αυτόν, έμαθες με αυτόν και σου φαντάζει βουνό το μετά χωρίς αυτόν. Οι ταχυκαρδίες και η ανυσυχία που νιώθεις κατά πάσα πιθανότητα είναι μικρές κρίσεις πανικού, που δε μας τις προκαλεί η αγάπη, αλλά η εξάρτηση. Οι σχέσεις εξ αποστάσεως προκαλούν τέτοιου είδους εξαρτησεις, ιδίως αν είσαι νεαρή σε ηλικία, ή αν δεν έχεις εμπειρίες. Είναι το ανικανοποίητο, οι διακοπές που δεν πήγατε ποτέ, οι έξοδοι που χάσατε, τα ποτά, οι επισκέψεις σε θερινά σινεμά, οι ρομαντικές βόλτες που δεν χωρτάσατε μια και έπρεπε να φύγει. Σκέψου τελικά, τι σου πρόσφερε αυτός ο άνθρωπος στην πράξη, και όχι στα λόγια. Εμένα δε μου άρεσε ο τρόπος του. Ήθελε να χωρίσετε οκ, αλλά αυτά δε λέγονται από μακριά, αλλά από κοντά, γεγονός που αν και μεγαλύτερος δε σημαίνει ότι είναι πιο ώριμος από σένα. Επίσης, δε μου άρεσε αυτό που σου είπε, βάρος, σε προσέβαλε και στην τελική προσέβαλε έναν άνθρωπο που μοιράστηκε μαζί του 6 χρόνια από τη ζωή του. Υπάρχουν ευγενικότερη τρόπο να χωρίσεις. Μπορεί και το πρόβλημα που αναφέρεις με την μητέρα του να τον έχει δυσκολέψει και να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλα, αλλά και πάλι είναι ένα πολύ μεγάλο δείγμα ανωριμότητας εκ μέρους του. Στους ανθρώπους που αγαπάμε, ή αγαπήσαμε δε φερόμαστε έτσι επουδενί. Εγώ θα θύμωνα με αυτό και δεν θα ασχολούμουν πια. Επειδή υπάρχει η υποβόσκουσα εξάρτηση, θα σου πρότεινα να ζητήσεις βοήθεια για να διαχειριστής τον χωρισμό και να καταλάβεις κάποια πράγματα καλύτερα για σένα και εκείνον. Είσαι νεότατη, μπουμπούκι 23 χρονών, έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου να βρεις εκείνον που θα θεωρεί τιμή του να σε έχει στη ζωή του και όχι βάρος. Εκ πείρας σου λέω, ποτέ να μην κρατάς κάποιον που σου είπε ότι θέλει να φύγει, αντιθέτως να του ανοίγεις διάπλατα τις πόρτες. Σου αξιζεί κάποιος καλύτερος και ωριμότερος.

  2. Ήσουν παιδούλα όταν μπήκες στα βάσανα και είναι φυσικό να πανικοβάλλεσαι. Αλλά είσαι 23 ετών και αυτός μάλλον δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε είναι λογικό να θέλει και άλλες εμπειρίες. Ηρέμησε και κοίταξε μπροστά, ακόμη κι αν γυρίσει κοντά σου, λόγω επιδράσεων, πάλι θα φύγει. Κοίταξε το μέλλον που βρίσκεται μπροστά σου κοριτσάκι και μην κολλάς. Επικεντρώσου στην επαγγελματική σου αποκατάσταση, το μέλλον είναι δύσκολο, κάνε κάτι πραγματικά ουσιαστικό για το μέλλον σου, και θα φτιάξουν και τα προσωπικά σου. Η ωριμότητα στο χαρακτήρα και η ίδια η ζωή δε σηκώνουν κολλήματα και παιδικούς έρωτες. Καλός ο αυθορμητισμός, αλλά πάτ ακαι λίγο στη γη, δεν βλάφτει

