Αυτά είναι τα 5 beauty μυστικά μου για γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα κάθε καλοκαίρι!

Καλοκαιράκι! Ήλιος και θάλασσα. Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που το καλοκαίρι απολαμβάνουμε το φως και το γαλάζιο στο μέγιστο βαθμό. Ηλιοθεραπεία και ξεγνοιασιά. Κι εκείνο το μαυρισμένο δέρμα που μας ομορφαίνει! Η πολυπόθητη ηλιοκαμμένη επιδερμίδα που κάνουμε τα πάντα για να την αποκτήσουμε.

Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου τα δικά μου beauty μυστικά που εφαρμόζω κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τροπικό μαύρισμα. Μην ξεχνάς, φυσικά, ότι ο ήλιος είναι αρκετά επικίνδυνος, οπότε πρέπει να αποφεύγεις τις υπερβολές και να φροντίζεις για τη σωστή προστασία της επιδερμίδας σου.

1. Κάνε scrub!
Οι περισσότερες φοβούνται να κάνουν scrub όταν έχουν αποκτήσει το επιθυμητό μαύρισμα για να μην το χάσουν. Και όμως, το scrub είναι… καλός αγωγός μαυρίσματος! Πάντα, τις προηγούμενες μέρες πριν βγω στη θάλασσα κάνω scrub για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, να αποκαλυφθεί η νέα υγιής επιδερμίδα και το μαύρισμά μου να είναι ομοιόμορφο και πιο σταθερό. Επίσης, πολλές εταιρίες αντηλιακών που εξειδικεύονται και στο μαύρισμα έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά ειδικά scrub προετοιμασίας μαυρίσματος και σίγουρα κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο!

2. Μην φοβηθείς το SPF!
Υπάρχει αυτός ο αστικός μύθος: αν φορέσεις αντηλιακό με ψηλό δείκτη προστασίας (SPF) δεν θα μαυρίσεις! Λάθος! Θα μαυρίσεις αλλά σταδιακά και το μαύρισμά σου θα κρατήσει περισσότερο. Είναι σαν να κάνεις μια καλή διατροφή και να χάνεις τα κιλά σου πιο αργά. Είναι σίγουρο ότι δεν θα τα ξαναπάρεις, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τις χημικές δίαιτες. Σκέψου, λοιπόν, ότι τα αντηλιακά με χαμηλό ή και καθόλου SPF είναι η… χημική δίαιτα για την επιδερμίδα σου: θα μαυρίσεις αλλά θα έχεις πρώτα πάθει έγκαυμα και θα ξεφλουδίσεις πολύ γρήγορα!


3. Ποτέ χωρίς λάδι!

Όπου λάδι, το ενυδατικό λάδι σώματος το οποίο πρέπει να φοράς πριν και μετά τη θάλασσα για να διατηρείς την υγρασία και την ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου. Και ενυδατωμένη επιδερμίδα σημαίνει επιδερμίδα που δεν ξεφλουδίζει!


4. Το tip για μετά τη θάλασσα!

Αφού επιστρέψεις σπίτι και κάνεις το ντους σου, ανάμειξε γαλάκτωμα σώματος με self tan (αναλογία 3 προς 1). Αποκτάς extra ηλιοκαμμένη όψη χωρίς να κινδυνεύεις να κάνεις μπαλώματα όμοια με αυτά που θα έκανες αν άπλωνες το self tan σου μόνο του και όπως – όπως!

5. Κάθισε άφοβα στον ήλιο!
… Μετά τις 5! Εξακολουθείς να μαυρίζεις αλλά με ασφάλεια. Κι εννοείται φορώντας πάντα το αντηλιακό και το πιο stylish καπέλο σου!

Πολλά φιλιά,
Τατιάνα

And More