Το ανατολίτικο μυστικό ομορφιάς που λατρεύω

Θα μοιραστώ μαζί σου ένα από τα αγαπημένα μου μυστικά ομορφιάς που κάνει το δέρμα μου μαλακό σαν μετάξι και μου χαρίζει χαλάρωση και ευεξία. Μπορείς να το κάνεις με υλικά που μπορεί να έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου!

Είναι μια απλή θεραπεία απολέπισης με φυσικά υλικά και ένα αρωματικό μπάνιο. Τα έμαθα πριν χρόνια σε ένα μαροκινό Spa, στο Marrakesh.

Βάλε σε ένα μικρό μπολ σουσάμι και κάλυψέ το με σησαμέλαιο. Γέμισε την μπανιέρα σου με νερό και ρίξε μέσα δυο πουγκάκια με χαμομήλι, άλατα, λίγο αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου και ροδοπέταλα. Το χαμομήλι μπορείς να το φτιάξεις τυλίγοντάς το σε γάζες που όλοι έχουμε στο φαρμακείο του σπιτιού και αν δεν σου αρέσει ο ευκάλυπτος ή έχεις αλλεργία, μπορείς να τον αλλάξεις με άλλο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου.

Τρίβεις καλά όλο σου το σώμα με το μείγμα του σουσαμιού. Εγώ το βάζω και στο πρόσωπο. Κάνει καταπληκτική απολέπιση. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις το λαδάκι σκέτο και στα μαλλιά σου και να κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ.

Στη συνέχεια μπες στην μπανιέρα και χαλάρωσε ξεπλένοντας το σουσάμι από το δέρμα σου με απαλές κινήσεις.

Άναψε αρωματικά κεριά και μείνε για λίγο ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Εγώ κάνω συνήθως τη θεραπεία αυτή το βράδυ πριν πέσω για ύπνο. Κάνω ντους σαπουνίζοντας το σώμα πριν τη θεραπεία και έτσι μπορώ μετά να αφήσω τα φυσικά υλικά να δράσουν όλη τη νύχτα ξεβγάζοντάς τα μόνο με το αρωματικό νερό του μπάνιου.

Αν είσαι σε διακοπές, σίγουρα θα έχει χρόνο να το δοκιμάσεις. Αν δεν έχεις φύγει, είναι σίγουρα μια θεραπεία που θα σε ξεκουράσει και θα προετοιμάσει το δέρμα σου για ένα τέλειο ομοιόμορφο μαύρισμα.

Να περνάτε καλά και να ξεκουράζεστε.

Φιλιά σε όλους,

Τατιάνα.

Δες εδώ περισσότερες συνταγές ομορφιάς με προϊόντα που μπορείς να βρεις εύκολα στο σπίτι σου!

And More