  3. Αγαπητή ʼννα, δεν υπάρχουν λόγια όταν πονάει η καρδιά, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για τον πρώτο μεγάλο έρωτα. Όμως, θα σε συμβούλευα να μην επιτρέψεις να σου στρίψει, όπως λες χαρακτηριστικά. Η ζωή δεν τελειώνει με το τέλος μιας σχέσης. Δε μπορώ να γνωρίζω τους ακριβείς λόγους που ο φίλος σου αποφάσισε να το τελειώσει, όμως δεν ήταν αρκετά έντιμο και θαρραλέο εκ μέρους του να στο ανακοινώσει τηλεφωνικά. Ωστόσο, τώρα στο είπε οπότε εσύ κοίτα να ηρεμήσεις και, γνώμη μου, να μην τρεφεις ελπίδες ότι θα ξαναγυρίσει σε σένα. Στην περίπτωσή σου θεωρώ ότι ταιριάζει γάντι το “κάθε εμπόδιο για καλό” γιατί η ζωή σου δίπλα σε ένα ναυτικό θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη και μοναχική (έχω παραδείγματα στο περιβάλλον μου με ξαδέρφη μου παντρεμένη με ναυτικό και δυο παιδιά, όπως και φιλη μου, παιδί ναυτικού). Ασχολήσου με τον εαυτό σου, με τα όνειρά σου για το μέλλον σου και την προσωπική σου εξέλιξη και κάποια στιγμή θα ξαναγίνεις ευτυχισμένη. Να είσαι σίγουρη και να το πιστέψεις. Καλή δύναμη.

  4. Επισης καλη μου λενε οταν αγαπας κατι αστο να φυγει..αν γυρησει πισω ειναι δικο σου αν οχι δεν ηταν ΠΟΤΕ..οποτε μην παραμυθιαζεις τον εαυτο σου..τον περισσοτερο καιρο εισαι μονη ξερεις λοιπον πως ειναι..αρα μην φοβασαι την μοναξια..εξαρτηση ειναι και ανασφαλεια οτι εισαι με καποιον εστω και αν αυτος ειναι στην αλλη ακρη της γης..εισαι μικρη χρειαζεσαι μια αγκαλια να ειναι διπλα σου οταν την θελεις οχι αυτο. Ειναι η πρωτη απλα ερωτικη απογοητευση..

  5. ειμαι μεγαλύτερη σου αλλα πριν καποια χρόνια είχα την ίδια εμπειρία μόνο που δν ήταν στην δική μου περίπτωση ναυτικός αλλα ζούσαμε στην ίδια πόλη.Χωρίσαμε και ένιωθα όπως το λές ότι θα τρελενόμουν ότι μου έσπασε η καρδια οτι δεν αντεχα τον πόνο κ οτι δεν το πιστευα οτι χωρισα κτλ και νόμιζα οτι είμοθν ακόμα πολύ ερωτεμένη.Τελικά μετά απο λίγο καιρό ενω ειχε πέσει πολύ κλάμμα τον 1 μήνα το ομολογώ , αρχισα να βγαίνω το πηρα και εγωιστικα οτι πως τολμησε μετα απο όσα του προσφερα να με χωρίσει κτλ , γνωρισα νεα ατομα εκανα παρέες είδα όλα τα λάθη και τα προβλήματα της σχέση είδα τον πραγματικό του χαρακτίρα.εκείνος με αναζήτησε πάλι αλλα παλι καλά δν εκανα το λάθος να γυρίσω.Μετα απο μερικα χρονια λοιπόν έχω να σου πω οτι εχω προχωρήσει την ζωη μου κ σκέφτομαι οτι δεν εξιζε να στεναχωριέμαι για εκείνον και είμαι πολύ πιο δυνατή.Το ξέρω οτι πονάει πολύ αυτο που περνάς αλλα να ξέρεις και εσυ οτι αυτό θα περάσει !αλήθεια θα περάσει!προχωρα και ολα θα πάν καλα

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More