Πώς θα φύγουν τα κιλάκια που άφησαν οι γιορτές πίσω τους

Όσο και να προσπαθήσεις να συγκρατηθείς διατροφικά τα Χριστούγεννα είναι αδύνατον να τα καταφέρεις. Τα γλυκά, τα φαγητά, τα οικογενειακά τραπέζια, το κρασί, το συνεχόμενο τσιμπολόγημα ανεβάζουν το δείκτη της ζυγαριάς. Είναι αυτά τα παραπάνω κιλά που έχεις να αντιμετωπίσεις όταν φεύγουν οι γιορτές…

Το βασικό είναι να μην πανικοβληθείς και φυσικά να μην υπερβάλλεις. Οι δίαιτες πείνας έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι φυσικά να μειώσεις τις ποσότητες και να τρως πολλά μικρά γεύματα. Μην μένεις νηστική. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαρείς στιγμιαία και μετά να τα πάρεις πίσω -ίσως και περισσότερα.

Εγώ για να επανέλθω σταματάω φυσικά τα γλυκά. Κόβω εντελώς τη ζάχαρη. Την αφαιρώ για ένα διάστημα από τη διατροφή μου. Και ξεγελάω την ανάγκη μου για γλυκό με κάποια φρούτα ή με μαύρη σοκολάτα με στέβια.

Ξεκινάω ξανά τη γυμναστική μου και φροντίζω να είμαι συνεπής. Είκοσι λεπτά ασκήσεων κάθε πρωί, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά στη διατροφή, λόγω δουλειάς τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Απολαμβάνω όμως για πρωινό ένα φυσικό χυμό από φρούτα της εποχής και μετά μέσα στη μέρα θα φάω ένα τοστ με μαύρο ψωμί, λίγους ξηρούς καρπούς, φρούτα. Σνακ, μικρά γεύματα ανά τρεις με τέσσερις ώρες για να δώσω την απαραίτητη ώθηση στο μεταβολισμό μου.

Κάποιες μέρες θα πιω και μια κούπα τσάι με κάποιο ιδιαίτερο άρωμα, γιατί το τσάι όπως θα ξέρεις είναι από τους καλύτερους φυσικούς λιποδιαλύτες.

Το βασικό μου πιάτο είναι το βραδινό, όταν θα επιστρέψω πια στο σπίτι. Απολαμβάνω ένα πλήρες γεύμα, μαζί με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
-Μην ξεχάσεις το νερό. Είναι το α και το ω σε μια σωστή διατροφή και βοηθάει πολύ στην προσπάθειά σου να χάσεις τα περιττά κιλά -και όχι μόνο. Δοκίμασε πριν το γεύμα σου να πίνεις ένα ποτήρι νερό και θα δεις ότι τελικά θα φας λιγότερο.

-Να μασάς αργά. Είναι πολύ βασικό να μασάς καλά την τροφή σου, ώστε να διευκολύνεις το στομάχι σου. Το κάθε γεύμα σου πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά.

-Να βάζεις στη διατροφή σου τρόφιμα με φυτικές ίνες (μάθε εδώ πώς βοηθάνε στο αδυνάτισμα). Περιέχονται στα φρούτα, στα δημητριακά, στα λαχανικά, στα όσπρια. Βοηθάνε πολύ το μεταβολισμό σου.

-Οι ξηροί καρποί, πέραν του ότι κάνουν καλό στην υγεία σου, βοηθάνε και στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

-Πρόσθεσε στον καφέ σου, στα φρούτα σου, στα φαγητά σου κανέλα. Είναι ό,τι καλύτερο. Επιταχύνει το μεταβολισμό σου και περιορίζει την αποθήκευση λίπους.

Αν θέλεις να ακολουθήσεις κάποιο διαιτολόγιο, κάνε “κλικ” εδώ και θα βρεις τη δίαιτα που σου ταιριάζει.

Φιλιά,
Τατιάνα

And More