Έσβησε το τσιγαρόσημο, η στάχτη στο… πάτωμα!

Τασάκια τέλος από σήμερα! Ο πρωθυπουργός έκλεισε κάθε παράθυρο στο κάπνισμα και απέρριψε την πρόταση Λοβέρδου για τσιγαρόσημο. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, σας θυμίζω ότι ο υπουργός Υγείας πρότεινε να επιβληθεί ένας ειδικός φόρος καπνίσματος σε κέντρα διασκέδασης, περίπου 10.000 σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να …. εξαγοράζουν στην ουσία την άδεια για το κάπνισμα.

Ο πρωθυπουργός όμως είναι κάθετος. Το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτεί παντού. Οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν. Οι μόλις 40 επόπτες υγείας που καλούνται να ελέγξουν την απαγόρευση, θα υποστηριχτούν μάλλον από τη δημοτική αστυνομία και ελεγκτές του Υπουργείου Εργασίας.
Όταν ψηφίζεται ένας νόμος σε αυτό το κράτος, την επομένη αρχίζουν οι συζητήσεις για τα παράθυρα που θα ανοίξουν για την παράκαμψή του.
Μήπως και σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση ακολούθησε το κλασσικό τρικ; Πέταξε το τυράκι στα media για να μετρήσει αντιδράσεις; Μπορεί να ήθελαν να ζυγίζουν τους υπέρ και τους κατά. Να δουν τι παίζει. Αν τους παίρνει να ανοίξουν τα παράθυρα. Μόλις είδαν τις αντιδράσεις, μάλλον τα μάζεψαν.
Αλλά ούτως ή άλλως ότι και να ακούσουμε πια έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη. Ξέρουμε ότι οι νόμοι σε αυτή τη χώρα θεσπίζονται για να μην τηρούνται. Εκτός κι αν πρόκειται ,τελευταίως, για φοροεισπρακτικούς. Αυτοί σίγουρα τηρούνται πια απαρέγκλιτα.
Το μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου έχει τόσο χαλαρώσει που όπου και να βρεθεί κανείς, είτε για ποτό είτε για φαγητό, έχει την αίσθηση ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απλώς, δεν τοποθετούνται τασάκια. Η μόνη διαφορά στην χώρα της ανομίας είναι ότι η στάχτη πέφτει στο πάτωμα.
Να επαναλάβω κλείνοντας για σήμερα ότι προσωπικά πεθαίνω για ένα τσιγάρο μετά το φαγητό!!!
Τατιάνα.

And More